Janusz Stachyra

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Misionis
Junior

Janusz Stachyra

#1 Postautor: Misionis » 30 sierpnia 2010, o 12:33

Witam. Jakieś 2 miesiące temu moja znajoma z pracy, a jednocześnie znajoma rodziny Stachyrów, powiedziała mi że Janusz będzie w przyszłym sezonie trenerem w Lublinie. Teraz pojawia się info, że odchodzi z Ostrowa. Może miała rację (początkowo myślałem, że babce się coś pomyliło:)). Słyszeliście coś o tym?

jerry78
Trener

Re: Janusz Stachyra

#2 Postautor: jerry78 » 30 sierpnia 2010, o 12:52

Takie pogłoski chodzą, ale to raczej tylko pogłoski bo nikt głośno o tym nie mówi. A jak będzie to się okaże.
To jak masz wtyki to dowiedz się jeszcze czy Dawid do nas przyjdzie :)

Awatar użytkownika
Desmo
Junior

#3 Postautor: Desmo » 30 sierpnia 2010, o 12:53

Dobrze by było, bo potrzebny jest Nam trener z charakterem. :twisted:
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#4 Postautor: Torsen » 30 sierpnia 2010, o 13:40

Dla mnie Stachyra to mąciciel z niewyparzoną buzią. Potrzebny nam jest dobry strateg, a nie "trener z charakterem". Jeśli sponsor zostaje, to znaczy, że będzie dobra kadra. Trzeba nią tylko dobrze pokierować ustalając skład.

Awatar użytkownika
Desmo
Junior

#5 Postautor: Desmo » 30 sierpnia 2010, o 13:42

Lepszy charakterny trener niż ciepłe kluchy jakie teraz mamy
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#6 Postautor: Maxx » 30 sierpnia 2010, o 13:43

Spokojnie panowie, póki co trenerem jest Rafał i pod jego batutą przystępujemy do decydujących rozstrzygnięć. Ten sezon wkroczył w decydującą fazę a wy już o Jasiu i przyszłym sezonie... Ech 8)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#7 Postautor: niespokojny » 30 sierpnia 2010, o 13:45

Desmo pisze:Dobrze by było, bo potrzebny jest Nam trener z charakterem. :twisted:

To ten trener co 2 razy w ciagu 3lat spadl z I ligi? Z ktorego smieje sie pol zuzlowej Polski za podchody w parku maszyn po meczu barazowym? Ten sam co twierdzi, ze II liga to jak zjesc zupke? I na koniec ten ktorego zespol rozjechaly koziolki na wlasnym torze? :) . Dawid tak, Janusz nie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#8 Postautor: Torsen » 30 sierpnia 2010, o 13:49

Desmo pisze:Lepszy charakterny trener niż ciepłe kluchy jakie teraz mamy
Dla kogo lub czego lepszy? Bo na pewno nie dla atmosfery w zespole i wyniku sportowego.
Powtarzam, w kadrze na przyszły rok, jeśli Bogdanka się nie wycofa, na pewno będą dobrzy zawodnicy i nikogo za przysłowiowe jaja nie trzeba będzie trzymać, opieprzać za każdy błąd, a do tego kpić z przeciwnika. To jest szopka zupełnie zbędna, szczególnie w dobrym zespole z jasno i realistycznie określonymi celami sportowymi.

Koper
Trener
Kontakt:

#9 Postautor: Koper » 30 sierpnia 2010, o 14:16

Czy zarząd klubu planuje zmianę na stanowisku trenera w bieżącym sezonie lub na przyszły sezon?

Zbigniew Wojciechowski: Absolutnie nie widzę ani takiej możliwości ani tym bardziej potrzeby. Jeżeli awansujemy to wręcz nieuzasadniona byłaby zmiana na tym stanowisku.

Czy zarząd myśli lub myślał o pomocy dla trenera Rafała Wilka?

Zbigniew Wojciechowski: Zakładamy ewentualność, aby zatrudnić dodatkowo osobę, która byłaby asystentem trenera i pomagała mu w trakcie meczów.
Piotr Adamczuk: Będziemy rozważać takie rozwiązanie w przyszłości, ale na razie nie ma takiej potrzeby.

http://kmzlublin.pl/index.php?option=co ... &Itemid=54

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#10 Postautor: truskawa » 30 sierpnia 2010, o 14:28

mi sie Stachyra kojarzy z łojeniem lepszych, mając gorszy skład.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#11 Postautor: Misionis » 30 sierpnia 2010, o 14:32

W sumie to zgadzam się z prezesem, duch w drużynie jest dobry, co widać na torze. Ponadto wciąż mam w pamięci mecz u nas z Rzeszowem, nie pamiętam w którym roku, jeździł tu wtedy Śledź, a trenował Stachyra. Po tym jak obsadził biegi nominowane i przegrał mecz (co nie było łatwe), nie mam zaufania do tego trenera.

