Motor Lublin - ROW Rybnik 03.10.2010
Re: Lubelski Węgiel KMŻ - Majcher Speedway Rybnik 03.10.2010
i bardzo dobrze - to miasto powinno wreszcie zrozumiec, że żużel jest jego wizytówka - nie żadni trzecioligowi kopacze ani zbijak kobiet.
Wszędzie to rozumieją tylko nie w Lublinie. W Gorzowie tez budowa wielkiej druzyny zaczęła się od potężnej dotacji od miasta. U nas stawiaja na piłkę, jaką piłkę?? Przychodzi na mecz 500 zadymiarzy, robi rozróby, rozwala policyjne radiowozy a miasto jeszcze im na to dokłada!! Paranoja, paranoja i jeszcze raz paranoja.
Rekinica pisze:Bydgoszcz była w II lidze?
No cos ty? To nie wiesz takich rzeczy? Bydgoszcz nie była w II lidze. Za to szybko spadła i zaraz awansowała. O to mi chodziło.
Jak nie wiesz to nie mamy o czym gadać. Udaj sie do klubu to może Cię oświecą. Oficjalny komunikat brzmi że za dwa mecze play-off zapłacili, czyli nastepnych cztery jest w plecy. Cztery mecze w I lidze to jada oczywiście za dwieście złotych za punkt. No może ze trzysta. To i tak wychodzi "trochę". Czyli jednak jest zadłużenie. Policz sobie ile punktów naciułali rybniccy jeźdźcy w tym okresie i od razu będziesz wiedziała ile to zadłużenia jest.harry pisze:Jeżeli masz inne zdanie to napisz jak Rybnik w przyszłym sezonie zafunkcjonuje jak się utrzyma. Z czego spłaci zadłużenie i z czego zakontraktuje zawodników? Macie już nowych sponsorów? Bo jakoś nie udało mi się o tym przeczytać. Co najwyżej o pierdnięciu Majchera...
Chętnie bym się zastanowiła, tylko dalej nie wiem ile wynosi to zadłużenie. Nie chcesz mi zdradzić tej tajemnicy.
Fajnie, że Lublin jest na czysto, cieszy, że chociaż jakiś klub.U nas też swego czasu był 8% nadwyżki.
Na czysto czy nie na czysto ale jest mega sponsor. Jak będzie awans to będzie mega walka o eligę. Wy póki co możecie o tym pomarzyć. Majcher odjechał w siną dal...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
ale co z tego? niech sie sami martwią w Rybniku - my mamy przed meczami z nimi swoje zmartwienia. Namawiam gorąco - mniej bankowosci na forum to wiecej kibicowania. Ja wiem - tematy finansowe podniecają gówniarzy na sportowych faktach bardziej niz to kto jest mistrzem świata ale nie wpisujmy sie w ten szczeniacki scenariusz.
Gelu tym razekm troche sie zapędziłeś. Tematy finansowe interesują przede wszystkim ZAWODNIKÓW!!!
A jak wiesz to od nich zależy kto gdzie osiądzie...
A jak wiesz to od nich zależy kto gdzie osiądzie...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
ale ani ja ani Ty nie jestesmy zawodnikami - tak dla ścisłości
Pewnie gdybyśmy byli zawodnikami to jeździlibyśmy za czapke śliwek. A tak całe pozostałe towarzystwo tylko ma jednokierunkowe spojrzenie - ile i gdzie jest kasa. Niestety. takie czasy.
pewnie tak - na szczescie nie jestesmy zawodnikami i to nie nasze zmartwienie. Zawsze na linii działacz - zawodnik stanę po stronie tego pierwszego. Zawodnicy to kutwy, ktorzy mają w dupie kibiców, kluby, miasta. to działacze jako pracodawcy i my kibice nabijamy im kabzy. Ich psim obowiazkiem jest dostarczanie nam rozrywki. a my kibice jestesmy od kibicowania - nie od zastanawiania sie nad zarobkami zawodników
- tezetomaniak
- Trener
Zawodnicy to kutwy, ktorzy mają w dupie kibiców, kluby, miasta. to działacze jako pracodawcy i my kibice nabijamy im kabzy. Ich psim obowiazkiem jest dostarczanie nam rozrywki
no chyba kolejny cytat z zuzel.info bedzie
- niespokojny
- Trener
Czyj to cytat?
Wszyscy sie zachlysneli chyba Fisherem bo nic nie slychac o dzialaniach sciagniecia zawodnika pod 7, czy 15 jak kto woli. Sweetman nie jedzie w pierwszym meczu,to jest duzy cios. Juz lepiej zeby w 2 nie jechal w Rybniku. Z Lodzia zrobil 14 z bonusami i dzieki temu tak dokopalismy Lodzi. A na przyczepnym torze w Lublinie Sweet jezdzi na poziomie naszych seniorow. Boje sie ze moze zabraknac jego waznych punktow.
