Motor Lublin - ROW Rybnik 03.10.2010
- niespokojny
- Trener
Re: Lubelski Węgiel KMŻ - Majcher Speedway Rybnik 03.10.2010
Hadek na chwile obecna jest slabszy od Tadzia. Flegery moga niestety zrobic roznice. Za duzo jest tych warunkow koniecznych do spelnienia.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Bartosch, a czy w Anglii jest zwyczaj odwolywania meczow wczesniej w przypadku niekorzystnej prognozy? Kombinuje, czy jest jakakolwiek szansa na Sweetyego. Jezeli tak by bylo - ma jakies polaczenie, zeby dotrzec na 14, co ze sprzetem?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
boxing pisze:Bartosch, a czy w Anglii jest zwyczaj odwolywania meczow wczesniej w przypadku niekorzystnej prognozy? Kombinuje, czy jest jakakolwiek szansa na Sweetyego. Jezeli tak by bylo - ma jakies polaczenie, zeby dotrzec na 14, co ze sprzetem?
jest taki zwyczaj tylko, ze to juz musza byc bardzo solidne opady trwajace kilka dni, a nie jakas tam popierdulka. jezeli mecz bylby odwolany wczesniej np. w sobote (bo kluby moga sie dogadac) to zdazy. motocykle sa w Polsce takze z nimi nie ma problemu. pozdrawiam!
carpe diem!
Ja jeszcze wrócę do sprawy ZZ za Piszcza.
Jak zinterpretujecie (meesha) tabelkę z pkt. K.5.
http://www.pzm.pl/userfiles/2010-pliki/Zuzel/Regulaminy/18bPostanowienia2010_po.pdf
Ja tak:
Średnia do ustalenia ZZ m.in. Piszcza "wyjeżdżona" w kolejkach 11-14 obowiązuje w kolejkach 15-20 i barażach. Więc, jeśli obowiązuje w barażach to i można stosować ZZ w barażach.Dobrze kombinuję?
http://www.pzm.pl/userfiles/2010-pliki/Zuzel/Regulaminy/18bPostanowienia2010_po.pdf
Ja tak:
Średnia do ustalenia ZZ m.in. Piszcza "wyjeżdżona" w kolejkach 11-14 obowiązuje w kolejkach 15-20 i barażach. Więc, jeśli obowiązuje w barażach to i można stosować ZZ w barażach.Dobrze kombinuję?
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
zdarzyl do Łodzi na 12, to zdarzylby do Lublina na 14...
ale patrzac na ostatni mecz w Coventry (gdzie torowi bylo blizej do tego z pamietnego meczu z Falubazem niz do naszej "megakopy"), im deszcz raczej nie przeszkadza
ale patrzac na ostatni mecz w Coventry (gdzie torowi bylo blizej do tego z pamietnego meczu z Falubazem niz do naszej "megakopy"), im deszcz raczej nie przeszkadza
a co bedzie jak sprawdza sie prognozy? tzn w sobote dobrze a w niedziele ściana deszczu w Newcastle?
Susic pisze:Ja jeszcze wrócę do sprawy ZZ za Piszcza.
Ja tak:
Moim zdaniem nie ma co interpretować. Jest napisane jasno, że średnia z kolejek 11-14 brana jest pod uwagę również w barażach.
na takiej zasadzie, to możemy byc pewni rozgromienia Rybnika, bo w 1990 roku Motor wygrał ze Stalą Gorzów do 17
Nie odpisuj, że przywołałeś przykład konfrontacji między różnymi ligami, bo nie ma różnicy. Składy inne, inne kluby itd.
Różnica jest i to duża. Podany przykład dowodzi temu, że drużyna ze słabszej ligi nie jest na straconej pozycji w walce z zespołem z wyższej, tym bardziej w meczu u siebie.
Ja wiem, że zawodnik jest tak dobry jak jego ostatni mecz...
Ja opieram się konkretnie na jego przedsezonowych sparingach (albo jednym) i na tym, że zna tor w Rybniku, a będąc w formie jest w stanie pokonać każdego z rybnickiego składu i to w Rybniku.Baran złapał zajawkę, ale z góry kompletów to bym mu nie przypisywał.
Tomasz Rempała - średnia w Lublinie 2,372, co daje przy 5 startach ok. 12 pkt na mecz. Dodając słabszy początek sezonu...Rempała jest druga linia, bardzo się stara, ale występ z Łodzią u nas to był niestety raczej wystrzał.
Problem może być w tym, że Rybnik wyjątkowo dobrze spisuje się w Lublinie.
Ale i Lublin - jadąc najczęściej tylko po to, żeby mecz odjechać - był nieraz bliski sprawienia niespodzianki.
Czyli trzeba jasno napisać, że w barażach może być stosowane zastępstwo zawodnika za Piszcza.
