Lubelski klub w sezonie 2011
Re: Lubelski klub w sezonie 2011
Przepraszam, ale o kogo w takim razie mamy się bić jeśli nie o Karola? Innych zawodników nie widać na horyzoncie. Pavlice, Drabiki czy Miśkowiaki to jak się okazuje wymysły i marzenia.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Nie wiem co to za lubelska mentalnosc/logika, ze drugi sezon z rzedu czesc kibicow lekka reka pozbywa sie ze skladu najlepszego zawodnika... Jeszcze J. Rempale moglem zrozumiec, ale Baran? Widowiskowa jazda i jakby nie patrzec skutecznosc na wysokim poziomie. A ze ma swoje wady? Dlatego nie jezdzi w Rzeszowie czy innej Czestochowie. Lepsze wrogiem dobrego, a tym bardziej, ze nieuzasadnione jest wypatrywanie tego "lepszego" w Miesiacu, Sucheckim czy M. Rempale.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
To nie kibice się pozbywają lekką ręką Karola, tylko zmusza do tego regulamin. Czy niektórzy nie rozumieją, że żeby jechać z Karolem w składzie to w wyjściowej "siódemce" musi być 3 zawodników z ksm = 2,50 ? Wtedy trzeba mieć takich w składzie z 4 a nawet 5 w razie kontuzji. Znajdźcie tylu takich cokolwiek gwarantujących.
Jeśli o mnie chodzi to ja bym zaczał budowanie składu od Barana bo wolałbym go bardziej niz Puzona, ale skoro jest już Puzon to sorry, ale Karola strata, że się od razu nie decydował.
Jeśli o mnie chodzi to ja bym zaczał budowanie składu od Barana bo wolałbym go bardziej niz Puzona, ale skoro jest już Puzon to sorry, ale Karola strata, że się od razu nie decydował.
1. Baran 9,42
2. Miesiąc 6,68
3. Puszakowski 9,50
4. Suchecki 2,50
5. Stead 6,50
6. Łukaszewski 2,50
7. Polak za 2,50
KSM 37,1
Drugi wariant z np. Piszczem za 2,50 za Miesiąca i Słodkim jako juniorem
1. Baran 9,42
2. Piszcz 2,50
3. Puszakowski 9,50
4. Suchecki 2,50
5. Stead 6,50
6. Łukaszewski 2,50
7. Sweetman 6,50
Takich wariantów można jeszcze stworzyć wiele. To, że Karol nie pasuje do tego zestawienia to kiepska wymówka.
2. Miesiąc 6,68
3. Puszakowski 9,50
4. Suchecki 2,50
5. Stead 6,50
6. Łukaszewski 2,50
7. Polak za 2,50
KSM 37,1
Drugi wariant z np. Piszczem za 2,50 za Miesiąca i Słodkim jako juniorem
1. Baran 9,42
2. Piszcz 2,50
3. Puszakowski 9,50
4. Suchecki 2,50
5. Stead 6,50
6. Łukaszewski 2,50
7. Sweetman 6,50
Takich wariantów można jeszcze stworzyć wiele. To, że Karol nie pasuje do tego zestawienia to kiepska wymówka.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
jerry78 pisze:To nie kibice się pozbywają lekką ręką Karola, tylko zmusza do tego regulamin. Czy niektórzy nie rozumieją, że żeby jechać z Karolem w składzie to w wyjściowej "siódemce" musi być 3 zawodników z ksm = 2,50 ?
A moze mi ktos w koncu wytlumaczyc logike trzymania na juniorce Sweetmana z KSM 6,50, ktory pojedzie 3 biegi? Wtedy "marnujemy" na juniorow 9.0 KSMu... Nie jestem przekonany do tego pomyslu, ale rzeczywiscie jest to trudna decyzja dla terenera. Jednak zazwyczaj na wyjazdach wynik bardziej ciagna seniorzy.
Roznica jest tez taka, ze Karol gwarantuje zdobycze wyzsze od swojego KSMu, a Slodki juz niekoniecznie, szczegolnie na wyjazdach.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
"marnujemy" na juniorow 9.0 KSMu
chyba 4 pkt KSM marnuje się jesli Słodki bedzie jezdził
Baran + Cyran i mamy super skład. Tez bym wolal Barana od Puszakowskiego jak Puszakowskiemu nie wyjdzie LOTNY start i pierwszy luk to po zawodach , Baran walczy do samego konca i zazwyczaj zwyciesko.
Hela pisze:1. Baran 9,42
2. Miesiąc 6,68
3. Puszakowski 9,50
4. Suchecki 2,50
5. Stead 6,50
6. Łukaszewski 2,50
7. Polak za 2,50
KSM 37,1
Bardzo bym się zdziwił, gdyby trener chciał ryzykować takim składem. Jedna kontuzja któregokolwiek z zawodników z 2,50 i jesteśmy ze składem w czarnej du... . Sweetman to nie tylko zawodnik na 3 biegi, ale także kolejne zabezpieczenie w składzie (a różne rzeczy mogą wydarzyć w podczas meczu) i możliwość wskoczenia z rezerwy bez większego uszczerbku na sile drużyny. Mam przeczucie, że Sweetman będzie wyjątkowo mocny w tym sezonie. Ma możliwość do dobrego przygotowania się do sezonu w polskiej lidze, a w tamtym trochę wyciągnięty jednak z marszu. Samymi seniorami faktycznie można wygrać mecz, ale bez punktów juniorów nie wygra się wysoko (przekonaliśmy się w zeszłym sezonie) w walce o bonusy. Będą mecze, w których Sweetman nie będzie aż tak potrzebny, ale w tych ważniejszych moim zdaniem będzie bardzo dużym wzmocnieniem. Po co z góry rezygnować z możliwości wystawienia go do składu, jak można jeszcze wyciągnąć naprawdę mocnego seniora do 8,32 (niekoniecznie Polaka). Wybór jest jeszcze spory, a argumenty finansowe powinny pozwolić na wyrwanie takiego.
max3 pisze:Baran + Cyran i mamy super skład.
Gdyby była tylko taka możliwość wypożyczyć Cyrana to wtedy oczywiście, ale realnie to szanse są znikome, a nawet żadne bo jest pierwszą opcją rezerwową dla braci Zmarzlików.
Zresztą moim zdaniem Baran już podpisał w I lidze i na nic nasze dywagacje się nie zdadzą. A poza tym to Baran sam musiałby chcieć a skoro nie chciał do tej pory tak uparcie to nie sądzę, że coś się zmieniło.
- niespokojny
- Trener
Cooper pisze:Lepsze wrogiem dobrego, a tym bardziej, ze nieuzasadnione jest wypatrywanie tego "lepszego" w Miesiacu, Sucheckim czy M. Rempale.
Spoko, spoko. Baran przychodzil jako zapchajdziura, zeby w Puzonie zobaczyc lidera niektorzy potrzebowali po litra na glowe... to tylko dobrze wrozy tym zawodnikom ktorych wymieniles.
Barana da sie zastapic, jest sporo zawodnikow chociazby zagranicznych. Masz pewnosc ze w nastepnym sezonie Baran bedzie mial ''zajawke''? Ale Sweetmana, polskim juniorem z niskim KSM juz nie zastapisz. I znowu mamy mecze przegrywac juniorami? Nie, dziekuje. Dwa lata wystarczylo. Osobiscie chcialbym zeby Karol zostal ale nie ma miejsca dla dwoch zawodnikow z Ksm blisko 10. Skoro Puzon zostal to dla mnie sprawa jest jasna.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
I znowu mamy mecze przegrywac juniorami?
A kiedys wygrywalismy juniorami cos ?
