Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#1501 Postautor: kibicLBN » 2 grudnia 2010, o 22:07

boxing pisze:Smolinski, Hefenbrock, Schlein, S.Gustafsson, Gjedde, D.Andersson?
Który, Harry, ktory?

Jakby nawet wiedział to by nie powiedział. Racja harry ;) ?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

harry
Trener

#1502 Postautor: harry » 2 grudnia 2010, o 22:13

No jak babcie kocham tym razem nie wiem. Tajemnice są teraz trzymane jak w Forcie Knox.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1503 Postautor: Mars » 2 grudnia 2010, o 22:17

Zdeklasujemy tą lige i tyle w temacie ;) zapewne kazda druzyna na mecze do nas będzie przyjeżdzać z MIN KSM .
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#1504 Postautor: rAdEk23 » 2 grudnia 2010, o 22:19

No to z jednej strony dobrze, wychodzi na to że uczą się na błędach innych klubów i pierw podpis a potem pojawia się nazwisko 8)
Sipma Lublin :D :D :D

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1505 Postautor: kibicLBN » 2 grudnia 2010, o 22:28

harry pisze:No jak babcie kocham tym razem nie wiem. Tajemnice są teraz trzymane jak w Forcie Knox.

Ja nic nie insynuuję. Ja tylko stwierdzam, że i tak byś nie wyjawił tajemnicy, nawet gdybyś ją znał.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1506 Postautor: kilar » 2 grudnia 2010, o 22:33

Ale po co ujawniac tajemnice ? Klub sam niech to oglosi i bedzie gitara.

Rodzicow tez pytasz tydzien wczesniej co dostaniesz na mikolaja :lol: ;) ?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1507 Postautor: kibicLBN » 2 grudnia 2010, o 22:42

kilar pisze:Ale po co ujawniac tajemnice ? Klub sam niech to oglosi i bedzie gitara.

Rodzicow tez pytasz tydzien wczesniej co dostaniesz na mikolaja :lol: ;) ?

Nie chcę robić OT ale pytanie padło więc muszę ;) Mamy się nie pytałem bo prezenty przynosi Mikołaj to nie wiesz? :lol:
A tak serio to jakoś się wytrzyma, bo te 3 nazwiska dają wewnętrzny spokój ;) Widać, że panowie starają się to poukładać tak żeby potem liczyć tylko na odrobinę szczęścia w przyszłym sezonie (zdrowie zawodników). Dlatego warto się ubezpieczyć na wypadek kontuzji 2 rezerwowymi zawodnikami ktorzy coś gwarantują.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1508 Postautor: Gelo » 3 grudnia 2010, o 00:06

Po raz kolejny spytam po co w 2 lidze Niemcy? (to przede wszystkim do boxinga). Wiadomo na jakich nawierzchniach jezdżą Niemcy, wiadomo, że są bardzo drodzy jeżeli chodzi o stawki za dojazd (nieproporcjonalnie do klasy sportowej). W 2 lidze Niemcy betoniarze są potrzebni max w 3 meczach w sezonie. Ja bym ten temat odpuścił już na starcie. Są zawodnicy zdecydowanie lepsi i bardziej uniwersalni do zakontraktowania.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1509 Postautor: RadeKas » 3 grudnia 2010, o 00:28

To ja tak niesmialo zapytam. Czy ktos z forumowych informatorow wie kiedy mozna spodziewac sie ogloszenia nastepnych podpisow? Tak mniej wiecej. Czy po prostu klub czeka na odeslane kontrakty i bedzie na biezaco to o nich mowil?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#1510 Postautor: Hela » 3 grudnia 2010, o 09:02

Smolinski, Hefenbrock, Schlein, S.Gustafsson, Gjedde, D.Andersson?

Ile lat Smoliński nie jeździł w Polsce?
Co do Andersona:
- Spokojnie, nie wszyscy od razu. Jeśli chodzi o Dennisa, to przewidujemy go do pierwszego składu na pozycji seniora. Młodemu Bjerremu będziemy się przyglądać, lecz jego, póki co, w tym składzie nie przewidujemy. Do Maćka na pozycję juniora dołączy Patryk Malitowski, Michał Rowiński bądź Patryk Kociemba - poinformowała Krystyna Kloc na łamach Gazety Wrocławskiej.

