Lubelski klub w sezonie 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2010

#5176 Postautor: Cooper » 12 września 2010, o 23:26

Hela pisze:Może w takim, że Piszcz nie jest chory i nie będzie można za niego zrobić zz?
Chodzi o to, że sam zawodnik podobno nie chce/nie chciał się zgodzić, aby tak robić.

To akurat powinien byc najmniejszy problem. Wystawic Piszczowi fakture za ZZ w wysokosci powiedzmy wynagrodzenia za 4 punkty i powinien byc happy:) Ja tam bym go jeszcze jutro z Rawiczem puscil, niech sobie zarobi. A w tym sezonie najlepiej mu idzie pomaganie Sweetmanowi i niech tak zostanie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5177 Postautor: Gelo » 13 września 2010, o 00:02

Dokladnie tak - Tomek powinien zrozumiec, że jego obecnosc w skladzie to na dzisiaj oslabienie druzyny. W Ostrowie spadal z motocykla, w Rawiczu mizeria. Byc moze on bardziej patrzy na zasobnosc wlasnego portfela niz na dobro druzyny ale od czego jest trener i dzialacze. My jedziemy o awans do 1 ligi a nie zeby sobie jeden czy drugi zawodnik troche zarobil.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#5178 Postautor: Torsen » 13 września 2010, o 11:13

Cooper pisze:Wystawic Piszczowi fakture za ZZ w wysokosci powiedzmy wynagrodzenia za 4 punkty i powinien byc happy:)
Nie sądzę, by był happy, jak by jeszcze mu fakturę wystawiać 8)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#5179 Postautor: ravajas » 13 września 2010, o 11:30

oj tam czepiasz się. antycypując do planowanego regulaminu, można by mu wystawić fakturę za zamiatanie parkingu wokół motocykla Ryśka ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

arek200
Szkółkowicz
Kontakt:

#5180 Postautor: arek200 » 13 września 2010, o 11:37

Co wy z tym wystawianiem faktur Piszczowi? Przeciez jak klub wystawi fakture, to Tomek bedzie musial placic, wiec jeszcze straci na tym.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#5181 Postautor: Torsen » 13 września 2010, o 11:43

Brawo.

speedwayowiec
Szkółkowicz

#5182 Postautor: speedwayowiec » 13 września 2010, o 14:49

Jestem pewien że Piszcz zarobi dużo więcej za premie za awans niż za te uciułane 1 czy 2 punkty. I dlatego nie powinien robić problemów z Z/Z w Łodzi.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#5183 Postautor: Hela » 13 września 2010, o 14:52

A jakim cudem? Skoro zazwyczaj premia to dodatkowa kasa do zdobytych punktów. System sprawiedliwy.
Np. zawodnik zrobił przez sezon 150 pkt. Premia to załóżmy 200 zł dodatkowo za punkt. W taki sposób zawodnik dostaje 30 000 złotych premi przy awansie. To zdrowa zasada, ale nie mam pewności, że akurat w KMŻ tak zostało to określone...
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#5184 Postautor: ravajas » 13 września 2010, o 15:32

Torsen pisze:Brawo.
daliśmy się podejść jak dzieci
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5185 Postautor: Cooper » 14 września 2010, o 19:14

Noramlnie czasem na tym forum Sherlock Holmes sie chowa:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#5186 Postautor: Torsen » 14 września 2010, o 23:50

Czy ja wiem? Między wystawianiem faktury a jej przyjmowaniem jest taka różnica, jak między dymaniem i byciem dymanym - raczej istotna i powszechnie rozumiana :)

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#5187 Postautor: bartosch » 15 września 2010, o 16:21

carpe diem!

ermen
Zawodowiec

#5188 Postautor: ermen » 15 września 2010, o 16:29

Tak sie kończy sen o potędze? Pieniądze jak w zyciu wydaje się łatwo, szczególnie kiedy nie są nasze. SZOK!!!
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#5189 Postautor: ravajas » 15 września 2010, o 17:06

na tę sprawę należy spojrzeć z innej strony: mnie kiedyś zaprzyjaźniony dziennikarz z jednej z lubelskich gazet opowiadał jak się układa teksty i tytuły, aby zwiększyć sprzedaż. Otóż musi być jakaś sensacja, a jeszcze lepiej, aby ta sensacja dotyczyła naszego najbliższego sąsiedztwa a nawet miejsca, w którym żyjemy.
jako przykład podał taką rzecz: gdzieś w Polsce spłonął drewniany budynek, jakaś niezamieszkana rudera, nikt nie ucierpiał. Żeby jednak w sposób sensacyjny zainteresować czytelnika tym tekstem, artykuł zatytułowano (to tylko przykład) "Uczniowie spod Włodawy mogą spłonąć żywcem". Dlaczego taki tytuł? Ponieważ pod Włodawą zauważono budynek szkoły, który jest zbudowany identycznie jak wspominany spalony budynek.

