Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#626 Postautor: istred » 3 listopada 2010, o 20:16

Tylko mało co nie wygrali z nami w Lublinie, potem zremisowali w rundzie finałowej.
Zaraz, zaraz.
Fakty są takie:
Były cztery mecze.
Trzy zakończyły się naszą wygraną, a jeden remisem.
W bezpośrednich pojedynkach my zdobyliśmy 9 punktów, oni 1.
I przy tym Rawicz był CZWARTĄ drużyną ligi!

Życzyłbym sobie takich wyników i w nadchodzącym sezonie.

I znowu zabraknie punktów w ostatecznym rozrachunku, bo ci co nie umieją jeździć nam je zabiorą.
Rawicz zabrał nam JEDEN punkt, który w ostatecznym rozrachunku NIC nam nie dawał, więc nie przekręcaj faktów.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#627 Postautor: Maxx » 3 listopada 2010, o 21:53

I znowu zabraknie punktów w ostatecznym rozrachunku, bo ci co nie umieją jeździć nam je zabiorą.
Rawicz zabrał nam JEDEN punkt, który w ostatecznym rozrachunku NIC nam nie dawał, więc nie przekręcaj faktów.[/quote]

I tu się z Tobą nie zgadzam. Ten jak to nazwałeś "JEDEN" punkt, którego zabrakło nam w Rawiczu mógł być przysłowiowym "milowym krokiem" w kierunku 1 ligi. Zadziałałby chociażby czynnik psychologiczny (Łódź waliłaby w gacie przedostatnim meczem). Oczywiście mam pełną świadomość, że nie ma czegoś takiego w historii jak gdybanie ale pokuszę się o stwierdzenie, że gdybyśmy wygrali w Rawiczu w rundzie finałowej to my cieszylibyśmy się z pierwszego miejsca w końcowym zestawieniu 2 ligi. Tak myślę.
Pozdrawiam

ermen
Zawodowiec

#628 Postautor: ermen » 3 listopada 2010, o 23:12

Mecz w Rawiczu w rundzie finałowej był bez znaczenia. Czy wygralibysmy, czy zremisowali, czy nawet dostali 30 punktami w plecy to nic nie zmieniało. I tak do awansu potrzebne było zwycięstwo (ewentualnie remis) w Łodzi. Jeden punkt wywieziony z Rawicza jedynie sprawił, że w Łodzi wystarczał nam właśnie remis, aby awansować. Gdybysmy tam wygrali do awansu ..... równiez potrzebowalibyśmy remisu w Łodzi!!!
Założenie, że Łódź by przestraszyła się meczu w Rawiczu pozostawiam bez komentarza....
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#629 Postautor: RadeKas » 3 listopada 2010, o 23:30

Maxx pisze:I tu się z Tobą nie zgadzam. Ten jak to nazwałeś "JEDEN" punkt, którego zabrakło nam w Rawiczu mógł być przysłowiowym "milowym krokiem" w kierunku 1 ligi. Zadziałałby chociażby czynnik psychologiczny (Łódź waliłaby w gacie przedostatnim meczem). Oczywiście mam pełną świadomość, że nie ma czegoś takiego w historii jak gdybanie ale pokuszę się o stwierdzenie, że gdybyśmy wygrali w Rawiczu w rundzie finałowej to my cieszylibyśmy się z pierwszego miejsca w końcowym zestawieniu 2 ligi. Tak myślę.
Pozdrawiam

Obrazek
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#630 Postautor: grzesieck » 3 listopada 2010, o 23:31

Maxx pisze:I tu się z Tobą nie zgadzam. Ten jak to nazwałeś "JEDEN" punkt, którego zabrakło nam w Rawiczu mógł być przysłowiowym "milowym krokiem" w kierunku 1 ligi. Zadziałałby chociażby czynnik psychologiczny (Łódź waliłaby w gacie przedostatnim meczem). Oczywiście mam pełną świadomość, że nie ma czegoś takiego w historii jak gdybanie ale pokuszę się o stwierdzenie, że gdybyśmy wygrali w Rawiczu w rundzie finałowej to my cieszylibyśmy się z pierwszego miejsca w końcowym zestawieniu 2 ligi. Tak myślę.
Pozdrawiam

tak, Orzel obsralby sie na mietowo gdybysmy wygrali w Rawiczu...
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#631 Postautor: niespokojny » 3 listopada 2010, o 23:43

grzesieck pisze:tak, Orzel obsralby sie na mietowo gdybysmy wygrali w Rawiczu...