Baran .. jak sie zdecyduje to ok .. jak mu muchy w nosie i kieruje sie ambicja to tez ok ! Ja tam na niego nie licze chociaz .. lubie ! Wszyscy T.P. w dupe kopia ale mi sie wydaje ze On plus junior (PL) plus jakis sredni senior to by bylo wszystko czego nam na ten sezon trzeba!
Karol jeszcze nigdzie nie podpisał. Chwilę jeszcze trzeba poczekać. Kiedyś jakieś info na ten temat się pojawi;)
- Łoptymista
- Trener
kiedyś? czyli 20 stycznia? 
mlody26 pisze:Karol jeszcze nigdzie nie podpisał. Chwilę jeszcze trzeba poczekać. Kiedyś jakieś info na ten temat się pojawi;)
Kiedyś pisałeś, że jest duża szansa na pozostanie Karola w Lublinie. A jak ta szansa wygląda na chwilę obecną?
szansa jest nadal, nawet duża;)
pożyjemy, zobaczymy..
pożyjemy, zobaczymy..
Skoro nigdzie nie podpisal, a Lodz ma sklad skompletowany, to z 1 ligi zostaje juz raczej tylko Poznan.
-
alfkrystian
- Szkółkowicz
chyba zapomniałeś o długopisach
Baran w Daugavpils ? On im niepotrzebny, bo Loko nawet ze swoimi ogorkami w skladzie pojedzie polowe druzyn do 30 u siebie.
Jeżeli do składu dołączyć ma Baran, to koniecznie kontrakt podpisać musi senior z KSM do 5,40 (Piszcz/Drabik?) oraz polski junior z KSM 2,50 żeby była jakaś możliwość manewru. Uważam również, że już teraz należy się dogadać z jakimiś klubami z wyższych lig, żeby w ramach "gościa" mogły nam wypożyczyć swoich "oczekujących" juniorów. Ze Sweetmanem może być różnie, bo nawet jeśli będzie w dobrej formie, to nie wiadomo jak będzie dyspozycyjny i czy będzie mu się chciało (opłacało) przyjeżdżać na 3 biegi. W soboty ma domowe występy w PremierLeague, a dodatkowo dojdą mu jeszcze wyjazdy oraz obowiązkowe turnieje pozaligowe.
Jakby Karol jednak podpisał to musi być koniecznie Piszcz i drugi mocny krajowy junior z 2,50 innego wyjścia nie widzę.
- niespokojny
- Trener
Wystarczylby Drabik albo Jelen a Stead na rezerwe 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ooootóż to
Taki skład biorę w ciemno:
1. Puzon
2. Suchecki
3. Jeleń / Drabik
4. Miesiąc
5. Baran
6. Łukaszewski
7. Sweetman
i nawet mieści się w ksm
1. Puzon
2. Suchecki
3. Jeleń / Drabik
4. Miesiąc
5. Baran
6. Łukaszewski
7. Sweetman
i nawet mieści się w ksm
Ostatnio zmieniony 4 stycznia 2011, o 08:23 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
Skład jak na drugą ligę boski
można było by się zastanawiać czy budżet będzie wystarczająco duży 
Sipma Lublin

heh - i prawie 100 stron wywodów zeby dojść do tego wniosku. Ja ten skład biore w ciemno - chociaż dalej uwazam, ze jezeli Baran miałby sie przeniesc do 1 ligi (osobiscie nie bardzo wiem gdzie i po co) to jedynym sensownym substytutem jest Trojan ewentualnie Jeleń. W Drabika nie wierzę chociaż bardzo bym chciał. Ciągle brakuje mi prawdziwego lidera dla naszej drużyny - takiego który czy to Rawicz czy Ostrów czy inne Krosno zrobi 10-12 punktów w ciemno.
Mamy rozumieć z powyższego, że takim liderem mógłby być dla Ciebie Jeleń? 
tak. gdzie jak nie w 2 lidze i w dodatku gdzie nie jezdzi Daugavpils?