i polewaczki chyba nie maja, bylem w tym roku i w zeszlym, jakos ani razu nie zlozylo sie zeby wyjechala na tor mimo tego, ze kurzylo sie niemilosiernie
kierownictwo druzyny gosci nie moze poprosic sedziego o polanie toru?
Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Kolejarz Rawicz 5.09.2010
Re: Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Kolejarz Rawicz 5.09.2010
METHANOL ADVENTURE TEAM
Mogą prosić i jedni i drudzy. Ale o tym co zrobią z torem decyduje sędzia. Bez jego zgody nie można lać toru, ani nie mozna odmówić wyjazdu polewaczki kiedy sędzia to nakazał.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
grzesieck pisze:i polewaczki chyba nie maja, bylem w tym roku i w zeszlym, jakos ani razu nie zlozylo sie zeby wyjechala na tor mimo tego, ze kurzylo sie niemilosiernie
kierownictwo druzyny gosci nie moze poprosic sedziego o polanie toru?
Ejże Grzechu, byłeś na pewno?
Napisane 09.05.2010 godz 22.32
harry pisze:Ramzes pisze: czy podpatrzeć na wyjeździe które "pole jedzie", gdzie polane itp. .......... Źle to widzę.
A fakt. Gospodarze mieli taka fajną polewaczkę, która szczególnie na poczatku meczu dziwnym zbiegiem okoliczności polewała tylko te pola po których jechali Łodzianie. I nawet jak nasi wygrali start to na łuku mijali ich jak furmanki. Ale trzeba było patrzeć sie gdzie polewaczka lała wodę wcześniej!!!
Edit:
Już chyba czas zakładać temat o meczu w Łodzi bo to teraz najważniejsze i coraz więcej postów będzie na ten temat w innych wątkach...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
ej no bylem =]
spiewalismy nawet piosenki w stylu 'gdzie jest polewaczka' i takie tam, no ale starosc nie radosc, moge miec jakies luki w pamieci
spiewalismy nawet piosenki w stylu 'gdzie jest polewaczka' i takie tam, no ale starosc nie radosc, moge miec jakies luki w pamieci
METHANOL ADVENTURE TEAM
Gelo pisze:Pisałem to juz kilka tygodni temu - szeroka u nas "przestała chodzić", co pod koniec ubiegłego sezonu było wielkim handicapem przede wszystkim dla Karola. Oczywiscie np. w Rawiczu takie coś jest bez sensu bo tam kto odejdzie na łuku 3 metry od kredy ten od razu ląduje pod bandą na czwartym miejscu. W Łodzi nigdy nie byłem wiec sie nie wypowiadam - na podstawie opinii zawodników ze sportowych faktów mozna wywnioskować, że jest tam twardo, dziurawo i z falami poprzecznymi przy wejściu w łuki.
Na podstawie obserwacji zwykłego kibica mogę stwierdzić, że:
Jest twardo i fale na drugim łuku są, poza tym sporo dziurek na 1 łuku przez co było blisko upadków. Na początku tylko kreda, w majowym meczu dało się troszke szybciej jechac po szerokiej ale to dopiero gdzieś po 8 biegach, a i tak guzik to dawało. Można się było odrobinę zbliżyć ale o wyprzedzaniu nie ma mowy.
Ponadto byłem wtedy przed meczem o 11 na stadionie i luźna nawierzchnia po opadach to była maź a pod nią była taka twarda skorupka strasznie sliska.
Do myślenia daje to że łódzki tor po 2 czy 3 dniach fatalnej pogody wysechł na wiór w 2,5 h
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
grzesieck pisze:ej no bylem =]
No byles, tylko ze zamiast patrzec na tor to wolales dyskutowac z innymi kibicami i narzekac caly mecz jak to beton zabija zuzel (razem z Meesha zreszta
Dlatego na mecz do Lodzi trzeba brac obserwatora i jeszcze przed meczem uczulic sedziego na to zeby zwracal uwage na to jak jest polewany tor.
P.S. a te luki w pamieci to raczej nie ze starosci
Mam nadzieję, że ktoś uwiecznił popisy Tadeusza.
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Można prosić czasy i pola startowe dwóch ostatnich biegów
Tak się złożyło, że nie mogłem wczoraj zostać na końcówce tego interesującego spotkania

Tak się złożyło, że nie mogłem wczoraj zostać na końcówce tego interesującego spotkania

Czasy;71, 31 w 14 biegu i 69,38 w 15-tym
14. Rempała, Puszakowski, Łukaszewicz
15. Nowaczyk, Baran, Gołubowskij, Dryml
14. Rempała, Puszakowski, Łukaszewicz
15. Nowaczyk, Baran, Gołubowskij, Dryml
Jedna wielka farsa. I co to dało Rawiczowi że nie chcieli jechać w poprzedni poniedziałek ? jak i tak połamali się
Może jakby wtedy zawody były to może wszyscy byli by cali. Było dać walkowera i po kłopocie a nie płacić 25zł za taki syf

Dzieki temu jechalismy bez Barana ;]
To mają za swoją zachłanność