Głowa do góry :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#5190 Postautor: kibicLBN » 15 września 2010, o 17:46

Nie sądze żeby było tak tragicznie jak czytamy w artykule, prezes chce wysępić troche kasy, a żeby tak się stało to musi zasiać trochę paniki. Niestety, na niewiele to się pewnie zda. ;(
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#5191 Postautor: kilar » 15 września 2010, o 18:08

Wedlug mnie jak juz sie ma cos mowic, to lepiej jest powiedziec, ze sie nie ma kasy, niz sie chwalic, ze ma sie jej niewiadomo ile.

SPR tez nad przepascia finansowa chyba jest, tak ?

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#5192 Postautor: niespokojny » 15 września 2010, o 18:59

Ciekawi mnie jaki ta sytuacja ma zwiazek z niedawnymi zawirowaniami w Lodzi. Orzel tez spieral sie o kase jakas z miastem przed runda finalowa, co mialo skutkowac wycofaniem druzyny z rozgrywek przed decydujacymi meczami :shock: . Chodzilo o kwote okolo.... 100tys. zl. Nie wiem jak sie tamta sprawa skonczyla ale Lodzianie jada dalej i ani mysla o poddawaniu sie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

jerry78
Trener

#5193 Postautor: jerry78 » 15 września 2010, o 21:27

A mnie ciekawi jak ten sezon wytrzymuje finansowo Skrzydlewski, skoro my nie dajemy rady.

Podliczyłem, że w tym sezonie Skrzydlewski jak dotąd musiał wypłacić za 996 punktów i 122 bonusów co daje razem 1118 punktów.
Nasz zespół zdobył 923 punkty i 104 bonusy co daje 1027 punktów, czyli niemal 100 punktów różnicy co daje nie małą sumkę.

Ja już przestrzegałem, że może się tak skończyć pod koniec lipca w wątku o meczu z Krosnem.

jerry78 pisze:Jak dla mnie to mogą i jechać Czechami, tylko żebyśmy potem nie słuchali biadolenia, że dużo kasy poszło na wypłaty a mało ludzi na meczu. Wg mnie lepiej już by było tą kasę na szkółkę przeznaczyć...

jerry78 pisze:Ja osobiście nie lubie wydawać grubej kasy, gdy nie ma takiej potrzeby, a w tym przypadku, wszyscy wiemy, że szykuje się wypłata znowu za około 70pkt. Sponsor jest, ale bez przesady. Jego kasa jeszcze się przyda na wyższe cele jakim jest awans do ekstaligi. Sweety pewnie będzie głównie po to, żeby sobie potrenować na naszym torze, ale będzie to b. kosztowny trening.
Zresztą skoro ma być i dostał zaproszenie na mecz, to pewnie kasy mamy jeszcze w bród.

jerry78 pisze:Zrozumcie to, że Bogdanka nie dała nie wiadomo ile kasy, to przeciez II liga. Nie porównujcie z Ekstraligą bo wtedy pewnie da adekwatnie więcej. Dziwi mnie, że niektórzy podchodzą do tego "bo sponsor da". Wam też tak mamusia daje ile tylko chcecie i na co chcecie? A jak dał tyle ile dał i nie planuje dać wiecej poza ewentualnymi premiami to kto później będzie słuchał jęków, że brakuje w decydujących meczach?
Dzisiaj przeczytałem na forum Łodzi, że Skrzydlewski skarży się, że zaczyna brakować mu kasy (około 100 tyś) na decydujące mecze w II rundzie. Tam lekką ręką szła kasa na wysokie wypłaty w I rundzie i co? Może się okazać, że się przeliczył
Pewny jesteś, że u nas tak nie będzie? Pamietajcie, że sponsor to nie dojna krowa, która daje ile się tylko zażyczy.

jerry78 pisze:... sam Wojciechowski w odpowiedziach na pytania do zarządu, mówił, że Bogdanka dała tyle kasy ile dała i nie zamierza dawać wiecej oprócz ew. premii za awans. Stąd moje obawy, że przy takich kosztach ostatnich meczów może być nieciekawie pod koniec. Ale może się mylę i ta dyskusja okaże się niepotrzebna. Oby tak było.

Wiele osób wtedy nie zgadzało się z moimi obawami, a teraz wychodzi na moje.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#5194 Postautor: Maxx » 15 września 2010, o 21:59

Skoro miasto wykłada grubą kasę na reanimowanie trupa jakim jest piłka nożna, to dlaczego ma nie wyłożyć większych pieniędzy na żużel czy SPR? Pomijam kwestię dofinansowania Piątka i Więckowskiego czyli motocrossu, który ma tylu kibiców ilu stoi w kolejce przy kasie przed meczem na żużel 2 godziny przed jego rozpoczęciem... Wojciechowski ma rację, to jest promocja miasta i do tego mamy do czynienia z chyba najbardziej popularną wśród kibiców dyscypliną, jaką bez wątpienia jest speedway. Zobaczcie na plastrony chłopaków z SGP - "Toruń City Of Sport" czy choćby reklamę Leszna na tych samych plastronach. Mało to nie kosztowało, prawda? A u nas? Podniecają się walką o tytuł "Europejskiej Stolicy kultury". Zgoda, to też jest dobra inicjatywa, ale niech nie zapominają o nas - kibicach. O tych 4-5 tysiącach ludzi, którzy chodzą na żużel w Lublinie. Wychodzi mi na to, że Lublin może pretendować co najwyżej do tytułu "Europejskiej Stolicy Kolesiowych Interesów"... A hasłem przewodnim powinno być "Dla władzy wszystko, dla ludzi reszta".

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#5195 Postautor: Cz@rek » 15 września 2010, o 22:03

To przecież oczywiste że Bogdanka przekazała odpowiednią transzę i ...koniec.(plus premia za awans),a było to już dośc dawno temu. Teraz dobijają nas takie mecze jak ten z Rawiczem :? no i to musiało sie odbić,cudów nie ma. 8)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5196 Postautor: istred » 15 września 2010, o 22:04

Oczywiście, że wychodzi na Twoje, tylko akurat kibice nie są po to, żeby rozliczać zarząd z wydawania pieniędzy.
Skoro dali gwarancje startów Drymlowi, skoro jechaliśmy zawsze najsilniejszym składem to powinno oznaczać, że pieniądze na ten cel są.
Skoro teraz wychodzi, że kasa jest pusta to jest to tylko skrajna nieodpowiedzialność i lekkomyślność zarządu.
To są ludzie, którzy powinni umieć liczyć i przewidywać pewne zdarzenia.

Ciekaw jestem jak na to zareaguje Bogdanka.
To przecież jest poważna firma i nie sądzę, żeby łatwo jej przychodziło czytanie biadolenia prezesa klubu, który sponsorują.
Przecież firmują ten klub swoją nazwą - jeśli ktoś czyta, że "KMŻ Lubelski Węgiel ma problemy finansowe" to dobrze to o sponsorze "Lubelskim Węglu" nie świadczy.

Teraz dobijają nas takie mecze jak ten z Rawiczem :? no i to musiało sie odbić,cudów nie ma. 8)
Dokładnie - cudów nie ma. Takie mecze jak z Rawiczem też cudami nie są i trzeba było takie wyniki przewidzieć.
Jeśli chce się być najlepszą drużyną to z rywalami na swoim torze nie wygrywa się 50:40, tylko 65:25 - swojego czasu często my tyle przegrywaliśmy. Zawsze tak było - żadna nowość. Tym bardziej jeśli do II ligi kontraktuje się zawodników takich jak np. Dryml.
Sami w zeszłym roku jeździliśmy składem oszczędnościowym i powinniśmy wiedzieć jak to działa.

Jeszcze jedno - dostaliśmy od miasta z początkiem sezonu niemałą dotację.
Miasto nie jest od tego, żeby finansować zawodowy sport.
Promocja przez żużel jest żadna, a tym bardziej żadne są korzyści z takiej "promocji" wynikające.
Ostatnio zmieniony 15 września 2010, o 22:10 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

jerry78
Trener

#5197 Postautor: jerry78 » 15 września 2010, o 22:08

No i trzeba się przygotować na wypłatę kolejnych 80 punktów (70+bonusy) za mecz z Ostrowem.
A ludzi to będzie może 300-500... bo może nie wszyscy będą wiedzieli jakim składem przyjeżdza Ostrów.

Koper
Trener
Kontakt:

#5198 Postautor: Koper » 15 września 2010, o 22:09

Maxx pisze:Zobaczcie na plastrony chłopaków z SGP - "Toruń City Of Sport" czy choćby reklamę Leszna na tych samych
plastronach. Mało to nie kosztowało, prawda?

Nie kosztowało to mało i co więcej, jest to ściśle powiązane z wykupem praw do organizacji Grand Prix w tych miastach. Jak wiadomo polskie miasta płacą najwięcej za organizację Grand Prix, nic więc dziwnego że jakby dodatkowo umowy z GMI/BSI zawierają promocję tych miast na plastronach.

Maxx pisze:A u nas? Podniecają się walką o tytuł "Europejskiej Stolicy kultury".

Uwierz mi, że w Toruniu ESK 2016 podniecają się i to bardzo. Myślę że mają niemałe szanse aby zdobyć ten tytuł.

Maxx pisze: Zgoda, to też jest dobra inicjatywa, ale niech nie zapominają o nas - kibicach. O tych 4-5 tysiącach ludzi, którzy chodzą na żużel w Lublinie.

Pełna zgoda że skoro znajduje się dodatkowa kasa na inne dyscypliny to również warto powalczyć również o żużel, który biorąc pod uwagę frekwencję na meczach notuje w Lublinie topową popularność. Moim jednak zdaniem lepszą strategią byłoby powołanie spółki i wnioskowanie o wejście kapitału miejskiego w taką spółkę jak to miało miejsce chociażby w przypadku piłkarskiego Motoru.

istred pisze:Ciekaw jestem jak na to zareaguje Bogdanka.
To przecież jest poważna firma i nie sądzę, żeby łatwo jej przychodziło czytanie biadolenia prezesa klubu, który sponsorują.
Przecież firmują ten klub swoją nazwą - jeśli ktoś czyta, że "KMŻ Lubelski Węgiel ma problemy finansowe" to dobrze to o sponsorze "Lubelskim Węglu" nie świadczy.

Dlatego moim zdaniem powinna być inna forma upominania się o kasę z miasta. Bardziej na zasadzie podawania przykładów że inny kluby w mieście otrzymały takie wsparcie niezależnie od tego jakie otrzymały wszystkie kluby z tzw. puli na sport kwalifikowany.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5199 Postautor: istred » 15 września 2010, o 22:15

Akurat w tym roku miasto pomogło i to była ogromna pomoc - znaleźli nam (Żuk był przecież wiceprezydentem) idealnego sponsora - dużego, bogatego i wiarygodnego.

Wyciąganie teraz łapska po kolejne pieniądze i szantażowanie, że nie pojedziemy dwóch ostatnich meczów - z winy miasta i województwa - jest po prostu skandalem.

Odrobinę godności i honoru.

Koper
Trener
Kontakt:

#5200 Postautor: Koper » 15 września 2010, o 22:26

istred pisze:Akurat w tym roku miasto pomogło i to była ogromna pomoc - znaleźli nam (Żuk był przecież wiceprezydentem) idealnego sponsora - dużego, bogatego i wiarygodnego.

Cenię Żuka i zamierzam na niego głosować, ale jednak coś czuję że gdyby nie decyzja Bogdanki o wspieraniu sportów motorowych to i miasto niewiele dałoby radę zdziałać. Wiadomo że jak taki duży sponsor wchodzi w sponsoring to "musi" być namaszczenie polityczne i takie było.

istred pisze:Wyciąganie teraz łapska po kolejne pieniądze i szantażowanie, że nie pojedziemy dwóch ostatnich meczów - z winy miasta i województwa - jest po prostu skandalem.

Odrobinę godności i honoru.

Tak jak napisałem wyżej, dla mnie ten apel to odpowiedź na fakt że miasto finansowo wspiera dodatkowo inne kluby. Nie sądzę też że prezesi innych klubów nie będą oglądać się na godność i honor, tylko apelować o jeszcze mocniejsze wsparcie finansowe, argumentując np. że miasto 400 tysięczne powinno mieć drużynę w co najmniej I lidze piłakarskiej a najlepiej extraklasie, tym bardziej, że ktoś musi grać na nowym stadionie przy Krochmalnej. Nie znajdziesz wypowiedzi Pani prezes piłkarskiego Motoru że nam więcej już się nie należy i swoich łapsk nie zamierzamy wyciągać po dodatkowe miejskie pieniądze, miasto i tak nam bardzo pomogło...