Co do zadluzenia Rybnika to slyszalem ze jest tookolo 400 tys. zl bo jeszcze za runde zasadnicza pozostala czesc dlugow. Ale to nieoficjalne info, wiec zaznaczam ze moze byc nieprawdziwe
Wszyscy sie zachlysneli chyba Fisherem bo nic nie slychac o dzialaniach sciagniecia zawodnika pod 7, czy 15 jak kto woli. Sweetman nie jedzie w pierwszym meczu,to jest duzy cios. Juz lepiej zeby w 2 nie jechal w Rybniku. Z Lodzia zrobil 14 z bonusami i dzieki temu tak dokopalismy Lodzi. A na przyczepnym torze w Lublinie Sweet jezdzi na poziomie naszych seniorow. Boje sie ze moze zabraknac jego waznych punktow.
Co do zadluzenia Rybnika to slyszalem ze jest tookolo 400 tys. zl bo jeszcze za runde zasadnicza pozostala czesc dlugow. Ale to nieoficjalne info, wiec zaznaczam ze moze byc nieprawdziwe
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ciekawe na ile poważnie przygotowują się Nasi działacze do baraży i meczu w Rybniku.
Jeśli chcą zrobić wszystko, to "ktoś" na przeszpiegi powinien obowiązkowo dzisiaj wybrać się do Rybnika
Jeśli chcą zrobić wszystko, to "ktoś" na przeszpiegi powinien obowiązkowo dzisiaj wybrać się do Rybnika
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!
Nie wiem po co zakładacie nowe tematy powinien być jeden " Po Lubelsku"
i tak każdy pisze co chce i gdzie chce.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Ehhhh dziś piękna pogoda, słoneczko, planeta przygrzewa, a tu niestety rekinki nie umieli sobie pogody zorganizować
i cienko to widzę by jeszcze raz taka sama pogoda była za tydzień a już nie wspomnę za 2 tyg.
prognozy raczej nie przewiduja opadow w najblizszym tygodniu wiec tor powinien byc w lepszym stanie niz w barazach 10 pazdziernika 2004 roku - chociaz wynik moglby sie powtorzyc...
never ride faster than your angel can fly
No to dzisiaj pogrom maziarów. (przy okrojonym składzie gospodarzy).
Rafał Fleger najlepszym zawodnikiem meczu.
Musimy znaleźć jakiegoś juniora pokroju Sweetmana na mecz u Nas, bo inaczej położy Nam to wynik.
Kostro nie ma szans w rywalizacji z Flegerem.
http://www.krecik-racing.com/index.php? ... all&no=203
Rafał Fleger najlepszym zawodnikiem meczu.
Musimy znaleźć jakiegoś juniora pokroju Sweetmana na mecz u Nas, bo inaczej położy Nam to wynik.
Tak, tak... Na pewno już ma biegunkę
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Taaa i rekord toru 50 sekund. Jak masz tak pisać głupoty to nic nie pisz.
- niespokojny
- Trener
A ja jestem spokojniejszy jak zobaczylem ze Magosi zrobil 13 pkt.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- tezetomaniak
- Trener
Gelo pisze:Co do Jamrożych Flegerów Pysznych, Klindtów i Karpowów nie mam pewnosci poza tą, że jezdzili ze zmiennym szczesciem w 1 lidze(z tego co pamietam w Rybniku natrzaskał im punktów taki ogórek jak Magosi).
dzisiaj ogórek Magosi w Rybniku zdobył 13 (1,3,2,3,2,2) ; ]
Tylko czekac, az nasi, ktorzy nie sa ogorkami, zrobia przynajmniej tyle samo.
janek pisze:Kostro nie ma szans w rywalizacji z Flegerem.
dlaczego Kostro ma nie mieć szans? bo co? bo nie ma strony internetowej?
