Karol Baran
Re: Karol Baran
Dobromir pisze:Juniorka to i tak będzie kulawa.
Dlaczego tak uważasz?
Łukaszewski wydaje się być lepszym zawodnikiem niż Kostro.
A u rywali też mocnych juniorów nie widać... No może poza Ostrowem, który ma Sówkę. Ale można pogrzebać w wynikach i zauważyć, że w ubiegłym sezonie Łukaszewski miał lepsze wyniki niż Sówka.
Jeszcze do tego dochodzi ewentualnie Sweetman... i gdyby udało się go wcisnąć do składu to mielibyśmy bez żadnych wątpliwości najlepszy duet juniorski w II lidze.
Rawicz tez moze byc grozny na juniorce z Wojewoda i Rosenem
niespokojny, wierze w Lukaszewskiego, moze dlatego, ze Gawrzyk twierdzi ze jest zajebisty, nie wiem
niespokojny, wierze w Lukaszewskiego, moze dlatego, ze Gawrzyk twierdzi ze jest zajebisty, nie wiem
METHANOL ADVENTURE TEAM
- niespokojny
- Trener
Dokladnie tak jak pisze istred. Lukaszewski wydaje sie ze ma i wiekszy potencjal i umiejetnosci niz Kostro gdy do nas przychodzil. Sweetmana stac na to zeby byc w pierwszej dwudziestce wszystkich zawodnikow II ligi a moze i pierwszej pietnastce?(kwestia dobrego sprzetu). U nas na torze jest lepszy od Tomka Rempaly(robil Pytla, Jankowskiego, Burze na trasie), a na wyjazdach nie gorszy. Tracac takiego zawodnika na juniorce to byloby jakies nieporozumienie
Wiec o jakich kulawych juniorach mowa?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
No niestety, jak dojdzie Karol, to nie da się pojechać żadnego meczu najmocniejszym składem, bo albo w miejsce Steada lub Miesiąca będzie musiał wskoczyć Piszcz, albo jakiś polski młodzian w miejsce Sweetmana. Nadal nic nie słychać o Drabiku więc tu jest jakaś nadzieja.
Baran czy Drabik hmm osobiście wolałbym ich dwóch
, a tak na poważnie to Karol ma za duży KSM i miał jeżdzic w 1 lidze , no ale widocznie nasza gwiazda się nigdzie nie załapie.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

To ja może doprecyzujęDokladnie tak jak pisze istred. Lukaszewski wydaje sie ze ma i wiekszy potencjal i umiejetnosci niz Kostro gdy do nas przychodzil. Sweetmana stac na to zeby byc w pierwszej dwudziestce wszystkich zawodnikow II ligi a moze i pierwszej pietnastce?(kwestia dobrego sprzetu).
Uważam, że:
- Łukaszewski ma i większy potencjał i większe umiejętności jak Kostro dziś.
- Sweetmana stać nie tylko na pierwszą 20 czy 15, ale z pewnością na pierwszą 10 i średnią powyżej 2,0.
Umiejętności i technikę ma bardzo dobrą. Problemem był moim zdaniem sprzęt na twarde tory. Jeśli w taki się zaopatrzy, to przy odrobinie szczęścia może powtórzyć nawet wyczyn młodego Gustafssona czy Kusa.
Jeśli Piszcz nie będzie miał problemów, to nie wydaje mi się, żeby zastąpienie nim Miesiąca było dla nas osłabieniem.No niestety, jak dojdzie Karol, to nie da się pojechać żadnego meczu najmocniejszym składem, bo albo w miejsce Steada lub Miesiąca będzie musiał wskoczyć Piszcz, albo jakiś polski młodzian w miejsce Sweetmana.
Nie sądzę, aby miał choćby teoretyczną szansę na to, by wyglądać lepiej od zeszłorocznego, skoro weszły górne obostrzenia co do KSM. Liczył ktoś KSM naszego optymalnego ubiegłorocznego składu? Wątpię, by się mieścił w widełkach.grzesieck pisze:nasz sklad na chwile obecna nie wyglada wcale lepiej od zeszlorocznego...
Skład na granicy górnego KSM z zawodnikami rokującymi na znacznie lepsze wyniki, niż wskazywałby KSM - to najlepsze, co można zrobić i tak będzie wyglądał nasz skład. I tak jak lubię Barana, tak wolałbym Drabika, który nie powinien zdobywać mniej, a jednocześnie pozwoli wystawiać lepszych jeźdźców. No i jaka firma. I nie parchaty
Torsen pisze:Nie sądzę, aby miał choćby teoretyczną szansę na to, by wyglądać lepiej od zeszłorocznego
To tez zalezy od ktorego skladu zeszlorocznego
Motor mocny
Napisałem którego - optymalnego. Nie widzę sensu w porównywaniu innych zestawień niż optymalne, a Ty?
