Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#251 Postautor: ravajas » 17 października 2010, o 14:43

istred pisze:
Zmieni się jedynie podmiot który będzie opłacał pewne produkty lub usługi. Rzeczywistość zostanie taka sama.
Wytłumacz mi zatem proszę cel tych zmian.
Po co cokolwiek zmieniać skoro i tak "rzeczywistość zostanie taka sama"?

Ale Istred, to już pytanie nie do niego, tylko do panów z GKSŻ. Przecież to będzie EWIDENTNIE martwy przepis. Zresztą, jak w całej biurokracji, uzasadnieniem dla jej istnienia jest robienie czegokolwiek. Nawet picie kawy i pierdzenie w stołek.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#252 Postautor: kibicLBN » 17 października 2010, o 14:45

Bo GKSŻ to banda pajaców ktorym nic nie chce się tak naprawdę poprawić. Zepsuć jest komu, ale naprawić... Dlatego pan Darek tam nie pojechał.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#253 Postautor: GIGI » 17 października 2010, o 14:46

Nakręcamy tą dyskusję bez sensu. Wszystko wyszło od e-ligi. Kiedyś papa Gollob powiedział w wywiadzie że jego syn za 200tys(podpis) i 5 tys( punkt) nie będzie jeździl. Śmiać mi sie chce z prezesów Dworakowskiego i Komarnickiego jak teraz lamentują o oszczędnościach gdzie sami napędzili ten cały schemat( za wszelką cenę). Nie da sia ukryć że jestesmy w żużlu niczym Premiership w Anglii. Dlatego między innymi mamy DMŚ, IMŚ, i vice mistrza).
Ponawiam pytanie, Kto komu broni zarobić pieniądze uczciwą pracą?? Ja proponuję płace zostawić prezesom i zawodnikom. Nie mamy prawa się wpierdzielać w kwestie finansowe. Nie stać mnie, to nie podpisuje i już!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#254 Postautor: mikas » 17 października 2010, o 15:13

Mars pisze:
Skomentowałem tylko to co wypisujesz-stek bzdur i nic po za tym, wybacz ale nie chce mi się nawet tego komentować, nie będę się zniżał do twojego poziomu. Bez odbioru ziomal. :)

Poki co to Twoje wypowiedzi siegnely dna, bo zamiast uzywac argumentow i napisac cos sensownego, aby udowodnic mi ten "stek bzdur" to nadal odnosisz sie do mnie a nie do tego co pisze. A znizac sie nigdzie nie musisz, bo juz w uciekaniu od merytorycznej dyskusji i podkulaniu ogona nizej upasc nie dasz raczej rady, jestes w tym mistrzem i udowadniasz to nie pierwszy raz na tym forum.
Caly czas czekam na merytoryczna dyskusje z Toba a nie epitety w moim kierunku. Udowodnij ze potrafisz cos sensownego napisac i obronic swoje tezy. No chyba ze taki wysilek intelektualny to dla Ciebie zbyt duze wyzwanie a jedyne co potrafisz to najpierw kogos obrazac a potem skulic ogon i sie wycofac piszac jakies bzdury o znizaniu sie i braku chec do komentowania.

Jesli Twoj kolejny post znow nie bedzie odnosil sie do sedna sprawy i nie bedzie merytoryczny to go oleje, bo nie mam juz czasu bawic sie w nic nie wnoszace do tematu osobiste wycieczki. Chociaz jak Ciebie znam, to spcjalnie nie napiszesz nic merytorycznego, zeby uzyskac wrazenie ze ostatnie slowo nalezalo do Ciebie i niby masz racje.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#255 Postautor: meesha » 17 października 2010, o 16:35

Dla "wyznawców KSM-u" tylko jeden cytat:
"Moja średnia biegopunktowa jest teraz niezbyt wysoka i pewnie nie miałbym kłopotu ze znalezieniem pracodawcy" (Jozsef Tabaka na temat możliwości startów w Premier League 2011)

Czy to jest normalne? Czy naprawdę tego chcemy?? Czy nie pamiętamy jak to się skończyło 10 lat temu???
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#256 Postautor: Mars » 17 października 2010, o 17:00

mikas pisze:
Mars pisze:
Skomentowałem tylko to co wypisujesz-stek bzdur i nic po za tym, wybacz ale nie chce mi się nawet tego komentować, nie będę się zniżał do twojego poziomu. Bez odbioru ziomal. :)

