Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#176 Postautor: truskawa » 16 października 2010, o 17:11

Moim zdaniem sportowiec, który naraża zdrowie i życie, którego przychodzi oklaskiwać kilka tysięcy ludzi, powinien zarabiać dużo pieniędzy, dużo więcej niż 10 tysiecy zł miesięcznie, na czysto.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#177 Postautor: Gelo » 16 października 2010, o 17:15

A moim zdaniem żużlowcy w Polsce zarabiają zdecydowanie za dużo. Są rozpaskudzeni i rozkapryszeni. Szukają frajerów w Polsce, bo w Anglii czy Szwecji ich nie znajdują. A u nas niestety wciąż zdarzają się frajerzy i te kutwy wykorzystują to bezwzglednie.
Ostatnio zmieniony 16 października 2010, o 17:19 przez Gelo, łącznie zmieniany 2 razy.

Czarek
Trener

#178 Postautor: Czarek » 16 października 2010, o 17:17

truskawa pisze:Moim zdaniem sportowiec, który naraża zdrowie i życie, którego przychodzi oklaskiwać kilka tysięcy ludzi, powinien zarabiać dużo pieniędzy, dużo więcej niż 10 tysiecy zł miesięcznie, na czysto.

Jakbym czytał tekst jakiegoś związkowca bredzącego o górnikach. Płaci się tyle ile daje rynek, a więc kibice, sponsorzy i kluby. Jeśli II-ligowy rynek daje mniej to będą z jego usług korzystać tylko tańsi (zatem i gorsi) zawodnicy.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#179 Postautor: truskawa » 16 października 2010, o 17:23

nie Gelu, nie szukają "frajerów". Po prostu jesli na II ligowy mecz w Polsce przychodzi więcej kibiców niż na finał Elite league, to chyba jasne jest że dostaje się tutaj więcej pieniędzy. To wina tylko i wyłącznie prezesów. Jeżeli nie chcą płacić danemu zawodnikowi to niech zatrudnią tańszego. Dokładnie tak jak piszecie niech rynek sam się reguluje, a nie jakaś śmierdząca komuna

Czarek przykład górników wyciągnąłes mi z ust :lol:
Jeżeli górnik zarbia 3 koła netto i żużlowiec też 3 koła netto to coś chyba jest nie tak, prawda?
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#180 Postautor: Gelo » 16 października 2010, o 17:31

nie Gelu, nie szukają "frajerów". Po prostu jesli na II ligowy mecz w Polsce przychodzi więcej kibiców niż na finał Elite league

Chyba nie masz na mysli np. Rawicza :)
to chyba jasne jest że dostaje się tutaj więcej pieniędzy

to wcale nie jest oczywiste - praca wykonana jest taka sama. Tak samo narażają życie tu jak w Anglii. Wlasnie fakt, że w Polsce żużel cieszy się popularnością zawodnicy wykorzystują dla swoich partykularnych celów dojąc bezwzglednie nasze kluby. Czas z tym skonczyc.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#181 Postautor: truskawa » 16 października 2010, o 17:37

Nie sądze że to jest to samo. Tory krótsze i o innej geometrii powodują mniejsze prędkości(bezpieczeństwo) i zużycie silników. Poza tym jeśli przyjeżdża do polski zawodnik ktory wie jaka kasa jest do wyjęcia to i przygotowanie sprzetowe musi byc na wyższym poziomie, zeby te punkty naklepać.

Do przykładu z Rawiczem sie nie odnosze bo walnąłes skrajnie tak na odczepnego żeby tylko mi zaprzeczyć :P

No i oczywiście kto jest bohaterem angielskiej ekstraklasy? Kasprzak i Harris. Jeden juz dawno został skreślony na najwyższym poziomie a drugiemu zdarzają się wpadki w I lidze, ot co.

Gdybym ja wykonywał robote, która wywołuje wśród ludzi TAKIE emocje, gdyby 700 osób w Łodzi skandowało moje nazwisko, to ja bym chcial zarabiać przynajmniej tyle co średniej klasy piłkarze w polskiej extraklasie
Ostatnio zmieniony 16 października 2010, o 17:41 przez truskawa, łącznie zmieniany 1 raz.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#182 Postautor: niespokojny » 16 października 2010, o 17:40

To tylko polskie kluby maja finansowe problemy? Ostatnio kilka klubow ze Szwecji zbankrutowalo, w Anglii tez nie jest pieknie. To raczej polski mit. U nas sie placi najwiecej to sie zgadza, ale tez wymagania kibicow sa inne i oczekiwania. W Anglii to jest zabawa o czym sami zawodnicy mowia - wystarczy poczytac wywiad z Rymelem. Jezeli chcemy rownac poziomem do nich i zabic ten sport to tak robmy. Ja nie mowie, ze nie trzeba ograniczyc wyplat zawodnikom, ale zmniejszenie ich ok 3 razy jest nierealne.

Ktos sie zaraz zapyta skad wiem, ze 3 razy.
max. ilosc punktow w meczu do uzbierania 90(z bonusami), 14 zawodow w sezonie. 90*14*400=504 tys zl.

Tyle musialby miec II ligowy klub na wyplaty, tluczac wszystkich do 15 zarowno na wyjezdzie jak i u siebie. :lol: . Dodajac koszty zarzadu, ochrony itp. Wyjdzie w sumie okolo 600 tys. - 650 tys. Z tego co pisali w gazetach i forumowi informatorzy w minionym sezonie mielismy budzet ~1,5 mln. A z nikim nie wygralismy do 15. 1,5 mln/0,65 =2,3. Nikt sie nie zgodzi na zmniejszenie zarobkow o 3 razy. Ten przepis bedzie martwy, w takim razie zastanawiam sie po co go wprowadzac? Juz teraz II ligowcy narzekaja na braki sprzetowe, maja czesto po 1 motorze, najlepsi maja 2. Silniki sie rozsypuja, cos sie urwie, przy zapoznaniu z dmuchawcem caly motor sie skasuje. Jak bedzie wygladac liga za 1/3 obecnej?

Gelu gdyby w pilce noznej, bankrutujace kluby Anglii czy Hiszpanii wprowadzily regulaminy finansowe, rownajac np. do plac w polskiej pilce to i nas by bylo wtedy stac na Cristiano Ronaldo, Messiego czy innych swiatowych grajkow :) . Wtedy poziom by im gwaltownie spadl, a co za tym idzie popularnosc sportu.. Dlaczego u nas zuzel jest tak popularny? M.in dlatego ze inne dyscypliny sa na miernym poziomie, a zuzel na najwyzszym na swiecie
Ostatnio zmieniony 16 października 2010, o 17:46 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#183 Postautor: Gelo » 16 października 2010, o 17:44

To tylko polskie kluby maja finansowe problemy? Ostatnio kilka klubow ze Szwecji zbankrutowalo, w Anglii tez nie jest pieknie. To raczej polski mit. U nas sie placi najwiecej to sie zgadza, ale tez wymagania kibicow sa inne i oczekiwania. W Anglii to jest zabawa o czym sami zawodnicy mowia - wystarczy poczytac wywiad z Rymelem.

Nie wiem czy dokladnie przeczytales wywiad z rymelem, ale on wprost powiedzial, ze nie tyle w Polsce płaci sie najwiecej co do Polski przyjezdza sie po to zeby sie nachapać.
Ostatnio zmieniony 16 października 2010, o 17:46 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#184 Postautor: tezetomaniak » 16 października 2010, o 17:45

Jak bedzie wygladac liga za 1/3 obecnej?

trzeba sie bedzie przyzwyczaic do wynikow 3:2, 3:0 8)

Kubica tez powinien jezdzic za 400 zl, w koncu taka sama robota jak gokarty, a ze szybciej i wiecej ludzi oglada... :roll:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#185 Postautor: Cooper » 16 października 2010, o 17:54

Gelu, jestem pod wrazeniem Twojego zainteresowania finansowa strona sportu:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#186 Postautor: Gelo » 16 października 2010, o 17:58

Cooper pisze:Gelu, jestem pod wrazeniem Twojego zainteresowania finansowa strona sportu:)

moje zainteresowanie bierze sie jedynie z ogólnej niecheci do podejscia zawodników do sportu - stawki jakie zarabiają - nawet jezeli to 400 zlotych za punkt są niemoralnie wysokie.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#187 Postautor: GIGI » 16 października 2010, o 18:02

Ja myślę że ktoś tu pominął najważniejszą kwestię czyli remont motocykli. Kiedyś Jasiu Stachyra mi powiedział że jak motor jest dobrze przygotowany to na 7-8 spotkań powinien wystarczyć( rozmawialiśmy o II lidze). Po 8 max musi być generalka, oczywiście zakładając że nic się z nim powaznego nie stanie( przegrzeje, wybuchnie, pęknie wał itp, itd :D ). Dotego dochodzą wysokie ceny oleju( chyba że ktoś jeździ na przepracowanym :D ) i opon.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#188 Postautor: truskawa » 16 października 2010, o 18:08

Ja nie uwierze w żaden regulamin finansowy dopóki tego nie zobacze. Takie przepisy to potworki, relikty przeszłosci, zaprzeczenie istoty pieniądza. W ogóle w jakim akcie prawnym miałoby się to zawierać? Kto by to kontrolował? egzekwował? sądził? Mam nadzieje ze to tylko taki bat przedsezonowy, alarm, straszenie, tak jak z tymi tłumikami.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

BR
Senior

#189 Postautor: BR » 16 października 2010, o 20:22

Jeśli zostanie wprowadzony nowy przepis i w drugiej lidze będą jeździć amatorzy dorabiający do pensji to bilety na mecz powinny być adekwatne to poziomu widowiska, max 6-7 zł.

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#190 Postautor: kmzlublinfan » 16 października 2010, o 20:27

Albo juniorzy ze wszystkich krajów, którzy będą szukac angaży w polskiej lidze. W tym na pewno częśc z Polski.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#191 Postautor: Kshyhu » 16 października 2010, o 20:33

Ale nie w II lidze, gdzie przynajmniej z założenia będzie można zarobić 400zł/punkt...
Motor mocnyj!

go!
Trener

#192 Postautor: go! » 16 października 2010, o 20:46

Gelo pisze:Wlasnie fakt, że w Polsce żużel cieszy się popularnością zawodnicy wykorzystują dla swoich partykularnych celów dojąc bezwzglednie nasze kluby. Czas z tym skonczyc.

Gelu.. Z calym szacunkiem dla twojej wiedzy w temacie, ale te kwoty napompowali nie zawodnicy a tzw. "dzialacze sportowi". Ci sami (w przytlaczajacej wiekszosci) ktorzy teraz chca zejsc z tej gory, tyle ze okazuje sie jak zwykle, ze jest to duzo trudniejsze niz sie na nia wdrapac.

jerry78
Trener

#193 Postautor: jerry78 » 16 października 2010, o 21:07

miedziany pisze:Dziwi mnie ta nagonka na Tomka Rempale... Czy zawdonik majacy srednia na bieg 1,98 jest zlym zawodnikiem? Nie kazdy ma zdobywac same 3, Tomek jest dobrym uzupelnieniem do pary, powinien zostac w druzynie, nalezy mu sie to!! Po meczu z Lodzia wychwalaliscie go pod niebiosa...... teraz cien zawodnika...

Co do Tomka Rempały, trener, prezes i sponsor mają zdecydowanie wymagać, żeby zawodnicy, którzy będą u nas występować potrafili jeździć na wyjeździe tak samo dobrze jak u siebie a przynajmniej niewiele gorzej, dlatego może być problem z Tomkiem. Sam osobiście dałbym mu szansę, ale mam obawy czy Tomek nie stracił zaufania trenera i zarządu a takie słuchy chodzą. Pożyjemy zobaczymy.

go!
Trener

#194 Postautor: go! » 16 października 2010, o 21:16

jerry78 pisze:Co do Tomka Rempały, trener, prezes i sponsor mają zdecydowanie wymagać, żeby zawodnicy, którzy będą u nas występować potrafili jeździć na wyjeździe tak samo dobrze jak u siebie a przynajmniej niewiele gorzej, dlatego może być problem z Tomkiem. Sam osobiście dałbym mu szansę, ale mam obawy czy Tomek nie stracił zaufania trenera i zarządu a takie słuchy chodzą. Pożyjemy zobaczymy.

Ja tam do Tomka nic nie mam. Nie mial byc liderem i spelnil pokladane w nim oczekiwania. Nie byl :P ;)
Natomiast ciekawi mnie czy gdyby w przyszlym sezonie znalazl sie np. w druzynie z Krosna, to czy w meczu z nami, w Lublinie bedzie tez jechal 4xzero bo na wyjezdzie?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#195 Postautor: Maxx » 16 października 2010, o 21:27

Gelo pisze:
14 meczow w sezonie. Stawka 400zl za punkt.
jakie 14 meczów? Przeciez taki Puzon obskakuje wszystko co sie odbywa - startuje w zawodach co drugi dzien. Tomek Rempała jezdzi w Czechach i na Ukrainie - tez nie za darmo.

Grzesiu, pomijamy w kalkulacjach zawody w innych krajach, zostajemy przy polskim bagienku a tu już tak wesoło nie będzie niestety (w drugiej lidze rzecz jasna). Sytuacja podobna (analogiczna) do tego co wyrabia nasz prożydowski rząd - koszt pogrzebu = 9000 zł (moje własne doświadczenie sprzed miesiąca) a zasiłek z ZUS - obecnie 6360 zł a po 1 stycznia 2011 = 4000 zł...
Istred w tym przypadku ma rację, to się kupy nie trzyma. Koszty przerosną dochody, przecież nie każdy będzie "kilerem" na torze i przywoził non stop minimum 10 pkt. Taki Tadzio na przykład byłby po tym sezonie przy zakładanych stawkach na przyszły sezon żużlowym bankrutem

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#196 Postautor: Maxx » 16 października 2010, o 21:36

go! pisze:
Gelo pisze:Wlasnie fakt, że w Polsce żużel cieszy się popularnością zawodnicy wykorzystują dla swoich partykularnych celów dojąc bezwzglednie nasze kluby. Czas z tym skonczyc.

Gelu.. Z calym szacunkiem dla twojej wiedzy w temacie, ale te kwoty napompowali nie zawodnicy a tzw. "dzialacze sportowi". Ci sami (w przytlaczajacej wiekszosci) ktorzy teraz chca zejsc z tej gory, tyle ze okazuje sie jak zwykle, ze jest to duzo trudniejsze niz sie na nia wdrapac.

Popieram w 100%. Taki "żużlowy wyścig zbrojeń" między klubami i "żużlowy wyścig ambicji" preziów tychże klubów. Sami nakręcili koniunkturę i teraz najlepiej byłoby gdyby udało im się wyjść w angielskim stylu...

Czarek
Trener

#197 Postautor: Czarek » 16 października 2010, o 21:37

Maxx pisze: Sytuacja podobna (analogiczna) do tego co wyrabia nasz prożydowski rząd - koszt pogrzebu = 9000 zł (moje własne doświadczenie sprzed miesiąca) a zasiłek z ZUS - obecnie 6360 zł a po 1 stycznia 2011 = 4000 zł...

O, ktoś tu jeszcze myśli! Mam nadzieję, że nie pogrzebiemy żadnego zawodnika, ale rośnie VAT, a co za tym idzie ceny paliw, koszty transportu, ceny części do motocykli. Wszystko dzięki POpaprańcom, a przede wszystkim dzięki ich elektoratowi, który pozdrawiam.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#198 Postautor: GIGI » 16 października 2010, o 21:41

Kto komu broni zarobić?? Chyba droższego sportu już nie ma( finansowanego z własnych zarobionych pieniędzy)!! Trzebaby się zastanowić jakie koszta ponoszą żużlowcy a dopiero potem wypisywać głupoty na temat zysku netto! Czy naprawdę myślicie że ludzie pokroju Barana czy Puszaka nie ponosili żadnych kosztów na to aby sprzęt jeździł?? Czy oni jeździli na kosiarkach do trawy?? Troszke wysiłku i chęci, zobaczycie wtedy ile co kosztuje!
Ostatnio zmieniony 16 października 2010, o 21:42 przez GIGI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#199 Postautor: Maxx » 16 października 2010, o 21:41

Czarek pisze:
Maxx pisze: Sytuacja podobna (analogiczna) do tego co wyrabia nasz prożydowski rząd - koszt pogrzebu = 9000 zł (moje własne doświadczenie sprzed miesiąca) a zasiłek z ZUS - obecnie 6360 zł a po 1 stycznia 2011 = 4000 zł...

O, ktoś tu jeszcze myśli! Mam nadzieję, że nie pogrzebiemy żadnego zawodnika, ale rośnie VAT, a co za tym idzie ceny paliw, koszty transportu, ceny części do motocykli. Wszystko dzięki POpaprańcom, a przede wszystkim dzięki ich elektoratowi, który pozdrawiam.

Abstrachując nieco od tematu to ze strony Platformy Oszustów nie spodziewajmy się, że będzie lepiej w tym chorym od korupcji kraju. Ale wracając to tematu wzrost stawki VAT nie pozostanie bez wpływu na koszty dosłownie wszystkiego. Paliwo, części i inne pójdą "w górę" i cała reszta w ślad za tym. A za punkt miesięczna rencina ZUS = 400 zł. Rewelacja po prostu...

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#200 Postautor: GIGI » 16 października 2010, o 23:45

Po co się kłócić. Od kilku postów mamy managera który wszystko załatwi więc nie ma co się napinać!