Lubelski klub w sezonie 2011
Re: Lubelski klub w sezonie 2011
Innymi slowy; "zawsze znajde cos, na co moge sobie pomarudzic".
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
sadychor pisze:Oczywiscie bo to moje dziecko i kocham je bezwarunkowo. A jesli chcesz napisac, ze milosc do dziecka i do klubu to nie to samo to po jaki gwint przytaczasz takie porownanie![]()
![]()
Nie, nie chce nic takiego napisac.
Probujesz utozsamiac dwie skrajne postawy
Milosc z Nieodpowiedzialnosc
Jesli jestes zadowolony, ze sie twoje dziecko jest najgorsze w szkole albo klub w kraju to nie kochasz ani jednego ani drugiego
Mars pisze:tezetomaniak pisze:gdy ten moment nadejdzie, zapewne nam o tym napiszesz na forumJuz zreszta pisales, że gdy nie awansujemy to Bogdanki nie bedzie
Fajnie , że jest bdb sponsor , tylko szkoda że nie ma odpowiednich ludzi w klubie.
To już może zostawmy to do oceny ludziom którzy dają kasę na klub,
bo mi się już znudził ten temat.Lepiej pogadać o kolejnych kontraktach...
No miało paść jakieś nazwisko w tym tygodniu. Jutro jest piątek
Ja się tam nie napalałem i mnie zbytnio nie zdziwi jak się dowiemy o kogo chodzi za dwa tygodnie
Nie wiem tylko po co się panowie deklarują? Przecież nie muszą.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
jedno nazwisko padlo, tyle ze nie u nas:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... w-gdansku/
wiemy w ten sposob coraz wiecej na temat "kto nie bedzie jezdzil w KMŻ w sezonie 2011"
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... w-gdansku/
wiemy w ten sposob coraz wiecej na temat "kto nie bedzie jezdzil w KMŻ w sezonie 2011"
W Tarnowie mają 8 zawodników na pozycję seniorską:
Krzysztof Kasprzak
Sebastian Ułamek
Leon Madsen
Martin Vaculik
Bjarne Pedersen
Fredrik Lindgren
Marcin Rempała
Szymon Kiełbasa
Wydaje się, że najmniejsze szanse mają Rempała i Kiełbasa. Może będą do wypożyczenia, aczkolwiek pewnie Marcinowi będzie bliżej do I ligi, ale Kiełbasa, kto wie?
Krzysztof Kasprzak
Sebastian Ułamek
Leon Madsen
Martin Vaculik
Bjarne Pedersen
Fredrik Lindgren
Marcin Rempała
Szymon Kiełbasa
Wydaje się, że najmniejsze szanse mają Rempała i Kiełbasa. Może będą do wypożyczenia, aczkolwiek pewnie Marcinowi będzie bliżej do I ligi, ale Kiełbasa, kto wie?
- niespokojny
- Trener
Koniecznie musimy miec dwie Kielbasy w klubie? Wlasciwie to dwoch.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Wiecej cukierkow
.
Richie Faulkner:
Skoro juz tak ostro porownujecie do "dziecka i jedynek"...
Duzo bardziej adekwatny jest przyklad studenta i zaliczenia sesji. Mamy termin podstawowy a potem cos takiego jak poprawka. Wiadomo, fajnie zdac w pierwszym terminie, ale jesli oblejemy a zdamy w poprawkowym, to nie ma zadnych konsekwencji i wszystko jest ok. Tylko odrobine pozniej. Jedyne co tracimy, to odrobina "prestizu" (watpliwego).
Duzo bardziej adekwatny jest przyklad studenta i zaliczenia sesji. Mamy termin podstawowy a potem cos takiego jak poprawka. Wiadomo, fajnie zdac w pierwszym terminie, ale jesli oblejemy a zdamy w poprawkowym, to nie ma zadnych konsekwencji i wszystko jest ok. Tylko odrobine pozniej. Jedyne co tracimy, to odrobina "prestizu" (watpliwego).
kibicLBN pisze:No miało paść jakieś nazwisko w tym tygodniu. Jutro jest piątekJa się tam nie napalałem i mnie zbytnio nie zdziwi jak się dowiemy o kogo chodzi za dwa tygodnie
Nie wiem tylko po co się panowie deklarują? Przecież nie muszą.
