Lubelski klub w sezonie 2011
Re: Lubelski klub w sezonie 2011
Wyjdziesz za mnie?Hela pisze:Jeju. Mam alergię na słowo pieniążki.
- Łoptymista
- Trener
Ostatnio zmieniony 4 stycznia 2011, o 22:41 przez Łoptymista, łącznie zmieniany 1 raz.
A jak ma wysoka tolerancje na karteczki
Platnicze i kredytowe 
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
przecież ty byś na własnym weselu z krzesła nie wstał
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Ciekawe co Sprawka miał na myśli mówiąc, że mają opracowany "status spółki akcyjnej" 
PS. Druga część, suwak na 7:20.
PS. Druga część, suwak na 7:20.
Nie jestem - nie znam i nie widziałemŁoptymista pisze::lol: Torsen wybacz, ale jestes pewien, ze chcialbys?
Kiedyś ktoś tu napisał (któraś z Koleżanek): "nie pieniążki, tylko pieniądze, bo ani one małe, ani my małe dzieci." To genialna replika, której używam od tej pory, kiedy tylko mogę i kiedy ma to jakikolwiek sens.
Sądząc po żywiołowej reakcji, żart mi się udał.
Non komprende.sadychor pisze:A jak ma wysoka tolerancje na karteczkiPlatnicze i kredytowe
A po czym wnosisz? Zatańczyłbym nawet na Twoim.truskawa pisze:przecież ty byś na własnym weselu z krzesła nie wstał
Swoją drogą, pisanie takich zaimków (ty, twój, ciebie, tobą itd) małą literą może być w niektórych kręgach uznane za niegrzeczne lub wręcz obraźliwe.
Bez wątpienia Pan Prezes nie odróżnia statutu od statusu. Powszechne, jak pieniążki, choć ani jedno, ani drugie wśród prezesów.istred pisze:Ciekawe co Sprawka miał na myśli mówiąc, że mają opracowany "status spółki akcyjnej"
Panie Prezesie!
PIENIĄDZ!!! Kategorią finansową jest pieniądz, zresztą najczęściej bezgotówkowy. Nie @#$%^&*( pieniążki!!!!!!!!!!!
PIENIĄDZ!!! Kategorią finansową jest pieniądz, zresztą najczęściej bezgotówkowy. Nie @#$%^&*( pieniążki!!!!!!!!!!!
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Cz@rek pisze:Jest zapis tego chata,bom spóźnił się o godzinkę?
Jest zapis czata. Wrzucił linka DJPepe ale nie podpisał o co chodzi, wiec wrzucam jeszcze raz bo wiem że niektorzy na tym forum nie klikaja w linki jesli ktos wrzuca je bez opisu.
http://www.itvl.pl/news/videoczat-z-dar ... kmz-lublin
jerry78 pisze:Ciekawe jakie to bajońskie sumy proponowali ci owi ekstraligowi czy I-ligowi zawodnicy? i którzy to szukali naiwniaków w naszym klubie.
Wydaje mi sie, ze zle zrozumiales. Sens byl chyba taki, ze przecietni zawodnicy zazadali extraligowej kasy, gdy dowiedzieli sie, ze u nas w klubie sa spore pieniazki:)
A jesli do klubu zglosiliby sie extraligowi zawodnicy to nie dziwiloby mnie wcale, ze zadaliby e-ligowej kasy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Masz racje, obejrzałem drugi raz i całkowicie się z Tobą zgadzam.
W temacie wywiadu Prezesa.
Brawo! Szacunek za odwage. Wypowiedzi oczywiscie niewiele rozjasnily obraz calosci, ale jestem pozytywnie zaskoczony. Co prawda Prezes sie nieco pocil, kolnierzyk uciskal, krawat przeszkadzal i glos nieraz zadrzal, ale tak jak zaczalem, powtorze - szacunek za odwage i podjecie dyskusji. Szczegolnie, ze nie bylo mozliwosci dubla ani dublera
Brawo! Szacunek za odwage. Wypowiedzi oczywiscie niewiele rozjasnily obraz calosci, ale jestem pozytywnie zaskoczony. Co prawda Prezes sie nieco pocil, kolnierzyk uciskal, krawat przeszkadzal i glos nieraz zadrzal, ale tak jak zaczalem, powtorze - szacunek za odwage i podjecie dyskusji. Szczegolnie, ze nie bylo mozliwosci dubla ani dublera
No to i ja wtrącę swoje trzy grosze dla równowagi.
