Lubelski klub w sezonie 2010
- manjolo
- Junior
- Kontakt:
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
motoru brum
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Macie takie losowe szczęście, gdyż drużyna z Lublina boryka się z problemami finansowymi…
Skrzydlewski : Ja w to proszę pana nie wierzę. To jest kopalnia Bogdanka, a każdy w piecu musi palić. Myślę, że są to rozgrywki pod publiczkę. Ja myślę, że siana to tam jest tyle co na furmance jak są sianokosy.
Cały wywiad tutaj: http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... ce-jak-sa/
Skrzydlewski : Ja w to proszę pana nie wierzę. To jest kopalnia Bogdanka, a każdy w piecu musi palić. Myślę, że są to rozgrywki pod publiczkę. Ja myślę, że siana to tam jest tyle co na furmance jak są sianokosy.
Cały wywiad tutaj: http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... ce-jak-sa/
Mnie bardziej zastanawia ostatnie zdanie. Po cholerę pchają się do I ligi, skoro Skrzydlewski cały czas mówi że nie będzie na nią kasy? Drugi Miszkolc chcą zrobić?
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
On ma raczej na mysli, ze pewnie znowu im sie nie uda awansowac i beda w 2 lidze a nie w 1. Ja tak to odbieram.
Hmm, może i tak, ale Skrzydlewski nie pierwszy raz już mówi o tym, że w Łodzi raczej nie będzie kasy na I ligę...
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
Wychodzi na to, ze trzeba bylo juz dawno pochodzic i pozbierac po tym 1 czy 2 tysiacach, odwiedzic 30-40 firm i zebrac te 50-60 tysiecy. Czlowiek ktory kandyduje na prezydenta Lublina doskonale wie, ze w budzecie juz moze nie byc kasy na promocje miasta poprzez sport i wg. mnie stara sie wykorzystac ta sytuacje w swojej kampanii psujac jednoczesnie dobry wizerunek klubu ktory dzieki Lubelskiemu Weglowi udalo sie ostatnio poprawic do tego stopnia, ze "zawodnicy z ekstraligi sami sie zaczeli zglaszac".
Najdziwniejsze jest to że na piłkę się kasa znalazła i nie trzeba być kibicem żeby wiedzieć że piłki w Lublinie już dawno nie ma!
Skomlenie czy nie, ten tekst o marchewce jest niezly 
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
GIGI pisze:Najdziwniejsze jest to że na piłkę się kasa znalazła i nie trzeba być kibicem żeby wiedzieć że piłki w Lublinie już dawno nie ma!
No jakoś nie widać aby kasa którą przyjął piłkarski Motor odzwierciedlała poziom sportowy (aktualnie ostatnie miejsce w drugiej a de facto trzeciej lidze). Szkoda tylko że u nas nie powstała spółka akcyjna bo wtedy byłoby łatwiej o wyrwanie tej dodatkowej kasy z miasta. Nawet jeśli ktoś nie popiera finansowania sportu kwalifikowanego z budżetu miasta to skoro inne kluby przytulają kasę to trzeba robić wszystko aby również jak najwięcej wyrwać z kasy na promocję itp. (czyt. na ludzi przebranych za marchewkę
Piłkarski Motor myślicie że dostał te 500tyś od miasta?? Obiecanki cacanki..nie dostali ani grosza.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

- tezetomaniak
- Trener
No jakoś nie widać aby kasa którą przyjął piłkarski Motor odzwierciedlała poziom sportowy
spoko, przeciez nie mozna tak od razu szastac kasa. Na początku troche porazek, potem sie kupi jeden, drugi mecz i liga utrzymana.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Mars pisze:Piłkarski Motor myślicie że dostał te 500tyś od miasta?? Obiecanki cacanki..nie dostali ani grosza.
A to nie zostało już przyklepane przez radnych?
Byłem przekonany że tak:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /368672719
Koper pisze:Mars pisze:Piłkarski Motor myślicie że dostał te 500tyś od miasta?? Obiecanki cacanki..nie dostali ani grosza.
A to nie zostało już przyklepane przez radnych?
Byłem przekonany że tak:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /368672719
Przyklepane zostało, ale pieniędzy zapomnieli przelać