I bomba.
Ostatnio zmieniony 29 września 2010, o 22:49 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
- niespokojny
- Trener
11. Dym, Karpow, Dubinin, Loktajew (d) 4:2 (29:38)
http://www.espeedway.pl/news,ukraina_sk ... 222,5.html
To tak na pozytywne myslenie
http://www.espeedway.pl/news,ukraina_sk ... 222,5.html
To tak na pozytywne myslenie
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Moim zdaniem nie ma co interpretować. Jest napisane jasno, że średnia z kolejek 11-14 brana jest pod uwagę również w barażach.
Jak wyżej
Skoro rozporządzenie o SI tak stanowi, to oznacza, że średnie z ostatnich kolejek rundy zasadniczej obowiązują również w meczach barażowych.
Nigdzie nie napisałem, że tak nie może być, jedynie informowałem, że mecze barażowe nie przynależą do "fazy finałowej". I nie widzę w tym stwierdzeniu żadnego błędu :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Z sensownych juniorów oprócz już wymienianych Auty'ego, Skidmora, ciekawi mogą być
Ryan Sedgmen (Australia) Leszno
Artiom Wodjakow (Rosja) Zielona Góra
Patryk Malitowski Wrocław
cytat ze sportowych faktów:
We Wrocławiu kształtuje się kolejny żużlowy talent. Coraz lepiej mu idzie w zawodach młodzieżowych. Mowa tu o Patryku Malitowskim. - Patryk jest coraz lepszy. Zrobił ogromny progres w porównaniu z poprzednim sezonem i cały czas się rozwija - mówi Janowski. - Czasami mam z nim problem na treningach, bo jest coraz lepszy - dodaje z uśmiechem na ustach. - Daje radę, ma coraz lepsze starty - komplementuje młodszego kolegę jeden z najlepszych polskich juniorów.
Zmarzlik Bartosz Gorzów (ale on ma 15 lat i chyba jeszcze nie może startować w lidze)
Pawlicki Piotr jr (Leszno) (to samo co Zmarzlik)
Ryan Sedgmen (Australia) Leszno
Artiom Wodjakow (Rosja) Zielona Góra
Patryk Malitowski Wrocław
cytat ze sportowych faktów:
We Wrocławiu kształtuje się kolejny żużlowy talent. Coraz lepiej mu idzie w zawodach młodzieżowych. Mowa tu o Patryku Malitowskim. - Patryk jest coraz lepszy. Zrobił ogromny progres w porównaniu z poprzednim sezonem i cały czas się rozwija - mówi Janowski. - Czasami mam z nim problem na treningach, bo jest coraz lepszy - dodaje z uśmiechem na ustach. - Daje radę, ma coraz lepsze starty - komplementuje młodszego kolegę jeden z najlepszych polskich juniorów.
Zmarzlik Bartosz Gorzów (ale on ma 15 lat i chyba jeszcze nie może startować w lidze)
Wodjakow zakochany - kariera zakonczona - przynajmniej na razie.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
mariusz1987
- Junior
jerry78 pisze:Zmarzlik Bartosz Gorzów (ale on ma 15 lat i chyba jeszcze nie może startować w lidze)
Naprawdę uważasz zakładając, że mogliby startować w lidze że byliby w stanie zrobić wiecej pkt w Lublinie z Rybnikiem niż Tadek??
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... strzostw-/
Na podstawie tych zawodów tak uważam, objeżdzali dużo bardziej doświadczonych juniorów.
Na podstawie tych zawodów tak uważam, objeżdzali dużo bardziej doświadczonych juniorów.
mariusz1987 pisze:jerry78 pisze:Zmarzlik Bartosz Gorzów (ale on ma 15 lat i chyba jeszcze nie może startować w lidze)
Naprawdę uważasz zakładając, że mogliby startować w lidze że byliby w stanie zrobić wiecej pkt w Lublinie z Rybnikiem niż Tadek??
w Lublinie nie wiem ale na wyjezdzie z cala pewnoscia
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
mariusz1987
- Junior
Według mnie liga a tym bardziej baraże to nie młodzieżówka,presja w barażu jest nieporównywalnie większa tym bardziej dla tak młodych nieobjeżdżonych w lidze juniorów.Stąd jakikolwiek przyzwoity wynik takiego juniora byłby dużym znakiem zapytania 
Skoro już teraz robią jak chcą podstawowych juniorów ekstaligowych (np Pulczyńskiego, Kiełbase, Miturskiego, kadrowicza Woźniaka) to tym bardziej poradziliby sobie z Flegerem czy Pysznym, a szczególnie w Rybniku tak jak napisał grzesieck gwarantowaliby dużo więcej niż Tadek.
Presja, presją ale jak widać potrafią jechać i na pewno mają sprzęt na polską ligę.
Myślę, że Malitowski też nie byłby głupim rozwiązaniem, jakby skombinował sprzęt od Janowskiego
Dwóch polskich juniorów w składzie to dodatkowa korzyść bo nie trzeba myśleć o wymogu 3-ech startów polskich juniorów. Jakby Tadek nie dawał rady w Rybniku za każdym razem może zastąpić go ten drugi. Tutaj mógłby coś podpowiedzieć Jeleń czy warto by było.
Presja, presją ale jak widać potrafią jechać i na pewno mają sprzęt na polską ligę.
Myślę, że Malitowski też nie byłby głupim rozwiązaniem, jakby skombinował sprzęt od Janowskiego
Ostatnio zmieniony 30 września 2010, o 00:15 przez jerry78, łącznie zmieniany 2 razy.
zreszta i tak nie ma co o tym dyskutowac, jak juz ktos z was wspomnial wyzej obaj maja po 15 lat : )
METHANOL ADVENTURE TEAM
Na 99% Rysiek w niedziele w Anglii nie pojeździ, więc niech pakuje torbę i do Lublina 
http://news.bbc.co.uk/weather/forecast/10209
http://news.bbc.co.uk/weather/forecast/10209
Tak sie zastanawiam czy ta informacja, ze Bogdanka zostaje nie wyszla za wczesnie? Moze to zadzialac rozluzniajaco na zawodnikow i nie przystapia odpowiednio skoncentrowani do barazu. Ja nic nie chce sugerowac i oby nie bylo zadnych kalkulacji ale wiadomo, ze na 1 lige trzeba sie wzmocnic. Skrzydlewski w tym ostatnim wywiadzie wprost zasugerowal, ze awansowali bo on byl lepszym cwaniakiem od zawodnikow!!!
Za awans mają obiecaną premię to pojadą, a tym bardziej będzie to sprawdzian czy któryś z Naszych gwiazd na 1 ligę się nadaje, myślę że dlatego chłopaki będą chcieli się pokazać.
A mecz w Łodzi trzeba potraktować jako wpadkę, tym bardziej że tor był preparowany.
Trzeba spiąć się maksymalnie na mecz u Nas, a może także poprosić do pomocy Ziółkowskiego czy J.Stachyrę, może pomogli by taktycznie rozegrać mecz, czy podpowiedzieć w przygotowaniu toru.
A mecz w Łodzi trzeba potraktować jako wpadkę, tym bardziej że tor był preparowany.
Trzeba spiąć się maksymalnie na mecz u Nas, a może także poprosić do pomocy Ziółkowskiego czy J.Stachyrę, może pomogli by taktycznie rozegrać mecz, czy podpowiedzieć w przygotowaniu toru.
A u nas po raz kolejny zarząd nie umie postawić zawodników pod ścianą. Zamiast hasła na baraż "JEDZIEMY O ŻYCIE! - ZWYCIĘSTWO ALBO ŚMIERĆ" daje do zrozumienia, że jak się nie uda to i tak.... będzie dobrze, bo Bogdanka zostaje. Jak tu zmobilizowac tych co zawiedli najbardziej - Drymla, Tadka, Rempałę, by walczyli o życie? Od razu daje im sie nadzieję na zaśpiewanie po meczu "Nic się nie stało, chlopaki..."
Trochę bez sensu ta informacja o Bogdance właśnie teraz , przed meczem...
Trochę bez sensu ta informacja o Bogdance właśnie teraz , przed meczem...
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom
Racja, ale wiadomo że Wojciechowski i Sprawka medialnie są niepoprawni, nie myślą co mogą powiedzieć publicznie.
Ale fakt, faktem, że o miejsce w składzie na przyszły rok nie mają co liczyć ci, co zawiedli w Łodzi, czy ci co zawiodą w barażach.
P.S.
Ciekawe czy dzisiaj w Rybniku mamy jakiegoś "szpiega" od Nas, zobaczył by co i jak, podpatrzył, popytał.
Żeby później nie było niespodzianki na tamtejszym torze
Ale fakt, faktem, że o miejsce w składzie na przyszły rok nie mają co liczyć ci, co zawiedli w Łodzi, czy ci co zawiodą w barażach.
P.S.
Ciekawe czy dzisiaj w Rybniku mamy jakiegoś "szpiega" od Nas, zobaczył by co i jak, podpatrzył, popytał.
Żeby później nie było niespodzianki na tamtejszym torze
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... rzelozone/
Jak im się nie uda do niedzieli, to chyba spotkanie barażowe nie będzie mogło się odbyć.
Jak im się nie uda do niedzieli, to chyba spotkanie barażowe nie będzie mogło się odbyć.