Obejrzałem wszystkie części "wywiadu" i jest on potwornie nudny. Cokolwiek ciekawszego Sprawka mówi dopiero w ostatniej części. Wcześniej jedynie wypowiedź odnośnie SA zasługuje na uwagę.
...niestety ja odniosłem wrażenie, że nikomu się nie śpieszy żeby ta spółka powstała - "da się założyć w miesiąc, a nawet dwa
" ale czy będzie na sezon 2012 to nie wiadomo.
Pytania były też nieciekawe, a odpowiedzi jakby ułożone wcześniej - ton jak średnio udanego polityka (powolny, hipnotyzujący, po prostu nudny). Redaktor jedynie zadawał pytania nie starając się w ogóle dociekać czegokolwiek czy w jakikolwiek sposób moderować wypowiedzi, które nieraz były przydługie. Ponadto redaktor chyba sam nie bardzo miał pojęcie o żużlu...
Ja przesłałem (tak jak informował Koper) swoje pytania na maila. Niestety, z kilkunastu odpowiedź uzyskałem tylko na jedno, a szkoda bo były one bardzo konkretne.
Ogólnie to plus za pomysł, minus za wykonanie i brak jakichkolwiek konkretów i nieciekawe pytania.
Jeszcze jedno:
Obejrzałem wszystkie części "wywiadu" i jest on potwornie nudny. Cokolwiek ciekawszego Sprawka mówi dopiero w ostatniej części. Wcześniej jedynie wypowiedź odnośnie SA zasługuje na uwagę.
...niestety ja odniosłem wrażenie, że nikomu się nie śpieszy żeby ta spółka powstała - "da się założyć w miesiąc, a nawet dwa
Pytania były też nieciekawe, a odpowiedzi jakby ułożone wcześniej - ton jak średnio udanego polityka (powolny, hipnotyzujący, po prostu nudny). Redaktor jedynie zadawał pytania nie starając się w ogóle dociekać czegokolwiek czy w jakikolwiek sposób moderować wypowiedzi, które nieraz były przydługie. Ponadto redaktor chyba sam nie bardzo miał pojęcie o żużlu...
Ja przesłałem (tak jak informował Koper) swoje pytania na maila. Niestety, z kilkunastu odpowiedź uzyskałem tylko na jedno, a szkoda bo były one bardzo konkretne.
Ogólnie to plus za pomysł, minus za wykonanie i brak jakichkolwiek konkretów i nieciekawe pytania.
Jeszcze jedno:
I nie jestem w stanie zrozumieć po jaką cholerę ciągle te pytania: "z kim rozmawiamy?", "kto podpisze?", "kto ma wrócić?" itd. Połowę czasu na to poszło, a przeciez oczywistym jest, że nikt na nie wam nie odpowie póki nie będzie podpisu na kontrakcie (i słusznie).
Licencja warunkowa przyznana
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... icencjami/
http://www.pzm.pl/zuzel/,c,1329,Zespol_ ... uzlowej__2
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... icencjami/
http://www.pzm.pl/zuzel/,c,1329,Zespol_ ... uzlowej__2
PZM pisze:3. Podjęto decyzję w sprawie warunkowego przyznania licencji na sezon 2011 następującym klubom II Ligi Żużlowej:
3.2 Stowarzyszenie Klub Motorowo-Żużlowy „Lublin” pod warunkiem:
- poddania obiektu inspekcji oraz uzyskania licencji toru w terminie do dnia 20.03.2011 roku.
