Orzeł Łódź - Lubelski Węgiel KMŻ Lublin 26.09.2010
Re: Orzeł Łódź - Lubelski Węgiel KMŻ Lublin 26.09.2010
Proszę : wytłumacz mi tato

Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
- niespokojny
- Trener
Wracając do trochę bardziej merytorycznej dyskusji, statystycznie Łodź ma(z pominieciem Steada, ktory malo jezdzil):
1 - Rempała,4 - Jankowski,11 - Dym,13 - Burza i 15 - Jedrzejewski; seniora pod wzgledem średniejw lidze. My mamy 2-Dryml,3-Puzon,6-Baran i 14-Rempala. Juniorzy Orła porownywalni poziomem z Tadkiem Kostro, natomiast Sweet jest zdecydowanie najlepszym juniorem w lidze i mozna rzec, ze lepszym zawodnikiem od Rempaly, zaryzykowalbym nawet, ze lepszym od Adriana Rymela
. Pozatym Rysiek moze zmieniac kazdego zawodnika w dowolnym biegu, w tym 2 razy za Tadka i raz z ZZ. 6 zawodnikiem w lidze jest Karol Baran. Gdyby mu uznac, ze nie startowal w tych biegach z orlem w ktorych go wojaczek wykluczyl do konca zawodow(tak w zasadzie bylo
) to Karol mialby 3 srednia w lidze. Czyli w zasadzie mamy 2,3,4 i 14 zawodnika w lidze. Przy ZZ za Piszcza bysmy byli w doskonalej sytuacji. No i jeszcze znakomity joker spod 7. Moze to pocieszy niektorych malkontentow. Sa jeszcze przeciez w razie ciezkiej sytuacji rezerwy taktyczne. Jezeli nasi beda dobrze przygotowani sprzetowo, to bedzie dobrze. Mecz powinien byc na styku. 42:42 przed 15 biegiem?

1 - Rempała,4 - Jankowski,11 - Dym,13 - Burza i 15 - Jedrzejewski; seniora pod wzgledem średniejw lidze. My mamy 2-Dryml,3-Puzon,6-Baran i 14-Rempala. Juniorzy Orła porownywalni poziomem z Tadkiem Kostro, natomiast Sweet jest zdecydowanie najlepszym juniorem w lidze i mozna rzec, ze lepszym zawodnikiem od Rempaly, zaryzykowalbym nawet, ze lepszym od Adriana Rymela
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
a w 15...
1. Jankowski 2. Dryml 3. Baran 4 J. Rempała
i 3:3 i 45:45 
1. Jankowski 2. Dryml 3. Baran 4 J. Rempała
-
Smirnek_
- Senior
Jestem dziwnie spokojny o to, że Dryml by taki bieg wygrał. Jednak mam nadzieję, że nie będziemy musieli tego sprawdzać 
- niespokojny
- Trener
Ni bedziemy musieli sprawdzac bo Dryml sie nie bedzie lapal do 15, czy go nie bedzie? 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
Smirnek_
- Senior
Jak dla mnie to może się nie łapać do 15. Może zrobić i 6 punktów byle reszta zrobiła te 40.
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
W tym meczu, według mnie bardzo istotną rolę odegra właśnie Sweetman. Jeżeli przypomnimy sobie występ naszych żużlowców w Łodzi z rundy zasadniczej i przeanalizujemy formę i możliwości naszych żużlowców to wygrana bądź przynajmniej remis nie jest wcale taki nierealny. Przy założeniu, że w Łodzi pojedziemy takim o to składem:
1. Lukas Dryml
2. Tomasz Piszcz z/z
3. Mariusz Puszakowski
4. Tomasz Rempała
5. Karol Baran
6. Tadeusz Kostro
7. Richard Sweetman
Oto wyniki z Łodzi w rundzie zasadniczej zawodników, którzy wystąpią w niedzielę:
Tomasz Rempała - 9+1 (2,1,2,1,2,1*)
Mariusz Puszakowski - 8 (1,3,1,d,3)
Karol Baran - 10+1 (1,1,3,2,1*,2)
Tadeusz Kostro - 1 (d,-,w,1,-,0)
Widzimy, że Baran i Rempała jechali po 6 biegów, do tego dodać przynajmniej 1 punkt do wyniku Puszakowskiego co daje 29 punktów. Dodać do tego minimum 10 punktów Lukasa Drymla i 6 Sweetmana, co daje 45 punktów. Dlatego jadę z pozytywnym nastawieniem do Łodzi. Mam nadzieję, że nasi żużlowcy nie przerwą tej wspaniałej passy bez przegranej od 10 kolejki DM 2 ligi. W tym roku na wyjazdach, na których byłem nasi wygrywali, może i tym razem nasi żużlowcy nie zawiodą
Pozdrawiam
1. Lukas Dryml
2. Tomasz Piszcz z/z
3. Mariusz Puszakowski
4. Tomasz Rempała
5. Karol Baran
6. Tadeusz Kostro
7. Richard Sweetman
Oto wyniki z Łodzi w rundzie zasadniczej zawodników, którzy wystąpią w niedzielę:
Tomasz Rempała - 9+1 (2,1,2,1,2,1*)
Mariusz Puszakowski - 8 (1,3,1,d,3)
Karol Baran - 10+1 (1,1,3,2,1*,2)
Tadeusz Kostro - 1 (d,-,w,1,-,0)
Widzimy, że Baran i Rempała jechali po 6 biegów, do tego dodać przynajmniej 1 punkt do wyniku Puszakowskiego co daje 29 punktów. Dodać do tego minimum 10 punktów Lukasa Drymla i 6 Sweetmana, co daje 45 punktów. Dlatego jadę z pozytywnym nastawieniem do Łodzi. Mam nadzieję, że nasi żużlowcy nie przerwą tej wspaniałej passy bez przegranej od 10 kolejki DM 2 ligi. W tym roku na wyjazdach, na których byłem nasi wygrywali, może i tym razem nasi żużlowcy nie zawiodą
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
Jacek Rempała:"Niezbyt ciepło przyjęli mnie kibice w Bydgoszczy, od jednego dostałem nawet morelem"
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Bardzo fajna zapowiedź
Gratuluję pomysłu i chęci
Gratuluję pomysłu i chęci

A ten podkład to jakiś marsz żałobny? Pożegnanie z żużlem w Lublinie?
