KSM to średnia biegowa pomnożona przez 4, a 6 zawodników jedzie po 5 biegów w meczu więc jeśli max. KSM to 40 to kluby powinny kupować zawodników, którzy w meczach zdobywali łacznie ok. 50 punktów z wliczonymi w to bonusami... Mnie to osobiście poraża.
Lubelski klub w sezonie 2011
Re: Lubelski klub w sezonie 2011
Tych przyzwoitych seniorów z KSM 2,50 jest niewielu, więc walka o nich będzie na pewno zacięta. Drabiki, Sucheckie i Słabonie raczej pójdą do I ligi, a my za 2,50 to możemy brać Piszcza czy Frankowa
Dlatego ja uważam, że nie głupi jest pomysł z tymi Angolami wcale. Pal licho wtedy, że jeden będzie jeździł poniżej oczekiwań, można go zastąpic innym obcokrajowcem z KSM 6,5. A wątpie żeby z grupy: Barker, Stead, Gjedde i może jeszcze ktoś ciekawy - dwóch, trzech gości woziło ogony w II lidze. Szkoda by było tracić Karola, ale on ma KSM powyżej 9. To praktycznie 1/4 limitu! A zawodników jest 6. Także teraz mają twardy orzeh do zgryzienia nasi działacze.
KSM to średnia biegowa pomnożona przez 4, a 6 zawodników jedzie po 5 biegów w meczu więc jeśli max. KSM to 40 to kluby powinny kupować zawodników, którzy w meczach zdobywali łacznie ok. 50 punktów z wliczonymi w to bonusami... Mnie to osobiście poraża.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
A czy w nastepnym sezonie polski junior nadal musi jechać trzy biegi? Jesli tak to szkoda marnowac KSM na Sweetmana, w momencie kiedy mamy takie problemy ze zmieszczeniem sie w 40 pkt. Wtedy mozna te 4 pkt. przeznaczyc na seniora i nie potrzebujemy Sweetego, po to zeby jechal dwa biegi ( bo licze, ze nie bedzie musial zastepowac seniorow).
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Z tego co mi się obiło o uszy, to w I i II lidze nie będzie w ogóle obowiązku jazdy polskim juniorem (ze względu na przepis w ekstralidze), ale zobaczymy jak się ten regulamin ostatecznie ukształtuje.
jerry78 pisze:Z tego co mi się obiło o uszy, to w I i II lidze nie będzie w ogóle obowiązku jazdy polskim juniorem (ze względu na przepis w ekstralidze), ale zobaczymy jak się ten regulamin ostatecznie ukształtuje.
Ja tego nie rozumiem. Czy ewentualne, dzisiejsze "ksztaltowanie" regulaminu nie powinno sie odbywac z mysla o roku 2012?
- MikeMistrz
- Senior
Jeśli dobrze zrozumiałem, to junior niezależnie od numeru (6 lub 7) musi pojechać w 3 biegach, narodowość nie ma znaczenia. Nie jestem tylko pewny, czy to nie obowiązuje wyłącznie w e-lidze.
Nie, ten przepis to tylko w e-lidze i chodzi o dwoch Polaków.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
W 1 i 2 lidze regulamin sportowy pozostaje bez zmian. Czyli m.in. dwóch juniorów, w tym jeden Polak obowiązkowy, który startuje w min. 3 wyścigach. Chyba, że jeszcze GKSŻ coś zmieni.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
-
kaaamisiak
A właśnie. to teoretycznie nie powinno być tak, jak mówi go! ? W tym roku powinniśmy jeździć wg regulaminu ustalonego wcześniej, a obecne zmiany miałyby zastosowanie w 2012 dopiero?
Hela pisze:W 1 i 2 lidze regulamin sportowy pozostaje bez zmian. Czyli m.in. dwóch juniorów, w tym jeden Polak obowiązkowy, który startuje w min. 3 wyścigach. Chyba, że jeszcze GKSŻ coś zmieni.
pytam, bo nie wiem. Co jesli zawodnik polski ( chodzi mi o juniora) zostanie zmieniony w 2 i 3 swoim starcie, pojedzie w 4 i złapie kontuzje ktora uniemozliwia mu jazde w dalszej czesci zawodow. Czy moze byc zmieniany przez rezerwowego obco czy dostaje "w" do konca zawodow?
W biegach I - XIII, zawodnicy z numerami 6 i 14 muszą wystartować
co najmniej 3 razy; mogą więc być zastąpieni stosownie do przepisów
ust. 2 nie więcej niż 2 razy, przy czym przepis ten nie ma zastosowania
w przypadku, gdy:
1) zawodnikiem z numerem odpowiednio 7 lub 15 jest krajowy
zawodnik młodzieżowy,
2) w jednym z biegów zawodnik odniósł kontuzję, do której przyczynił się
zawodnik wykluczony z biegu i w wyniku której jest niezdolny decyzją
lekarza do udziału w biegu.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Hela pisze:2) w jednym z biegów zawodnik odniósł kontuzję, do której przyczynił się
zawodnik wykluczony z biegu i w wyniku której jest niezdolny decyzją
lekarza do udziału w biegu.
znaczy ten wykluczony musi byc niezdolny? I w wyniku ktorej? Kto redaguje te przepisy?
PS. Czy zdolny kamikadze bedzie w stanie sfingowac takie cos?
Niepokjące wieści w sprawie przejęcia Bogdanki. Czech podniósł ofertę nawet o trzydzieści kilka procent. Istnieje obawa, ze fundusze się skuszą. Na szczęście nie oferuje gotówki lecz akcje NWR 3-4 szt. za jedą bogdanki.
Zapięli się na tą Bogdankę.
A tam niepokojace. Przeciez beda sponsorowac sport w Ostrawie czy gdziestam wiec nie ma sie co martwic
.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
asid pisze:Niepokjące wieści w sprawie przejęcia Bogdanki. Czech podniósł ofertę nawet o trzydzieści kilka procent. Istnieje obawa, ze fundusze się skuszą. Na szczęście nie oferuje gotówki lecz akcje NWR 3-4 szt. za jedą bogdanki.
Po pierwsze to nie podniósł oferty. To są tylko nieoficjalne informacje, które podaje "rzepa".
Po drugie, trzy akcje NWR to niemal dokładnie tyle ile oferują w wezwaniu (100,75) - jedna akcja NWR w tej chwili kosztuje 33,5 X 3 = 100,50. 3-4 akcje nie oznacza, że będą ewentualnie chcieli przejąć Bogdanką oferując akurat cztery.
Każdemu jego Everest...
Ale nie oznacza też, że czterech nie dadzą a jak dadza 4 akcje to cena podskoczy ok. 34% a to jest bardzo dużo!
Pod warunkiem, ze wycena NWR nie jest sztucznie podpompowana. Nie przypadkowo oferuja swoje akcje przeciez.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Od pół roku na akcjach NWR jest trend boczny. Cena waha się w przedziale 32,5-38. Przejęcia poprzez emisję akcji jest normalnym i często wykorzystywanym sposobem sfinansowania kupna przedsiębiortwa. Jak się nie zna tematu to po co męczyć klawiaturę?
Każdemu jego Everest...
Ale ja nie mowie, ze to nienormalny sposob przejecia. Tylko z reguly ktos go planuje z wiekszym wyprzedzeniem niz pol roku i raczej dazy do tego aby parytet byl jak najbardziej korzystny dla niego. To chyba logiczne. Nie widze tu pola do sporu, tak jak nie sadze by ten watek sluzyl do rozstrzygania kto sie na czym zna. Nigdzie nie napisalem, ze sie znam.
Moja klawiatura, to sobie mecze. Oczywiscie nie zmuszam nikogo do meczenia oczu.
Dla mnie koniec tematu.
Pozdrawiam.
Moja klawiatura, to sobie mecze. Oczywiscie nie zmuszam nikogo do meczenia oczu.
Dla mnie koniec tematu.
Pozdrawiam.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
1.Puszakowski 9,50
2.Baran 9,42
3.Pytel 9,37
4.Miesiac 6,68
5.Piszcz 2,50
6.junior 2,50
i zostaje 0,03 zapasu
2.Baran 9,42
3.Pytel 9,37
4.Miesiac 6,68
5.Piszcz 2,50
6.junior 2,50
i zostaje 0,03 zapasu
kilar pisze:1.Puszakowski 9,50
2.Baran 9,42
3.Pytel 9,37
4.Miesiac 6,68
5.Piszcz 2,50
6.junior 2,50
i zostaje 0,03 zapasu
Tylko wtedy, jak już ktoś zauważył, mamy straszną dziurę na juniorce... Wtedy jak któremuś z seniorów zdarzy się wpadka to lipa straszna.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
http://espeedway.pl/news,pawel_miesiac_ ... 79,12.html
Wywiad z Miesiącem.
Wywiad z Miesiącem.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Piocze pisze:kilar pisze:1.Puszakowski 9,50
2.Baran 9,42
3.Pytel 9,37
4.Miesiac 6,68
5.Piszcz 2,50
6.junior 2,50
i zostaje 0,03 zapasu
Tylko wtedy, jak już ktoś zauważył, mamy straszną dziurę na juniorce... Wtedy jak któremuś z seniorów zdarzy się wpadka to lipa straszna.
Z ta dziura bym nie dramatyzowal - krajowych juniorow nawet przecietnych w II lidze nie bedzie bo wszystkich jako-takich lyknie estraliga (2 musza miec a pewnie 1 w zapasie tez sobie sprawia wiec to jest 24 sztuki) a Sweetman czy inny zagraniczniak bedzie mogl jezdzic 3 razy co najwyzej.
No chyba ze zagranicznym juniorem bedzie jakis wymiatacz, ktory bedzie wygrywac z seniorami przeciwnika na wyjezdzie a Sweety tego nie gwarantuje.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...

Sorry, ze zbocze z tematu, ale jak tam zdrowie Rymela i jego ewentualna przydatnosc w nadchodzacym sezonie ?
- _piotrusss
- Kadrowicz
Trener mówił, że są efekty rehabilitacji. Adrian bardzo chce do ścigania wrócić i dostał od nas kontrakt do podpisu. Pewnie spróbuje coś pojeździć już w nadchodzącym sezonie, a co z tego będzie to się okaże.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski