Kolejarz Rawicz - Lubelski Węgiel KMŻ Lublin (12.09.2010)
- niespokojny
- Trener
Re: Kolejarz Rawicz - Lubelski Węgiel KMŻ Lublin (12.09.2010)
Jak ktos ma znajomych w Rawiczu, niech zadzwoni ten spojrzy w program i bedzie wiadomo.... Ale ja bym sie raczej na nic nie napalal.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ktoś na syfach napisał, że Marcinkowski miał jechac w czerwonym kasku, więc wygląda na to że syfy narobiły zamieszania.
-
kaaamisiak
Jeśli miał jechać w czerwonycm, to chyba z 2go pola? a jechał w niebieskim też z 2go
jechał w czerwonym z drugiego czyli tak jak powinien
jerry78 pisze:Sprawa jest prosta, gdy Łódz wygra w Rawiczu wystarczy nam remis w Łodzi, gdy Łódź przegra w Rawiczu wystarczy nam bonus.
Chyba jednak nie jest tak jak napisałem. Nasz remis oznacza, że
- jeśli Łódź wygra w Rawiczu - będą mieli punkt przewagi nad nami więc musimy tam wygrać.
- jeśli Łódź przegra w Rawiczu - będziemy mieli punkt przewagi i bonus nam nie wystarczy
a to wszystko przez małe punkty, bo w dużych punktach między naszym zespołem i Łodzi będzie remis.
A co male punkty mają do tego?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Skoro w dużych punktach będzie remis i w bonusach (bo 1 zgarnęła Łódz i 1 my) to zdecydują małe punkty
A nie wyższa pozycja w tabeli po rundzie zasadniczej?
Oczywiście nie zmienia to faktu, że będzie to Łódź
Oczywiście nie zmienia to faktu, że będzie to Łódź
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Aktualnie Orzeł po 10 meczach ma 19 punktów, my po 9 meczach 15.
Lublin:
Wygrana za 3 u siebie z Rawiczem
Wygrana za 3 u siebie z Ostrowem
Efekt: Przed meczem z Łodzią mamy 21 punktów.
Łódź:
Wygrana za 3 na wyjeździe z Rawiczem, lub remis za 2, lub porażka za 1.
W przypadku wygranej Łodzi w Rawiczu, będą mieli przed meczem z nami a) 22 punkty, w przypadku remisu b) 21, a w przypadku porażki c) 20.
W wariancie a) tylko wygrana w Łodzi daje nam awans, w wariancie b) awans daje nam również remis, gdyż małe punkty w moim rozumowaniu art. 756. nie są ważne. "W przypadku równych sum punktów meczowych dwóch lub więcej drużyn, o kolejności w tabeli decydują - z uwzględnieniem punktacji początkowej, o której mowa w art. 753 ust.1 pkt 4 oraz ust. 2 pkt 4 -zdobyte punkty meczowe, a przy ich równości zdobyte punkty biegowe w meczach części finałowej pomiędzy drużynami z równymi sumami punktów. Jeżeli w tym przypadku zachodzi równość punktów meczowych i biegowych, o wyższej pozycji w tabeli decyduje wyższe miejsce drużyny po zakończeniu części zasadniczej." Oczywiście w wariancie c) wystarczy nam zdobycie bonusa.
Jeśli się pomyliłem, to proszę mnie poprawić.
Edit: Tak sobie teraz jeszcze raz pomyślałem, i w wariancie a) remis też daje nam awans, bo będziemy mieć po 23 punkty.
Lublin:
Wygrana za 3 u siebie z Rawiczem
Wygrana za 3 u siebie z Ostrowem
Efekt: Przed meczem z Łodzią mamy 21 punktów.
Łódź:
Wygrana za 3 na wyjeździe z Rawiczem, lub remis za 2, lub porażka za 1.
W przypadku wygranej Łodzi w Rawiczu, będą mieli przed meczem z nami a) 22 punkty, w przypadku remisu b) 21, a w przypadku porażki c) 20.
W wariancie a) tylko wygrana w Łodzi daje nam awans, w wariancie b) awans daje nam również remis, gdyż małe punkty w moim rozumowaniu art. 756. nie są ważne. "W przypadku równych sum punktów meczowych dwóch lub więcej drużyn, o kolejności w tabeli decydują - z uwzględnieniem punktacji początkowej, o której mowa w art. 753 ust.1 pkt 4 oraz ust. 2 pkt 4 -zdobyte punkty meczowe, a przy ich równości zdobyte punkty biegowe w meczach części finałowej pomiędzy drużynami z równymi sumami punktów. Jeżeli w tym przypadku zachodzi równość punktów meczowych i biegowych, o wyższej pozycji w tabeli decyduje wyższe miejsce drużyny po zakończeniu części zasadniczej." Oczywiście w wariancie c) wystarczy nam zdobycie bonusa.
Jeśli się pomyliłem, to proszę mnie poprawić.
Edit: Tak sobie teraz jeszcze raz pomyślałem, i w wariancie a) remis też daje nam awans, bo będziemy mieć po 23 punkty.
Ostatnio zmieniony 12 września 2010, o 18:33 przez turek, łącznie zmieniany 3 razy.
- Egon
- Zawodowiec
Nie rozumiem po co w ogóle te wyliczenia. Przecież żadnego wariantu b i c NIE BĘDZIE, więc szkoda sobie zaprzątać głowy matematyką.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Tak samo, jak dzis nie mialo byc wariantu remis/porazka w Rawiczu 
Motor mocny
- MikeMistrz
- Senior
Nadzieje na wariant b/c mógł dawać nam Ostrów. Teraz to trzeba liczyć na siebie .
Na baraże nie ma co liczyć, musimy wygrać w Łodzi. Wystarczy zobaczyć jak jedzie dzisiaj Rybnik w Grudziądzu.
- Egon
- Zawodowiec
Hayden pisze:Tak samo, jak dzis nie mialo byc wariantu remis/porazka w Rawiczu
Przecież tak wynik w Rawiczu z Siterą, Piszczem i poobijanym Tadziem w składzie był bardziej niż prawdopodobny...
Motor! Motor! Tylko Motor!
-
kaaamisiak
Ile w końcu Łódź ma pkt? Może ktoś rozpisać dokładnie mecze i pkt za nie? i jak z bonusami za rundę finałową? wliczają się do tabeli czy brane są pod uwagę dopiero w wypadku jednakowej liczby pkt? bo gdzie nie spr, to co innego podają i już się nie orientuję...
i w takim wypadku jak nasza sytucja?
i w takim wypadku jak nasza sytucja?
Nasza sytuacja jest prosta: do końca musimy wygrać wszystko, w tym z Łodzią.
Gdybyśmy dziś wygrali w Rawiczu, w ostatnim meczu do bezpośredniego awansu wystarczyłby nam remis z Łodzią. To wszystko
Gdybyśmy dziś wygrali w Rawiczu, w ostatnim meczu do bezpośredniego awansu wystarczyłby nam remis z Łodzią. To wszystko
Motor mocnyj!
- niespokojny
- Trener
Kaamisiaku turek Ci wszystko ladnie omowil, wiec po co sie pytac 100 razy o to samo?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
kaaamisiak
nie doczytałam, a na sf znowu błąd.
Jeśli faktycznie jest taki punkt w regulaminie jak napisał Turek to ten remis daje nam dokładnie to samo jakbyśmy wygrali w Rawiczu. Więc cieszmy się w remisu, a i tak zdecyduje się wszystko w Łodzi.
W takim razie Dryml uratowal nam remis (zwycieski) w 15 biegu 
Motor mocny
Tak czy owak występ Drymla w ty meczu to niezły obciach.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Ja rozumiem, że junior może w Rawiczu tracić punkty na dystansie, ale taki lider - mega napieracz. Według mnie na nim w dużej mierze spoczywa odpowiedzialność za stratę punktu.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Hayden pisze:W takim razie Dryml uratowal nam remis (zwycieski) w 15 biegu
Wedlug mnie to przez Drymla jest "tylko" remis dwa razy dał sie powieść na 2:4 i raz na 1:5, i to kto go wozil ogórek Marcinkowski...
8 punktow oddane gospodarzom
Ostatnio zmieniony 12 września 2010, o 19:54 przez pavell, łącznie zmieniany 1 raz.
mam watpliwą ale jednak satysfakcję, bo niestety ten mecz pokazał wszystkie moje wypociny na forum - że mecz bedzie wyrównany, że trzeba było przeprosić sie z Darkinem, że Dryml nie ma formy na 1 ligę, że obecność w skladzie Piszcza kiedy ma się "dar od Boga" w postaci mozliwosci ZZ to porażka taktyczna i że Baran zrobił swoją głupotą wielkie kuku naszej drużynie. Mam nadzieje ze trener pojdzie po rozum do glowy i w Lodzi pojedziemy z Baranem i ZZ za Piszczyka.
Wystarczy zasymulować upadek Piszcza w ostatnim jego biegu w meczu z Ostrowem i nikt nie będzie nawet mówił o oszustwie 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.