Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#451 Postautor: harry » 22 października 2010, o 17:49

Nie ma takiej opcji że harry na prezesa czy dyrektora.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

keram
Szkółkowicz
Kontakt:

#452 Postautor: keram » 22 października 2010, o 20:05

Jak nie ma takiej opcji to nie. Natomiast jak człowiek który prawie wszystko o tym sporcie wie to w ramach doractwa można coś pomóc. Ja wiem o ile ktoś po takie coś się zgłosi bądź poprosi. Ja cały czas w życiu wychodziłem z założenia, że lepiej się spytać niż uczyć się na swoich błędach które niekiedy dużo kosztują. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#453 Postautor: istred » 22 października 2010, o 23:01

I on ma zostać posłem?? Co on tam bedzie robił? :D :D
Apelował ;)

PS. Pamiętajcie, że według nowego regulaminu każdy klub musi wypłacić wszystkim swoim zawodnikom pieniądze do 15 listopada. Jeśli tego nie zrobi to nie uzyska licencji na sezon następny.

Przepis maksymalnie rygorystyczny i nie mam pomysłu jak go obejść.

Jeśli on wejdzie, to wszystkie kluby staną się przynajmniej teoretycznie podobnie wypłacalne.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#454 Postautor: Cooper » 23 października 2010, o 01:21

Gelo pisze:zdecydowanie jestem za Trojanem. Mial słabszy sezon w Poznaniu ale o jakims wielkim "odbudowywaniu" nie moze byc mowy bo to nie była ruina. Był znacznie lepszy niz Puzon w Gnieznie.

Obawiam sie, ze chlopak ze sprzetem stoi gorzej niz zle... Pytanie czy jest sens inwestowac.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Davv
Kadrowicz

#455 Postautor: Davv » 23 października 2010, o 08:14

istred pisze:
I on ma zostać posłem?? Co on tam bedzie robił? :D :D
Apelował ;)

PS. Pamiętajcie, że według nowego regulaminu każdy klub musi wypłacić wszystkim swoim zawodnikom pieniądze do 15 listopada. Jeśli tego nie zrobi to nie uzyska licencji na sezon następny.

Przepis maksymalnie rygorystyczny i nie mam pomysłu jak go obejść.

Jeśli on wejdzie, to wszystkie kluby staną się przynajmniej teoretycznie podobnie wypłacalne.

Po 1. Już nie raz przekonaliśmy się, że pomimo długów i regulaminów zadłużone zespoły jechały w sezonie.
Po 2. Wystarczy przekazać zobowiązania na np. żonę, ciotkę czy wuja zawodnika i zawodnik spłacony...

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#456 Postautor: GIGI » 23 października 2010, o 10:09

Cooper pisze:
Gelo pisze:zdecydowanie jestem za Trojanem. Mial słabszy sezon w Poznaniu ale o jakims wielkim "odbudowywaniu" nie moze byc mowy bo to nie była ruina. Był znacznie lepszy niz Puzon w Gnieznie.

Obawiam sie, ze chlopak ze sprzetem stoi gorzej niz zle... Pytanie czy jest sens inwestowac.

No ale przecież jak mają jakoś te durne przepisy o płacach obchodzić to kasa na przygotowanie sprzętu pewnie bedzie. Poza tym ja też uważam że byłby to cholernie ryzykowny transfer i można się postarać o kogoś bardziej wiarygodnego i mniej podatnego na kontuzje ;)

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#457 Postautor: mustafa » 23 października 2010, o 10:14

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/10/23/pawel-miesiac-chce-zmienic-otoczenie/

Paweł Miesiąc:
"Na pewno będę chciał zmienić otoczenie, chciałbym startować gdzieś bliżej Rzeszowa."
"Chciałbym jeździć w drużynie I-ligowej, ale co będzie, czas pokaże.."

Czyżby jakieś sygnały w naszą stronę ? :)
Zawsze lubiłem styl jazdy tego zawodnika. Może to znowu byłoby spektakularne "odbudowanie formy" w naszym klubie.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#458 Postautor: luCas » 23 października 2010, o 10:21

Najblizej Rzeszowa w pierwszej lidze jest chyba Lodz albo Rybnik
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#459 Postautor: Gelo » 23 października 2010, o 10:45

i w żadnym sie nie łapie do skladu bo i po co - moim zdaniem trafi do nas albo do Krosna - kolejnosc nieprzypadkowa, tak jak jego obecnosc w naszym parkingu na meczu w Rybniku.

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#460 Postautor: manjolo » 23 października 2010, o 12:40

to jak już każdy roztacza swoją wizję składu na 2011 to i ja sobie pozwolę, zdając sobie sprawę, że szansa na realizację jest pewnie niewielka.