- dostarczenie do dnia 20.03.2011 roku umowy na korzystanie z toru od dnia 30.06.2011 roku do 31.10.2011 roku
- niespokojny
- Trener
Cieszy mnie ze nie ma naleznosci wobec zawodnikow. I po co bylo tak krzyczec? 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Hordy US i ZUS rowniez mialy rozniesc na dzidach klub, ale przynajmniej zawsze mozna ponarzekac na slownictwo prezia

zgodnie z zapowiedzią mamy licencję warunkową 
Można się było spodziewać, że teraz obrońcy zaczną pisać teksty typu: po co było dramatyzować, krzyczeć itp. Wydaje mi się, że jednak nie rozumiecie w czym rzecz. Rożne osoby, w tym ja, pisały, że niedostarczenie wszystkich dokumentów, czyli niewykonanie swojej pracy choćby w najmniejszym stopniu jest totalnym amatorstwem i rzutuje na wizerunek klubu oraz sponsora. Oczywiście wpływa negatywnie. Na wizerunek, który z takim trudem jest budowany, jednym zaniedbaniem jest niszczony. I tyle. Nie pamiętam również, aby ktoś na tym forum rozpaczał, że klub nie dostanie licencji. To, że dostanie warunkową było pewne. Prezes przecież mówił, że zaległości zostaną spłacone, a jedynym nie do wykonania zadaniem było zdobycie licencji na tor. I to normalne, bo przecież tory weryfikuje się na wiosnę. No chyba, żeby prezes zapadł w sen zimowy i po prostu zapomniał przesłać dokumenty. PZM każdy chętny klub wciągnąłby do ligi, nawet w marcu. Dlatego tutaj nie ma zaskoczenia. Ale też nie ma czego gratulować bo to po prostu standardowa procedura. Teraz tylko dopiąć kontrakty z resztą zawodników i wygrywamy ligę w cuglach 
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Pewnie, sa tutaj obroncy czystego powietrza, a takie puszczania bakow
to dopiero psucie atmosfery i wizerunku.
Moze jakas kontynuacja, info nt. wynikow sledztwa
Pamiec zawodna jest i wybiorcza pewnie tez:
Kilku by sie jeszcze znalazlo.
Nie wiem jaki masz interes w tym wszytskim, komu chcesz zaimponowac oraz co Cie boli (ostatnio chyba "pieniazki", ktore znowu zepsuly ten ciezko budowany wizerunek).
Plus patrzcie co znalazlem
A potem byla napinka jerrego78
, ze nie kumamy o co mu chodzi ;p
Hela pisze:Szczęście, że najwyżsi i najomocniejsi w klubie nie myślą tak jak wielu z was i wzięli się ostro za szukanie winnych tej kompromitacji.
to dopiero psucie atmosfery i wizerunku.
Moze jakas kontynuacja, info nt. wynikow sledztwa
Hela pisze:Nie pamiętam również, aby ktoś na tym forum rozpaczał, że klub nie dostanie licencji.
Pamiec zawodna jest i wybiorcza pewnie tez:
mikas pisze:(...)Istred, ja dalej marze, żebysmy wystartowali w lidze. Przypominam Ci, że nie mamy licencji, a z różnych źródeł wiem, że może byc z nia naprawde duzy problem jakiego nie bylo jeszcze nigdy :/(...)
Nie wiem jaki masz interes w tym wszytskim, komu chcesz zaimponowac oraz co Cie boli (ostatnio chyba "pieniazki", ktore znowu zepsuly ten ciezko budowany wizerunek).
Plus patrzcie co znalazlem
jerry78 pisze:Na espeedway to mają poczucie humoru:
- Rozmawiamy z wieloma zawodnikami, których chcielibyśmy mieć w naszym zespole. Wśród nich jest również Daniel Pytel. - mówi Dariusz Sprawka prezes lubelskiego zespołu(...)
A potem byla napinka jerrego78
Ja tylko przypominam, że dostaliśmy na razie licencję warunkową.sadychor pisze:Hela pisze:Nie pamiętam również, aby ktoś na tym forum rozpaczał, że klub nie dostanie licencji.
Pamiec zawodna jest i wybiorcza pewnie tez:mikas pisze:(...)Istred, ja dalej marze, żebysmy wystartowali w lidze. Przypominam Ci, że nie mamy licencji, a z różnych źródeł wiem, że może byc z nia naprawde duzy problem jakiego nie bylo jeszcze nigdy :/(...)
Warunek dotyczy toru, a sam Sprawka coś wspominał, że może z tym być kłopot ...niestety nie powiedział na czym ten kłopot polega.
sadychor pisze:Moze jakas kontynuacja, info nt. wynikow sledztwa![]()
Moze wynik sledztwa (nie wiem czemu to tak nazywasz) jest taki, ze klub jednak zrobil to minimum aby dostac warunkowa? Pomyslales o tym?
Kłopot ten polega na tym, że od ładnych paru lat weryfikator z GKSŻ przymykał oko na pewne niedoróbki torowe (nie o sam tor chodzi tylko o to co wokół niego) i przyznawał licencję toru jeszcze na jeden sezon "ale to już ostatni raz"Warunek dotyczy toru, a sam Sprawka coś wspominał, że może z tym być kłopot ...niestety nie powiedział na czym ten kłopot polega.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...