Motor Lublin - ROW Rybnik 03.10.2010
Re: Lubelski Węgiel KMŻ - Majcher Speedway Rybnik 03.10.2010
A ja tak sobie czytam i czytam i całkowicie zgadzam się z Helą.
Natomiast wydaje mi się, że wypożyczenie Fishera powinno mieć miejsce
zaraz po kontuzji Rymela. Wiedzielbyśmy do tej pory jak sie spisuje.
A może nie byłoby barażu?
Natomiast wydaje mi się, że wypożyczenie Fishera powinno mieć miejsce
zaraz po kontuzji Rymela. Wiedzielbyśmy do tej pory jak sie spisuje.
A może nie byłoby barażu?
Wtedy jeszcze Rzeszów nie miał awansu i musiał mieć jakieś koło ratunkowe na czarną godzinę
ale z tego koła nie skorzystali w czarnej godzinie - chodzi o poranny mecz z Gdańskiem
A ja chciałbym zobaczyć na treningu Fishera, Darkina i Rempałę jednocześnie z pod taśmy.
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!
- manjolo
- Junior
- Kontakt:
a ja piosenkę pana Koracza o zdrowiu najbardziej bym chciała usłyszeć.
motoru brum
Tak dla ciekawości i na potwierdzenie tego, że nie najciekawiej u "Rekinów" się dzieje:
- http://www.rkm.rybnik.pl/oswiadczenie-z ... ybnik.html
Jakowaś rozpierducha totalna
Musi jakiś "interesowny" ten Majcher od samochodów używanych był. Dlatego można mniemać, że te ploty o rejteradzie "Rekinów" z baraży mają jakiś sens? Oby.
- http://www.rkm.rybnik.pl/oswiadczenie-z ... ybnik.html
Jakowaś rozpierducha totalna
ja bym sie nie cieszył cudzym nieszczęściem. W Rybniku nie są idioci - oni tez wiedzą, że dla nich baraz to walka o byt i mają argumenty w postaci dobrych zawodnikow zeby z nami wygrac.
Ostatnio zmieniony 2 października 2010, o 21:41 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
istred pisze:Nic nie przełożą.
Co roku w Pile odbywa się turniej gwiazdkowy w grudniu i jest OK.
Jest październik. Nawet jeśli spadnie śnieg i będzie zimno to taka pogoda nie utrzyma się kilka tygodni, tylko prędzej kilka dni.
Dziś jest 1 październik - do zimy pozostało ponad dwa i pół miesiąca!
W wojsku byłem w Pile od stycznia do maja. Tam i w połowie tego okresu można było jeździć. Ale jak przyjeżdżałem na przepusyke do Lublina to tutaj panowała zima "po kolana". Na wschodzie nie pojedzie się juz w listopadzie. Nie ma cudów.
Co do samego meczu, to ten w Lublinie będzie kluczowy dla całej rywalizacji.
Jeśli nie wygramy co najmniej 10-oma punktami to do Rybnika pojedziemy na wycieczkę.
Zgadzam się ale przewaga musi być minimum 20 punktów. Każda mniejsza to w Rybniku walka na granicy zawału.
Moim zdaniem działania kierownictwa klubu powinny iść w kierunku jak najlepszego przygotowania toru i spasowania z nim naszych zawodników. Trzeba zrobić co najmniej dwa porządne treningi i na mecz przygotować dokładnie taki sam tor, tak żeby nasi zawodnicy w ciemno mogli dobierać idealne przełożenia - to może być droga do zapewnienia awansu.
Tak, tak i jeszcze raz tak. Od dwóch lat o tym pisze i guzik z tego wychodzi. W barazach przygotowanie toru i spasowanie zawodników to oczywiście kluczowa sprawa, ale jak życie i doświadczenie uczy u nas jest to pięta achillesowa. A może zatrudnić jako drugiego trenera albo specjalistę torowego Jasia Stachyre na ten mecz no i koniecznie od taktyki meczowej Jacka Ziółkowskiego bo to też często kuleje. Teraz juz nic nie można zaniedbać. I tor i taktyka muszą być naszym sprzymierzeńcem a nie kulą u nogi. Ale o tym trzeba myśleć już dzisiaj a nie w niedzielę 10.10.2010.