Jakoś tak płaczliwie wyszło
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
dumbli pisze:
A ten podkład to jakiś marsz żałobny? Pożegnanie z żużlem w Lublinie?
Jakoś tak płaczliwie wyszło
Wiem, że nie do mnie te pytanie, ale jak dla mnie podkład jak najbardziej trafiony. Każdy ma inne upodobania i gusta, więc nigdy się wszystkim nie dogodzi. Muzyka poważna, może trochę budząca grozę...Oczywiście na trybunach pewnie będzie wyjątkowa atmosfera, ale ogólnie ten mecz to niezła nerwówka. "Albo My ich, albo oni Nas"

Ten kawałek jest już tak wyświechtany w tego typu "produkcjach", że nie dotrwałem nawet do połowy tej zapowiedzi.
requiem for a dream zawsze spoko
mani kurtki nie mam ale pozdrawiam wszystkich chonabibowiczów
mani kurtki nie mam ale pozdrawiam wszystkich chonabibowiczów
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Truskawa zgadza się, dobry jest ten numer, ale wyeksploatowany na potęgę. W co drugim takim teledysku jest używany jako podkład. Za dużo tego po prostu.
A Chonabibe rządzi i nie ma bata, nasza ekipa definitywnie wymiata
A Chonabibe rządzi i nie ma bata, nasza ekipa definitywnie wymiata
niespokojny pisze:Wracając do trochę bardziej merytorycznej dyskusji, statystycznie Łodź ma(z pominieciem Steada, ktory malo jezdzil):
1 - Rempała,4 - Jankowski,11 - Dym,13 - Burza i 15 - Jedrzejewski; seniora pod wzgledem średniejw lidze. My mamy 2-Dryml,3-Puzon,6-Baran i 14-Rempala. Juniorzy Orła porownywalni poziomem z Tadkiem Kostro, natomiast Sweet jest zdecydowanie najlepszym juniorem w lidze i mozna rzec, ze lepszym zawodnikiem od Rempaly, zaryzykowalbym nawet, ze lepszym od Adriana Rymela. Pozatym Rysiek moze zmieniac kazdego zawodnika w dowolnym biegu, w tym 2 razy za Tadka i raz z ZZ. 6 zawodnikiem w lidze jest Karol Baran. Gdyby mu uznac, ze nie startowal w tych biegach z orlem w ktorych go wojaczek wykluczyl do konca zawodow(tak w zasadzie bylo
) to Karol mialby 3 srednia w lidze. Czyli w zasadzie mamy 2,3,4 i 14 zawodnika w lidze. Przy ZZ za Piszcza bysmy byli w doskonalej sytuacji. No i jeszcze znakomity joker spod 7. Moze to pocieszy niektorych malkontentow. Sa jeszcze przeciez w razie ciezkiej sytuacji rezerwy taktyczne. Jezeli nasi beda dobrze przygotowani sprzetowo, to bedzie dobrze. Mecz powinien byc na styku. 42:42 przed 15 biegiem?
![]()
statystycznie to wygląda tez tak, Orzeł dom Lublin wyjazd.
Jaca 2,89 Dryml 2,04
Jankes 2,64 Puszakowski 2,09
Dym 2,44 Baran 2,31
Burza 2,54 Rempała 1,67
Siopek 2,43
Kowal 1,73 Kostro 0,74
Ekloef 3,00 Sweetman 2,08
Pozdrawiam
Jutro to dzisiaj, tyle, że jutro.