A moze dzis czy jutro szczeny nam opadną i zobaczymy news na SF : Drabik i Baran w Lublinie ;p ?
1.Puzon
2.Stead/Miesiac
3.Drabik
4.Piszcz/Suchecki
5.Baran
6.Sweety
7. Lukaszewski
wyglada tak samo lub lepiej jak :
1.Puzon
2.Dryml
3.Rempala
4.z/z(bo glownie tak jechalismy albo Piszczem)
5.Baran
6.Sweety
7.Kostro
1.Puzon
2.Stead/Miesiac
3.Drabik
4.Piszcz/Suchecki
5.Baran
6.Sweety
7. Lukaszewski
wyglada tak samo lub lepiej jak :
1.Puzon
2.Dryml
3.Rempala
4.z/z(bo glownie tak jechalismy albo Piszczem)
5.Baran
6.Sweety
7.Kostro
Torsen pisze: a Ty?
a ja jestem Twoim idolem...
yyy, tzn Ty moim.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Torsen pisze:Nie sądzę, aby miał choćby teoretyczną szansę na to, by wyglądać lepiej od zeszłorocznego, skoro weszły górne obostrzenia co do KSM. Liczył ktoś KSM naszego optymalnego ubiegłorocznego składu? Wątpię, by się mieścił w widełkach.grzesieck pisze:nasz sklad na chwile obecna nie wyglada wcale lepiej od zeszlorocznego...
Skład na granicy górnego KSM z zawodnikami rokującymi na znacznie lepsze wyniki, niż wskazywałby KSM - to najlepsze, co można zrobić i tak będzie wyglądał nasz skład. I tak jak lubię Barana, tak wolałbym Drabika, który nie powinien zdobywać mniej, a jednocześnie pozwoli wystawiać lepszych jeźdźców. No i jaka firma. I nie parchaty
oczywiscie racja, gdyby nie KSM to pewnie mielibysmy u nas 2-ligowy dream team
choc nie obawiam sie Krakowa czy Rownego jak niektorzy, to jak patrze w tym momencie na sklad Rawicza + Golubowski, czy Opola i porownuje do naszej paki to nie jestem taki przekonany, ze ten awans to bedzie jak pierdniecie, dlatego chcialbym zobaczyc jakas armate w naszym skladzie, czyli Barana/Drabika i do tego jeszcze solidnego obco typu Woodward/Ferjan i wtedy bede wyluzowany jak guma w gaciach i nie bede musial obawiac sie jakichs Czechowiczow :]
Baran to i tak w sumie taki malo parchaty jak sie porowna go do Macka Kuciapy :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
Puzon
Suchecki
Miesiąc/Stead
Piszcz
Baran
Łukaszewski
Sweetman
To bedzie nasz (najmocniejszy) sklad, tak sadze.
Suchecki
Miesiąc/Stead
Piszcz
Baran
Łukaszewski
Sweetman
To bedzie nasz (najmocniejszy) sklad, tak sadze.
100tys za podpis
aż sobie popuściłem ze śmiechu
nie wiem kto takie brednie wymyśla i kto w nie wierzy ale na pewno ten ktoś musi być idiotą
Karol był już dogadany z klubem na takie warunki jakie go satysfakcjonują ale niestety klub zrezygnował
Jazda za takie pieniądze jak w tamtym sezonie nie ma sensu zwłaszcza że nigdy za dojazd nie miał płacone, do tego doszły 3 mecze za prawie darmo, a górna drabinka punktowa wcale nie była jakaś porażająca
jeżdząc na takich warunkach jak w tamtym sezonie, zakładając, że bedzie 14 meczy? dobrze mówie? doliczając wszystko ileś tam droższe nie ma to w ogóle sensu...
pozdrawiam
nie wiem kto takie brednie wymyśla i kto w nie wierzy ale na pewno ten ktoś musi być idiotą
Karol był już dogadany z klubem na takie warunki jakie go satysfakcjonują ale niestety klub zrezygnował
Jazda za takie pieniądze jak w tamtym sezonie nie ma sensu zwłaszcza że nigdy za dojazd nie miał płacone, do tego doszły 3 mecze za prawie darmo, a górna drabinka punktowa wcale nie była jakaś porażająca
jeżdząc na takich warunkach jak w tamtym sezonie, zakładając, że bedzie 14 meczy? dobrze mówie? doliczając wszystko ileś tam droższe nie ma to w ogóle sensu...
