Ostrovia Ostrów - Lubelski Węgiel KMŻ Lublin 15.08.2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Maxx
Trener

Re: Ostrovia Ostrów - Lubelski Węgiel KMŻ Lublin 15.08.2010

#126 Postautor: Maxx » 15 sierpnia 2010, o 19:59

Davv pisze:No toż to wiem, mi chodziło o to żeby był równy i przyczepny tor. Mijanki po tym jak jeden wpadnie w dziurę mnie nie bawią.

No dobra, zrobimy błoto bez dziur i żaden w dziurę nie wpadnie 8) Najpierw jakoś będzie musiał wyjść ze startu a potem jeszcze trudniejsze zadanie - skręcić na wejściu w łuk 8)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#127 Postautor: Maxx » 15 sierpnia 2010, o 20:01

synek pisze:" Wydaje mi się ze chłopaki ogarnął się i pojadą ok. 50-40 i wygramy. teraz Piszcz (mam nadzieje) wyciągnie więcej punktów niz Darkin i będzie dobrze. "

No i sprawdziły sie moje przewidywania co mnie cieszy :) Piszcz zdobył 4 punkty o 3 wiecej niz Darkin a i wynik aby pomyłka o 3 punkty. Ciekawi mnie postawa Pytela...co mu sie stało ze tak słabo pojechał.

Pytel miał za ciężko w kieszeni od kasy i za cholerę nie mógł utrzymać równowagi :lol: Oczywiście żart. Ale może faktycznie chodzi o kasę, tyle, że niewypłaconą przez Ostrów.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#128 Postautor: GIGI » 15 sierpnia 2010, o 20:15

Mnie martwi to że z naszym torem nie bardzo da się coś zrobić.
Nic nie pozostaje nam tylko ze 2 treningi w tym w Niedziele rano żeby się porządnie spasować, gorzej z Lukasem bo on ma zawody w Danii w Sobotę.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#129 Postautor: RadeKas » 15 sierpnia 2010, o 20:15

Napinka na syfach zaczeta

LUDZIE!!!! DZIEKUJEMY PANU BRYLE!!!....... jestem z lublina (bylem na meczu) przyznaje ze gdyby nie sedzia to mielibysmy ciezko..

:lol: :lol: :lol:
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#130 Postautor: Maxx » 15 sierpnia 2010, o 20:18

RadeKas pisze:Napinka na syfach zaczeta

LUDZIE!!!! DZIEKUJEMY PANU BRYLE!!!....... jestem z lublina (bylem na meczu) przyznaje ze gdyby nie sedzia to mielibysmy ciezko..

:lol: :lol: :lol:

Niech się ponapinają, co im pozostało? 8) Wyniku nie zmienią :o

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#131 Postautor: GIGI » 15 sierpnia 2010, o 20:20

aa zapomniałem dodać Nominowane 9:3 dla nas!!! to jest super wiadomość.

Awatar użytkownika
Pietter
Szkółkowicz

#132 Postautor: Pietter » 15 sierpnia 2010, o 20:59

Jeśli tak mucimy 3 zespół ligi na wyjeździe i to w niepełnym składzie to, aż szkoda byłoby znów kisić w tej 2 lidze kolejny sezon.

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#133 Postautor: Bozena » 15 sierpnia 2010, o 21:10

Pietter pisze:Jeśli tak mucimy 3 zespół ligi na wyjeździe i to w niepełnym składzie to, aż szkoda byłoby znów kisić w tej 2 lidze kolejny sezon.

Chciałeś chyba napisać, że "młócimy 3 zespół ligi na wyjeździe " ? 8)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#134 Postautor: Maxx » 15 sierpnia 2010, o 21:14

Bozena pisze:
Pietter pisze:Jeśli tak mucimy 3 zespół ligi na wyjeździe i to w niepełnym składzie to, aż szkoda byłoby znów kisić w tej 2 lidze kolejny sezon.

