Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#2351 Postautor: meesha » 28 grudnia 2010, o 17:52

Lans passe

Nobody's perfect :) A jak napiszę, że mnie Wojaczek pytał czy Barana wykluczyć? :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2352 Postautor: Torsen » 28 grudnia 2010, o 17:56

Ale jednocześnie Bogdanka chce powołania spółki, co chyba oznacza, że będzie chciała objąć jakąś część jej akcji - a wtedy już nie "wywinie się" od powoływania władz klubu.
Z drugiej strony, powołanie Sprawki nie oznacza, że Bogdanka dziś nie interesuje się obsadą władz klubu (oraz że Sprawka nie będzie członkiem zarządu przyszłej spółki). Może oceniają jego działania pozytywnie?

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2353 Postautor: sadychor » 28 grudnia 2010, o 18:00

meesha pisze:(...)A jak napiszę, że mnie Wojaczek pytał czy Barana wykluczyć? :D

O Ty sabotazysto :D
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2354 Postautor: mikas » 28 grudnia 2010, o 18:14

Torsen pisze:Ale jednocześnie Bogdanka chce powołania spółki, co chyba oznacza, że będzie chciała objąć jakąś część jej akcji - a wtedy już nie "wywinie się" od powoływania władz klubu.
Z drugiej strony, powołanie Sprawki nie oznacza, że Bogdanka dziś nie interesuje się obsadą władz klubu (oraz że Sprawka nie będzie członkiem zarządu przyszłej spółki). Może oceniają jego działania pozytywnie?

A czy o tym powolaniu w przyszlosci spolki slyszelismy z ust pana Tarasa czy tylko i wylacznie panow Sprawki i Wojciechowskiego?
Przyznaje, ze nie pamietam a to mogloby troszke swiatla na ta sprawe rzucic.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

jerry78
Trener

#2355 Postautor: jerry78 » 28 grudnia 2010, o 18:17

mikas pisze:Istred, ja dalej marze, żebysmy wystartowali w lidze. Przypominam Ci, że nie mamy licencji, a z różnych źródeł wiem, że może byc z nia naprawde duzy problem jakiego nie bylo jeszcze nigdy :/

Widzisz mikas, tym jednym powyższym zdaniem wywołałeś dyskusje na kolejne kilka stron :) Nie tylko tutaj ale i jak się okazuje na forum s-f (bo nasze forum czytają też kibice innych klubów)

Ja nie przeczę, że kilka osób ma tutaj dużo większą wiedzę n/t klubu. Macie swoje osobne, zamknięte forum - jak to nazywacie - "forum byłych fanklubowiczów" i tam zapewne przekazujecie sobie informacje niedostępne dla pozostałych osób. Pozostali opierają się na tej wiedzy, którą posiadają albo niewiedzy. Może to i lepiej, będziemy zdrowsi :) Nawet jeśli są jakieś problemy z dokumentami to wierzę, że najszybciej jak to będzie możliwe Sprawka się z nimi upora bo nie ma innego wyjścia.
Oczywiście nie wierzę absolutnie, że nawet spóźnienie z dokumentami do końca roku, może zagrozić nam w wystartowaniu w lidze. W Polsce każdy klub jest na wagę złota (bez względu czy bogaty czy biedny) i nie sądzę, żeby ktoś z centali robił nagle wielkie problemy w styczniu czy lutym. Tak więc bądzmy optymistycznie nastawieni i czekajmy na następny sezon, który zapowiada się na niezwykle udany pod względem sportowym.

Ge(L)o
Trener

#2356 Postautor: Ge(L)o » 28 grudnia 2010, o 18:35

A ja z różnych źródeł wiem, że żadnych problemów z licencją nie będzie. I o ! Tak se możemy gadać. Może jakiś zakładzik wystartujemy / nie wystartujemy ?
Co za głupoty dziś tu można wyczytać :lol: płacą Wam za sianie paniki czy jak...

BR
Senior

#2357 Postautor: BR » 28 grudnia 2010, o 18:50

to jak to z tym torem będzie? trzeba poszerzyć łuki? :P

meesha
Trener
Kontakt:

#2358 Postautor: meesha » 28 grudnia 2010, o 18:51

Macie swoje osobne, zamknięte forum - jak to nazywacie - "forum byłych fanklubowiczów" i tam zapewne przekazujecie sobie informacje

No tak, ale tamto forum nie kompletnie żadnej siły sprawczej więc postanowiliśmy wyjść z podziemia :lol:
A mówiąc serio to czas najwyższy sprawy papierkowe załatwić bo m.in "dzięki" naszemu klubowi wciąż nie znamy terminarza rozgrywek II ligi. I nie mówcie mi, że to nie interesuje kibiców... Za kilka dni w wielu firmach trzeba będzie planować urlop na rok 2011 i dobrze by było wtedy wiedzieć kiedy, gdzie i z kim jedziemy, czyż nie???
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2359 Postautor: Cz@rek » 28 grudnia 2010, o 20:04

Cooper pisze:
truskawa pisze:Cooper, skoro widzisz ze coś działa nieprawidłowo i uczestniczysz w tym, to jeśli chcesz żeby się zmieniło, musisz nagłośnić, odpowiednio zwrócić uwagę, ewentualnie samemu zmienić. Samo przekonywanie zwykłego kibica, że jest źle, nic nie da, bo ci nie uwierzy.