Poki co to Twoje wypowiedzi siegnely dna, bo zamiast uzywac argumentow i napisac cos sensownego, aby udowodnic mi ten "stek bzdur" to nadal odnosisz sie do mnie a nie do tego co pisze. A znizac sie nigdzie nie musisz, bo juz w uciekaniu od merytorycznej dyskusji i podkulaniu ogona nizej upasc nie dasz raczej rady, jestes w tym mistrzem i udowadniasz to nie pierwszy raz na tym forum.
Caly czas czekam na merytoryczna dyskusje z Toba a nie epitety w moim kierunku. Udowodnij ze potrafisz cos sensownego napisac i obronic swoje tezy. No chyba ze taki wysilek intelektualny to dla Ciebie zbyt duze wyzwanie a jedyne co potrafisz to najpierw kogos obrazac a potem skulic ogon i sie wycofac piszac jakies bzdury o znizaniu sie i braku chec do komentowania.

Jesli Twoj kolejny post znow nie bedzie odnosil sie do sedna sprawy i nie bedzie merytoryczny to go oleje, bo nie mam juz czasu bawic sie w nic nie wnoszace do tematu osobiste wycieczki. Chociaz jak Ciebie znam, to spcjalnie nie napiszesz nic merytorycznego, zeby uzyskac wrazenie ze ostatnie slowo nalezalo do Ciebie i niby masz racje.

Ale jakie mam ci podać argumenty??? szczerze to nie chce mi się ich pisać, bo ty masz swoją wizje i swój świat. Co udowodniłeś juz nie raz swoimi durnymi wywodami -- gdybyś ty wprowadzał zmiany, to w 2 lidze by jeżdzili zawodnicy z GP - a to jest bardzo śmieszne , a co do sięgania dna to chyba piszesz o sobie.
Ostatnio zmieniony 17 października 2010, o 17:01 przez Mars, łącznie zmieniany 1 raz.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Tobuls
Szkółkowicz

#257 Postautor: Tobuls » 17 października 2010, o 17:01

GIGI pisze:Nakręcamy tą dyskusję bez sensu. Wszystko wyszło od e-ligi. Kiedyś papa Gollob powiedział w wywiadzie że jego syn za 200tys(podpis) i 5 tys( punkt) nie będzie jeździl. Śmiać mi sie chce z prezesów Dworakowskiego i Komarnickiego jak teraz lamentują o oszczędnościach gdzie sami napędzili ten cały schemat( za wszelką cenę). Nie da sia ukryć że jestesmy w żużlu niczym Premiership w Anglii. Dlatego między innymi mamy DMŚ, IMŚ, i vice mistrza).
Ponawiam pytanie, Kto komu broni zarobić pieniądze uczciwą pracą?? Ja proponuję płace zostawić prezesom i zawodnikom. Nie mamy prawa się wpierdzielać w kwestie finansowe. Nie stać mnie, to nie podpisuje i już!

Popieram w 100%. Dlaczego nie możemy być potęgą światową choćby w jednej dyscyplinie na która przychodzą tysiące ludzi. Nigdy nie będziemy Hiszpanią, Anglią w kopanej, Ameryką koszu , Austrią w sportach zimowych ( o skokach nie mówię choć w drużynie to żenada) Jeżeli nie chcemy być za 5 lat tu gdzie jest teraz Anglia to potrzeba zmian ale na pewno nie takich jak 400 zł za pkt.
Popieram dolne KSM , górne już nie bardzo.
Jeżeli rynek weryfikuję, kto ile i za kogo chcę zapłacić to niech tak będzie. I jeżeli te "kutwy" znajdą takich "jeleni" to niech zarabiają ile kto im zapłaci. Tylko podstawowa kwesta , jeżeli pod względem zarobków i tym samym poziomu chcemy być żużlowym NBA to nie może być miejsca na jakieś pitolenie tych zawodników o priorytetach w postaci ligi angielskiej i wszelakiej maści capów. Zarabiasz godziwą kasę to priorytetem jest liga polska i jej kibice, nie podoba ci się to spadaj i kopa w zadek, nawet dla Pedersenów, Crampów , Harisów itd. I nad tym Ci wszyscy prezie powinni dyskutować.
Myślę, że ewentualnie w celu nie przepłacania szaleńczo i kosmicznych już kwot które nie mają pokrycia , można się zastanowić nad czymś w rodzaju "salary cap" z rozróżnieniem dla każdej z lig. Jeszcze nie myślałem nad konkretami , bo dopiero co o tym pomyślałem :wink:

Dla kogoś , kto myśli, ze żużlowcy powinni zarabiać tyle co pani pierdząca w stołek w urzędzie, piłkarz którego ryzyko jest nie współmierne do tego co zarabia, czy nawet dobry przedstawiciel handlowy polecam poniższy filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=djpMW6SvPVg

Osobiście uważam, że średnio 10 tys netto/miesięcznie , to minimum. A jeżeli jesteś fenomenalny i ktoś za to zapłaci to sky is the limit :wink: .
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen

meesha
Trener
Kontakt:

#258 Postautor: meesha » 17 października 2010, o 17:14

Tobuls pisze:polecam poniższy filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=djpMW6SvPVg

Tego numeru z Gołębiarzem jadącym na jednym kole (ale przednim :lol: ) jeszcze nie widziałem. Dzięki :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#259 Postautor: Hela » 17 października 2010, o 23:47

kibicLBN pisze:Bo GKSŻ to banda pajaców ktorym nic nie chce się tak naprawdę poprawić. Zepsuć jest komu, ale naprawić... Dlatego pan Darek tam nie pojechał.

Od dawna mi się wydawało, że niewiele wiesz na temat o którym dyskutujemy. Tym wpisem rozwiałeś moje wątpliwości.
To na co nie pojechał Pan Darek bo za daleko, to spotkanie prezesów klubów pierwszej oraz drugiej ligi, którzy debatowali nad kształtem rozgrywek. Bo to własnie prezesi klubów, a nie GKSŻ ustalają między sobą regulaminy. I to tych ludzi, w osobach prezesów nazywasz pajacami. Z tego co się orientuję to GKSŻ zazwyczaj się zgadza z sugestiami prezesów. W ekstralidze wygląda to podobnie, choć jest to bardziej formalne. Na posiedzeniu spółki Ekstraliga Żużlowa poddawane są pod głosowania poszczególne zapisy np. dotyczące KSM, liczby juniorów i ich startów itp. Każdy punkt jest głosowany w wyniku czeg powstają główne założenia regulaminu. A wiec regulaminy ustalają prezesi...
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#260 Postautor: kibicLBN » 18 października 2010, o 08:24

Oj Helu nie jestem taki zielony jak ci się wydaje. Wiadomo że tam obradowali prezesi klubów, tylko wielu z nich siedzi też w GKSŻ i ci prezesi nie potrafią dyskutować to raz, i że ustalili przepis który nie jest w 100% jasny to dwa i szanse że będzie przestrzegany są mizerne to 3. Stąd moja ocena jest jaka jest.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Cavel

#261 Postautor: Cavel » 18 października 2010, o 10:58

meesha pisze:Dla "wyznawców KSM-u" tylko jeden cytat:
"Moja średnia biegopunktowa jest teraz niezbyt wysoka i pewnie nie miałbym kłopotu ze znalezieniem pracodawcy" (Jozsef Tabaka na temat możliwości startów w Premier League 2011)

Czy to jest normalne? Czy naprawdę tego chcemy?? Czy nie pamiętamy jak to się skończyło 10 lat temu???

Witam.
Moim zdaniem wprowadzenie KSM jest słusznym rozwiązaniem mam na myśli te dolne bo za górnym to już nie koniecznie jestem bo czy ktoś zabrania Realowi kupować kolejne gwiazdy??
Żeby Z KSM nie było tak jak kiedyś jest proste rozwiązanie ze skoków narciarskich ściągnięte. Zawodnik ma 5 meczów odrzucamy najlepszy i najgorszy występ gdy ma 10 po dwa najlepsze i najgorsze itd.
Jeśli byśmy uparli się też nad górnym KSM to można tez pokombinować np. dodać do górnego KSM 5 pkt. za wystawienie w składzie 2 krajowych juniorów itp. itd.

I jeszcze sprawa słynnych już 400 PLN za pkt. Jeżeli jakiś zawodnik lub jego menago potrafi od klubu wyciągnąć 4000 za pkt. proszę bardzo to jest indywidualna sprawa każdego zawodowca ile ugra i nic nam do tego to samo tyczy się sponsorów bo ostatecznie oni są zawodowcami i to jest "ich chleb" (M.P.) Wprowadzając proponowane zmiany możemy śmiało łączyć się z ligą amatorską, która powoli staje się coraz bardziej "po"zawodowcowa.

meesha
Trener
Kontakt:

#262 Postautor: meesha » 18 października 2010, o 11:06

Żeby Z KSM nie było tak jak kiedyś jest proste rozwiązanie ze skoków narciarskich ściągnięte. Zawodnik ma 5 meczów odrzucamy najlepszy i najgorszy występ gdy ma 10 po dwa najlepsze i najgorsze itd.

Wprowadźmy jeszcze współczynnik waga ciała/waga motocykla i przelicznik ze względu na siłę wiatru :roll:
Szkoda tylko, że już nikt, ale to kompletnie nikt nie będzie wiedział o co tak naprawdę w tym sporcie chodzi. A najpiękniejsza w nim kiedyś była jego prostota: czterech gości jechało cztery kółka w lewo, wygrywający dostawał 3 punkty, kolejny 2 itd... A teraz to jest jakaś masakra. Kibice z kilkunasto- czy kilkudziesięcioletnim stażem nie mogą się połapać kto kiedy za kogo może jechać i dlaczego tak lub nie. Komplikujmy dalej...

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#263 Postautor: Cz@rek » 18 października 2010, o 11:08

No ale przecież tak ma być,przynajmniej w ekstralidze.Dwa najlepsze i dwa najgorsze występy odpadają 8)

meesha
Trener
Kontakt:

#264 Postautor: meesha » 18 października 2010, o 11:12

Proponuję jeszcze odgórnie ustalić że każdy zawodnik ma zdobyć po 6-7 punktów (można to nawet wcześniej rozpisać bieg po biegu, żeby sie ktoś nie pomylił) i wtedy będziemy mieli hipermegawyrównane mecze i rozgrywki.
Co za grrrówno :evil:

szela

#265 Postautor: szela » 18 października 2010, o 11:15

a w 15 biegu walka o zwycięstwo w meczu - najwyższe możliwe zwycięstwo 47-42. mecze na styku, do ostatniego biegu.
szela

Awatar użytkownika
Cavel

#266 Postautor: Cavel » 18 października 2010, o 12:42

meesha pisze:Wprowadźmy jeszcze współczynnik waga ciała/waga motocykla i przelicznik ze względu na siłę wiatru :roll:

nie wiem czy to pomoże przy celowym zaniżaniu sobie średniej bo w mojej propozycji chodziło o wyeliminowanie kalkulacji lub przynajmniej jej zmniejszenie

meesha pisze: A najpiękniejsza w nim kiedyś była jego prostota: czterech gości jechało cztery kółka w lewo, wygrywający dostawał 3 punkty, kolejny 2 itd... A teraz to jest jakaś masakra.

a teraz jest inaczej?? Nie ok wiem o co chodzi ja też jestem za tym żeby w końcu zostały wprowadzone przepisy, które będą jasne dla każdego i nie zmieniały się co sezon.

asid
Senior

#267 Postautor: asid » 18 października 2010, o 13:38

Mam pytanie do ludzi którzy byli na spotkaniu podsumowującym sezon.
Pytał może ktoś prezesa czy brana jest pod uwagę taka możliwość, że lubelski klub zostanie zaproszony do 1 ligi w wyniku np. nieotrzymania licencji przez jakiś klub albo wycofanie z rozgrywek zagranicznych drużyn? Czy w takim przypadku klub chciałby skorzystać z takiej możliwości?

Awatar użytkownika
Stereeo
Junior

#268 Postautor: Stereeo » 18 października 2010, o 14:05

na poczatku padlo jakies takie dziwne stwierdzenie. "My dzialacze robilismy co moglismy, ale no nie wyszlo, chociaz jeszcze roznie moze byc" moim zdaniem znaczy to ze rozwazaja taki przypadek.
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#269 Postautor: mikas » 18 października 2010, o 14:11

Mars pisze:
Ale jakie mam ci podać argumenty??? szczerze to nie chce mi się ich pisać, bo ty masz swoją wizje i swój świat. Co udowodniłeś juz nie raz swoimi durnymi wywodami -- gdybyś ty wprowadzał zmiany, to w 2 lidze by jeżdzili zawodnicy z GP - a to jest bardzo śmieszne , a co do sięgania dna to chyba piszesz o sobie.

mikas pisze:

Dzieki za zajebista dyskusje :lol:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#270 Postautor: Maxx » 18 października 2010, o 14:41

Zwrócę uwagę na pewną rzecz, o której trochę jakby "zapomniano". Załóżmy, że stawka 400 zł za punkt wejdzie w życie. Załóżmy, że będzie obowiązek używania nowych (trefnych) tłumików. Jak wówczas będą wyglądały proporcje jeśli chodzi o wydatki poniesione przez zawodników na sprzęt w stosunku do ich zarobków? Jeśli ten chory pomysł z trefnymi tłumikami przejdzie to w upalne dni każdy z zawodników "pożegna" kilka silników. Komu wówczas będzie się opłacała jazda w II lidze? Chyba tylko kibicom na trybunach, którzy z ciekawości przyjdą obejrzeć cytuję "wyścigi odkurzaczy" (Janusz Kołodziej).

meesha
Trener
Kontakt:

#271 Postautor: meesha » 18 października 2010, o 17:10

Chyba tylko kibicom na trybunach, którzy z ciekawości przyjdą obejrzeć cytuję "wyścigi odkurzaczy"

No jakby się tak na torze żużlowym spotkały cztery takie pojazdy jak ten poniżej to mogłoby być ciekawie :lol:

Obrazek

Na zdjęciu Jelcz M181M/1, w żargonie miłośników komunikacji miejskiej zwany "odkurzaczem". Tutaj wersja "Falubaz" :lol:

Przepraszam za OT, ale tak mi się skojarzyło jakoś :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#272 Postautor: Cooper » 18 października 2010, o 18:50

Nie no, dolny KSM jest na pewno pomyslem do rozwazenia. Choc ja ogolnie tez jestem za upraszcaniem przepisow, a nie ich komplikowaniem. A limity finansowe itd. to w ogole zart.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

#273 Postautor: Carter#15 » 18 października 2010, o 21:14

Limit finansowy musi być, ale nie w takiej formie. Moim zdaniem należałoby wprowadzić pełną jawność przychodów i rozchodów klubu oraz pule wydatków na płace. Np. drużyna ekstraligowa może wystawić w meczu takich zawodników, których łączna suma zarobków za 1 punkt nie przekracza 10.000 zł (suma z kosmosu, tylko poglądowo):

Kołodziej 3.000
Hampel 2.000
Adams 2.000
Balu 1.000
Bachelor 1.000
Pavlic 500
Musielak 500
razem 10.000

To rozwiązałoby problem górnego KSMu, który nie musiałby zostać wprowadzony. Wydatki na płace regulowałyby siłę składu. Dolny KSM jak najbardziej powinien zostać wprowadzony. Zlikwidować opłatę za podpis, a więcej płacić za punkt. I niech zawodnik trochę ekonomii i oszczędności przyswaja, żeby mu starczyło na dobre przygotowanie, bo od tego zależy ile zarobi w sezonie. Ustalić jedną stawkę za dojazd dla wszystkich od pokonanego kilometra. W ekstralidze od razu wprowadzić kontrolerów finansowych w każdym klubie. Docelowo także w niższych ligach (niekoniecznie pełnoetatowych, mogą być np. przechodni, co miesiąc w innym klubie). Limit płac odpowiednio niższy w 1 i 2 lidze. Problem obniżania KSMu na koniec sezonu przez zawodników można zlikwidować poprzez wyeliminowanie meczów o pietruszkę. Jedziemy sezon zasadniczy, drużyny z miejsc 9-10 jadą dwumecz o życie (w przypadku niepowiększenia ligi 5-8, 6-7 i przegrani o życie, wygrani kończą sezon), a pierwsza 6. (4) jedzie PO. Na górze 3-6, 4-5; 1-?, 2-? (lub 1-4, 2-3). Proste? Proste.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#274 Postautor: Hela » 18 października 2010, o 22:16

Ale po co to wszystko? 8)
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
smerf_997
Junior

#275 Postautor: smerf_997 » 18 października 2010, o 23:10

A tak, żeby pokomplikować. KSM będzie raczej trudniejszy do obejścia niż jakieś stawki za punkt.
Rozważania patrz viewtopic.php?f=10&t=2895&start=250
Obrazek