Motor Lublin - ROW Rybnik 03.10.2010
Re: Lubelski Węgiel KMŻ - Majcher Speedway Rybnik 03.10.2010
dlatego dziwie sie, ze dzialacze zorganizowali konferencje prasową oglaszajac ze zdecydowali sie jechac, a nie majac zaklepanego skladu. nie wiem na co znowu liczymy. Znowu na jakiegos fuksa? Nauczka z Lodzi nie wystarcza?
Zdecydowali się bo w kocu poszli po rozum do głowy. Jak zbiorą skład i uda sie osiagnąć dobry wynik to OK. A jak dadzą tyłka w pierwszym to do Rybnika pojadą Ukraińcy. I w ten sposób zarobią sporo kasy. I tak dobrze i tak dobrze.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
doskonale - tylko nie mamy młodzieżowca a w tym przypadku ten numer nie przejdzie. Z tego co widzę Auty ma wolne w niedziele ale 10-go może mieć zajęte. W bezpośrednich pojedynkach był znacznie lepszy od Słodkiego. Chyba nie ma innego wyjścia jak zaryzykować.
Gelu, ale naprawdę myślisz, że tam komuś aż tak bardzo zależy, żeby robić sobie duży problem z Autym? Gdańsk tylko czeka na nasz telefon, zeby chłopaka przytrzymać na przyszły sezon. A on na jeden mecz nie będzie się rzucał, bo mu się nie opłaci.
Ja mam nieodparte wrażenie, i oby mylne, ze jednak jedziemy baraże żeby trochę kasy odkuć...
Zresztą najbliższe dni pokażą co i komu, i na czym zależy. Dlatego wolę więcej się nie wypowiadać. Tutaj za dużo jest polityki...
Ja mam nieodparte wrażenie, i oby mylne, ze jednak jedziemy baraże żeby trochę kasy odkuć...
Zresztą najbliższe dni pokażą co i komu, i na czym zależy. Dlatego wolę więcej się nie wypowiadać. Tutaj za dużo jest polityki...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Gelo pisze:wyglada grubo ale zadam głupie pytanie - jak to dzisiaj sprawdzić czy Orzeł mocniejszy czy RKM?
niech jadą sparing w sobotę
Wciąż mamy jednak jeszcze możliwość stosowania zastępstwa zawodnika za Tomka Piszcza, wciąż borykającego się z problemami zdrowotnymi - mówił Dariusz Sprawka.
źródło : SF
edit: jerry mnie uprzedził
harry pisze:Gelu, ale naprawdę myślisz, że tam komuś aż tak bardzo zależy, żeby robić sobie duży problem z Autym? Gdańsk tylko czeka na nasz telefon, zeby chłopaka przytrzymać na przyszły sezon. A on na jeden mecz nie będzie się rzucał, bo mu się nie opłaci.
Mysle, że naszych działaczy nie powinien interesowac problem Autiego sam w sobie. Naszym zmartwieniem podkreslam - jezeli juz zdecydowalismy się jechać - jest proba AWANSU DO 1 LIGI i to wszelkimi mozliwymi sposobami - a bez juniora na 10 punktów nie ma takiej szans. A czy Autiemu bedzie się to opłacało? Zawsze te parę tysiączków w portfelu to wiecej niż zero - prawda?
Ostatnio zmieniony 29 września 2010, o 14:27 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko, że Gdańsk będzie pewnie żadał nie wiadomo jakiej kasy za wypożyczenie i tutaj może nas przyblokować. Te cwaniaki pewnie będą chcieli to wykorzystać, że stoimy pod ścianą.
jak sie chce awansowac trzeba przepłacić niestety. Działacze zdecydowali sie jechac - wiec musza sobie z tego zdawac sprawe, ze bez juniora nie damy rady.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Nasz awizowany skład:
9. L. Dryml
10. T.Piszcz
11. M.Puszakowski
12. T.Rempała
13. K.Baran
14. T.Kostro
9. L. Dryml
10. T.Piszcz
11. M.Puszakowski
12. T.Rempała
13. K.Baran
14. T.Kostro
Jedziemy
Czy ktoś może kategorycznie rozstrzygnąć czy można za Piszcza zastosować ZZ?
Czy ktoś może kategorycznie rozstrzygnąć czy można za Piszcza zastosować ZZ?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Talib pisze:Zastępstwo zawodnika obowiązuje tylko "w meczach części finałowych", więc w barażach już nie.
http://www.pzm.pl/userfiles/2010-pliki/ ... 1_2010.pdf
Tak więc co najwyżej Piszcz może pojechać w meczu z Rybnikiem.
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
Gelo pisze:jak sie chce awansowac trzeba przepłacić niestety. Działacze zdecydowali sie jechac - wiec musza sobie z tego zdawac sprawe, ze bez juniora nie damy rady.