Po raz kolejny powtorze. Nie mam intencji nikogo przekonywac.

Wszystko zaczelo sie od tego, ze bodajze Cz@rek napisal, ze w kwestiach organizacyjnych wiele sie zmienilo.
Wtedy zapytalem o te zmiany.

OK.Moja wina 8) Nawet sam miałem zamiar odpisać ale jak zobaczyłem co się święci to dałem sobie spokój.
Skoro wywołałem tą lawinę,to może tez spróbuję ją zatrzymać.
Dajmy sobie wszyscy na wstrzmanie! Przynajmnie do przyszłej jesieni!
Tak dyskusja i tak nic juz nie wnosi,jedni nie przekonają innych i na tym poprzestańmy.
Wróćmy do transferowej gorączki :D

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2360 Postautor: Torsen » 28 grudnia 2010, o 20:17

mikas pisze:
Torsen pisze:Ale jednocześnie Bogdanka chce powołania spółki, co chyba oznacza, że będzie chciała objąć jakąś część jej akcji - a wtedy już nie "wywinie się" od powoływania władz klubu.

A czy o tym powolaniu w przyszlosci spolki slyszelismy z ust pana Tarasa czy tylko i wylacznie panow Sprawki i Wojciechowskiego?
Przyznaje, ze nie pamietam a to mogloby troszke swiatla na ta sprawe rzucic.
Mówił o tym wprost obecny na podsumowującym sezon spotkaniu z kibicami "przedstawiciel" Bogdanki, nazwiska nie pamiętam. Jego wypowiedź była poukładana i logiczna - najwyraźniej przygotowana i zapewne skonsultowana - a punkt o powołaniu spółki był tylko jednym z kilku poruszonych przez niego zagadnień, w które logicznie się wpisywał. Więc chyba należy przyjąć, że takie jest stanowisko Bogdanki.

Koper
Trener
Kontakt:

#2361 Postautor: Koper » 28 grudnia 2010, o 20:19

Torsen pisze:Mówił o tym wprost obecny na podsumowującym sezon spotkaniu z kibicami "przedstawiciel" Bogdanki, nazwiska nie pamiętam.

Mariusz Hamerski.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2362 Postautor: Gelo » 28 grudnia 2010, o 23:43

Cooper pisze:Gelu, skoro to sa zastepcze pierdy, to po co sie do tego przylaczasz?

bynajmniej - nie przyłaczam sie - mnie te wasze szczeniackie pierdy nie interesują. ale uczciwiej byłoby załozyc sobie forum antysprawkowo-finansowe i tam rzygac z obrzydzenia za kołnierz innym przedszkolakom

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2363 Postautor: Cooper » 29 grudnia 2010, o 00:02

Tak, tak, znam te analogie:) Te o przywodcy starszakow tez:) Troche odgrzewane, ale w niektorych kregach legendarne:) No coz Gelu, nic nie poradze, ze w temacie "Lubelski klub..." poruszane sa nie tylko kwestie skladu. Ba, uwazam, ze pisanie o skladzie jest troche nie na temat w takim topicu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2364 Postautor: Gelo » 29 grudnia 2010, o 00:04

odpowiem cytatem z Krzyżaków - idzcie Panie do Wielkiego Mistrza i przedstawcie mu swoją skargę... i Wy Panie.

jerry78
Trener

#2365 Postautor: jerry78 » 29 grudnia 2010, o 08:45

mikas pisze: [...] Kazdy nawet na tym forum liczyl, ze przyjdzie Bogdanka i wezmie sie za organizacje.

Może ktoś jeszcze przyjdzie, nic straconego:
W każdej chwili, już bez konieczności zwoływania walnego zebrania, możemy do zarządu dokooptować nową osobę. Może to być przedstawiciel naszego głównego sponsora Lubelskiego Węgla Bogdanka lub inna osoba wspierająca nasz klub - twierdzi Sprawka

harry pisze:Nie mniej parę spraw udało sie załatwić dzięki dymowi na forum...

A mianowicie:
Sprawy finansowe już zostały wyprostowane, pozostały jeszcze kwestie papierkowe, którymi zajmiemy się między świętami a Nowym Rokiem. Natomiast zawodnicy zostaną spłaceni na początku stycznia - mówi prezes. Pozostaje jeszcze kwestia nowej umowy z MOSiR, gospodarzem toru przy Al. Zygmuntowskich. - Otrzymaliśmy, jeszcze nieoficjalną informację, że nasz dług wobec MOSiR został umorzony i to otwiera nam drogę do zawarcia nowej umowy - mówi Sprawka.

ps. wypowiedzi Sprawki pochodzą z
http://gloszuzlowy.pl/Community/61598,B ... ezesa.html

janaz

#2366 Postautor: janaz » 29 grudnia 2010, o 09:53

jerry78 pisze:
mikas pisze: [...] Kazdy nawet na tym forum liczyl, ze przyjdzie Bogdanka i wezmie sie za organizacje.

Może ktoś jeszcze przyjdzie, nic straconego:
W każdej chwili, już bez konieczności zwoływania walnego zebrania, możemy do zarządu dokooptować nową osobę. Może to być przedstawiciel naszego głównego sponsora Lubelskiego Węgla Bogdanka lub inna osoba wspierająca nasz klub - twierdzi Sprawka

Jednak Sprawka nie rozumie, że do prywatnego stowarzyszenia Bogdanka ani Ratusz
"swoich" ludzi nie wprowadzi, czy to się Sprawce podoba czy nie Bogdanka i Prezydent
chcą SA i pod takim warunkiem będzie kasa na sport.
Choćby po to żeby sprawozdania były na czas składane i żeby nie było możliwości
"sterowania" danymi.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2367 Postautor: sadychor » 29 grudnia 2010, o 11:15

Chyba jednak Sprawka rozumie potrzebe zawiazania SA, a ta wypowiedz tyczy sie obecnej sytuacji. Ile razy sie slyszalo, ze to zarzadu klubu wszedl przedstawiciel sponsora. Ponadto skoro Bogdanka nie chce dac keszu bez SA, to co jest w podpisanej umowie sponsorskiej :?: Wegiel, haldy, pyl z kopalni, helmy gornicze :?: UM to inna para butow.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

jerry78
Trener

#2368 Postautor: jerry78 » 29 grudnia 2010, o 22:04

Mam nadzieję, że ta plotka puszczona na s-f, że Baran dogadał się z Ostrowem to jakaś bujda... wie ktoś coś więcej na ten temat? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, że najpierw nie chce podpisać u nas bo ciągnie go do I ligi, a potem ląduje w mniej pewnym Ostrowie.

Ge(L)o
Trener

#2369 Postautor: Ge(L)o » 29 grudnia 2010, o 22:19

Dalibyście już spokój z tymi komentarzami na syfach :o

Speedway Fan
Senior

#2370 Postautor: Speedway Fan » 29 grudnia 2010, o 22:35

W Ostrowie dzieki info pewne na 100% w komentach na syfach juz byl Karlsson teraz Baran i moze nawet Crump, a wy dalej czytacie to i lykacie jak mlode pelikany wszystko co tam napisza :lol:
Nie wiem czemu ale jest cicho w sprawie Barana i jego startow w I lidze to ja mam przeczucie, ze zostanie on w Lublinie.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2371 Postautor: Mars » 29 grudnia 2010, o 22:51

Speedway Fan -- ich marudzenia już się nie da czytać, a co dopiero komentować ;) cel klub ma jasny i tego się trzymajmy.

A co do SA, bo już mi żyłka pęka to jest sprawą oczywistą że powinna powstać dla dobra lubelskiego żużla , ale Pan Sprawka ma inne zdanie na ten temat ( jak to powiedział jest droga ). Więc nie będę się rozpisywać. Sponsora mamy, bo pan Taras widzi w tym dobry interes w końcu wybory wygrał Żuk, czyli wszystko zgodnie z planem tylko pan T - tak szybko jak został prezesem Lubelskiego Węgla tak szybko może tą posadkę stracić (wszystko wskazuje na to że tak będzie , jeżeli dalej będzie tak rządził) i chyba tego nikt nie bieże pod uwagę z naszych działaczy.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2372 Postautor: Cooper » 29 grudnia 2010, o 22:53

Mars pisze:jeżeli dalej będzie tak rządził)

No, kopalnia na krawedzi upadku 8)

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2373 Postautor: Mars » 29 grudnia 2010, o 22:57

Raczej nie chodzi o kase. Bo to nie Prezes wypracowuje zyski.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2374 Postautor: Cooper » 29 grudnia 2010, o 23:18

Z calym szacunkiem, ale gornikom (jak i wszystkim pozostalym grupom zawodowym z silnymi zwiazkami zawodowymi) zawsze chodzi o kase. Ale nawet jestem sobie w stanie wyobrazic, ze wysokie zyski kopalni prowadza paradoksalnie do frustracji wsrod zalogi.

No ale to nie ten temat, sorry za te dygresje.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2375 Postautor: Mars » 30 grudnia 2010, o 10:03

Szczęśliwego Nowego Roku ;)