Jak mietowo to chyba nie tak zle? :lol: :wink: . Tym bardziej ze byli przed ostatnim meczem w takiej samej sytucji, jak w przypadku naszego zwyciestwa w Rawiczu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#632 Postautor: manjolo » 4 listopada 2010, o 00:06

awans przegraliśmy dwumeczem o 3. miejsce z Krosnem w sezonie 2009. jakbyśmy wtedy wygrali to teraz Łódź ze strachu nie pojechałaby nawet z nami decydującego meczu. a tak to niestety, lipa. krótkowzroczność działaczy i tyle.
motoru brum

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#633 Postautor: sting126 » 4 listopada 2010, o 08:20

istred pisze:Poza tym myślę, że zazwyczaj kluby nie śpieszą się z przesyłaniem dokumentów do GKSŻ, bo razem z kontraktem trzeba przesłać szereg różnych innych dokumentów, np. pozwolenie na starty z rodzimej federacji (w przypadku obcokrajowców).

Zgody federacji nie trzeba wysylac wraz z kontraktem. Sam przeciez ponizej przywolales przyklad Hauzingera, ktorego dokumenty zostaly do PZM przeslane i zostal potwierdzony do startow w naszym klubie, ale bez zgody federacji nie mogl startowac.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#634 Postautor: istred » 4 listopada 2010, o 09:20

O ile mnie pamięć nie myli, to właśnie były problemy z potwierdzeniem Hauzingera do startów i został on potwierdzony dopiero w trakcie sezonu.
Później może spróbuje poszukać odpowiedniego komunikatu.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#635 Postautor: sting126 » 4 listopada 2010, o 09:51

Mylisz dwie kwestie, ktore i ja zle opisalem - zgloszenie i potwierdzenie do startow. Zgloszenie to wyslanie kontraktu i na tym etapie nie jest wymagana zgoda federacji, potwierdzenie do startow to decyzja PZM stwierdzajaca,ze zawodnik x moze reprezentowac klub y bo spelnili wszystkie wymogi (m.in.zgoda federacji).
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#636 Postautor: Maxx » 4 listopada 2010, o 12:35

grzesieck pisze:
Pozdrawiam

tak, Orzel obsralby sie na mietowo gdybysmy wygrali w Rawiczu...

To ty powiedziałeś... 8)

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#637 Postautor: Hela » 6 listopada 2010, o 13:22

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... a-w-lodzi/

Wchodzimy do pierwszej ligi jeśli oni się wycofają???
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#638 Postautor: Piocze » 6 listopada 2010, o 13:35

No Miszkolca raczej nie zostawią ;) Jest duża szansa...
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#639 Postautor: Apocalips » 6 listopada 2010, o 13:41

Jak dla mnie pic na wode fotomontaż. Pewnie Skrzydlewski chce wyciagnac troche kasy z miasta i pokazac innym sponsorom, ze sam nie da rady utrzymac I ligowej druzyny.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#640 Postautor: GIGI » 6 listopada 2010, o 14:20

Nie od dziś wiadomo że Skrzydlewski dużo gada. Jednak nie wydaje mi się aby żartował w kwestii wydawania swoich własnych pieniędzy.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#641 Postautor: istred » 6 listopada 2010, o 14:29

Po tym, co się mówiło przed tym sezonem (że Rempała i Kowalczyk dostali kontrakty marzeń w Łodzi, których "tylko głupi by nie podpisał") i po wynikach i wypłacalności Orła w tym sezonie przypuszczam, że tak naprawdę niewiele większy budżet od tegorocznego jest potrzebny żeby zbudować drużynę pokroju Grudziądza, Poznania czy Gniezna - czyli średnią drużynę I ligi. Tym bardziej, że i z miasta pewnie więcej dostaną i znajdą się sponsorzy, którzy też coś dorzucą.

Skrzydlewski gada przed każdym sezonem, jestem pewien, że Orzeł pojedzie w I lidze.

