Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

Re: Żużlowe różności

#8001 Postautor: sadychor » 2 stycznia 2011, o 18:51

Prosilbym o przeniesienie tych kilku postow, albo ich wykasowanie.
go! pisze:A dlaczego?

Bo on tylu pieniedzow (w przelizeniu na zlotowki) nigdy nie widzial. I nie zauwaza tego, ze zyje w innym kraju, ze jest zwykla klasa robotnicza, ktora odkupuje te 5letnie nowki Passaty od normalnie zarabiajacych.

kibicLBN pisze:Na pewno 1500 euro w Danii znaczy więcej niż kilkaset złotych w Polsce i na tym ja bym skończył bo zrobił się OT jak mało kiedy ;)

Rzuciles fajne A, ale powiedz i B. Dla kogo te 1500 ojro.

kilar pisze:(...)W dupie byles, gowno widziales. Doslownie i w przenosni :lol:

kilar pisze:(...)Jak ktos je najtansze gowno,(...)

kilar, obiezyswiacie z fetyszem stolca, milo poczytac tak swiatowego czlowieka. Az strach pomyslec jakie interesy prowadziles, albo w jakiej branzy pracujesz/pracowales na Zachodzie.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

go!
Trener

#8002 Postautor: go! » 2 stycznia 2011, o 19:06

sadychor pisze:Bo on tylu pieniedzow (w przelizeniu na zlotowki) nigdy nie widzial. I nie zauwaza tego, ze zyje w innym kraju, ze jest zwykla klasa robotnicza, ktora odkupuje te 5letnie nowki Passaty od normalnie zarabiajacych.

Daj mu w Polsce zwykla prace i zrob zeby za zarobione pieniadze mogl godnie przezyc miesiac i kupic sobie to co potrzebuje, bez kombinowani z czego rezygnowac, spraw zeby mogl raz do roku pojechac na wakacje z rodzina, a straciwszy prace nie musial leciec do mamusi po zapomoge. Spraw zeby w Polsce zarobil w rok (normalnie zyjac) na tego 5letniego Passata, kupil go za gotowke i zeby go stac bylo zatankowac ten samochod do pelna a nie za 20 zl w niedziele. Zrob zeby Polacy w Polsce byli tez tytanami pracy, chociaz jak rozumiem nie bardzo ci sie to podoba. A potem pierdol glupoty o przeliczaniu na zlotowki.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#8003 Postautor: kibicLBN » 2 stycznia 2011, o 19:26

Sadychor zmuszasz mnie do off topu ale dobra. 1500 euro dla bezrobotnego Duńczyka daje mu znacznie większe szanse na godne życie niż kilkaset (nie wiem ile w tej chwili) dla bezrobotnego Polaka jakby nie patrzeć. Nawet jak masz ruski kalkulator to wyjdzie ci że to więcej biorąc pod uwagę siłę nabywczą euro w Danii i złotówki w Polsce.
Jak chcesz to prowokuj mnie dalej do odpowiedzi ale już nie będę napędzał tej dyskusji w dziale Lubelski żużel: Żużlowe różności
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#8004 Postautor: kilar » 2 stycznia 2011, o 19:44

Sadychor brakuje Ci argumentow, a swoje widzi mi sie opierasz na jakis ludowych opowiadaniach albo legendach :lol: Tym jedzeniem to dales do pieca, a poza tym nie kazdy wyjezdza za granice na truskawki czy inne takie tam. Sa ludzie wyksztalceni pracujacy np jako informatycy. A Tobie chyba sie wydaje, ze kazdy kto jedzie, to mieszka w namiocie, robi po 18 h i takie tam.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#8005 Postautor: sadychor » 2 stycznia 2011, o 20:16

Wzburzyliscie sie jak Baltyk w grudniu. Ciagle uwazam, ze Zachod z perspektywy Polaka to wcale nie taka Ameryka ;) i jestem najdalej od jego gloryfikowania. kilar, no pewnie, ze sa informatycy i lekarze, ale ile procent tych zawodow to emigracja :?: Plus czy te zawody maja taka bide w kraju :?: Maja to czego wymaga ode mnie go!, ktorego ponownie wkurzylem a ktory nie do konca mnie rozumie [pzdr ;) ]. Wzruszajace jak laczysz sie w cierpieniach z krajanami :) I ten caly koncert zyczen finalnie zakonczyl sie kilka lat temu, tylko zamiast pozwolic zdechnac darmozjadom to reanimowano trupa grubymi miliardami. kibicLBN, przeciez sam piszesz "dla Dunczyka", nie Polaka. Pozachwycajmy sie klimatem w Australii, tylko on nas nie dotyczy. Nie neguje stopy zycia na Zachodzie (ciut zachwianej kilkoma malo istotnymi krachami), tylko ona jest naprawde lepsza dla tubylcow, niz tabunow przyjezdnych.