1. Baran
2. T. Rempała
3. Puszakowski
4. Miesiąc/Staszek
5. Fisher (o ile będzie miał polską ligę jako priorytet)
6. Piotr Pawlicki jr
7. Kudriaszow

myślę, że w tych limitach KSM by się łapało.
motoru brum

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#461 Postautor: grzesieck » 23 października 2010, o 12:56

ehehehe Piotr Pawlicki jr?

przeciez on pewnie bedzie mial miejsce w podstawowym skladzie Unii pod nr 6, a pod 7 Przemek
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#462 Postautor: kmzlublinfan » 23 października 2010, o 13:03

To ja też przedstawię swoją koncepcje:

1. T. Rempała
2. R. Fisher
3. M. Puszakowski
4. A. Rymel
5. K. Baran
6. T. Kostro
7. A. Kudriaszow

Awatar użytkownika
rafal13056

#463 Postautor: rafal13056 » 23 października 2010, o 13:22

kogos za rempale bo podobno on i dryml sprzedali mecz w rybniku ale czy tak bylo naprawde trudno powiedziec :?

Awatar użytkownika
rafal13056

#464 Postautor: rafal13056 » 23 października 2010, o 13:24

juz wolal bym grzeska knapa zamiast rempaly albo tomasza piszcza

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#465 Postautor: rAdEk23 » 23 października 2010, o 13:37

rafal13056 pisze:kogos za rempale bo podobno on i dryml sprzedali mecz w rybniku ale czy tak bylo naprawde trudno powiedziec :?

Jakieś dowody ? jeśli nie to przestań głupoty pisać!

rafal13056 pisze:juz wolal bym grzeska knapa zamiast rempaly albo tomasza piszcza

Moim zdaniem żaden z wymienionych wyżej panów się nie nadaje, Knapp to już inny zawodnik niż ten z sezonu 2004, dużo gorszy.
Tomek Rempała najbardziej przewidywalny z tej trójki u siebie na torze może robić każdego z drugiej ligi a na wyjeździe nie istnieć.
Tomek Piszcz wychowanek ale ja szczerze mam dość historii z jego udziałem.

Ps; kolego zawróć uwagę na błędy albo zainstaluj sobie Mozilla Firefox :D i post możesz edytować nie musisz pisać jeden pod drugim :)
Sipma Lublin :D :D :D

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#466 Postautor: tezetomaniak » 23 października 2010, o 13:42

rafal13056 pisze:kogos za rempale bo podobno on i dryml sprzedali mecz w rybniku ale czy tak bylo naprawde trudno powiedziec :?

lepiej sprzedac mecz niz mozg (o ile go kiedys miales) :lol:

go!
Trener

#467 Postautor: go! » 23 października 2010, o 13:48

max3 pisze:Baran i pierwsza liga dobre...

Dokladnie...
Na Nazimku oczy bolaly patrzec... Tak jak juz pisalem, z perspektywy czasy dziwie sie, ze w Rybniku sie trzymal tak blisko prowadzacych :/

Awatar użytkownika
istred
Trener

#468 Postautor: istred » 23 października 2010, o 14:30

Zawodnicy tacy jak Baran, Puszakowski, Jacek Rempała, Jankowski czy Jędrzejewski nie przypadkiem znaleźli się w II lidze i nie z własnego wyboru.
Proponuję też prześledzić ile było przypadków, że zawodnik rzeczywiście cofnął się do II ligi na sezon czy dwa, a później brylował w I lidze.

Wszyscy wymienieni zawodnicy to przy dobrych wiatrach porządna druga linia w I lidze. Tylko.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#469 Postautor: Gelo » 23 października 2010, o 14:41

powiedzmy sobie szczerze - Karol i Mariusz w obecnej formie i przy bardzo dobrych wiatrach to tacy Tomkowie Rempałowie w każdym klubie pierwszej ligi. Obaj niedawno jezdzili odpowiednio w Rybniku i Gnieżnie i jak było - kazdy widział. Zwłaszcza, że 90 procent klubów w pierwszej lidze jezdzi na twarych torach. A tam nie jezdzą Jace, Jędrzejewskie, Burze czy Ekloefy. Tak jak naszym odchodziły ze startu Flegery i Jamroże - w końcu żadne asy i w dodatku z najsłabszej druzyny pierwszoligowej - to aż żal było patrzeć.

