Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
W GP chyba starczy Woffindenów, Lindbeackow, Lagutów itd. Jak Janek nie dostanie dzikiej karty to będzie duża strata dla samego GP. Najgorsze jest to, że będzie wielu kandydatów do dzikiej karty, poczynając od Sajfutdinowa i Nickiego...
Nie no blagam... ostatnim czego GP potrzebuje jest drugi Woffinden :/. Kolodziej wszedzie gdzie jezdzil byl w absolutnym topie, wygral w Polsce IMP i Zloty Kask. Ja wiem, ze juz 3 Polakow w GP na przyszly rok jest, ale moim zdaniem Janusz ma duza szanse an dzikusa.
Harris zostal, wiec Angole zadowoleni. Holder i Crump wystarcza Australijczykom. Z Challenge weszlo 2 Szwedow i jeden Rosjanin. Z zawodnikow poza 8 nie maja na co liczyc Zorro i Tai. Lindgren wiadomo. Zostaje Andersen, Jonsson, Pedersen i Emil.
Oczywiste, ze dzika karte dostanie Nicki. Jonsson raczej tez. Jeden z dwojki Emil - Hans, moim zdaniem, odpocznie od GP przez rok. Stawiam na Dunczyka, bo Sajfutdinow to nowa krew no i wiadomo, ze "gdyby nie kontuzje". Andersen nic ciekawego caly rok nie pokazal, nic wielkiego nie osiagnal w zadnej lidze ani w GP w poprzednich latach (Jonsson niby tez, ale ma bardziej wyrobiona marke). Z drugiej strony jeden Rosjanin juz jest (Laguta) no i Emil "ma jeszcze czas".
Jednak moim zdaniem Kolodziej wezmie miejsce Andersena w GP na przyszly rok... chyba ze BSI woli Warda wozacego ogony caly rok
.
Harris zostal, wiec Angole zadowoleni. Holder i Crump wystarcza Australijczykom. Z Challenge weszlo 2 Szwedow i jeden Rosjanin. Z zawodnikow poza 8 nie maja na co liczyc Zorro i Tai. Lindgren wiadomo. Zostaje Andersen, Jonsson, Pedersen i Emil.
Oczywiste, ze dzika karte dostanie Nicki. Jonsson raczej tez. Jeden z dwojki Emil - Hans, moim zdaniem, odpocznie od GP przez rok. Stawiam na Dunczyka, bo Sajfutdinow to nowa krew no i wiadomo, ze "gdyby nie kontuzje". Andersen nic ciekawego caly rok nie pokazal, nic wielkiego nie osiagnal w zadnej lidze ani w GP w poprzednich latach (Jonsson niby tez, ale ma bardziej wyrobiona marke). Z drugiej strony jeden Rosjanin juz jest (Laguta) no i Emil "ma jeszcze czas".
Jednak moim zdaniem Kolodziej wezmie miejsce Andersena w GP na przyszly rok... chyba ze BSI woli Warda wozacego ogony caly rok
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
To zależy czy Anglicy zadowolą się jedynym swoim zawodnikiem. Być moze nie i jeden dzikus trafi do Richardsona
- manjolo
- Junior
- Kontakt:
gdyby decydował tylko aspekt sportowy to można by być pewnym, że miejsce dla Kołdiego się znajdzie. Nicki i Emil to pewniacy. pytanie czy BSI da szansę czwartemu reprezentantowi Polski... wydaję mi się, że jednak nie.
motoru brum
mi rowniez niestety wydaje sie ze nie...
Holta cos przebakiwal w zeszlym roku o rezygnacji ze startow w GP, moze najwyzsza pora? medalu IMS i tak nigdy nie zdobedzie
zle sie zlozylo, ze akurat w tym roku tacy zawodnicy jak Nicki, Emil, Andersen i Jonsson beda poza 8, a znalezli sie w niej Bjerre, Harris czy Holta (jakos zawsze uwazalem go za sredniej klasy zuzlowca, nie wiem co on robi tak wysoko w generalce), ale licze na to, ze Andersen i Jonsson nie dostana dzikich kart, Dunczycy beda mieli 2 przedstawicieli (Bjerre i Nicki), Szwedzi rowniez (Lindbaeck i Lindgren), moze BSI stwierdzi ze wystarczy? Wtedy moze Koldi i Richardsson by dostali po dzikusie i byloby 4 Polakow, po 2 Dunczykow, Australijczykow, Szwedow, Rosjan i Anglikow oraz Amerykanin. Calkiem sprawiedliwie by to oddawalo aktualny uklad sil w swiatowym speedwayu.
Poza tym BSI chyba wie, ze im wiecej Polakow w cyklu, tym wiecej kibicow na trybunach :>
Holta cos przebakiwal w zeszlym roku o rezygnacji ze startow w GP, moze najwyzsza pora? medalu IMS i tak nigdy nie zdobedzie
zle sie zlozylo, ze akurat w tym roku tacy zawodnicy jak Nicki, Emil, Andersen i Jonsson beda poza 8, a znalezli sie w niej Bjerre, Harris czy Holta (jakos zawsze uwazalem go za sredniej klasy zuzlowca, nie wiem co on robi tak wysoko w generalce), ale licze na to, ze Andersen i Jonsson nie dostana dzikich kart, Dunczycy beda mieli 2 przedstawicieli (Bjerre i Nicki), Szwedzi rowniez (Lindbaeck i Lindgren), moze BSI stwierdzi ze wystarczy? Wtedy moze Koldi i Richardsson by dostali po dzikusie i byloby 4 Polakow, po 2 Dunczykow, Australijczykow, Szwedow, Rosjan i Anglikow oraz Amerykanin. Calkiem sprawiedliwie by to oddawalo aktualny uklad sil w swiatowym speedwayu.
Poza tym BSI chyba wie, ze im wiecej Polakow w cyklu, tym wiecej kibicow na trybunach :>
METHANOL ADVENTURE TEAM
Tutaj należy miec nadzieję, że inne miasta z cyklu GP też maja cos do powiedzenia. Jeżeli tak to każde by głosowało za Koldim. Po zdobyciu przez Tomka Majstra ilość ludzi jeżdżących za imprezami GP po Europie wzrosła by bardzo mocno a jak Koldi włączyłby się w jakieś medalowe historie to byłyby pielgrzymki jak do Częstochowy...
A u nas w kraju to i tak wszysko zajęte na dwa miesiące przed zawodami.
I do tego dostępność na przykład Tomka na treningach jest praktycznie bezproblemowa. Facet od pół roku zmienił się niesamowicie. Ech, aż boję się wyciągać wniosków...
A u nas w kraju to i tak wszysko zajęte na dwa miesiące przed zawodami.
I do tego dostępność na przykład Tomka na treningach jest praktycznie bezproblemowa. Facet od pół roku zmienił się niesamowicie. Ech, aż boję się wyciągać wniosków...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Ja się nie boję. Babę pogonić i od razu lepiej się wiedzie 
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
- Łoptymista
- Trener
uwazaj Helu zeby ciebie ktos kiedys nie pogonil
%-)
ale skoro mowisz, ze to takie dobre rozwiazanie to...
%-)
ale skoro mowisz, ze to takie dobre rozwiazanie to...
Richardson po meczu Marmy z Długopisem w wywiadzie dla Sportklubu bodajże zapowiedział, że nie zamierza startować w GP, gdyż jest to dla niego nie opłacalne, także jednego kandydata do dzikusa mamy z głowy chyba
Tadek Kostro ciśnie ostro!!
grzesieck pisze:Holta cos przebakiwal w zeszlym roku o rezygnacji ze startow w GP, moze najwyzsza pora? medalu IMS i tak nigdy nie zdobedzie
Przyklad niejakiego Czarka nie nauczył Cię, że należy unikać w życiu (a w żużlu to już szczególnie) słów NIGDY, ZAWSZE, NA PEWNO
Niestety, ale na niekorzysc Koldiego w pewien sposob moze przemawiac tez ilosc turniejow w Polsce. Wiadomo, ze na nie dzika karte dostana tez Polacy, wiec w 3 turniejach w obsadzie byloby 5 Polakow na 16 uczestnikow. To juz naprawde sporo.
Poza tym ja osobiscie nie do konca jestem przekonany o regularnosci formy Koldiego. Choc oczywiscie bardzo chcialbym go zobaczyc w GP.
Poza tym ja osobiscie nie do konca jestem przekonany o regularnosci formy Koldiego. Choc oczywiscie bardzo chcialbym go zobaczyc w GP.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze: Choc oczywiscie bardzo chcialbym go zobaczyc w GP.
Zobaczysz, już w najbliższą sobote.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
- niespokojny
- Trener
Grupa 2:
1. Christian Hefenbrock (Niemcy) - 9 (5,4,-)
2. Matej Ferjan (Węgry) - 9 (4,5,-)
3. Ales Dryml (Czechy) - 8 (3,-,5)
--------------------------
4. Jesper Monberg (Dania) - 6 (1,2,4)
5. Hans Andersen (Dania) - 5 (2,1,3)
6. Chris Holder (Australia) - 5 (-,3,2)
A moze by tak zwerbowac Hefe do Rybnika? W miejsce Tomka.
1. Christian Hefenbrock (Niemcy) - 9 (5,4,-)
2. Matej Ferjan (Węgry) - 9 (4,5,-)
3. Ales Dryml (Czechy) - 8 (3,-,5)
--------------------------
4. Jesper Monberg (Dania) - 6 (1,2,4)
5. Hans Andersen (Dania) - 5 (2,1,3)
6. Chris Holder (Australia) - 5 (-,3,2)
A moze by tak zwerbowac Hefe do Rybnika? W miejsce Tomka.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ja nie jestem pewien ale on chyba nie wystartowal w czestochowie w rzadnym meczu dziwilem sie juz wczesniej ze nikt nie poruszyl tej opcji glebiej na tym forum hefe dzis smiga az milo w pardubicach zaraz wystartuje w finale
chociaz on tam zawsze lubial startowac ale jest najpewniejszym zawodnikiem na baraze o wiele pewniejszym niz ten wasz amerykanin 
zaraz final bedzie
dla zainteresowanych http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/2 ... amtype=WM1
zaraz final bedzie
Skoro Hefe jest taki pewny, dobry, super itp. itd. to dlaczego w tym roku ciężko było zobaczyć go w liczących się rozgrywkach? Nikt się na nim nie poznał?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
- niespokojny
- Trener
Niedawno wrocil po kontuzji, przez ktora mial ponad pol sezonu z glowy... 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Mam do sprzedania jeden bilet na GP w Bydgoszczy za 200zl. Sama kupowałam bilety na allegro za 200zl, stąd cena. Bilet jest na sektor B, nie na dostawiane trybuny. Pisac na PW lub na 724511877.
Dyche moge dac 
Podwajam :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
To, ja tak dla formalności:
Kodeks Wykroczeń:
Art. 133. § 1. Kto nabywa w celu odprzedaży z zyskiem bilety wstępu na imprezy artystyczne, rozrywkowe lub sportowe albo kto bilety takie sprzedaje z zyskiem, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
PS. Grzywna - od 20 zł do 5000 zł

Kodeks Wykroczeń:
Art. 133. § 1. Kto nabywa w celu odprzedaży z zyskiem bilety wstępu na imprezy artystyczne, rozrywkowe lub sportowe albo kto bilety takie sprzedaje z zyskiem, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
PS. Grzywna - od 20 zł do 5000 zł
to tak z innej beczki troche dla wyluzowania
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... rkowskiej/
http://www.espeedway.pl/news,ward_zosta ... 54,12.html
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... rkowskiej/
http://www.espeedway.pl/news,ward_zosta ... 54,12.html
To zmiana planów, bilet sprzedam za 95, ale dodatkowo 105zl licze sobie za czas, który poświęce w celu zrealizowania transakcji 
juz nieaktualne.
juz nieaktualne.
Czesi chcą przejąć Bogdankę, KMŻ Lublin i Górnik Łęczna bez sponsora?
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /811436813
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /811436813
Chcą, a przejmą to wielka różnica. Chyba w tym kraju musieli by już być całkowici kretyni co sprzedają kurę co znosi złote jajka.
Chyba w tym kraju musieli by już być całkowici kretyni co sprzedają kurę co znosi złote jajka.
Niestety, juz nieraz takie spolki szly na sprzedaz.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski