remont stadionu

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#202 Postautor: Erwin » 11 kwietnia 2004, o 00:13

Sledziu nic straconego zawitaj na Al. Zygmuntowskie na mecz Z KoronÄ… :wink:

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#203 Postautor: dilucio » 11 kwietnia 2004, o 00:35

no tak dla przykladu trzeba by paru debili odstrzelic zeby innym mozgi zaczely pracowac!!bo to co dzisiaj zobaczylem to istna tragedia!!kilku gowniarzy zaczelo awanture z ochroniarzami co doprowadzilo do niezlej awanturki!!klub na bank ponesie kare przez takich oszolomow ehh szkoda gadac!!juz atmosfera zaczela sie robic dobra wokol motoru nawet dzisiaj przyszlo sporo ludzi ciekawe czy na nastepnym meczu pojawi sie tyle samo ja na pewno nie pojde za 6 zl ryzykowac zdrowiem nie warto!!ciekawe jakby zamkneli stadion czy mecze zuzlowe tez by musialy sie odbywac bez udzialu publicznosci???
policja zareagowala slusznie fakt ze uciepieli niewinni(szkoda tej dziewczynki) ale inaczej sie nie dalo nie mnogli wybierac i strzelac do wybranych taki juz byl skutek tej prowokacji ze strony kibicow i szkoda ze zaden z nich nie dostal taka kulka w glowke bardzo by mnie to ucieszylo i moze dalo innym cos do myslenia bo jak dla mnie to jest to banda skonczonych debili i tyle!!
i jeszcze jedno na stronie motoru pojawilo sie po tym meczu duzo komentarzy ktore potepialy dzisiejszy "wybryk" kibicow motoru i niewiedziec czemu wszystkie zostaly skasowane!!

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#204 Postautor: maestro76 » 11 kwietnia 2004, o 00:51

i cos mi sie wydaje ze przez takie incydenty mecze ogladamy zza krat......
i tak zostanie

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#205 Postautor: dilucio » 11 kwietnia 2004, o 01:00

chcielismy aby kraty byly obnizone teraz na bank zostana i oby nie zostaly podwyzszone bo po kilku wiekszych zadmymach nasz stadion bedzie wygladal jak klatka w zoo....

Awatar użytkownika
PAJDA

#206 Postautor: PAJDA » 11 kwietnia 2004, o 01:30

dilucio pisze:policja zareagowala slusznie fakt ze uciepieli niewinni(szkoda tej dziewczynki) ale inaczej sie nie dalo nie mnogli wybierac i strzelac do wybranych

POLICJA ZAREAGOWALA SLUSZNIE ???!!!! to dlaczego jak piszesz sam ucierpieli niewinni? tak sie sklada ze siedzialam w tym sektorze gdzie sie to wszystko zaczelo i widzialam wszystko od poczatku i uwierz mi nie bylo az tak ostro zeby zaraz zaczac strzelac!!!
owszem, moze i byloby to na miejscu gdyby ten sektor zajmowali ludzie wygladajacy jak typowi kibole, ale tam siedzieli normalni (w sensie zwykli) ludzie, ojcowie z synami, grupka jakis starszych panow, i ja :lol:
Nie myslcie ze bronie tych wszystkich idiotow, ktorzy nie ida na mecz tylko "na mecz", ale uwazam ze policja jest na stadionie po to by pilnowac porzadku i w miare szybko i skutecznie tlumic takie akcje a w tym wypadku dala sie sprowokowac!!! Wygladalo to tak jakby ochroniarze zaczeli bronic swojego honoru tylko szkoda ze kosztem Bogu ducha winnych ludzi :cry:
Aha, Ty dilucio piszesz o dziewczynce, a ja widzialam jak mlody czlowiek-chyba tata, niosl na rekach chlopczyka, ktory z tego co wtedy mowili zostal rannny wlasnie ta gumowa kulka!!!

ale wiecie co, po tym wszystkim ogromnie sie ciesze i dopiero teraz doceniam fakt, ze na zuzlowych meczach nie ma takich indydentow!!!
jest cudowna atmosfera, zadnych burd, walk, ucieczek, a "tylko !!!" czysty SPORT !!!