Chciałeś chyba napisać, że "młócimy 3 zespół ligi na wyjeździe " ? 8)

Oj tam, czepiasz się :D Klawiatura mu wysiadła :lol: Ale to wszystko z tej radości 8)

jerry78
Trener

#135 Postautor: jerry78 » 15 sierpnia 2010, o 21:14

Trzeba pochwalić chłopaków za super jazde. Przede wszystkim Puzona i Barana. Widać, że chłopaki spieli się na maxa i jadą to co potrafią. Tomek Rempała też bardzo dobrze. Tadzio starty super tylko żeby utrzymywał wywalczone pozycje na dystansie. Piszczyk dorzucił to co mógł (zawsze wiecej niż Darkin). Widać od razu, że w I rundzie meczyk był do wygrania i jego najbardziej szkoda, bo wtedy bylibyśmy na równo z Łodzią. Trzeba wierzyć, że Orły zgubią gdzieś punkty albo w Ostrowie albo w Rawiczu i powinno być pięknie. A jak nie to wygramy w Łodzi i już :) Jakby był Rymel i Sweetman to pewnie byłaby powtórka z Rawicza. Jeszcze raz gratulacje.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#136 Postautor: Maxx » 15 sierpnia 2010, o 21:17

jerry78 pisze:Trzeba pochwalić chłopaków za super jazde. Przede wszystkim Puzona i Barana. Widać, że chłopaki spieli się na maxa i jadą to co potrafią. Tomek Rempała też bardzo dobrze. Tadzio starty super tylko żeby utrzymywał wywalczone pozycje na dystansie. Piszczyk dorzucił to co mógł (zawsze wiecej niż Darkin). Widać od razu, że w I rundzie meczyk był do wygrania i jego najbardziej szkoda, bo wtedy bylibyśmy na równo z Łodzią. Trzeba wierzyć, że Orły zgubią gdzieś punkty albo w Ostrowie albo w Rawiczu i powinno być pięknie. A jak nie to wygramy w Łodzi i już :) Jakby był Rymel i Sweetman to pewnie byłaby powtórka z Rawicza. Jeszcze raz gratulacje.

O proszę, to już drugi dzisiaj ekstremalny optymista, który widzi nas jako zwycięzców meczu w Łodzi 8) Spokojnie panowie, głowy pod prysznic i ochłonąć troszeczkę 8) Łódź to nie Ostrów. Tam w najmocniejszym składzie będzie ciężko. Bardzo ciężko...

rafir
Junior

#137 Postautor: rafir » 15 sierpnia 2010, o 21:25

Mam wrażenie, że rundę finałową tylko dwie drużyny traktują poważnie i o awansie zadecyduje ostatni mecz w Łodzi 26 września. Kto go wygra, ten ma bezpośredni awans. I oby wtedy nie było żadnych śmiesznych czwórmeczy w Anglii.

Speedway-Mati
Zawodowiec

#138 Postautor: Speedway-Mati » 15 sierpnia 2010, o 21:40

Brawo dla chłopaków! :) Jak przeczytałem dzisiaj rano na forum, że jedziemy prawdopodobnie w osłabionym składzie to trochę miałem wątpliwości co do wygranej, aczykolwiek oczywiście nadziei całkowicie nie straciłem :D Super sprawa, kolejne zwycięstwo na wyjeździe. Szkoda tylko, że nie dane było mi być na tym meczu, zresztą tak jak i na trzech następnych... :(
Obrazek

Davv
Kadrowicz

#139 Postautor: Davv » 15 sierpnia 2010, o 22:16

rafir pisze:Mam wrażenie, że rundę finałową tylko dwie drużyny traktują poważnie i o awansie zadecyduje ostatni mecz w Łodzi 26 września. Kto go wygra, ten ma bezpośredni awans. I oby wtedy nie było żadnych śmiesznych czwórmeczy w Anglii.

Ewentualnie wszystko może rozegrać się w Lublinie. Jak przegramy u siebie z Orłami to pozamiatane będzie 8)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#140 Postautor: kibicLBN » 15 sierpnia 2010, o 22:24

Davv a co słychać w sprawie Smolinskiego? 8)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#141 Postautor: niespokojny » 15 sierpnia 2010, o 22:28

- Jestem bardzo chory, biorę antybiotyki. Dodatkowo po tych upadkach jestem bardzo poobijany. Pytałem trenera czy mógłbym zrezygnować z dalszych startów, ale nie miał mnie kim zastąpić - mówił Dryml. Czech jednak zacisnął zęby i w dalszej fazie pokazał klasę wygrywając trzy wyścigi.