Oprócz tego, ewentualny nadmiar funduszy powinien pójść na jak najlepsze przygotowanie sprzętu. Wielu zawodników zakończyło już sezon, może od nich pożyczyć sprzęt? Kiedyś Tomek Rempała na takim pożyczonym sprzęcie zrobił w Lublinie 17 pkt, a był o sezon kiedy nasi zawodnicy w Lublinie byli praktycznie niełapani...
Jest to od dawna bardzo dobry pomysł ale czy ktoś u nas jest w stanie pomyśleć o tym???
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
O Rybnik i ich kłopoty proponuję się nie martwić. Dość mamy własnych. U nich determinacja na pewno będzie ogromna i mogę założyć się jeszcze raz na tym forum, że RKM do Lublina przyjedzie w najmocniejszym składzie, takim który awizowali. Bartosh, może znów jakiś zakładzik?

10.10.10 o 10.10
Ale o tym trzeba myśleć już dzisiaj a nie w niedzielę 10.10.2010.
10.10.10 o 10.10
Ostatnio zmieniony 2 października 2010, o 22:02 przez Hela, łącznie zmieniany 1 raz.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Hela pisze:O Rybnik i ich kłopoty proponuję się nie martwić. Dość mamy własnych. U nich determinacja na pewno będzie ogromna i mogę założyć się jeszcze raz na tym forum, że RKM do Lublina przyjedzie w najmocniejszym składzie, takim który awizowali. Bartosh, może znów jakiś zakładzik?
Ale o tym trzeba myśleć już dzisiaj a nie w niedzielę 10.10.2010.
10.10.10 o 10.10
przepraszam bardzo ale nie ma takiego klubu :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
manjolo pisze:a ja piosenkę pana Koracza o zdrowiu najbardziej bym chciała usłyszeć.
http://www.youtube.com/watch?v=LCO8t_q9UtI
Przewiń sobie do 1:58
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Gelo pisze:ja bym sie nie cieszył cudzym nieszczęściem. W Rybniku nie są idioci - oni tez wiedzą, że dla nich baraz to walka o byt i mają argumenty w postaci dobrych zawodnikow zeby z nami wygrac.
Szczerze powiedziawszy to jeżeli nie są idioci to wcale nie walczyli by za wszelka cenę za utrzymaniem ligi. Jeżeli Majcher faktycznie nie spłacił długów to utrzymanie tak zadłużonego klubu to prawdziwa katastrofa na przyszły rok. Juz dostanie licencji to będzie droga przez mękę a potem zakontraktowanie zawodników to już niewykonalne. I przyszły rok będzie jeszcze gorszy niż ten i upadek będzie 4 razy szybszy. Z tego co czytałem w tym roku obecni działacze przekopali cały Rybnik i okolice w poszukiwaniu sponsorów i niewiele z tego wyszło. Jak doswiadczenie bardzo wielu klubów uczy lepiej szybko spać i zacząć od nowa. Zamiast sie wykrwawiać na bezsensowne utrzymywanie,które tylko odwlecze upadek, lepiej resztki pieniędzy zainwestować w coś nowego tym bardziej, że Rybnik ma spory potencjał młodzieżowy i jest na czym budować drużynę. Ale niestety zawsze jest tak że każdy zarząd liczy na cud i trochę bez sensu walczy o te utrzymanie wypompowując sie bez granic.
A potem zaczyna się licencja i ciepłota...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Jesli Rybnik nie dostanie licencji na I lige to wskakuje Lublin, chyba że nie będą mieli takiego problemu po przegranym dwumeczu barażowym. 
Hela pisze:Ale o tym trzeba myśleć już dzisiaj a nie w niedzielę 10.10.2010.
10.10.10 o 10.10
O to, to. A może sprawdzić czy ktoś mógłby nie przyjechać lub przylecieć na tak ranną porę?
Dabram pisze: Musi jakiś "interesowny" ten Majcher od samochodów używanych był.
Z używanych samochodów to on raczej by nie wyciągnął, aby klub sponsorować.
harry pisze:Szczerze powiedziawszy to jeżeli nie są idioci to wcale nie walczyli by za wszelka cenę za utrzymaniem ligi. Jeżeli Majcher faktycznie nie spłacił długów to utrzymanie tak zadłużonego klubu to prawdziwa katastrofa na przyszły rok.
Tak zadłużonego, czyli ile wynosi zadłużenie?
harry pisze:Juz dostanie licencji to będzie droga przez mękę a potem zakontraktowanie zawodników to już niewykonalne.
Hahaha. Powiedz proszę, że żartujesz. Tym sposobem około połowy drużyn z Ekstra i I ligi powinny co sezon zaczynać od drugiej ligi.
harry pisze:Jak doswiadczenie bardzo wielu klubów uczy lepiej szybko spać i zacząć od nowa.
A konkretnie? Oprócz Gdańska?
harry pisze:Zamiast sie wykrwawiać na bezsensowne utrzymywanie,które tylko odwlecze upadek, lepiej resztki pieniędzy zainwestować w coś nowego tym bardziej, że Rybnik ma spory potencjał młodzieżowy i jest na czym budować drużynę.
Młodzieżowy

spokojnie - przyjadą mocnym skladem - nie mam co do tego watpliwosci. Nie ma co liczyc na fuksa - jezeli mamy awansowac trzeba sie nastawic na walke z Nermarkiem i Kylmaekorpim. Reszta jest do objechania a i do Joonasa nie mam pewnosci ze bedzie niełapany. Co do Jamrożych Flegerów Pysznych, Klindtów i Karpowów nie mam pewnosci poza tą, że jezdzili ze zmiennym szczesciem w 1 lidze(z tego co pamietam w Rybniku natrzaskał im punktów taki ogórek jak Magosi). Chyba oni mają jeszcze mniejszą pewnosć co do naszego toru i tu upatrywałbym naszej szansy. Niemniej boli brak drugiego juniora na 10-go
Rekinica pisze:harry pisze:Juz dostanie licencji to będzie droga przez mękę a potem zakontraktowanie zawodników to już niewykonalne.
Hahaha. Powiedz proszę, że żartujesz. Tym sposobem około połowy drużyn z Ekstra i I ligi powinny co sezon zaczynać od drugiej ligi.
Jasne że żartuję. I prezesi klubów pierwszo i drugoligowych też żartowali uchwalając te nowe stawki. To był taki kabaret tylko po co? Może znudziła im sie ta droga przez mekę?
harry pisze:Jak doswiadczenie bardzo wielu klubów uczy lepiej szybko spać i zacząć od nowa.
A konkretnie? Oprócz Gdańska?
Gniezno jeszcze, Bydgoszcz, Lublin itd niekoniecznie w pozytywnym tak jak Gdańsk znaczeniu. Jeżeli masz inne zdanie to napisz jak Rybnik w przyszłym sezonie zafunkcjonuje jak się utrzyma. Z czego spłaci zadłużenie i z czego zakontraktuje zawodników? Macie już nowych sponsorów? Bo jakoś nie udało mi się o tym przeczytać. Co najwyżej o pierdnięciu Majchera...
harry pisze:Zamiast sie wykrwawiać na bezsensowne utrzymywanie,które tylko odwlecze upadek, lepiej resztki pieniędzy zainwestować w coś nowego tym bardziej, że Rybnik ma spory potencjał młodzieżowy i jest na czym budować drużynę.
MłodzieżowyTa młodzież u nas z każdym rokiem coraz bardziej kuleje.
I tak jest zdecydowanie lepiej niż w zdecydowanej większości innych klubów. I chwała wam za to!
Gelo pisze:spokojnie - przyjadą mocnym skladem - nie mam co do tego watpliwosci. Nie ma co liczyc na fuksa - jezeli mamy awansowac trzeba sie nastawic na walke z Nermarkiem i Kylmaekorpim. Reszta jest do objechania a i do Joonasa nie mam pewnosci ze bedzie niełapany. Co do Jamrożych Flegerów Pysznych, Klindtów i Karpowów nie mam pewnosci poza tą, że jezdzili ze zmiennym szczesciem w 1 lidze(z tego co pamietam w Rybniku natrzaskał im punktów taki ogórek jak Magosi). Chyba oni mają jeszcze mniejszą pewnosć co do naszego toru i tu upatrywałbym naszej szansy. Niemniej boli brak drugiego juniora na 10-go
Ni ma kasy ni ma jeżdżenia. Joonasy, Nermarki juz to doskonale wiedzą. Jak klub spadnie żegnaja sie z pieniędzmi. A jak nie ma pieniędzy juz teraz to później jest tylko gorzej. Oczywiście jest to dla nas najlepsza ewentualność, w którą nie wierzę, ale Rybnik naprawdę ma pod górkę,.
Ale jak pisałem. Liczmy na siebie. Na tor i na taktykę...
Może być też tak, że o wyniku dwumeczu zadecyduje pogoda. Przy październikowej aurze nie mamy pewności, że w Lublinie bądz w Rybniku odbędzie się na pewno po 15 biegów. Gdyby pogoda sprawiła psikusa u nas podczas meczu, możemy nie zdąrzyć wygrać z wystarczającą przewagą. Może być też tak, że w Lublinie wygramy 10-15pkt a w Rybniku nie odjedziemy pełnego meczu i gospodarze nie zdąrzą odrobić ewentualnej straty. Cholera wie jak to się wszystko potoczy, może być jedna wielka loteria.
do tego zmierzam - mniej gadania o pieniadzach, wiecej jezdzenia. Niech pieniadze lub ich brak bedzie zmartwieniem działaczy. Jako kibic chcialbym zobaczyc w Lublinie pierwszoligowców. a jak jeszcze udałoby sie ich pokonać to juz w ogóle rewelacja
Nie ma jeżdżenia bez pieniędzy, nie ma pieniedzy bez kibiców, nie ma kibiców bez wyników, nie ma wyników bez dobrego jeżdżenia... nie ma jezdżenia bez pieniedzy...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
W 2004 roku, wydaje się że przerwaliśmy to błędne koło...
A jak to jest z nami? Dopiero płacz i zgrzytanie zębów prezesa że musiał pieniądze pożyczać a teraz co ?? Nagle mamy kasę na Fishera i dalszą jazdę?? Nie wierzę w to że te 20 tys. od miasta załatwiają sprawę.
harry pisze:Gniezno jeszcze, Bydgoszcz, Lublin itd niekoniecznie w pozytywnym tak jak Gdańsk znaczeniu.
Bydgoszcz była w II lidze?
harry pisze:Jeżeli masz inne zdanie to napisz jak Rybnik w przyszłym sezonie zafunkcjonuje jak się utrzyma. Z czego spłaci zadłużenie i z czego zakontraktuje zawodników? Macie już nowych sponsorów? Bo jakoś nie udało mi się o tym przeczytać. Co najwyżej o pierdnięciu Majchera...
Chętnie bym się zastanowiła, tylko dalej nie wiem ile wynosi to zadłużenie. Nie chcesz mi zdradzić tej tajemnicy.
Fajnie, że Lublin jest na czysto, cieszy, że chociaż jakiś klub.

Każdy wie o tym ze Bogdanka gdy jest w klubie to kasa była będzie i jest i to tylko takie gadanie do mediów bo może akurat coś się uda od miasta wyrwać jak te 20 tyś