Koniec poteznego offtopa. Moze by to kopnac do jakiejs "sytuacji .... na Swiecie" :?:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#8006 Postautor: kilar » 2 stycznia 2011, o 21:06

Jeszcze ja tylko.
Jaki procent ? Wiadomo, ze ci co wyjezdzaja na truskawki to sa pracownicy sezonowi i oni wracaja, a taki informatyk jedzie za granice pracowac np ladnych kilka lat i tam sobie ukladac zycie. Warunki placowe i tak bedzie mial lepsze niz w Polsce. Ja jestem daleki od gloryfikowania zachodu, ale 50 euro i zycie tam nie jest rowne 50 zl i zyciu tu.

Niemcy na dzien dobry potrzebuja 40 tys inzynierow, nawet dzisiaj o tym trabili w tv.

BR
Senior

#8007 Postautor: BR » 2 stycznia 2011, o 23:51

na zachodzie nawet za minimum można godnie żyć utrzymać rodzinę i wyjechać na wakacje,
a w Polsce to wegetacja... dlatego brak motywacji to takiego tyrania za grosze

a co do Polskich żużlowców to się nie dziwię że wolą sobie odpocząć w zimie niż zapierdzielać za 1000zł jak wół

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#8008 Postautor: GIGI » 2 stycznia 2011, o 23:57

forum ekonomiczno-żużlowe Lublin ;);)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#8009 Postautor: kibicLBN » 31 stycznia 2011, o 21:33

Coś o Drabiku cicho. A Poznań ma skład ogłosić jutro ;)

jerry78
Trener

#8010 Postautor: jerry78 » 31 stycznia 2011, o 23:36

Czyżby Lukas Dryml bez kontraktu w polskiej lidze? :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
zycho
Junior

#8011 Postautor: zycho » 31 stycznia 2011, o 23:46

www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/01/31/s ... lokniarza/

Sprawa Drabika pozostaje bez wyjasniena

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#8012 Postautor: pav4u » 5 lutego 2011, o 17:03

piwo__ pisze:Ktos nie chcial, zeby wylapali albo ktos inny byl zbyt nieudolny... Duza szansa, ze faktycznie sprawa zamknieta. Przeciez to byla niska szkodliwosc czynu...
Zreszta nie mnie oceniac.

wie ktos moze jak sie sprawa zakonczyła?

pozdr

jerry78
Trener

#8013 Postautor: jerry78 » 7 lutego 2011, o 15:35

karolspeedway

#8014 Postautor: karolspeedway » 7 lutego 2011, o 17:17

Bardzo dobry artykuł, który doskonale obrazuje do czego zmierza polski żużel.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#8015 Postautor: GeloSMT » 8 lutego 2011, o 17:10

Panowie chciałem zapytać czy jest wśród nas na forum jakaś osoba która piszę relacje dla portalu sportowefakty.pl z meczy rozgrywanych w Lublinie ??

Pytam się gdyż sam dostałem pozytywną odpowiedz i pewnie będę pisał ale chciałem dowiedzieć się jak sprawa wygląda "w praniu".
Czekam i z góry dziękuje

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#8016 Postautor: poli » 9 lutego 2011, o 08:27

MOSiR Lublin nie pomoże klubom przy remoncie stadionu?
http://www.kurierlubelski.pl/stronaglow ... ,id,t.html

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#8017 Postautor: Cz@rek » 9 lutego 2011, o 10:42

Za to powstanie Miasteczko rowerowe za 6 mln! I Akademia Golfa! :evil: Inwestycje pierszej potrzeby!!!