pozdrawiam
- niespokojny
- Trener
Ferjan/Drabik
Suchecki
Miesiac
Stead/Baran
Puzon
Lukaszewski
Sweetman
I juz przy pierwszym wariancie powinienies byc Grzesiek wyluzowany jak guma w gaciach
. Chociaz sam bym wolal drugi 
Suchecki
Miesiac
Stead/Baran
Puzon
Lukaszewski
Sweetman
I juz przy pierwszym wariancie powinienies byc Grzesiek wyluzowany jak guma w gaciach
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
A w ubiegłym sezonie miało sens?jeżdząc na takich warunkach jak w tamtym sezonie, zakładając, że bedzie 14 meczy? dobrze mówie? doliczając wszystko ileś tam droższe nie ma to w ogóle sensu...
I w takim razie pytanie - jakie warunki mają inni zawodnicy - Puzon, Miesiąc - że zdecydowali się podpisać, dużo lepsze od Karola? Albo czy w ogóle lepsze?
Karol miał tyle samo płacone za punkt co Maciek Kuciapa w 1 lidze.
Z tego co pamiętam to nasz optymalny skład z poprzedniego sezonu miałby KSM bodajże 49
Więc jasne jest że nie da się tak silnej ekipy w widełkach <28,40> zbudować. No ale jeśli dojdzie Baran czy też Drabik i najlepiej krajowy junior to będzie więcej niż dobrze. Dodatkowy młodzieżowiec z Polski będzie niezbędny bo jeśli Sweetmana nie będzie można wystawić (terminy) to reszta zagranicznych juniorów nic nie gwarantuje a KSM nam zapcha
Według mnie istred twoja teza dotycząca Piszcza i Miesiąca jest dość odważna, ale może Tomek pokaże po tej kontuzji że jeszcze niejedną trójkę w tej 2 lidze może przywieźć
Według mnie istred twoja teza dotycząca Piszcza i Miesiąca jest dość odważna, ale może Tomek pokaże po tej kontuzji że jeszcze niejedną trójkę w tej 2 lidze może przywieźć
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Miesiąc w lidze startuje już 10 lat, a jeszcze nic nie pokazał. Najwyższa średnia jaką uzyskał to 1,6.
Może na II ligę będzie dobrym zawodnikiem, ale... to się dopiero okaże.
Piszcz jest po pierwsze dużo bardziej doświadczony i uważam, że po prostu posiada wyższe umiejętności.
Zobaczymy jak będzie jeździł po kontuzji i czy nie odniesie kolejnej... ale stawianie w ciemno, że zastąpienie Miesiąca Piszczem będzie osłabieniem dla nas jest bardzo odważne.
Jeśli brać pod uwagę głównie 2 ostatnie sezony to moja teza wydaje się być mniej odważna, ale jeśli się weźmie pod uwagę również to co Piszcz pokazywał jeszcze 4 lata temu i wcześniej to uważam że ciężko stwierdzić kto będzie skuteczniejszy. Nie bój się ja też pamiętam jak Tomek miał problem na starcie i tracąc do 3 zawodnika na 1. łuku ok. 30 metrów potrafił zdobyć punkty w biegu. Pamiętam że w latach 2003-2007 bywał wśród czołowych żużlowców 1. ligi, ale to było już ładnych kilka lat temu. Czas pokaże istred 
kibicLBN pisze:Nie bój się ja też pamiętam jak Tomek miał problem na starcie i tracąc do 3 zawodnika na 1. łuku ok. 30 metrów potrafił zdobyć punkty w biegu.
warto wspomniec, ze zawodnik, ktorego wtedy Tomek dogonil i wyprzedzil, to byly IMSJ wiec nie byle jaki wyczyn
METHANOL ADVENTURE TEAM
Mylisz się taki wypadek miał również miejsce w 2004r. w meczu o DM I Ligi... Co prawda już nie pamiętam nawet co to był za ogórek, "ale sam fakt się liczy" 
ja pemietam tylko sytuacje z 2003 roku kiedy Piszcz dogonil Kujawe, ale byc moze masz racje i rok pozniej miala miejsce podobna sytuacja
METHANOL ADVENTURE TEAM
Drogi grzesiecku mogło to być w 2003 nie przeczę. Zastanawiałem się właśnie 2003 czy 2004 z naciskiem na 2004, więc na 80% chodzi o tą sytuację i podziwiam twą pamięć, że był to tenże ogórek