Jakby było inaczej, to zgodnie z regulaminem my jesteśmy pierwszym kandydatem do jazdy i I lidze.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#642 Postautor: kilar » 6 listopada 2010, o 16:18

Sciema i tyle. Nie po to 3 lata walczyl o 1 lige, zeby teraz - po awansie - sie z niej wycofac. Mysle, ze po takim ruchu stalby sie wrogiem nr jeden wsrod lodzkich fanow, nawet mimo tych pieniedzy, ktore wpakowal w druzyne.

asid
Senior

#643 Postautor: asid » 6 listopada 2010, o 17:14

Nie koniecznie to ściema. Skrzydlewski już wcześniej w wywiadach o tym mówił. Powiedział tez coś takiego, że szybciej będą w 2 lidze jeździć niż w 1 i nie miał tu na myśli, że nie zajmą 1 miejsca w 2 lidze. Ja myślę, że on sobie powiedział kiedyś, że awansuje do 1 ligi i tego dokonał a teraz jest dobry moment żeby się z twarzą wycofać z tego bądź co bądź dokładania z własnej kieszeni, co on jest? caritas? Ile można?

Susic
Junior

#644 Postautor: Susic » 6 listopada 2010, o 17:15

Skrzydlewski często wypowiada się kontrowersyjnie. O tym, że nie da rady być jedynym sponsorem klubu w I lidze mówi już od 2-3 lat (od kiedy Orzeł walczył o I ligę). Ja też od tego momentu mówiłem, że awans Łodzi do pierwszej ligi to koniec żużla w Łodzi i wcale się nie zdziwię jeśli tak będzie, choć mam nadzieję, że nie.
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."

Ge(L)o
Trener

#645 Postautor: Ge(L)o » 6 listopada 2010, o 18:26

Warto byłoby wiedzieć w której lidze jeździmy przed zbudowaniem składu. Zakontraktujemy jakichś Baranów i Puzonów i nagle się okaże, że mamy śmigać z tym w I lidze ;)

harry
Trener

#646 Postautor: harry » 6 listopada 2010, o 19:12

Jak znam życie to Skrzydlewski nie zrezygnuje z I ligi przed marcem a nawet przed kwietniem. Do ostatniej chwili będzie szukał chętnych bo inaczej będzie kompletnie skompromitowany.
Dlatego nie ma co oglądać się na innych tylko brać do roboty.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#647 Postautor: Gelo » 6 listopada 2010, o 22:55

Przecież ta łódzka płaczka płacze co roku - teraz zaczął miesiąc wczesniej bo inne pieniadze trzeba bedzie wydac na sklad pierwszoligowy i wie że Burzami i Dymami się tego nie obleci. A i tak wystartują w 1 lidze - mniejsza o skutek. My mamy swoje zmartwienia i na nich bym sie skupił

go!
Trener

#648 Postautor: go! » 7 listopada 2010, o 02:32

Gelo pisze:Przecież ta łódzka płaczka płacze co roku -

Moze i tak, ale lata leca, a koniunktura kuleje, podatki rosna, a zyski maleja, corka rosnie, a rozumu jej od tego nie przybywa... zuzel i zuzel.. Ale tatko powiedzial dosc. Szkoda ze Skrzydlewski sam z siebie ma w dupie zuzel, a cala sytuacje traktuje jak jajko z niespodzianka dla rozpieszczonego bachora

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#649 Postautor: Fork » 7 listopada 2010, o 10:54

teraz zaczął miesiąc wczesniej

Wybory samorządowe tuż tuż, może liczy, że któryś z kandydatów na finiszu zmięknie i da słowo pomocy ;)
We wtorek sądny dzień. I nie chodzi tu tylko o tych, którzy zapisali się na GPW..

Kod: Zaznacz cały

Na spotkaniu w Poznaniu zadałem pytanie, czy w 2011 roku będą zawodnicy jeżdżący na innych warunkach niż reszta? Odpowiedź była twierdząca. Będą nimi ci, którzy podpiszą kontrakty do 9 listopada - dodał prezes Sprawka.

W Lublinie chcą z tej opcji skorzystać i w najbliższych dniach można spodziewać się transferów, gdyż klub prowadzi zaawansowane rozmowy z żużlowcami.
trening czyni mistrza.

keram
Szkółkowicz
Kontakt:

#650 Postautor: keram » 7 listopada 2010, o 16:01

Tylko wszędzie coś się dzieje z kontraktami, a nas cisza. Czyżby przed przyjemnymi niespodziankami, aby tylko nie przed jękiem zawodu.