Naprawdę zejdzmy na ziemię z tymi propozycjami.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1511 Postautor: boxing » 3 grudnia 2010, o 22:50

Gelo pisze:Po raz kolejny spytam po co w 2 lidze Niemcy? (to przede wszystkim do boxinga). Wiadomo na jakich nawierzchniach jezdżą Niemcy, wiadomo, że są bardzo drodzy jeżeli chodzi o stawki za dojazd (nieproporcjonalnie do klasy sportowej). W 2 lidze Niemcy betoniarze są potrzebni max w 3 meczach w sezonie. Ja bym ten temat odpuścił już na starcie. Są zawodnicy zdecydowanie lepsi i bardziej uniwersalni do zakontraktowania.

Gelu, zdaje sie Ty byles glownym oredownikiem tego, abysmy nie bawili sie w ksiegowych?
Niemcy (Hefe, Smolinski) - nie, Angole (Barker) - nie, Shields sie lamie, Schlein chimeryczny i kaprysny, Czesi slabi i niepewni, D.Andersson przewidziany na Wroclaw, Gjedde to zagadka po kontuzji, S.Gustafsson - zal bylo patrzec w tym sezonie.
Nie wiem, kto poza niezawodnym i niezniszczalnym Peterem Karlssonem odpowiada Ci i pasuje do KSMu zespolu? Dla mnie kazdy z nich bylby duzym wzmocnieniem, szczegolnie ze maja KSMy duzo nizsze od prezentowanej klasy sportowej.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1512 Postautor: Gelo » 4 grudnia 2010, o 02:00

już odpowiadam - Trojanowski, Jeleniewski, Baran - uzasadnienie uważam za zbędne. Ten ostatni oczywiscie pod warunkiem np. Piszcza i totalnych ogórków na juniorce. Zakładam, że Peter w Ostrowie to bujda, bo zdenerwowałbym się bardzo. A Niemcy w 2 lidze to po co? Smoła, Hefe to u nas w Lublinie 5-6 punktów. Shields "szklana miednica" to kwestia kilku biegów kiedy się połamie, Barker - jak to Angol - nie należy im wierzyć z założenia. Jak już mamy brać koniecznie Angola do 2 ligi - to niech to będzie Nicholls.

Awatar użytkownika
Desmo
Junior

#1513 Postautor: Desmo » 4 grudnia 2010, o 07:43

A ja bym w składzie chętnie zobaczył J. Golloba, KSM ten sam co Piszcz. , a na "starych" furach Tomka, nie miałby problemu w II lidze. :lol:
A swoją drogą Jeleń ma dobry KSM 8)
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1514 Postautor: kibicLBN » 4 grudnia 2010, o 08:09

Gelo pisze:już odpowiadam - Trojanowski, Jeleniewski, Baran - uzasadnienie uważam za zbędne. Ten ostatni oczywiscie pod warunkiem np. Piszcza i totalnych ogórków na juniorce. Zakładam, że Peter w Ostrowie to bujda, bo zdenerwowałbym się bardzo. A Niemcy w 2 lidze to po co? Smoła, Hefe to u nas w Lublinie 5-6 punktów. Shields "szklana miednica" to kwestia kilku biegów kiedy się połamie, Barker - jak to Angol - nie należy im wierzyć z założenia. Jak już mamy brać koniecznie Angola do 2 ligi - to niech to będzie Nicholls.

Zgadzam się z Tobą Gelu co do Niemców, bo nie jeździli w Polsce ostatnio i mogło by być z nimi nieciekawie.
Wybacz, ale ogólnie twoje rozumowanie można podsumować słowami: "Gelu - jak to Polak - zawsze będzie narzekać i marudzić 8) Schlein jest to zawodnik, który w II lidze moim zdaniem byłby najlepszym zawodnikiem (najskuteczniejszym również), absolutny pewniak. Bo naprawdę nie widzę lepszych. Australijczyk nie jest typowym odpadem, jak większość zawodników z I ligi trafiający do II i warto wykorzystać, że miał słaby poprzedni sezon. Ale ciężko będzie o niego rywalizować z I- ligowcami.
Trojan ok. powinien sobie w II lidze poradzić spokojnie, ale Jeleń jest teraz dzięki KSMowi (ok. 4) tak atrakcyjny dla drużyn w I lidze, że ja nie widzę większych szans na jego kontrakt.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1515 Postautor: Mars » 4 grudnia 2010, o 10:14

Gelo pisze:już odpowiadam - Trojanowski, Jeleniewski, Baran - uzasadnienie uważam za zbędne. Ten ostatni oczywiscie pod warunkiem np. Piszcza i totalnych ogórków na juniorce. Zakładam, że Peter w Ostrowie to bujda, bo zdenerwowałbym się bardzo. A Niemcy w 2 lidze to po co? Smoła, Hefe to u nas w Lublinie 5-6 punktów. Shields "szklana miednica" to kwestia kilku biegów kiedy się połamie, Barker - jak to Angol - nie należy im wierzyć z założenia. Jak już mamy brać koniecznie Angola do 2 ligi - to niech to będzie Nicholls.