Jak na trzech zawodników którzy nie dotarli do MOSiR-u z powodów warunków atmosferycznych to półtora tygodnia na ogłoszenie kontraktów to trochę za długo.
Rozwiązany problem juniora. Na każdy mecz będzie można zapraszać innego w charakterze "gościa".
Mają fantazję ci prezesi.
mam nadzieje, ze to tylko jakas glupia propozycja prezesow, a nie zaden pewnik?
edit:
no juz widze na syfach, super...
a co na to meesha? :]
edit:
no juz widze na syfach, super...
METHANOL ADVENTURE TEAM
- niespokojny
- Trener
To trzeba kupic w klubie odrzutowiec. Praktycznie wszystkie kolejki sa rozgrywane razem, tego samego dnia wiec sprowadzenie kogos mozliwe bedzie chyba jedynie w przypadku meczy przelozonych.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Myślę że nie wszyscy zawodnicy przedewszstkim juniorzy, klubów IL będa jchac w każdej kolejce.
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2010, o 13:13 przez Tobuls, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
Ten pomysl z juniorem jako "gosc" nie jest wcale taki glupi. Wszystki ligi jada w tym samym czasie, wiec zaden e-ligowiec nie pusci swojego podstawowego mlodzika, zeby trzaskal komplet w 2 lidze.
Z drugiej strony, wiekszosc klubow z e-ligi pewnie bedzie miala w skladzie rezerwowych juniorow. Normalnie taki chlopak nie mialby szans pojechac, a tak, bedzie mogl poscigac sie w nizszej lidze.
Dla juniora same plusy - wiecej startow, szansa jazdy na roznych obiektach, mozliwosc rozwoju.
Dla klubow - ciezko powiedziec. Problemem moga byc przelozone spotkania i kontraktowanie bardzo mocnych mlodziezowcow. No i ciekawe na jakiej zasadzie beda dogrywane kwestie "wypozyczenia" takiego goscia.
Z drugiej strony, wiekszosc klubow z e-ligi pewnie bedzie miala w skladzie rezerwowych juniorow. Normalnie taki chlopak nie mialby szans pojechac, a tak, bedzie mogl poscigac sie w nizszej lidze.
Dla juniora same plusy - wiecej startow, szansa jazdy na roznych obiektach, mozliwosc rozwoju.
Dla klubow - ciezko powiedziec. Problemem moga byc przelozone spotkania i kontraktowanie bardzo mocnych mlodziezowcow. No i ciekawe na jakiej zasadzie beda dogrywane kwestie "wypozyczenia" takiego goscia.
A czy nie chodzi tu przypadkiem tylko o wypożyczenie między I a II Ligą? Czy młodzik z eligi może być wypożyczony jako gość do IIL?
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
Do 2 ligi mozna
Do 1 tylko juniorzy z 2 ligi.
Co wazne:
Wiec warto jak najszybciej "wylapac" jakiegos dobrego goscia, wtedy nie bedzie mogl jechac u konkurencji.
Do meczu DM II Ligi, z wyłączeniem meczów barażowych, pod numerem startowym 6, 7 oraz 14 i 15 może zostać zgłoszony zawodnik, biorący udział w tych zawodach jako "gość", o ile jest to krajowy zawodnik młodzieżowy do lat 19, który:
- nie jest w danym roku członkiem kadry narodowej juniorów,
- w danym sezonie rozgrywkowym reprezentuje barwy klubu Ekstraligi lub I ligi, włączając w to wypożyczenie,
- do zgłoszenia do zawodów zostanie dołączona zgoda klubu Ekstraligi lub I ligi (odpowiednio) na udział zawodnika w zawodach jako "gość".
Do 1 tylko juniorzy z 2 ligi.
Co wazne:
W sezonie rozgrywkowym, dany zawodnik może wziąć udział w zawodach jako "gość" w barwach tylko jednego klubu I lub II ligi.
Wiec warto jak najszybciej "wylapac" jakiegos dobrego goscia, wtedy nie bedzie mogl jechac u konkurencji.
Ciągle to samo - w złym kierunku to wszystko zmierza
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Ciekawe, że "nasi" decydenci kopiują po kolei wszystkie rozwiązania, które sprowadziły brytyjski żużel na margines tamtejszego sportu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Matko Bosko Częstochosko, po tylu latach mam wreszcie w jakimś temacie takie samo zdanie jak Czarek. Muszę zapamiętać ten dzień, bo przejdzie on do historii 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Jedno się nie zmienia-ludzie tworzący regulaminy nie do końca wiedzą, co piszą. Słowo "lub" nie jest synonimem słowa "albo" i oznacza zupełnie co innego. Z takiego sformułowania, jakie przedstawiłeś, wynika, że "gościem" będzie można być w jednym klubie I Ligi, w jednym klubie II Ligi lub w jednym Klubie I Ligi i jednym II Ligi.Sztyvny pisze:Co wazne:W sezonie rozgrywkowym, dany zawodnik może wziąć udział w zawodach jako "gość" w barwach tylko jednego klubu I lub II ligi.
Lub czasopisma 
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
meesha pisze:Matko Bosko Częstochosko, po tylu latach mam wreszcie w jakimś temacie takie samo zdanie jak Czarek. Muszę zapamiętać ten dzień, bo przejdzie on do historii
Skoro już wprowadziłeś religijny klimat to powiem Ci tak: obyś Synu Marnotrawny nie zszedł z obranej właśnie drogi właściwego rozumowania.
Ad rem: cieszmy się polskim żużlem tak szybko odchodzi. Za parę lat 3 polskie ligi objedzie kilku podstarzałych Polaków i kilkunastu obcokrajowców.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Dziennik Wschodni napisał:
KMŻ kusi Pytla
Działacze Lubelskiego Węgla KMŻ Lublin nie ustają w staraniach o pozyskanie kolejnych zawodników do drużyny. Jednym z tych, którzy mają szansę jeździć nad Bystrzycą jest Daniel Pytel. (...)
- Rozmawiamy z wieloma zawodnikami, których chcielibyśmy mieć w naszym zespole. Wśród nich jest również Daniel Pytel - potwierdza Dariusz Sprawka, dyrektor KMŻ Lublin. Niewykluczone więc, że wkrótce podpisze umowę z "Koziołkami".
KMŻ kusi Pytla
Działacze Lubelskiego Węgla KMŻ Lublin nie ustają w staraniach o pozyskanie kolejnych zawodników do drużyny. Jednym z tych, którzy mają szansę jeździć nad Bystrzycą jest Daniel Pytel. (...)
- Rozmawiamy z wieloma zawodnikami, których chcielibyśmy mieć w naszym zespole. Wśród nich jest również Daniel Pytel - potwierdza Dariusz Sprawka, dyrektor KMŻ Lublin. Niewykluczone więc, że wkrótce podpisze umowę z "Koziołkami".
Jak dla mnie to też średni pomysł.
Ale sens jest taki, że musimy mieć seniorów nie pięciu tylko np. 7, żeby byli rezerwowi
Nie wiadomo jaka jest koncepcja, bo jeśli faktycznie dojdzie ktoś z KSM 2,5 (Piszcz czy Suchecki) to Pytel mógłby jeździć wtedy. Albo tak jak napisałem, że potrzebny jest naszym 6 senior który walczy o miejsce w składzie i jest zawsze na wypadek kontuzji innego zawodnika.
Ale sens jest taki, że musimy mieć seniorów nie pięciu tylko np. 7, żeby byli rezerwowi
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.