I ZOBACZNIE JAK SIE NASI OCHRONIARZE, W POROWNANIU DO TYCH PILKARSKICH, NUDZA :!: :lol: :wink:

Shack
Administrator

#207 Postautor: Shack » 11 kwietnia 2004, o 09:11

maestro76 pisze:i cos mi sie wydaje ze przez takie incydenty mecze ogladamy zza krat......
i tak zostanie

ale kraty to nie jest zaden środek zapobiegawczy. Nigdzie na świecie takich krat już się nie stawia. Kto wie czy to własnie te kraty nie wzmagają agresji ;) Dopóki bilet na piłkarzy nie będzie kosztował 10-15 zł niestety takie incydenty będą codziennością.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#208 Postautor: istred » 11 kwietnia 2004, o 10:22

Piszecie o tej dziewczynce, czy chłopcu. Kto normalny zabiera dziecko na taki mecz... Jak juz chce sie zainteresowac dziecko sportem to mozna wybrac, zuzel czy pike reczna - duzy wyzszy poziom sportowy i duzo wieksze emocje. Poza tym jak juz wczesniej pisalem, policja zaczela strzelac dopiero pozniej, kazdy rozsadny ojciec widzac co sie dzieje ewakuował by sie w jakies bezpieczne miejsce ...
A policja powinna walic w nich jak w kaczki a pozniej od razu przed sad (w trybie natychmiastowym) i dozywotni zakaz wstepu na stadiony i moze jakas grzywna albo cos.
A co do tego ze huligani sa i beda. Moze i beda, byle by nie rozrabiali, a da sie to osiagnac idac sladami Anglii.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#209 Postautor: bkapusta » 11 kwietnia 2004, o 10:55

Mars pisze:
Lublin_Fan pisze:Stodoła jest nieruszona. Tłukli się najpierw na całej bystrzycy a po meczu awantura przeniosła się na ulicę.

Poszło o jakiś zatarg między ochorniarzem z Impelu a gnojkami. Za moment już była niemała zadyma przy wyjeździe dla polewaczki. Huliganeria nie dostała się na tor tylko dlatego, że ochroniarze pakowali w nich jakimś gazem. Za chwile przyleciało ze dwóch policjantów, z których jeden miał spluwe podnobną do tej co miał terminator w opakowaniu na róże :) Strzelił pare razy aż pobiegła tam grypa ok. 30 policjantów. No i przez kilkanaście minut , już na trybunie, obie strony wzajemnie się prowokowały. Po meczu awantura przeniosła się na ulicę. Tego juz nie widziałem, ale odgłosy strzałów były co chwile. W sumie może i nawet koło 40.
Jak ktoś jeszcze się łudził, że kraty zostaną zdjęte to od dziś może przestać. Tak samo jak i mieliśmy krzesełka, albo jakikolwiek następny remont. Tym pojebańcom z kopanej nawet nie trzeba kibiców drużyny przyjeznej, żeby się dobrze bawić. Moim zdaniem policja powinna sypać w nich z granatnika.

Pozdr.

to co dzisiaj wyprawiala Policja to jakis skandal strzelaja w male dzieci przymnie dostala 4letnia dziewczynka w glowe...