Trojanowski - przecież juz się wypowiedział że 2 liga go nie interesuje.(Łódz)
Jeleniewski - Fajnie by było, ten chłopak ma większe ambicje niż jazda w 2 lidze.
Baran - jest zbędny przy tym KSM - wybór padł na Puszaka, no chyba że lubimy 1-5 w juniorskim

Gelu nasz klub jeździ w 2 lidze, do 1 ligi nie weszliśmy.Ale marzenia można mieć.

P.S Shlein Lub Nicholls jak wspomniałeś i można walczyć o awans.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1516 Postautor: Gelo » 4 grudnia 2010, o 18:58

to wcale nie są jakieś kosmiczne marzenia. Z drugiej strony skoro taki Dryml ktory miał sadzic same komplety nie zawsze sobie radził to mnie juz nic nie zdziwi. Dlatego jezeli mamy awansowac to musimy miec naprawde petardy, konczac z błednym mysleniem, że jak to tylko 2 liga to moze uda sie oblecieć sezon ogórkami i jeszcze awansować. Nie mowimy przecież o Gollobie i Crumpie - ale o zwykłych średniakach.

Ge(L)o
Trener

#1517 Postautor: Ge(L)o » 4 grudnia 2010, o 19:04

Pamiętaj o KSMie. Nie da się przy jego wartości 40 zbudować zespołu petard. Musi być ze dwóch ogórków w składzie i tyle. Liga będzie wyrównana i myślę, że ze 4 zespoły mogą powalczyć o awans. Mam nadzieję, że zdecyduje stabilność finansowa i wypłacalność do końca sezonu. I będziemy się w końcu wczesną jesienią cieszyć, bo ...
Nic nie może przecież wiecznie trwać :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1518 Postautor: Gelo » 4 grudnia 2010, o 19:11

Da sie - do tego co mamy jednego z tych trzech ktorych wymienilem i to juz bedzie to o co mi chodzi.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1519 Postautor: kibicLBN » 4 grudnia 2010, o 19:51

A jak ktoś się rozwali? Pomyślałeś o tym Gelu?
Mam jedno pytanie tylko: Czy według Ciebie Rory Schlein nie jest mocnym zawodnikiem na II ligę?
A i jeszcze jedno. Wiadome było to, że forma Drymla była tragiczna, ponadto chorował, a mimo to przywoził sporo punktów. I pretensje do nie go nie powstały dlatego, że spieprzył dziwnie najważniejszy mecz w sezonie, tylko, że robił problemy, m.in. przed barażami i robił naszą drużynę w ch... co jest jego znakiem rozpoznawczym.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1520 Postautor: Gelo » 4 grudnia 2010, o 19:54

kibicLBN pisze:A jak ktoś się rozwali? Pomyślałeś o tym Gelu?
Mam jedno pytanie tylko: Czy według Ciebie Rory Schlein nie jest mocnym zawodnikiem na II ligę?

Średnim - na poziomie Barkera. Ostatni sezon w Polsce bardzo słaby, wiec są podstawy do obaw. Do tego dochodzi obiegowa opinia o jego "humorach". Czy skórka jest warta wyprawki? Mom zdaniem nie.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1521 Postautor: luCas » 4 grudnia 2010, o 19:55

Wiadomo, ze przy KSM'ie cudow ze skladem sie nie zrobi, dlatego kluczowe moze byc przygotowanie motocykli. Jesli bedzie kasa i pojdzie faktycznie na sprzet to nie powinno byc zle.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#1522 Postautor: GRISZA » 4 grudnia 2010, o 20:43

Już widzę Nichollsa w drugiej lidze ...

Zejdźmy na ziemię panowie.

Może Marcin Rempała albo jeszcze lepiej Ferjan ?
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#1523 Postautor: truskawa » 4 grudnia 2010, o 21:04

shields schlein nicholls jeleniewski puzon i wywozimy punkty z wrocka :lol:
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

jerry78
Trener

#1524 Postautor: jerry78 » 4 grudnia 2010, o 21:07

A skąd weźmiesz Shieldsa? Z Wrocławia? :)

mariusz1987
Junior

#1525 Postautor: mariusz1987 » 4 grudnia 2010, o 21:21

Dryml też był niby przymierzany do ekstraligi w tamtym roku a wyladował u nas i miał wozić komplety :lol:
Panowie kasa się liczy bardziej niż prestiż dla sporej grupy zawodników, my ją mamy, to możemy szaleć :wink: