Lubelski klub w sezonie 2011
Re: Lubelski klub w sezonie 2011
Ten prezes z Rawicza fajnie to wykombinował, kontrakty ma podpisane na starych zasadach. Inni niech podpisują z nie wiem kim na nowych. Ma super skład wtedy w porównaniu z innymi i awansuje do I ligi. I najgorzej mnie wkurza, że pierwszy jest do ograniczeń płacowych a sam je już ma z głowy. I tak działają prezesi w naszej polskiej rzeczywistości. Wniosek jeden nie patrzyć co będzie tylko działać by potem nie było za późno. Sądzę, że za takie kontrakty jak Drymla i Rymela dadzą się nakłonić do jazdy i Miesiąc i Trojanowski. I do nich nasi Baran Puzon zdrowy Piszcz i I liga nasza.
Ale macie pewność, że nie będą kazali mu renegocjować kontraktów, aby był zgodny z regulaminem? Gdzie jest napisane, że jeśli ktoś podpisze teraz to regulamin finansowy (którego jeszcze nie ma
) nie będzie go dotyczyć? Moim zdaniem taki scenariusz koniecznej renegocjacji jest realny. Przećwiczyliśmy to już na własnej skórze gdy trzeba było zrezygnować ze świetnego Lee Richardsona.
Aa no i ja jeszcze chcę dodać swoje stanowcze NIE dla Piszcza. Po co on w tej drużynie? Od lat są z nim problemy. Ile jeszcze trzeba, żeby w końcu Tomek poszukał sobie innego miejsca na ziemi?
Aa no i ja jeszcze chcę dodać swoje stanowcze NIE dla Piszcza. Po co on w tej drużynie? Od lat są z nim problemy. Ile jeszcze trzeba, żeby w końcu Tomek poszukał sobie innego miejsca na ziemi?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Myślę, że chyba nie trzeba będzie bo prawo nie działa nigdy wstecz. Ale u nas jest wszystko możliwe. Tylko wtedy pewnie jak komuś będzie tak pasować.
Nie działa? Ale mamy durnowatych działaczy, że zrezygnowali z Lee.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Mars pisze:Czy to prawda ze do końca Listopada można kontraktować zawodników na starych zasadach,(z obecnego składu drużyny ) -- tak twierdzi Sprawka, Dziękuje za informacje
P.S a tutaj link http://www.itvl.pl/news/sport-w-itvl od 26min jest wywiad.
Nie no. Nie wiedziałeś, że Sprawka z Wojciechowskim sami układają ten regulamin finansowy? Dlaczego nie było ich na spotkaniach? Bo po co mieli być, skoro regulaminu jeszcze nie zrobili.
A dlaczego do końca listopada? Bo Zbyszek nie zdąży ze Sprawkom szybciej tego zrobić, bo do wyborów się przygotowują.
Także spokojnie, mają jeździć za 200 zł, bilet ma na przyszły sezon kosztować 10 zł (w tym popcorn i browar na start, badz jak ktos lubi to pakiet jogurtów z Bakomy ( jeśli Adamczuk załatwi).
Nie ma się o co martwić, wszystko będzie git
Z Lee nie zrezygnowaliśmy ze względów finansowych, tylko wymogów dot. obcokrajowców. Powiedzmy, podpisujemy umowę z Baranem teraz. Na pół miliona za podpis i 40 kafli na czarter z Rzeszowa do Radawca etc; to mnie może GKSŻ co najwyżej szczeknąć.
Cieślak wiedział o ograniczeniach. Myślicie, że z Aldenem to podpisał kontrakt na 2 skrzynki jabłek za dojazd i czapke śliwek za punkt?
Piszcza niet! Jego to do zespołu, który będzie miał najlepszy skład( nie biorąc nas pod uwagę). On jest mistrzem niewymuszonego sabotażu
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
Hela pisze:Ale macie pewność, że nie będą kazali mu renegocjować kontraktów, aby był zgodny z regulaminem? Gdzie jest napisane, że jeśli ktoś podpisze teraz to regulamin finansowy (którego jeszcze nie ma) nie będzie go dotyczyć?
Raczej nie będzie konieczności renegocjacji. Świadczy o tym wypowiedz Sprawki (ale tutaj nie stawiałbym go w roli autorytetu) oraz pośpiech Polonii Bydgoszcz w kontraktowaniu Sajfutdinowa.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... -z-czasem/
Inaczej te działania nie miałyby sensu.
Hela pisze:Aa no i ja jeszcze chcę dodać swoje stanowcze NIE dla Piszcza. Po co on w tej drużynie? Od lat są z nim problemy. Ile jeszcze trzeba, żeby w końcu Tomek poszukał sobie innego miejsca na ziemi?
Piszcz to jeden z niewielu zawodników z KSM = 2.50 który może gwarantować jakiekolwiek punkty w następnym sezonie. A może się okazać, że właśnie zawodnik z niskim KSM będzie w naszej drużynie niezbędny. Dlatego warto mieć w drużynie Piszcza, jeśli nie byłoby szans na Sucheckiego czy Słabonia.
- kmzlublinfan
- Senior
Ja osobiście wole Piszcza niż Sucheckiego. W końcu to zawodnik z miejscowego podwórka.
Boże, jakich to czasów dożyliśmy, że zawodnik tylko dlatego, że jest słaby może być przydatny??? Kompletna paranoja. Choć moim zdaniem budowanie zespołu od najgorszego zawodnika to bardzo słaby pomysł. Najpierw zdecydujmy się na trzon zespołu, policzmy KSM i jak będzie brakować jednego, dwóch zawodników dopiero wystawiajmy kandydatury takich asów.
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
kmzlublinfan pisze:Ja osobiście wole Piszcza niż Sucheckiego. W końcu to zawodnik z miejscowego podwórka.
Który mam to środowisko daleko i traktuje je tak jak każde inne... zresztą Suchecki jest lepszym zawodnikiem od Piszcza na tą chwile.
Sipma Lublin

Czy to prawda ze nasza gwiazda "Puzon" po świetnym sezonie chce 50% więcej niż miał obecnie?? Jeżeli TAK to dobrze ze ten regulamin wchodzi istna qr.. paranoja.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

czyli zaczynają się schody z naszymi gwiazdami? kur ... tylko kasa i kasa.
Mars pisze:Czy to prawda ze nasza gwiazda "Puzon" po świetnym sezonie chce 50% więcej niż miał obecnie?? Jeżeli TAK to dobrze ze ten regulamin wchodzi istna qr.. paranoja.
Jeśli tak to kopa w dupe i bilet na PKP do Torunia. W jedną stronę. W dupach się poprzewracało.
Zalezy ile mial w tym roku? Trzeba pamietac, ze przed sezonem 2010 nie gwarantowal nic. W tej chwili sytuacja wyglada inaczej.
Oczywiście że tak. Nie wiemy jakie stawki wynegocjował Puzon. Miał kiepski sezon 2009 i dużo mógł nie krzyczeć. Tym bardziej, że z tego co pamiętam to zarząd sie chwalił że nic nie wziął za przygotowanie do sezonu.
To po takim sezonie nie ma wyjścia. Zaden zawodnik podobnego typu nie będzie tańszy. No chyba że te opowieści o tanich zakupach to był tylko pic na wodę.
Poza tym istnieje jeszcze coś takiego jak negocjacje. Teraz jak zawodnicy wiedzą że jest kasa to dopiero trzeba będzie sie wykazać.
To po takim sezonie nie ma wyjścia. Zaden zawodnik podobnego typu nie będzie tańszy. No chyba że te opowieści o tanich zakupach to był tylko pic na wodę.
Poza tym istnieje jeszcze coś takiego jak negocjacje. Teraz jak zawodnicy wiedzą że jest kasa to dopiero trzeba będzie sie wykazać.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Tak tylko dla przypomnienia. Ligę wygrywa ten kto jest najlepszy na przestrzeni sezonu, który zaczyna się najczęściej w marcu, a kończy we wrześniu lub październiku. Ligi nie wygrywa ten, który ma teoretycznie najlepszy skład w styczniu, a tym bardziej taki co ma "najsilniejszy" skład na koniec października - prawie pół roku przed startem rozgrywek.Ma super skład wtedy w porównaniu z innymi i awansuje do I ligi.
Czyli, że Cię nie wkurza, tak?I najgorzej mnie wkurza
Pomijając, że paremia ta kompletnie nie pasuje do sytuacji to i tak nie odpuszczę sobie napisać, że prawo działa wstecz i to dość częstoMyślę, że chyba nie trzeba będzie bo prawo nie działa nigdy wstecz.
Co do samych stawek, które "krzyczą" zawodnicy to chyba oczywiste jest, że taki Puszakowski, po udanym sezonie krzyknie więcej niż zarabiał dotychczas, szczególnie w październiku, gdy jest bardzo wiele czasu na znalezienie pracodawcy.
Tak jak napisał Harry - teraz sprawdzian dla działaczy z negocjacji.
Klub powinien potrafić wynegocjować dość korzystne kontrakty, bo większość kart (jak rzadko) jest po stronie klubu.
- klub ma dość wiarygodną sytuację finansową
- klub ma kasę i jest w stanie przebić propozycję innych klubów, szczególnie w II lidze
- zawodników takich jak Baran i Puszakowski jest wielu
- zarówno Baran jak i Puszakowski nie będą rozchwytywani, bo i na I ligę się nie nadają
- jeśli nas miałoby na nich nie stać, to tym bardziej inne kluby w II lidze
- jest zapewne wielu zawodników, którzy chętnie by startowali w Lublinie
istred pisze:(...)Pomijając, że paremia ta kompletnie nie pasuje do sytuacji to i tak nie odpuszczę sobie napisać, że prawo działa wstecz i to dość częstoMyślę, że chyba nie trzeba będzie bo prawo nie działa nigdy wstecz.(...)
Prawo nowotworzone nie dziala wstecz (dlatego podawane sa daty/okresy wejscia w zycie) - i to chyba cytowany mial na mysli, a nie czyny przed okresem przedawnienia
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
istred pisze:(...) teraz sprawdzian dla działaczy z negocjacji.(...)
dzialacze teraz na glowie maja wybory, a nie tam jakies negocjacje...
carpe diem!
Wybory za tydzień. Trzeba liczyć, że prezes nie wejdzie do drugiej tury i zajmie się kompletowaniem zespołu na 100%.
Do wyborów zostało nie tydzień ale prawie miesiąc. Termin wyborów to 21 listopada...
Każdemu jego Everest...
I bardzo dobrze. Jak prezesowi zalezy na "przekonaniu niezdecydowanych wyborcow", to przez ten czas jakies dobre kontrakty powinny sie pojawic.
Bardzo ciekawie wyglada sytuacja w Bydgoszczy - Walasek na 2 lata. Za darmo tam nie podpisal, a przeciez ma byc regulamin. W swietle tego newsa, wysmiewane przez niektorych wypowiedzi Sprawki, na temat kontraktow podpisanych przed wejsciem regulaminu, zaczynaja wygladac calkiem realnie.
Do tego Rawicz - mocny jak na druga lige sklad juz skompletowany, a wszyscy wiemy, kto jest prezesem Rawicza.
W obu przypadkach sa to zawodnicy, ktorzy przedluzyli kontrakty z dotychczasowymi klubami.
Wychodzi na to, ze nie ma sie co zastanawiac nad regulaminem, tylko podpisywac jak najszybciej dobre umowy z Puszakowskim, Baranem i Rempala (coby potem ktos nagle nie wymyslil, ze np. regulamin nie obowiazuje w przypadku zawodnikow, ktorzy nie zmieniaja przed sezonem barw klubowych). Tym bardziej, ze zawodnikom tez powinno na tym zalezec - po wejsciu regulaminu ich zarobki moga nagle zaczac wygladac bardzo cienko.
Bardzo ciekawie wyglada sytuacja w Bydgoszczy - Walasek na 2 lata. Za darmo tam nie podpisal, a przeciez ma byc regulamin. W swietle tego newsa, wysmiewane przez niektorych wypowiedzi Sprawki, na temat kontraktow podpisanych przed wejsciem regulaminu, zaczynaja wygladac calkiem realnie.
Do tego Rawicz - mocny jak na druga lige sklad juz skompletowany, a wszyscy wiemy, kto jest prezesem Rawicza.
W obu przypadkach sa to zawodnicy, ktorzy przedluzyli kontrakty z dotychczasowymi klubami.
Wychodzi na to, ze nie ma sie co zastanawiac nad regulaminem, tylko podpisywac jak najszybciej dobre umowy z Puszakowskim, Baranem i Rempala (coby potem ktos nagle nie wymyslil, ze np. regulamin nie obowiazuje w przypadku zawodnikow, ktorzy nie zmieniaja przed sezonem barw klubowych). Tym bardziej, ze zawodnikom tez powinno na tym zalezec - po wejsciu regulaminu ich zarobki moga nagle zaczac wygladac bardzo cienko.
ermen pisze:Do wyborów zostało nie tydzień ale prawie miesiąc. Termin wyborów to 21 listopada...
Nie wiem dlaczego mi się utrwaliło w głowie że wybory 10 listopada
Oj co ja pieprze. 7 listopada
Koniec tego tematu.
Wracając do sedna sprawy to dziś dotarła do mnie wiadomość, że Fisher ma ciekawą ofertę z Grudziądza. Ciekawe, czy dużo lepsza od naszej.
Koniec tego tematu.
Wracając do sedna sprawy to dziś dotarła do mnie wiadomość, że Fisher ma ciekawą ofertę z Grudziądza. Ciekawe, czy dużo lepsza od naszej.
1. Ciekawa to znaczy? Ma odpowiadać za dobrą atmosferę w drużynie czy może napisana została wierszem? 
2. Czy nasi działacze złożyli już komukolwiek jakieś oferty? Gdzie o tym było?
3. Skąd wiadomo, że propozycja Grudziądza jest "ciekawsza" od naszej?
PS. Z kontraktami proponuję się pośpieszyć, bo zostało już tylko niewiele ponad 3 miesiące!!!
2. Czy nasi działacze złożyli już komukolwiek jakieś oferty? Gdzie o tym było?
3. Skąd wiadomo, że propozycja Grudziądza jest "ciekawsza" od naszej?
PS. Z kontraktami proponuję się pośpieszyć, bo zostało już tylko niewiele ponad 3 miesiące!!!