Sorry Mars pacyfikacja to pacyfikacja i kazdy moze oberwac, przykre ale prawdziwe.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

obiektywny

#210 Postautor: obiektywny » 11 kwietnia 2004, o 11:39

Nie znam tej całej sytuacji więc nie będę w TEJ sprawie zabierał głosu. Ale jeśli chodzi o kibiców Motoru...W latach świetności lubelskiego żużla czyli od pamiętnego wicemistrzostwa Polski w 1991 (od tego roku chodzę na żużel) było tak...W sobotę były mecze piłkarskie a żużel zawsze w niedziele. Gdy się przychodziło na stadion to ławki (niektórzy pewnie nie pamiętają ale ławki były) były porozpierdzielane delikatnie mówiąc. Przez kogo?Przez kibiców piłki nożnej.Zaraz mi zarzucicie że tylko ja zastawałem rozwalone siedziska, ale ok.Moim adaniem kraty to "zasługa" kibiców piłki.Ale jest jedna zastanawiająca rzecz.na Lubliniance krat nie ma, kibice nie są agresywni.Panuje atmosfera łagodna.A to co robią kibice trzecioligowego Motoru to jest po porstu chore.Tak samo jak ich koledzy z innych miast na stadionach nie mówiąc już o tzw. ustawkach.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#211 Postautor: mikas » 11 kwietnia 2004, o 11:47

Dla mnie to wszyscy policjanci ochraniający ten mecz powinni zostac odesłani do drogówki, a umowa z Impelem powinna byc natychmiast rozwiązana.Zeby nie móc upilnować kilku gówniarzy.Z tego powinno sie zrobic skandal na cała Polskę,żeby wreszcie uzmysłowic co niektórym, jak wygląda ochrona obiektów sportowych w naszym kraju. Przecież u nas na meczu żużlowym też jakis wyrostek może mieć zachcianke, aby zalatwic swoje potrzeby pod płotem,albo rzucic kilka obelg w strone ochrony.Tylko wtedy przy 7-8 tys. ludzi na stadionie skutki byłyby opłakane, bo ludzi nie mieliby nawet gdzie uciekać przed kulami i by sie jeszcze potratowali.Chce zaznaczyć,że nie bronie tu kibiców Motoru, bo oni też powinni pilnować porzadku w swoich szeregach.Ale to co robili ludzie ochraniajacy obiekt to był skandal.Do ochrony powinno sie przyjmować w pierwszej kolejności ludzi myślących, a dopiero nastepnym warunkiem ma byc sprawnosc fizyczna.Chociaż jak widze te malutkie panie z Impelu to wydaje mi się,że nie jest spełniony żaden z tych warunków.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#212 Postautor: Erwin » 11 kwietnia 2004, o 12:02

Mikas ja w swoich wcześniejszych wypowiedziach dążyłem do tego samego. Kto był ten widzial kiedy policja wtargnęła na stadion, po tym jak kilku (bodajże 3) ochroniarzy Impelu oberwało i to solidnie, aż jeden uciekał po szerokiej na drugim łuku niczym Ojciec :twisted: . Oni nie byli nawet dobrze przygotowani na takie wybryki, potem głupie zarządzenie jakiegoś debila ze służb żeby zepchnąć ich na w stronę pierwszego łuku zamiast pod zegar, idioci do kwadratu. Ktoś pisał żeby nie zabierać dzieci na mecz, dlaczego :shock: ? dlatego że służby porządkowe nie potrafią sobie oradzić z bandą "dzieciaków", hehe śmieszy mnie takie coś, gdzie miał iść ojciec z dzieckiem, początek rozróby to gdzieś 70 minuta, a on miał przeiwdzieć że tak się stanie i opuścić stadion tak sądzisz ? Paranoja. Później już było za późno gdyż zepchnęli ich pod wyjście (jedyne wyjściue ze stadionu) nie było gdzie iść !! Także to nie ojca wina tylko jeszcze raz powtórze idiotów z policji, skandal ! tak jak to ujął Mikas powinno to pójść w Polsce, świetna praca lubelskiej policji, wyuczona inteligenta a jednak nie daje rady ludziom z ulicy :lol:

Shack
Administrator

#213 Postautor: Shack » 11 kwietnia 2004, o 12:36

no k**** szlak mnie trafił jak mają ludzie nie chodzić z dziecmi, a może wcale nie chodzić ??????? a dla kogo oni graja ?? dla siebie ?? czy dla kibiców ???? jak graja dla siebie to niech rozgyrwaja te mecze przy pustych trybunach, dziwie sie tym sponsorom, że firmują swoją marką taki klub i jego "kibiców".

Może zamiast łazić po firmach i wyłudzac pieniądze Pan Kurczuk zajałby sie pilnowaniem porządku na meczu ????

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#214 Postautor: mikas » 11 kwietnia 2004, o 13:42

Ciekaw jestem jak to wszystko opiszą gazety.Jesli po raz kolejny całą wine zwali sie na kibiców, a rozgrzeszy ochraniających obiekt, to jestem pewny,że na tym stadionie już nigdy nie bedzie porzadku.
Apeluje w tym miejscu do panów redaktorów o obiektywne przedstawienie całej sytuacji.Trzeba wreszcie wskazać niektórym ludziom, że problemem nie są tylko kibice, ale także ludzie odpowiadający za ich bezpieczeństwo.mam nadzieje ze tym razem wszyscy znów nie nabiora wody w usta.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

paczek

#215 Postautor: paczek » 11 kwietnia 2004, o 15:21

przestancie ludzie pieprzyc cos o impelu o policji. Jak banda gnoji probuje wszczac rozrobe to wtedy prawdziwi kibice motoru powinni ich za kolnierz wyniesc, a nie daja sie sprowokowac policji. A texty, ze na mecze motoru sie nie powinno zabierac dzieci sa zenujace. Przeciez jest prowadzona akcja: bezpieczny stadion podobno w calej Polsce, wiec gdzie tu sens gdzie logika????

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#216 Postautor: Erwin » 11 kwietnia 2004, o 17:10

Zrozum, że jak nie banda gnojków zacznię rozróbę to znajdą inny pretekst do tego żeby wszcząć bójkę, dzieci swoją drogą, na pewno powinny być lepiej pilnowane, bo w pewnym momencie mialem wrazenie ze jestem na meczy co najmniej klasy A, dzieci na boisku chodzą sobie normalnie :shock: i nikt sie nie zainteresuje :lol: . Nie było kibiców gości to czepili się ochrony.

Awatar użytkownika
:Radim:
Kontakt:

#217 Postautor: :Radim: » 11 kwietnia 2004, o 17:40

Sprawiedliwy pisze:Powinni tym gnojom z Motoru po w walać kary. Albo jeszcze lepszy patent nie ich wyjebczą z Zygmuntowskich. Taki poziom jaki prezentują powinni grać na jakimś zadupiu.

Sprawiedliwy nierozumiem dlaczego nie zrobia tak ja np w angli a nawet w Łęcznej na Górniku kibice siedza nawet na ini autu i siedza spokojnie na stadion nie mozna wnosic nawet picia a za jakies wybryki powinni wp.... kary po 1000zl i zakaz wejscia przez rok na imprezu sortowe to by sie "kibice" :wink: uspokoili
Czym jest zapalniczka wobec potęgi nieskończoności... poza tym nie mogę jej znaleźć :)
3% alkocholu we krwi - to brzmi dumnie
http://www.zuzelnews.com <-- Zapraszam na ogólnopolskie forum żuzlowe !!!

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#218 Postautor: Sprawiedliwy » 11 kwietnia 2004, o 18:11

:Radim: pisze:Sprawiedliwy nierozumiem dlaczego nie zrobia tak ja np w angli a nawet w Łęcznej na Górniku kibice siedza nawet na ini autu i siedza spokojnie na stadion nie mozna wnosic nawet picia a za jakies wybryki powinni wp.... kary po 1000zl i zakaz wejscia przez rok na imprezu sortowe to by sie "kibice" :wink: uspokoili

Dlaczego nie ma tak jak Anglii :? bo tu jest Polska, kraj obiboków i nierobów. Każdy się opierza ile wlezie, bo po co się przemęczać. :roll:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#219 Postautor: bkapusta » 11 kwietnia 2004, o 18:17

Sprawiedliwy pisze:Każdy się opierza ile wlezie, bo po co się przemęczać. :roll:

Ej! Ja wczoraj sciszalem telewizor!
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
:Radim:
Kontakt:

#220 Postautor: :Radim: » 11 kwietnia 2004, o 19:31

tak sie skalda ze ja tez :twisted:
Czym jest zapalniczka wobec potęgi nieskończoności... poza tym nie mogę jej znaleźć :)

3% alkocholu we krwi - to brzmi dumnie

http://www.zuzelnews.com <-- Zapraszam na ogólnopolskie forum żuzlowe !!!

dziki

d

#221 Postautor: dziki » 12 kwietnia 2004, o 09:26

chcialbym zabrac glos w tej sprawie
apropo stadionu gornika-jest tam monitoring,gornik nie ma kibicow tylko ludzi chodzacyh na mecze bo jest 1 liga i moda jak kiedys u nas na zuzel dgzie wyadalo bywac.nagle z 1 tys ludzi chodzacyh na mecze zrobilo sie 7 tys.czyli wyszloby ze gornik ma najwiekszy przyrost kibicow w polsce.tzw mlyn gornika mozna porownac do fan clubu montexu -niby oba czlony sa niezalezne ale tak naprawde kontrolowane przez klub.apropo gornika nie mozna mowic o kibicach typu motor,widzew,legia itd.gdyby byli traktowani rowno to juz dawno by ich nie bylo.apropo remontu stadionu MOTORU.mase bylo zarzutow ze nie ma remontu bo nie ma krzeselek.a to glupota bo jak MOTOR dolowal bylo tam na meczach przez 3-4 lata po 200-300 soob a jak gralo samo lkp bylem na meczu gdzie bylo z 60 osob!.i co wtedy tez byli be i szkodzili.miasto ma daleko remont stadionu dlatego robia prowizorke.pamietacie emont mosiru i teraz tej trybuny-to zwykla fuszerka .to tez wina kibicow MOTORU.mozna spokojnie zrobic cala niska trybune w krzeslka gdzie weszloby ich kilkaset.nawet na koncu luku i te 2 trubunki moznaby podwyzszych troszke .co do kibciow MOTORU-na meczu bylo 3 tys lduzi a awanturowlao sie gora 50 osob......czy wszyscy zatem sa badnytami........czy te 3 tys ludzi kochajacych ten klub nie ma prawa siedizec na krzeslkach ,ogladac meczow,cieszyc sie gra bo kilkudzisieciu mlodych bandytow( z patologicznych rodzin gdzie starzy pija a policja jest szmata i takie dzieko od malego ejst tak nastawiane) to zrobilo co zrobilo.mowicie o pilce tylko.a wlokniarz a apator,grudziadz,polonia b-zapoomnielsicie co ich pseudokibice robia.patrzycie sie tylko na lublin .ze u nas tylko tak jest.a popatrzcie sie dalej-wasza opinia ze zuzel to bezpiecnza impreza minal.wielu z was jest mlodych i nie wiecie jak ganiali sie lduzi z fan clubu ZUZLOWEGO MOTORU z kibciami uni ZUZLOWEJ tarnow,jak bil sie motor z apatorem czy wlokniarzem.wielu z was jest starsznie naiwnych i nie wei wielu rzeczy jaki mialy miejsce i pisze nieprawde.moim zdaniem na mecze pilki noznej powinno sie wprowadzic jak to juz pisnao na stronie pilkarskiej identyfikatory -wzorem cracoi.tam na meczu z ruchem ch mase osob niewinnych dostalo kulkami w cialo .i prezes wprowadzil identyfikatory,...........i jest spokojgdyby mmiasto tak jak czesc z was nie bylo takie SWIETE ze jestesmy dobrzy kochani pomocni ludzie i chcieli pomoc zostalby zalozony monitoring plus identyfikatory.plus bramki jak na lechu poznan zeby nikt nie mogl wlazic jak u nas dziura w plocie i by ludzie walili na stadion.trzeba troche dobrej woli.na diety dla "RADNYCH" jest kasa ale na to aby ten stadion wygladal jak powinien nie ma.a monitorign nie ejst na bandytow ale to jest norma ta swiatowym poziomie(nic nadzwyczajnego).jest uefa,unia europ,totalizator,miasto,wojedzowtwo-5 mozliwscoi brania aksay-tylko chciec trzeba troche

Awatar użytkownika
kaar
Szkółkowicz

#222 Postautor: kaar » 12 kwietnia 2004, o 10:31

ja nie mam wspolczucia do takich gnojkow!!!!! Moim zdaniem policja bardzo dobrze sie zachowala - moze nastepnym razem zanim gnojek cos zrobi przypomni sobie jakie krwiaki zosataja po takich strzalach!!!! nA NICH JUZ NIC NIE SKUTKUJE!!! Tylko sila - przeciez to sa jakies zwierzeta
ps koniec z krzeslekami, kratami, jakimkolwiek remontem a co wazniejsze - KONIEC ZE SPONSORAMI- moj znajomy juz powiedzial ze sie wycofuje ze sponsoringu bo nie bedzie przykladal reki do takich rzeczy
Do kibicow Motoru - i jak teraz sie czujecie debile???
pozdr.

Awatar użytkownika
PAJDA

#223 Postautor: PAJDA » 12 kwietnia 2004, o 13:23

"68-79- Na trybunach zaczynajÄ… siÄ™ zamieszki. Skandaliczne zachowanie grupki, maÅ‚oletnich pseudokibiców, gÅ‚upota sÅ‚użb ochrony i niepotrzebna interwencja policji. Motor atakuje, jednak nie możemy podać szczegółów, gdyż trzeba byÅ‚o uważać, żeby nie dostać kulkÄ… w Å‚eb. Agresywny i skandaliczny pokaz siÅ‚y ze strony sÅ‚użb porzÄ…dkowych. Nieodpowiedzialne, chamskie zachowanie grupki „gówniarzy”, które może przynieść dużo szkody naszemu klubowi. Na szczęście, sÄ™dzia nie przerywa spotkania a byÅ‚a taka możliwość. Nasz klub czeka wysoka kara finansowa, a może tak smarkacze zapÅ‚acÄ… tÄ… karÄ™ z wÅ‚asnej kieszeni? Tylko, dlaczego policja strzelaÅ‚a do wszystkich? (do tematu powrócimy w oddzielnym artykule)."

jest to cytat z relacji meczu ( http://www.motorlublin.prv.pl)

i dokladnie zgadza sie z tym czego ja bylam swiadkiem !!! a ten opis traktuje jako potwierdzenie moich slow !!!

takze kaar oraz inni, ktorzy wypowiadali sie podobnie , nie oskarzajcie kibicow Motoru i nie nazywajcie ich debilami !!!
jak ktos na meczu zuzlowym rzucil butelke na tor to nikt nie oskarzyl odrazu np. fan klubu o to i nie nazwal ich debilami !!!
tu sytuacja jest bardzo podobna wiec lepiej najpierw zapoznac sie ze wszystkimi faktami a nie na biegu oceniac i OSKARZAC!!!