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#470 Postautor: mlody26 » 23 października 2010, o 14:53

go! jak nie wiesz jakie były powody słabszej dyspozycji Karola na memoriale E.Nazimka to się nie odzywaj.
W najbliższym czasie wszystko się okaże gdzie wyląduje Karol i Puzon. Jeżeli w Lublinie będzie tak samo jak w tym czy w tamtym sezonie to słabo to widzę.
Polacy się starają, robią wszystko żeby pojechać jak najlepiej, klub zalega pieniądze, wykładają je z własnej kieszeni żeby pojechać dla klubu, a tu przyjedzie taka pipa jak Dryml, "sprzeda"(nieprzypadkowo tak pisze) i wszystkie starania idą na marne. "premia" ucieka i szanse na lepszy kontrakt w przyszłym roku maleją..
Dlatego jeżeli w przyszłym sezonie nie będzie w składzie zawodników dyspozycyjnych(przede wszystkim Polacy) walczących o każdy każdy punkt, sumiennych i w miarę chcących jechać o awans to nie wiem jak to będzie.
z tego co mi wiadomo Rafał chce tylko i wyłącznie zawodników którzy będą walić wszystkich do 30 i nie ma tu jakiegoś gadania, że nie ma pieniędzy. Jak nie ma to trudno, trzeba będzie dalej ciułać w 2 lidze jakimiś ogórkami :roll:
w tym roku była ogromna szansa na awans. Kto ją zaprzepaścił to wiadomo..

Davv
Kadrowicz

#471 Postautor: Davv » 23 października 2010, o 15:06

Gelo pisze: Tak jak naszym odchodziły ze startu Flegery i Jamroże - w końcu żadne asy i w dodatku z najsłabszej druzyny pierwszoligowej - to aż żal było patrzeć.

Kompromitujesz się na całego. Jamroże i Flegery miały ekstaligowe fury jak byś nie był świadom. U nas Nermark tez nie brylował jak na 6 zawodnika I ligi przystało. Woziły go jak chciały Rempały, Puszakowskie i Barany na drugoligowych furach i Fishery widzące pierwszy raz na żywo polski tor.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#472 Postautor: istred » 23 października 2010, o 15:11

Jeżeli w Lublinie będzie tak samo jak w tym czy w tamtym sezonie to słabo to widzę.
Polacy się starają, robią wszystko żeby pojechać jak najlepiej, klub zalega pieniądze, wykładają je z własnej kieszeni żeby pojechać dla klubu, a tu przyjedzie taka pipa jak Dryml, "sprzeda"(nieprzypadkowo tak pisze) i wszystkie starania idą na marne. "premia" ucieka i szanse na lepszy kontrakt w przyszłym roku maleją..
Dlatego jeżeli w przyszłym sezonie nie będzie w składzie zawodników dyspozycyjnych(przede wszystkim Polacy) walczących o każdy każdy punkt, sumiennych i w miarę chcących jechać o awans to nie wiem jak to będzie.
z tego co mi wiadomo Rafał chce tylko i wyłącznie zawodników którzy będą walić wszystkich do 30 i nie ma tu jakiegoś gadania, że nie ma pieniędzy. Jak nie ma to trudno, trzeba będzie dalej ciułać w 2 lidze jakimiś ogórkami :roll:
To ja na powyższy post odpowiem następująco :) :

Zarówno Baranowi jak i Wilkowi - jeśli powyższe to prawda - należy życzyć szerokiej drogi i powodzenia w szukaniu klubu, który im zapewni lepsze warunki.

Baran to nie Gollob, żeby mógł dyktować warunki. Takich jak on jest wielu.
A jeżeli wydaje własne pieniądze i mu się ta zabawa nie opłaca to proponuję zmianę zawodu.

Co do Wilka to bez komentarza - wielu uważa, że jest fatalnym trenerem.
w tym roku była ogromna szansa na awans. Kto ją zaprzepaścił to wiadomo..
Kto?

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#473 Postautor: mlody26 » 23 października 2010, o 15:19

Jeżeli życzysz szerokiej drogi Baranowi i Wilkowi w poszukiwaniu nowego klubu to w takim razie Puzonowi i "reszcie" też :)
Zycze awansu i emocji z Burzą i Dymem w przyszłym sezonie :)
a co do kasy to do meczy musiał dokładać bo klub leTko kasy wisiał, nie tylko Baranowi :?

miedziany
Senior

#474 Postautor: miedziany » 23 października 2010, o 15:20

zastanow sie co piszesz.... przeczytales to w jakiejs gazecie, internecie, ogladales w tv, chyba nie.... takich rzeczy nie powinno sie pisac na forum publicznym !!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#475 Postautor: istred » 23 października 2010, o 15:27

Zycze awansu i emocji z Burzą i Dymem w przyszłym sezonie :)

Jakby nie było to ci Burza i Dym awans w tym sezonie wywalczyli. Baran nie.
Jeżeli życzysz szerokiej drogi Baranowi i Wilkowi w poszukiwaniu nowego klubu to w takim razie Puzonowi i "reszcie" też :)
a co do kasy to do meczy musiał dokładać bo klub leTko kasy wisiał, nie tylko Baranowi :?

Cóż, jeżeli inne kluby zapewnią Baranowi, Puszakowskiemu czy Rempale lepsze warunki, lepszą wypłacalność i lepsze zarobki to owszem - życzę im "szerokiej drogi". Wanda Kraków, Kolejarz Rawicz czy Opole czekają.