Lubelski klub w sezonie 2011
Re: Lubelski klub w sezonie 2011
http://nicesport.pl/wiadomosci/41685/ja ... sc-barana/
możę w tym tygodniu dowiemy sie czegoś wiecej naszego składu
możę w tym tygodniu dowiemy sie czegoś wiecej naszego składu
Koniec stycznia już blisko i chyba odpowiednia pora na zamknięcie składu. Po co później kogoś wypożyczać, jak jest kasa to należy to zrobić teraz. Jak mnie się wydaje to teraz rozmawiamy zawodnikiem, a w przypadku wypożyczenia dochodzi klub w którym podpisał kontrakt.Kiedyś już były problemy z wypożyczenie D.Śledzia bo Wrocław chciał za niego kasę. Podsumowując zarząd prezes do roboty, Święta i Sylwester już się dawno skończyły.

W Bydgoszczy nie za wesoło
Jak Sajfutdinow przejdzie jednak do Torunia to Matej Kus będzie do wypożyczenia.
Co prawda nie ten temat, ale ja myślę, że Emil może zostać wypożyczony do Rzeszowa, a wtedy Bydgoszcz będzie jeszcze potrzebował jakiegoś seniora.
Z moim źródeł wynika, że jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to pod koniec następnego tygodnia zostaną podpisane 3 kontrakty i nazwiska zostaną ogłoszone 1 dnia. Jednak nie mogę tego potwierdzać w 100%. Pozdrawiam.
I Love Speedway
Popek pisze:http://nicesport.pl/wiadomosci/41704/w-przyszlym-tygodniu-podpis-klindta/
Mi sie wydaje ze tym klubem jest Łódź bo tylko oni nic nie ujawniają . Przymierzalem go do nas ale z jego wypowiedzi mozna wywnioskowac ze juz podpisal wiec gdyby to bylo u nas to pewnie by sie nie kryl.
Raczej niestety nie u nas - wszystko wskazuje, że to będzie Lokomotiv Daugavpils.
http://nicesport.pl/wiadomosci/41804/ni ... -ze-wiemy/
trzeba chyba uzbroic się w cierpliwość i wierzyć że prezes razem z trenerem rozmawiają tylko z wartościowymi zawodnikami
choc nie rozumiem pewnej rzeczy - mamy kasę, sponsora, ambicje do awansu
a nie ma chętnych do podpisania kontraktów
p.s. a podobno tylu sie dobijało do nas
choc nie rozumiem pewnej rzeczy - mamy kasę, sponsora, ambicje do awansu
a nie ma chętnych do podpisania kontraktów
p.s. a podobno tylu sie dobijało do nas
-
mariusz1987
- Junior
Może przez tą kasę która mamy zawodnicy chcą sporych sumek i stad przedłużające się rozmowy a nauczeni poprzednim sezonem działacze nie chcą w połowie sezonu biadolić, że pieniądze się skończyły...
Panowie kasa to nie wszystko . Porządny Prezes i skład byłby już skompletowany.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Nie zgadzam się. Jakie znaczenie w dniu 1 lutego będzie miało to czy kontrakt był podpisany 10 listopada, 20 grudnia czy 31 stycznia? Liczy się efekt ostateczny.
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
A ja jestem zdania że tak kasa, a raczej plotka ze mamy jej nie wiadomo ile nam przeszkadza bo słabi zawodnicy podbijają swoje stawki i nie da się tego ukryć, a że Prezes nie chce byś dojoną krową to świadczy o rozsądku i ze nie myli krótkofalowo a myśli o przyszłości, a o awansie zdecyduję wypłacalność klubów więc był bym spokojny.
Sipma Lublin

-
kamikadze28
Do kiedy możemy kontraktować zawodników ?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Art. 213 i 215
pozostało 13 dni więc już niedługo wszystko będzie jasne, choć mogą się trafić wypożyczenia, a tak bywa w okresie wiosennym. Np. Piszcz.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
przecież p.Sprawka szuka zawodnika uniweralnego to co Wy chcecie pewnie koło maja, czerwca znajdzie
-
kamikadze28
pytałem się gdyż potrzebnych jest jeszcze 6-7 zawodników łącznie z krajowymi juniorami a ich coraz mniej
a po co 6-7 zawodników?
to chyba nie piłka nożna 
myślę ze 2 seniorów i 2 juniorów całkowicie by nam wystarczyło
Chyba że znów pójdziemy na rekord 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
2 seniorow ? I kadra seniorska liczaca 6 zawodnikow ? 1 kontuzja, jednemu nie pasuje termin i zostaje do jazdy 4 zawodnikow. Ze skrajnosci w skrajnosc widze w Lublinie. Albo kadra 30 zawodnikow, albo 10.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
-
alfkrystian
- Szkółkowicz
Przeciąganie składania podpisów przez zawodników jest spowodowane tym ,że traktują oni KMŻ jako opcję rezerwową co może też świadczyć z kolei o tym ,iż nie należą oni do ogórków. Jest też pewne że kontrakty będą ,więc życzę nam wszystkim cierpliwości.Jeżeli oduszczany jest temat bądż co bądz przyzwoitego raidera TR to też znaczy o pewności zastąpienia nie gorszym
Artii pisze:myślę ze 2 seniorów i 2 juniorów całkowicie by nam wystarczyło
Czyli z tego wynika, że według Ciebie 6 seniorów wystarczy, a co jak jeden złapie kontuzję, a drugiemu termin nie pasuje??Jedziemy brakiem zawodnika???
Kluczem do najkorzystniejszego składu pod względem ksm jest oczywiście Drabik, jeśli jego uda się zakontraktować i do tego dołożymy zawodnika z ksm 6,50 (jakiś zagraniczny) lub mój typ z ksm 6,54 (M.Rempała) to wtedy przy założeniu, że jedziemy zawsze Sweetmanem i Łukaszewskim mamy 6 seniorów w składzie:
Puzon 9,50
Miesiąc 6,68
senior 6,50 lub 6,54
Stead 6,50
Drabik 3,82
Suchecki 2,50
Wtedy każda z kombinacji 5 z tych 6 seniorów mieści się w ksm 33,50 (bo 6,50 dla Sweetmana). To oznacza, że każdego seniora możemy w każdej chwili zastąpić tym szóstym.
A więc klucz do takiej kombinacji składu to zakontraktowanie Drabika i ja osobiście bardzo na to liczę.
Puzon 9,50
Miesiąc 6,68
senior 6,50 lub 6,54
Stead 6,50
Drabik 3,82
Suchecki 2,50
Wtedy każda z kombinacji 5 z tych 6 seniorów mieści się w ksm 33,50 (bo 6,50 dla Sweetmana). To oznacza, że każdego seniora możemy w każdej chwili zastąpić tym szóstym.
A więc klucz do takiej kombinacji składu to zakontraktowanie Drabika i ja osobiście bardzo na to liczę.
Kluczem do najkorzystniejszego skladu jest Drabik ale zamiast Steada i wtedy miesci sie takze Baran i Sweetman i mozemy byc spokojni o wyjazdy z takim skladem:
1.Puszakowski/Stead
2.Miesiac/Stead
3.Drabik
4.Suchecki/Piszcz
5.Baran/Stead
6.Sweetman/Apsgren
1.Puszakowski/Stead
2.Miesiac/Stead
3.Drabik
4.Suchecki/Piszcz
5.Baran/Stead
6.Sweetman/Apsgren
ozzyman pisze:Artii pisze:myślę ze 2 seniorów i 2 juniorów całkowicie by nam wystarczyło
Czyli z tego wynika, że według Ciebie 6 seniorów wystarczy, a co jak jeden złapie kontuzję, a drugiemu termin nie pasuje??Jedziemy brakiem zawodnika???
dziekuje, ze napisales to samo co Apo dwa posty wyzej
METHANOL ADVENTURE TEAM