-
Speedway Fan
- Senior
Motor dostal 500 tys ale tylko slownie
widocznie zapomnieli przelac na konto spolki pieniedzy
A Wojciechowski kompromituje sie jak zawsze. Dostal kase z Bogdanki i dalej malo. Po co on startuje na prezydenta jak on klubem nie umie operowac?
A Wojciechowski kompromituje sie jak zawsze. Dostal kase z Bogdanki i dalej malo. Po co on startuje na prezydenta jak on klubem nie umie operowac?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Radny Widomski poszedł jeszcze dalej i uważa że piłkarski Motor powinien mieć stałą stawkę którą przytulałby każdego roku:
– Na tory motorowerowe, na których nikt nie będzie jeździł wydaliśmy już 4,15 mln zł. Na ich utrzymanie również wydajemy krocie. 500 tys. na Motor to dla miasta żaden wydatek w porównaniu z tym, co dajemy na inne, często mniej ważne inwestycje. A to przecież Motor jest klubem, który przyciąga najwięcej kibiców. Gorąco zachęcam koledzy radni. Przyjmijmy tą uchwałę. Przyjmijmy też kolejną, co do stałego finansowania klubu. Dawajmy na jego utrzymanie 500, 700 tys. zł czy nawet 1 mln rocznie – wyraził swoją opinię radny Michał Widomski.
– Na tory motorowerowe, na których nikt nie będzie jeździł wydaliśmy już 4,15 mln zł. Na ich utrzymanie również wydajemy krocie. 500 tys. na Motor to dla miasta żaden wydatek w porównaniu z tym, co dajemy na inne, często mniej ważne inwestycje. A to przecież Motor jest klubem, który przyciąga najwięcej kibiców. Gorąco zachęcam koledzy radni. Przyjmijmy tą uchwałę. Przyjmijmy też kolejną, co do stałego finansowania klubu. Dawajmy na jego utrzymanie 500, 700 tys. zł czy nawet 1 mln rocznie – wyraził swoją opinię radny Michał Widomski.
o ZGROZO !!!
Koper pisze: A to przecież Motor jest klubem, który przyciąga najwięcej kibiców. .
ooo tekst roku 2010
P.S. Tekst tego posla, a nie Kopera
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Żużlowy jak najbardziej tak 
Koper pisze:Żużlowy jak najbardziej tak
Jak są wyniki to przyciąga, zapomniałes juz ile ludzi przychodziło na LKŻ??? -- wtedy pikniki siedziały w domu.
P.S Śmieszne kwoty ten pan proponuje , popatrzmy na inne miasta.. tam 3-7mln na piłke to normalka.

-
alfkrystian
- Szkółkowicz
Czy ktoś z was orientuje się ile rokrocznie rada Kielc przeznacza na Koronę ? Panowie to jest 1,2 mln. zł . Teraz pytanie , czy oby budżet Lublina nie jest dużo wyższy,otóż jest ! Jeśli byłaby dobra wola wystarczyło by kasy i na żuzel i na piłkę. Niestety lepiej wybudować tor rowerowy na Janowskiej za ponad 4 bańki ,gdzie prawie nikt nie jezdzi czy doinwestowywac motocross (bardzo niszowy sport)radnego Piątka i Więckowskiego a głównie ich synów
Mars pisze:Koper pisze:Żużlowy jak najbardziej tak
Jak są wyniki to przyciąga, zapomniałes juz ile ludzi przychodziło na LKŻ??? -- wtedy pikniki siedziały w domu.
Przypominam Ci, ze jezdzimy w II lidze (nizej sie nie da), wiec o jakich Ty wynikach piszesz? 3 lata temu zuzla nie bylo wcale. Wczesniej spadek. Ostatni sukces rok 2004. 6 ... slownie SZEŚĆ lat temu!!!! O jakich Ty wynikach piszesz? Wynikow nie ma (od 6 lat dopiero w tym sezonie cos ruszylo i to dopiero od polowy sezonu po wejsciu Bogdanki, wiec kiedy ludzie mieli czas zeby stac sie kibicami sukcesu skoro tych sukcesow nie bylo?) a ludzie jednak sa w wiekszej ilosci niz na pilce i takie sa fakty.
Motor jeszcze w tamtym roku byl na zapleczu ekstraklasy pilkarskiej (gdzie pilka jest 1000 razy bardziej popularnym sportem niz zuzel), wczesniej awans, wiec kto mial wiekszy potencjal na zebranie kibicow w ostatnich latach?
Prawda jest taka ze w Lublinie niszowy zuzel przyciąga na stadion wiecej kibicow niz wcale nie taka niszowa pilka i to sa fakty z ktorymi nawet nie masz co dyskutowac, bo wszystko napisalem wyzej czarno na bialym popierajac faktami z ostatnich lat. I jesli brac to kryterium pod uwage to zuzlowi z kasy miasta nalezy sie pieniedzy wiecej (chociaz generalnie jestem przeciwko dotowaniu sportu z pieniedzy podatnikow).
- tezetomaniak
- Trener
Mars pisze:P.S Śmieszne kwoty ten pan proponuje , popatrzmy na inne miasta.. tam 3-7mln na piłke to normalka.
zgadzam sie. 6 mln powinni dostac, tyle co dostal zuzel : )
W tym mieście jak zwykle nic nie moze się dziać normalnie. I jak zwykle ogniwem, które stale zawodzi w takich sytuacjach jest miejska władza. za każdym razem to samo. Wydają miliony złotych na jakieś chore inwestycje w jakieś śmieszne tory (które zapewne budują zaprzyjaźnione bądź rodzinne firmy budowlane) a tutaj szkoda pieniędzy na promowanie miasta poprzez sport, który ma za sobą naprawdę pokaźną rzeszę kibiców. Co tu się dzieje? Bo dobrze to się nie dzieje z całą pewnością. I to już od lat... Prywata goni prywatę a interesy poszczególnych panów i pań z ratusza są stawiane ponad wszystkim. Ponad prawem również.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
-
kaaamisiak
SPR dostał 500tys. na organizację zawodów [gdzie dziewczyny i tak odpadły], to nic dziwnego że im się pieniądze [podobno] skończyły. ;/