Awatar użytkownika
kaar
Szkółkowicz

#224 Postautor: kaar » 12 kwietnia 2004, o 13:59

jezeli (ci co byli na meczu) piszecie ze atakowala grupa 50 osob to ja nie widze problemu!! Spisac ich, sfotografowac i nie wpuszczac na stadion!!! (Dawanie grzywien nic nie da bo pewnie ojciec bezrobotny a matka pije...)
Gdzie jest problem??? :o

ps no wlasnie problemem jest zachowanie sie zarzadu (nie tylko w lubelskiej druzynie ale wiekszosci zarzadow w calej Polsce) - otoz oni uwazaja ze "to" sa wlasnie prawdziwi kibice i nie wolno ich odsunac od "ukochanego" klubu!!!!Rada na to jest jedna - podwyzszyc bilet do 15 zl - wtedy na stadion zaczna chodzic normalni ludzie!!!! (a nie jacys pijani 13-latkowie) Tylko tak da sie wyeliminowac chuliganstwo ze stadionow
Druga sprawa - jestem ciekaw czy te gnojki w ogole w jakis sposob odpowiedza za to co sie stalo?? - niedlugo sie dowiemy
trzeba patrzec na dobry przyklad z Anglii - tam przy boisku jest 0,5 metrowa barierka - kazdy kto ja przekroczy placi 5000 funtow grzywny i ma dozywotni zakaz wstepu na stadion!!!! - a mecz ochrania moze ze 100 policjantow...
Ciekawe kiedy bedzie tak u nas??
pozdr.

Awatar użytkownika
kaar
Szkółkowicz

#225 Postautor: kaar » 12 kwietnia 2004, o 14:24

aha jeszcze cos -widac ze sposob w jaki zadzialala policja to pewien schemat - zreszta poczytajce sobie:
"Dostaliśmy już pełniejszą relację z meczu w Staszowie zatem publikujemy.

Kibiców Cracovii według różnych szacunków około 700-800 osób. Nają ze sobą kilka duzych flag na kij, kilkanascie na plot, w tym "Hoolturalni kibice" i "krwinki" ("krwinki" to flaga z duzym napisem Cracovia i malym "krwinki biale i czerwone w pasy ukladają się, w naszych żyłach płynie białoczerwona krew")

Powodem awantury było zatrzymanie dużej grupy ludzi chcącej skorzystać z kateringu w przerwie. Było gorąco , ludzie chcieli sie napić i od słowa do słowa doszło do rękoczynów.
Kibice Cracovii zwracają uwage na brutalna i (co powoli staje sie standardem) bezmyślną interwencje policji. Początkowo policja przegania awanturników z boiska i kiedy sytuacja wydaje się opanowana bez zadnego ostrzeżenia rozpoczyna ostrzał sektora gości z gładkolufowców. W sumie można powiedzieć ze walą do niczego nie winnych i spokojnie stojących ludzi.

To tylko rozwścieczyło tłum, w ruch poszły ławki i inne graty. Na wstepnej liscie pokrzywdzonych w czasie strzelaniny sporządzonej przez kibiców Cracovii można wyczytać miedzy innymi o nastepujących osobach:

- kibic Korony Kielce - 2 godziny w szpitalu (kulka utkwila mu w szyji)
- 15 letnia dziewczyna ktora ojciec pierwszy raz zabral na mecz - trafiona kula w brzuch
- starszy kibic chodzacy o kulach - 3 kule, w tym postrzał w głowę.
- dzialacz klubowy, (zasłynął na stadionie Cracovii z tego ,że prosi przed meczami kibiców aby nie wywieszali "wrogich" barw na plotach żeby policja nie przyczepila się do klubu.)
- nauczyciel angielskiego, ktorego kolega namowil na pierwszy wyjazd
- czlonek Kola Sympatykow, starszy pan 61 lat, autor transparentu "Ojcze Swiety - pozdrawia Cie Twoja Cracovia".
...itd

Kibice Cracovii zbierają informacje i poszkodowanych podczas tego meczu , być może skierują sprawę do sądu.

Droga powrotna była odgrywką policji na kibicach. Nikomu nie wolno było sie zatrzymac, wysiąsć , odlać. Pasażer jednego z busów ktory "śmiał" sie zatrzymac na poboczu zostal bez żadnych wyjaśnien i gier wstępnych po prostu pobity. "
za strona Ultras.pl
pozdr.