Nawiązując do mojego ostatniego postu chyba już wiadomo dlaczego Rekiny straciły sponsora tytularnego. Oto treść oświadczenia firmy MAJCHER ( zastanawiający wątek wytłuściłem):
- "OŚWIADCZENIE W związku z licznymi doniesieniami prasowymi właściciel firmy P.P.H.U. Majcher informuje: Że z dniem 02.10.2010 zaprzestaje sponsorowania Klubu Sportowego RKM Rybnik. Powodem tej decyzji stały się ostatnie niezrozumiałe i krzywdzące decyzje Zarządu klubu oraz zmiana poglądów władz RKM-u na tematy przyszłości rybnickiego żużla. Zarząd klubu bez konsultacji ze stroną sponsora kilkakrotnie przekładał ostatnie spotkanie ligowe lekceważąc wysiłki i wydatki firmy włożone w przygotowanie oprawy meczowej. Firma Majcher jako podstawę sponsoringu założyła sobie zmianę statutu klubu i przekształcenie go w spółkę akcyjną, ponieważ ta forma organizacyjna jest najbardziej przejrzysta oraz niezbędna do uzyskania licencji w ekstralidze. Poprzez inwestycje w kadry zarządzające oraz zatrudnienie profesjonalnego trenera, mechanika, lekarza klubowego chciała stworzyć podwaliny do profesjonalnego klubu, który mógłby w niedalekiej przyszłości walczyć o medale Mistrzostw Polski. Zarząd podtrzymuje opinię, że Pan Dariusz Momot jest nie tylko wybitnym działaczem klubu ale i znakomitym trenerem, dlatego nie zgadza się na odsunięcie go od funkcji prowadzenia drużyny, co również było przedmiotem trwających w mijającym tygodniu negocjacji. Firma PPHU Majcher z przykrością informuje, iż pomimo usilnych chęci osiągnięcia sukcesu z rybnicką drużyną nie jest w stanie w tej formie kontynuować współpracy. Uważamy jednak, że Rybnik zasługują na Ekstraligę. Aby to osiągnąć niezbędna jest otwartość władz klubu na zmiany bez których realizacja celów nie jest niemożliwa. Sekretarz P.P.H.U Majcher"
- "OŚWIADCZENIE W związku z licznymi doniesieniami prasowymi właściciel firmy P.P.H.U. Majcher informuje: Że z dniem 02.10.2010 zaprzestaje sponsorowania Klubu Sportowego RKM Rybnik. Powodem tej decyzji stały się ostatnie niezrozumiałe i krzywdzące decyzje Zarządu klubu oraz zmiana poglądów władz RKM-u na tematy przyszłości rybnickiego żużla. Zarząd klubu bez konsultacji ze stroną sponsora kilkakrotnie przekładał ostatnie spotkanie ligowe lekceważąc wysiłki i wydatki firmy włożone w przygotowanie oprawy meczowej. Firma Majcher jako podstawę sponsoringu założyła sobie zmianę statutu klubu i przekształcenie go w spółkę akcyjną, ponieważ ta forma organizacyjna jest najbardziej przejrzysta oraz niezbędna do uzyskania licencji w ekstralidze. Poprzez inwestycje w kadry zarządzające oraz zatrudnienie profesjonalnego trenera, mechanika, lekarza klubowego chciała stworzyć podwaliny do profesjonalnego klubu, który mógłby w niedalekiej przyszłości walczyć o medale Mistrzostw Polski. Zarząd podtrzymuje opinię, że Pan Dariusz Momot jest nie tylko wybitnym działaczem klubu ale i znakomitym trenerem, dlatego nie zgadza się na odsunięcie go od funkcji prowadzenia drużyny, co również było przedmiotem trwających w mijającym tygodniu negocjacji. Firma PPHU Majcher z przykrością informuje, iż pomimo usilnych chęci osiągnięcia sukcesu z rybnicką drużyną nie jest w stanie w tej formie kontynuować współpracy. Uważamy jednak, że Rybnik zasługują na Ekstraligę. Aby to osiągnąć niezbędna jest otwartość władz klubu na zmiany bez których realizacja celów nie jest niemożliwa. Sekretarz P.P.H.U Majcher"
A jak byłem spokojniejszy jak zobaczyłem to:

Bieg 15: Na drugim okrążeniu Magosi wyprzedził Nermarka.
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
to znaczy ze może do baraży nie przystąpią 
dzisiejsza wygrana wysoka też pewnie finansom nie pomogła, mimo wszystko nie ma co liczyć na farta, trzeba wygrać sportowo:)
Dabram pisze: Firma Majcher jako podstawę sponsoringu założyła sobie zmianę statutu klubu i przekształcenie go w spółkę akcyjną, ponieważ ta forma organizacyjna jest najbardziej przejrzysta oraz niezbędna do uzyskania licencji w ekstralidze. Poprzez inwestycje w kadry zarządzające oraz zatrudnienie profesjonalnego trenera, mechanika, lekarza klubowego chciała stworzyć podwaliny do profesjonalnego klubu, który mógłby w niedalekiej przyszłości walczyć o medale Mistrzostw Polski.
(...)
Uważamy jednak, że Rybnik zasługują na Ekstraligę. Aby to osiągnąć niezbędna jest otwartość władz klubu na zmiany bez których realizacja celów nie jest niemożliwa. Sekretarz P.P.H.U Majcher"
Powienien to sobie przeczytać pan Taras i troszkę zmobilzować kółko różańcowe z KMŻ-ta.
P.P.H.U. Majcher zapraszamy do Lublina. Prezes nasz idzie na Wiejską, dyrektor może zostać u niego sekretarzem w biurze poselskim i będzie wolna droga