Sprawa awansu rozstrzygnie się w Lublinie, potrzebny jest wynik minimum 54 : 36
a bez solidnego juniora nie da rady bo w Rybniku to można się bronić Z/Z i RT
Jedyny co coś gwarantuje to jest Auty i zarząd wreszcie niech się weźmie do roboty
przecież z Gdańskiem można umówić się na odroczoną płatność, konieczne jest wypożyczenie
dobrych "polskich" silników na szczęście Auty ma piątek, sobotę wolną mógłby spasawąc się z torem ze statystyk wynika że jest lepszy od Sweetmana.
Więc warto prze płacić żeby uciec z II-ligowego marazmu.
ps.
Z/Z można, baraże zaliczane są do rundy finałoweh
Dzięki. Jasna sprawa. Po przemyśleniu uważam, że trzeba postawić na Piszcza. Przynajmniej w meczu u nas.
Edycja:
Więc jak jest? Sprawdzam w regulaminie i chyba nie masz racji. Runda finałowa jest opisana w art. 753 pkt 2 i ciężko zaliczyć do tego baraże. Ponadto dalej w regulaminie jest napisane w art. 759 pkt 2, że mecze barażowe są meczami dwóch kolejnych rund rozgrywek. Wychodzi na to, że to 21 i 22 runda II ligi. Nie ma słowa o rundzie finałowej. Ale to moja luźna interpretacja, trzeba poczekać na komunikat GKSŻ.
Edycja:
ps.
Z/Z można, baraże zaliczane są do rundy finałoweh
Więc jak jest? Sprawdzam w regulaminie i chyba nie masz racji. Runda finałowa jest opisana w art. 753 pkt 2 i ciężko zaliczyć do tego baraże. Ponadto dalej w regulaminie jest napisane w art. 759 pkt 2, że mecze barażowe są meczami dwóch kolejnych rund rozgrywek. Wychodzi na to, że to 21 i 22 runda II ligi. Nie ma słowa o rundzie finałowej. Ale to moja luźna interpretacja, trzeba poczekać na komunikat GKSŻ.
Ostatnio zmieniony 29 września 2010, o 15:10 przez Hela, łącznie zmieniany 1 raz.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Chyba postawić na Piszcza ZZ.
ps. Hela:
"Wciąż mamy jednak jeszcze możliwość stosowania zastępstwa zawodnika za Tomka Piszcza, wciąż borykającego się z problemami zdrowotnymi - mówił Dariusz Sprawka"
ps. Hela:
"Wciąż mamy jednak jeszcze możliwość stosowania zastępstwa zawodnika za Tomka Piszcza, wciąż borykającego się z problemami zdrowotnymi - mówił Dariusz Sprawka"
Ostatnio zmieniony 29 września 2010, o 15:11 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawka na konferencji kategorycznie stwierdził, że ZZ za Piszcza można stosować też w barażach.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
po szybkim przestudiowaniu regulaminów:
janaz ma rację - można ZZ za Piszcza
janaz ma rację - można ZZ za Piszcza
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
Super. Cieszę się bardzo z pomyłki
Ale mógłby ktoś podać źródło takiej interpretacji? Nie mogę tego znaleźć w regulaminie, a dość ciężko się szuka w tych pdfach. Stanowcze zdanie dyrektora Sprawki jakoś mnie mało przekonuje 
Rozgrywki dzielą się na rundę zasadniczą i finałową
więc baraże to są dwie kolejne kolejki rundy finałowej.
W regulaminie PZM baraże nie są wymienione jako kolejna runda
więc baraże to są dwie kolejne kolejki rundy finałowej.
W regulaminie PZM baraże nie są wymienione jako kolejna runda
-
mariusz1987
- Junior
Może zdecydowanie stwierdził;)
Tylko, że do rundy finałowej zespoły przystępują z punktami zdobytymi pomiędzy drużynami które są w tej samej grupie. A ciężko takich punktów szukać w dwumeczu z Rybnikiem. To taki przykład, który pod dużym znakiem zapytania stawia tezę, że to dwa kolejne mecze rundy finałowej. Wydaje mi się, że ktoś nie przewidział takiej możliwości. Obyście mieli rację. Ja mam jednak wątpliwości.
No runda zasadnicza to baraze nie sa napewno.
-
Saimon9779ROW
Majcher Speedway Rybnik:
1. Daniel Nermark
2. Nicolai Klindt
3. Ronnie Jamroży
4. Joonas Kylmaekorpi
5. Andrey Karpov
6. Sławomir Pyszny
Lubelski Węgiel KMŻ:
9. Lukas Dryml
10. Tomasz Piszcz
11. Mariusz Puszakowski
12. Tomasz Rempała
13. Karol Baran
14. Tadeusz Kostro
Znamy już składy na niedziele.
Jeśli chcielibyście znać jakieś informacje dotyczące meczu w Rybniku to piszcie na PW.
Moim zdaniem ani runda zasadnicza, ani finałowa, a osobna kategoria. Dlatego z tym ZZ będzie ciężko.