Twardy gosc :shock: . Brawa dla tego Pana!
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Davv
Kadrowicz

#142 Postautor: Davv » 15 sierpnia 2010, o 22:28

Zarówno ja jak i harry wyjaśniliśmy poprzednią sutację więc nie wiem o co pytasz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#143 Postautor: Cooper » 15 sierpnia 2010, o 22:58

Wynik bardzo ladny, a trzeba zauwazyc, ze mecz byl na styku i bylo sporo nerwowki (upadki Drymla). Odpowiedzialnosc wzieli jednak na swoje barki Puzon z Baranem, a i Tomek Rempala bardzo ladnie sie pokazal. Cieszy to, ze Tadzio zaczyna dominowac w juniorskich biegach, a i na seniorach na obcym torze potrafi cos "kasnac". Nadal nie widac postepow, prawda?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#144 Postautor: istred » 15 sierpnia 2010, o 23:18

Poza meczami wygranymi do 30, to był zdecydowanie najlepszy mecz w tym sezonie.
Praktycznie wszyscy zawodnicy/cały zespół, pojechali tak jak należy. Każdy zrobił, to czego się od niego oczekuje.

Prowadzący parę:
Dryml - 9
Puszakowski - 14
Baran - 12
dobra druga linia - Rempała - 8.
Piszcz po kontuzji miał słabszy występ, ale swoje ważne 4 punkty dołożył.
Juniorzy - 6 pkt i w końcu urywanie punktów seniorom na wyjeździe!

To jest właśnie drużyna - nawet jak ma się trochę pecha (upadki Drymla), albo ktoś ma słabszy (nie fatalny) dzień (Piszcz), to drużyna i tak pewnie wygrywa. Tak właśnie powinno to wyglądać, szczególnie na tle silnego rywala.

Zwrócę jeszcze uwagę na Puszakowskiego.
Jeden z najlepszych transferów ostatnich lat w Lublinie - poprzedni to chyba ściągnięcie Śledzia z Wrocławia w 2003 roku.
Facet, mimo że wielu nie oczekiwało, jest prawdziwym liderem zespołu i z powodzeniem zastąpił Jacka - czy ktoś się przypadkiem nie zakładał o średnią Puzona i Jacka Rempały w tym sezonie?
Co najważniejsze, że facet potrafi mieć słabsze zawody - jak każdy - ale nie zawodzi w bardzo ważnych momentach.
Już w tym momencie jest bohaterem tego sezonu.

W końcu też stało się to co wielu przewidywało - Tadek zaczął przywozić ważne punkty. Mam nadzieję, że to nauczy działaczy, że czasami potrzeba zawodnikowi dać trochę czasu, a w najważniejszym momencie przyjdą efekty - choć nie można się nastawić, że coś przywiezie w Łodzi.

W tym momencie wszystko zaczyna się zazębiać i zaczyna to wyglądać jak w poważnej drużynie (jeśli chodzi o sprawy sportowe). Mamy mocny trzon drużyny (Puszakowski i Baran), dobrego obcokrajowca (Dryml), silną drugą linię (Rempała), do tego Rymel... obiecującego juniora (Kostro), silnego drugiego juniora, który przywozi punkty (Sweetman), zmiennik Piszcz.
Tak wygląda drużyna kompletna.

Jesteśmy zdecydowanie silniejszą drużyną od Łodzi i będę kolejnym, który napisze, że jeśli pojedziemy w najsilniejszym składzie to wygramy w Łodzi.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#145 Postautor: Torsen » 16 sierpnia 2010, o 00:27