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#8018 Postautor: Hela » 9 lutego 2011, o 11:53

Zależy kto ocenia. Z punkty widzenia matek z dziećmi, zapaleńców rowerowych czy amatorów golfa inwestycja w deski na stadionie, siatkę czy dwie metalowe rury to także może nie być inwestycja pierwszej potrzeby. Tak samo można powiedzieć, że MOSiR mógł przeznaczyć pieniądze które zainwestował w baseny nad zalewem w stadion. Ile ludzi przewija się przez stadion a ile przez te baseny? Wiadomo, że z naszego punktu widzenia to skandal, że licencja wisi na włosku z powodu braku kasy, bo powinna ona być i na miasteczko rowerowe i na golfa i na bandę. Teraz sytuacja jest jasna. Kasy nie ma i trzeba własnym kosztem doprowadzić tor do ładu. Mi się wydaje, że można to zrobić własnymi siłami. I teraz na tym powinien się skupić zarząd.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

go!
Trener

#8019 Postautor: go! » 9 lutego 2011, o 12:49

Hela pisze:Kasy nie ma i trzeba własnym kosztem doprowadzić tor do ładu. Mi się wydaje, że można to zrobić własnymi siłami. I teraz na tym powinien się skupić zarząd.

Zgadza sie. Ale w takim przypadku wydaje mi sie celowe aby przekazac stadion (a moze sprzedac?) klubowi. Po co miastu kula u nogi, z ktorej nie maja pieniedzy (bo umorzenia), ani nie maja tez pieniedzy na jej utrzymanie czy remonty? Pies ogrodnika?

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#8020 Postautor: niespokojny » 9 lutego 2011, o 13:41

8 co do wielkosci miasto w Polsce, nie ma 100 tys na remont swojego stadionu. Nie ma niczego :lol: .Same Kononowicze rzadza Lublinem.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#8021 Postautor: kibicLBN » 9 lutego 2011, o 14:00

W tym roku jeszcze może nas dopuszczą, częśc rzeczy się zrobi teraz resztę później...Ale oświetlenie za rok :? :roll: :cry: Jakoś nie jestem w stanie uwierzyć w szanse na jego montaż :(

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#8022 Postautor: Masi » 9 lutego 2011, o 14:23

W tym mieście juz od dawna panują dziwne zwyczaje co do pieniędzy na sport i nie ma się co dziwić. Ważniejsze od stadionu sa przeciez lodowiska (pamiętacie to na Litewskim?), pola golfowe czy inne niewiadomoco. Jak awansujemy to trzeba będzie jeździc przy zapalniczkach, bo na oświeltlenie też nie będzie. Z problemem stadionu czy hal zmagają sie nie tylko żużlowcy, ale i piłkarze, koszykarze czy piłakrki ręczne (tutaj głównie chodzi o grupy młodzieżowe). Żenada. Jak mamy przestac być zaściankiem Polski?

Co do maszyny startowej to pan Adamczak twierdzi, ze to koszt 90 tys. Wiele osób (np. Harry) pisało już tutaj, ze mozna to zrobic o wiele, wiele taniej. To tez warte zastanowienia. Przepłacać za coś kilkunastokrotnie, jaki to ma sens?
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#8023 Postautor: kibicLBN » 9 lutego 2011, o 14:32

Masi pisze: Jak mamy przestac być zaściankiem Polski?

Co do maszyny startowej to pan Adamczak twierdzi, ze to koszt 90 tys. Wiele osób (np. Harry) pisało już tutaj, ze mozna to zrobic o wiele, wiele taniej. To tez warte zastanowienia. Przepłacać za coś kilkunastokrotnie, jaki to ma sens?

Po 1. Adamczuk ;)
Po 2:Potrzebni są silni ludzie z Lublina abyśmy wyszli z zaścianka. I trzeba naprawdę pieprznąć pięścią w stół żeby coś się zmieniło w tej kwestii. Ale wchodzimy w OT.
Nie bój się za maszynę nigdy by nasi włodarze tyle nie wydali bo mają trochę oleju w głowie.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#8024 Postautor: Masi » 9 lutego 2011, o 14:36

kibicLBN pisze:Nie bój się za maszynę nigdy by nasi włodarze tyle nie wydali bo mają trochę oleju w głowie.

Serio? :roll:
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

BR
Senior

#8025 Postautor: BR » 9 lutego 2011, o 16:54

Masi pisze:Wiele osób (np. Harry) pisało już tutaj, ze mozna to zrobic o wiele, wiele taniej.

to niech zrobią 8)

co do oświetlenia stadionu to spokojna głowa, kopalnia zasponsoruje górnicze kaski z latarką na czole i będziemy mieli zawody nawet w nocy ;)