Ps. Czy to Artur czy Konrad występuje tu pod pseudonimem Koper i pełni funkcję filtru wiadomości rodem z brukowca? :)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#12 Postautor: ravajas » 30 sierpnia 2010, o 17:26

ja tam bym wolał Chomskiego
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#13 Postautor: GIGI » 30 sierpnia 2010, o 17:35

ja bym stawiał na Cieślaka.. ;) albo Żyto ;)

Smirnek_
Senior

#14 Postautor: Smirnek_ » 30 sierpnia 2010, o 17:44

A moze frytki do tego?

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#15 Postautor: $korzen$ » 30 sierpnia 2010, o 18:19

Na prawde chcecie trenera, ktory od 2 lat nie potrafi zrobic toru pod naszych ? Wilk nie ma ani jaj, ani charyzmy. I mecz z Lodzia pokazal rowniez, ze strateg z niego taki, jak ze mnie matematyk. Z takim skladem i taka kasa, to i ze mna na tym stanowisku gonili bysmy Rawicz do 29. Prawdziwego trenera poznaje sie w sytuacjach kryzysowych. Ciezko mi sobie wyobrazic Jasia, ktory przed kazdym meczem u siebie pozwala na jawne przekrety i bezkarne ( 8) ) ubijanie toru. Co najlepsze, jak nikt potrafi zrobic na Zygmuntowskich tor pod naszych. Szeroka w koncu zacznie chodzic i raz na zawsze pozbede sie obawy, ze przyjda do nas jakies Siwe Jacki bez pary w rekach. No ale to tylko taka moja skromna sugestia 8)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#16 Postautor: niespokojny » 30 sierpnia 2010, o 18:30

$korzen$ pisze:Ciezko mi sobie wyobrazic Jasia, ktory przed kazdym meczem u siebie pozwala na jawne przekrety i bezkarne ( ) ubijanie toru

No patrz, a naszym ostatnio pozwolil. I do defacto Rafalowi.

Co najlepsze, jak nikt potrafi zrobic na Zygmuntowskich tor pod naszych
.

Tamtego toromistrza juz nie ma podobno...

$korzen$ pisze:Wilk nie ma ani jaj, ani charyzmy

Odkad jest kasa jest i postep. Niczego nie musi sie prosic, wzorowo zrobiona ZZ z Lodzia... co sie czepiacie? Dzialacze i trener w stosunku do zeszlego roku bardzo sie rozwineli. Ba, nawet zabezpieczyli sie przed nieobecnoscia Drymla na najwazniejszym meczu, czego niejaki Ziolkowski i Sledz z Rzeszowa nie potrafili juz kilka razy zrobic... A co charyzma trenera ma do wynikow? Stachyra taki wyszczekany? Chyba nie w tym kierunku bo w Ostrowie wywalili go za chamstwo i konflikty z zawodnikami. Dziekuje za taka charyzme. Trzeba zyc przyszloscia a nie wspomnieniami. Magia Janusza przygasla - 2 razy spadek w ciagu 3 lat.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
istred
Trener

#17 Postautor: istred » 30 sierpnia 2010, o 18:31

Trzeba wyjaśnić kilka kwestii.

Po pierwsze, chyba wszyscy zauważyli, że Wilk jest kiepskim trenerem - wcześniej napisano dlaczego.
Po drugie, jeśli ten trener doprowadzi do awansu (choć wiadomo jaka w tym jego zasługa), to ciężko będzie podjąć decyzję o jego zwolnieniu.
Po trzecie, "zarząd" jasno się wypowiadał, że podoba im się praca Wilka. Ale jest jeszcze sponsor, któremu - jak się wydaje - nie zależy aby w klubie utworzyło się towarzystwo wzajemnej adoracji i który będzie miał decydujący głos w tych kwestiach.

Co do Stachyry, to nie jest on wybitnym trenerem, ale mimo wszystko lepszym niż Wilk.
Choć jeśli mamy mieć mocny skład, to i przydałby się nam mocny trener, a człowiek, który w krótkiej trenerskiej karierze potrafił już kilka razy spaść z ligi takim chyba jednak nie jest.

jerry78
Trener

#18 Postautor: jerry78 » 30 sierpnia 2010, o 19:22

Moim zdaniem nie ma co ciągnąć tego tematu dłużej, bo jeszcze popsuje to atmosferę w zespole. Aczkolwie da się zauważyć, że Wilk popełnia coraz mniej błędów a ostatnio w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Jeszcze sezon się nie skończył i cel podstawowy nie został osiągnięty. Będziemy mieli całą zimę na ocenę trenera i ew obsadzanie stanowiska nowym trenerem. A jak jeszcze Bogdanka zostanie w żużlu to każdy z nas przed komputerem zbuduje po 50 dream teamow na następny sezon, oby tylko w I lidze :)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#19 Postautor: ravajas » 30 sierpnia 2010, o 20:08

GIGI pisze:(...)albo Żyto ;)
Smirnek_ pisze:A moze frytki do tego?
Do żyta?? To już lepiej... ogórek kiszony ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#20 Postautor: ravajas » 30 sierpnia 2010, o 20:10

$korzen$ pisze:mecz z Lodzia pokazal rowniez, ze strateg z niego taki, jak ze mnie matematyk.

No dlaczego? Wiedział co robi puszczając Barana w pierwszym biegu ;)

$korzen$ pisze:Co najlepsze, jak nikt potrafi zrobic na Zygmuntowskich tor pod naszych

Nie tylko na Zygmuntowskich ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

bobek7777

#21 Postautor: bobek7777 » 30 sierpnia 2010, o 21:20

Dajcie spokój z nowym trenerem, Wilkowi trzeba dac jeszcze 1 sezon. Zasłużyl na to. Co do Stachyry przydalby sie trener związany z Lublinem

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#22 Postautor: kibicLBN » 30 sierpnia 2010, o 21:26

Dla fanów pana Janusza mam radę: wyślijcie mu laurkę, w której opiszecie jaki to on jest świetny. Ja tam wolę już Wilka niż trenera który słynie nie ze świetnych taktycznych posunięć, tylko z grubiaństwa i chamstwa.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#23 Postautor: pav4u » 30 sierpnia 2010, o 22:16

albo Jasio albo Dawid - wersja w pakiecie razem odpada 8)

pozdr

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#24 Postautor: Cooper » 4 września 2010, o 13:52

$korzen$ pisze:Na prawde chcecie trenera, ktory od 2 lat nie potrafi zrobic toru pod naszych ? Wilk nie ma ani jaj, ani charyzmy. I mecz z Lodzia pokazal rowniez, ze strateg z niego taki, jak ze mnie matematyk. Z takim skladem i taka kasa, to i ze mna na tym stanowisku gonili bysmy Rawicz do 29. Prawdziwego trenera poznaje sie w sytuacjach kryzysowych. Ciezko mi sobie wyobrazic Jasia, ktory przed kazdym meczem u siebie pozwala na jawne przekrety i bezkarne ( 8) ) ubijanie toru. Co najlepsze, jak nikt potrafi zrobic na Zygmuntowskich tor pod naszych. Szeroka w koncu zacznie chodzic i raz na zawsze pozbede sie obawy, ze przyjda do nas jakies Siwe Jacki bez pary w rekach. No ale to tylko taka moja skromna sugestia 8)

Zaraz, zaraz, a jaki byl wynik z Lodzia? I to mimo poprawy toru na zyczenie Lodzian? ZZ byla tez przeprowadzona bardzo dobrze, a dodatkowo roznieslismy lidera mimo, ze jechalismy bez jednego swoich czolowych zawodnikow (dobre operowanie juniorami w tej sytuacji). Wilk popelnial wiele bledow, ale krytyka za 58:32 z liderem jest troche nie na miejscu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#25 Postautor: $korzen$ » 4 września 2010, o 15:15

Cooper, mowilem o pierwszym spotkaniu. Wtedy Wilk dal d**y po calosci. Widze, ze pieniadze z Bogdanki i ostatnie wyniki troche przeslonily wam wczesno-sezonowe fakty... no ale jak to mowia, jestes tak dobry, jak twoj ostatni mecz. Nasze forum, jak widac, nie jest tutaj wyjatkiem. Ja Wilka w razie awansu absolutnie nie widze na obecnym stanowisku, to samo tyczy sie naszej "dumy" Darka Sprawki.