- manjolo
- Junior
- Kontakt:
kowal pisze:niespokojny pisze:Wracając do trochę bardziej merytorycznej dyskusji, statystycznie Łodź ma(z pominieciem Steada, ktory malo jezdzil):
1 - Rempała,4 - Jankowski,11 - Dym,13 - Burza i 15 - Jedrzejewski; seniora pod wzgledem średniejw lidze. My mamy 2-Dryml,3-Puzon,6-Baran i 14-Rempala. Juniorzy Orła porownywalni poziomem z Tadkiem Kostro, natomiast Sweet jest zdecydowanie najlepszym juniorem w lidze i mozna rzec, ze lepszym zawodnikiem od Rempaly, zaryzykowalbym nawet, ze lepszym od Adriana Rymela. Pozatym Rysiek moze zmieniac kazdego zawodnika w dowolnym biegu, w tym 2 razy za Tadka i raz z ZZ. 6 zawodnikiem w lidze jest Karol Baran. Gdyby mu uznac, ze nie startowal w tych biegach z orlem w ktorych go wojaczek wykluczyl do konca zawodow(tak w zasadzie bylo
![]()
Jaca 2,89 Dryml 2,04
Dym 2,44 Baran 2,31
Burza 2,54 Rempała 1,67
Siopek 2,43
Kowal 1,73 Kostro 0,74
Pozdrawiam
ale to są punkty często robione na "ogórkach", więc te średnie nie mają jakiegokolwiek znaczenia.
motoru brum
- Egon
- Zawodowiec
Mam takie pytanie..czy musimy robić taką wiochę na łódzkim forum? Ludzie opanujcie się. Pokemonie/sebaxy nie masz pojęcia ani o żużlu, ani o klubie, ani o polityce, a na każde te tematy silisz się pisać. Oszczędź sobie i nam wstydu 
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
To ja odejde od tematu ale dolaczam sie do Egona. Z tym, ze mi chodzi o nowych uzytkownikow tego forum. Zrobilisice sobie od paru dni czat, a nie po to sluzy forum. Na prawde nikomu sie nie chce tego czytac, wiec mam prosbe, zebyscie nic nie pisali:) tak bedzie najlepiej dla wszystkich. No chyba, ze macie cos waznego do przekazania. A modow i adminow prosze o selekcje o bany
pozdrawiam.
Zdaje sie,ze Shack kilku przytemperowal tak jak sugerujesz. Chyba rowniez sebexy.
Czas na zmiany :]
manjolo pisze:kowal pisze:niespokojny pisze:Wracając do trochę bardziej merytorycznej dyskusji, statystycznie Łodź ma(z pominieciem Steada, ktory malo jezdzil):
![]()
Jaca 2,89 Dryml 2,04
Dym 2,44 Baran 2,31
Burza 2,54 Rempała 1,67
Siopek 2,43
Kowal 1,73 Kostro 0,74
Pozdrawiam
ale to są punkty często robione na "ogórkach", więc te średnie nie mają jakiegokolwiek znaczenia.
No tak a średnie Lublinian to są natrzaskane na ekstraligowcach, Pomyśl troszkę nim coś Napiszesz na forum.
Jutro to dzisiaj, tyle, że jutro.
- manjolo
- Junior
- Kontakt:
kowal pisze:No tak a średnie Lublinian to są natrzaskane na ekstraligowcach, Pomyśl troszkę nim coś Napiszesz na forum.
odnosiłem się do jednych i drugich, ale kmiń dalej.
motoru brum
A ja mam pytanie odnośnie meczu w Łodzi, ale dośc nietypowe. Czy na stadionie Orła jest mozliwość połączenia się z internetem (nie mówie o komórce
)? Może ktoś wie?
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
No niestety prawdą jest to, że Łodź na własnym torze to bardzo silna drużyna od Rempały i Jankowskiego poczynając, poprzez Jędrzejewskiego, Burzę i Dyma i kończąć na juniorach Kowalczyku, Idziorku czy Ekloefie. U nich na torze bardzo ciężko będzie znaleźć jakiś słaby punkt.
Prawdą też jest, że nasza drużyna w takim składzie w Łodzi jeszcze nie jechała i nie wiadomo jak wypadnie. W Łodzi tak naprawdę pierwszy raz w tym sezonie pojedzie mocna drużyna i wtedy będzie można zobaczyć czy te średnie będą miały jakieś racjonalne przełożenie na niedzielny mecz.
Jadąc na ten mecz nie nastawiam się na zwycięstwo, ale po cichu wierzę, że każdy z naszych będzie miał mecz życia i uda się przynajmniej zremisować.
Prawdą też jest, że nasza drużyna w takim składzie w Łodzi jeszcze nie jechała i nie wiadomo jak wypadnie. W Łodzi tak naprawdę pierwszy raz w tym sezonie pojedzie mocna drużyna i wtedy będzie można zobaczyć czy te średnie będą miały jakieś racjonalne przełożenie na niedzielny mecz.
Jadąc na ten mecz nie nastawiam się na zwycięstwo, ale po cichu wierzę, że każdy z naszych będzie miał mecz życia i uda się przynajmniej zremisować.