Wynik robi wrażenie, szczególnie wobec kłopotów kadrowych, które wyszły na jaw w ostatniej chwili.
Mimo wszystko martwi mnie Piszcz. Jeśli po kontuzji rzeczywiście nie ma śladu, jak od dawna zapewnia (i w co trudno uwierzyć), to jednak powrót do optymalnej formy zabiera mu dość dużo czasu. Wydawało się przed sezonem, że będzie zawodnikiem klasy Barana, a na pewno lepszym od Rempały, a jednak od obydwu odstaje i to zdecydowanie.
Upadki Drymla w dwóch pierwszych startach rzeczywiście można by uznać za podejrzane, ale jeśli rzeczywiście jest chory, to trudno mieć pretensje.
Zgadzam się, że Puszakowski jest objawieniem sezonu, natomiast nie mam złudzeń co do zwycięstwa w Łodzi. Raczej skłaniałbym się do tego, o czym już pisałem, czyli do motywowania przeciwników Orła (co można zrobić w sposób całkowicie legalny i wolny od podejrzeń, wykupując Bogdance reklamy w Rawiczu i Ostrowie), niż na nasze zwycięstwo u nich. Nie jest ono, oczywiście, niemożliwe, ale jednak bardzo trudne i raczej się na nie nie nastawiam.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#147 Postautor: Manitou » 16 sierpnia 2010, o 01:14

Tadzio kozak!!! Bodaj dwa razy jechał na 5-1, niestety doświadczenie starszych ostrowian wygrało i Tadek spadał na 3 miejsca. Po meczu wku*wiony był strasznie, widać, że ma chłopak ambicje :) Puzon na 6, Baran też zajebiście. Dryml w pierwszym starcie zrobił w powietrzu 360 nim napotkał glebę. W drugim starcie zmienił łuk i znowu 360, ale tym razem po ziemi. Pewnie sprzedał ;) TR solidna druga linia, walecznie. Edberg rozciął sobie brodę, pewnie sezon z głowy ;) Piszcz ... no właśnie, nie wiem co o nim napisać. Pierwsze starty to padaka straszna, pół kółka i brak sił na złożenie się w łuk. Jednak im dalej w las tym lepiej jechał, a na koniec omal nie wygrał biega, więc naprawdę nie wiem jak on to zrobił. Może po każdym biegu przyjmował jakieś tramale i coraz mniej go bolało? Generalnie kto nie był ten trąba, świetny meczyk, z emocjami, mijankami i kilkoma upadkami niestety. Organizacja trochę z dupki (spotkanie trwało prawie 3 godziny, czekanie na karetkę, przerywające mikrofony), także lubelscy narzekacze, pocieszcie się, że gdzieś tam w Polsce też się zdarzają wpadki ;]

P.S.: Kto ma zdjęcia zbiorowe z toru? Proszę się odezwać na PW to podam maila ;)

Edit: A jeszcze ten ich Ruski niezły wariat :shock: Pod koniec chyba mu się furka posypała, bo już tak nie szalał, ale na początku zawodów był bardzo szybki, a przy tym jeździł z typowo ruskim zębem, o czym boleśnie przekonał się Alex.

Edit 2: Zapomniałbym - zajebiaszczy ten nasz nowy nabytek z Włoch - Barani ;)))

meesha
Trener
Kontakt:

#148 Postautor: meesha » 16 sierpnia 2010, o 01:41

O to teraz jest Carollo Barani? :D

Znowu coś SyFy przewaliły z liczbą naszych na wyjeździe. Niby 30 osób, jak ponad 30 było tylko takich, które znam, a zawsze jeszcze dochodzi do tego ze 20 :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#149 Postautor: Radzio » 16 sierpnia 2010, o 02:56

Meczyk super, warto było pojechać. Sporo nerwów ale i dużo radości.
Puzon i Baran wymiatali, TR zrobił swoje, a w 14 biegu jak na dystansie wyprzedził Pytela super szkoda tylko, że nie utrzymał pozycji.
Tadek walecznie i szkoda tylko straconych pozycji na dystansie. O Drymlu, Mani napisał wszystko plus komentarz chyba z SF o antybiotykach - Lukas słaniał się po meczu. Piszcz, próbował ale pierwsze biegi aż strach patrzeć, potem już troszkę lepiej - argumentował to złym ustawieniem motocykla. Z Lublina w Ostrowie było przynajmniej z 70 osób.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#150 Postautor: Apocalips » 16 sierpnia 2010, o 04:14

Dla takich chwil i dla tych chłopaków warto jeździć na wyjazdy !! Motor !!

Syfy przewalily. Z Lublina ok. 70 osób.

Swoją drogą co tak mało komentarzy ? :shock: Jakbysmy przegrali to pewnie byloby juz z 10 stron :lol:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips