Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - KSM Krosno 1.08.2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
smerf_997
Junior

Re: Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - KSM Krosno 1.08.2010

#151 Postautor: smerf_997 » 1 sierpnia 2010, o 22:05

Piszcz z Drymlem zupełnie inne zdania nt. akcji w 13 biegu, jeden mówi, że nie jego wina i że powinien drugi jechać szerzej itd, trochę iskrzy, natomiast zupełnie nie rozumiem zachowania pana Wojciechowskiego mówiącego do mechanika Karola prowadzącego motor przez murawę, że zapłaci za to. Tomek R. zadowolony z nowego silnika, widać zresztą tego efekty.
Obrazek

Awatar użytkownika
KeslleY
Junior

#152 Postautor: KeslleY » 1 sierpnia 2010, o 22:12

O pierwszym łuku mówię właśnie.
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#153 Postautor: Bozena » 1 sierpnia 2010, o 22:13

Hayden pisze:
Natomiast akcja Drymla z biegu 14 poezja i dalsze prowadzenie Tadzia gdzie ma jechać. Pełen profesjonalizm.

Poezja? Ode mnie Dryml by srogi ochrzan dostal za taka jazde na 1szym okrazeniu z naszym JEDYNYM robiacym jakiekolwiek punkty polskim juniorem. Pozniej jakby sie zorientowal i probowal pomagac Tadkowi. Swoja droga Tadek chyba jest ulubiencem lubelskich kibicow :P i ma juz swoj fanklub! :lol:

Z mojej perspektywy na 2 łuku 1-go okrążenia Dryml podjechał Tadzia Kostro.Nieładnie :( Grupka kibiców po meczu podziękowała za dobrą jazdę naszemu juniorowi. Ładnie zachował się Tomek Remała i Paweł Staszek. Reszta nie pofatygowała się nawt na zrobienie rundki wokół stadionu. Szacunek dla kilkuosobowej grupki kibiców z Krosna. Z krótkiej wymiany zdań wywnioskowałam, że zazdroszczą nam trochę sponsora. Zaskoczyła mnie słaba frekwencja na meczu. Kierowanie dopingiem spadło na osamotnionego GeLa, nie wiem gdzie reszta ekipy wyparowała ? :(
Ostatnio zmieniony 1 sierpnia 2010, o 22:18 przez Bozena, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#154 Postautor: tezetomaniak » 1 sierpnia 2010, o 22:14

Zaskoczyła mnie słaba frekwencja na meczu

właśnie. Ile było pi razy drzwi ?

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#155 Postautor: Bozena » 1 sierpnia 2010, o 22:19

tezetomaniak pisze:
Zaskoczyła mnie słaba frekwencja na meczu

właśnie. Ile było pi razy drzwi ?

Myślę, że niewiele ponad 1 tys.

manoos
Kontakt:

#156 Postautor: manoos » 1 sierpnia 2010, o 22:19

Ostatnio zmieniony 1 sierpnia 2010, o 22:25 przez manoos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#157 Postautor: Bozena » 1 sierpnia 2010, o 22:25

manoos pisze:Dla mnie było powyżej 2k

Nie będę się sprzeczać, ale na pewno rewelacji nie było.Sądziłam, że po wygranym, wyjazdowym meczu lepiej to będzie wyglądało.

owen1989
Senior

#158 Postautor: owen1989 » 1 sierpnia 2010, o 22:27

Przeciez wiadomo, ze nie bedzie tlumow na takim treningu biorac pod uwage ze cena taka sama jak na reszcie meczow.

Ge(L)o
Trener

#159 Postautor: Ge(L)o » 1 sierpnia 2010, o 22:40

Bozena pisze:Kierowanie dopingiem spadło na osamotnionego GeLa(

Chyba nie na mnie :D
Cięzko byłoby mi znad Krasnego, chociaż głos mam donośny.

harry
Trener

#160 Postautor: harry » 1 sierpnia 2010, o 22:42

Hayden pisze:Co do meczu:
- Baran i Dryml musieli testowac nowe machiny, bo mocno przecietnie, jak dla mnie.

Było o niebo za twardo dla nich i dla mnie też :?
- Puzon zalamany defektem na 1szym miejscu, wie ktos czemu?

Jakbyś stracił z 7-8 tys zł przez taką bzdurę też byś się załamał.
- Rempala rakieta w 1szym biegu, niezle uciekl Lukasowi, cala prosta przed Szostkiem.

Rakieta, rakieta i po rakiecie. Bluzgi szły na cały parking i dużo dalej...
- Sweetman przecietnie

To samo co z Baranem i Drymlem no i może za długo siedział w Lublinie 8) :wink:
- Piszczu niezle wywiezony raz przez Stacha, myslalem ze przytnie do malej, a on tymczasem prosto w bande.

Piszczu to narobił Drymlowi, zresztą w swoim stylu niestety. Jeszcze trochę pracy przed nim. Dryml miał olbrzymie pretensje do niego.
No i nie rozumiem jednej dziwnej sytuacji. Spiker podaje obsadę biegów nominowanych, stoję przy parkingu i patrzę ze zdziwieniem, że Puzon nakłada kask i do wyjazdu. Jak się dowiedział że to nie on jedzie to cisnął motorem i zaszył się wkurzony w swoim namiocie.

Nie wiem dlaczego ale przez cały mecz miałem wrażenie że naszym dużo lepiej się jeździło w Rawiczu niż u nas :shock: :? .

Ludzi było około 1500 plus minus 200.
Ostatnio zmieniony 1 sierpnia 2010, o 22:49 przez harry, łącznie zmieniany 2 razy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#161 Postautor: harry » 1 sierpnia 2010, o 22:47

smerf_997 pisze:, natomiast zupełnie nie rozumiem zachowania pana Wojciechowskiego mówiącego do mechanika Karola prowadzącego motor przez murawę, że zapłaci za to.

A czego tu nie rozumieć? Widocznie jest ustanowiona kara za łażenie z motorem po dopiero co wyremontowanej murawie.
Pewnie było to poruszane ale człowiek był akurat na kawie i nie wiedział. A niewiedza kosztuje. Ktoś musi zapłacić.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

darkan15

#162 Postautor: darkan15 » 1 sierpnia 2010, o 22:48

Bozena pisze:
Hayden pisze:
Natomiast akcja Drymla z biegu 14 poezja i dalsze prowadzenie Tadzia gdzie ma jechać. Pełen profesjonalizm.

Poezja? Ode mnie Dryml by srogi ochrzan dostal za taka jazde na 1szym okrazeniu z naszym JEDYNYM robiacym jakiekolwiek punkty polskim juniorem. Pozniej jakby sie zorientowal i probowal pomagac Tadkowi. Swoja droga Tadek chyba jest ulubiencem lubelskich kibicow :P i ma juz swoj fanklub! :lol:

Z mojej perspektywy na 2 łuku 1-go okrążenia Dryml podjechał Tadzia Kostro.Nieładnie :( Grupka kibiców po meczu podziękowała za dobrą jazdę naszemu juniorowi. Ładnie zachował się Tomek Remała i Paweł Staszek. Reszta nie pofatygowała się nawt na zrobienie rundki wokół stadionu. Szacunek dla kilkuosobowej grupki kibiców z Krosna. Z krótkiej wymiany zdań wywnioskowałam, że zazdroszczą nam trochę sponsora. Zaskoczyła mnie słaba frekwencja na meczu. Kierowanie dopingiem spadło na osamotnionego GeLa, nie wiem gdzie reszta ekipy wyparowała ? :(

...ale wreszcie była laweta i jaśnie Panowie zawodnicy "musieli" pofatygować się do kibiców bez gadania i jechać na niej...a po meczu znowu nie wyjechali - krótko mówić chamstwo...no cóż może za rok będziemy mieli innych mniej chamskich wobec nas kibiców...a kibice to inna sprawa - żadnej flagi na kratach, kiszka torchę nie? Oprawa z Łodzią była bardzo przyzwoita i tak należy ustalić standart na meczach w Lublinie.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#163 Postautor: Regdal » 1 sierpnia 2010, o 22:49

Nie byłem na meczu, niech ktoś napisze obiektywnie o co chodziło w tym biegu gdzie Dryml jechał z Piszczem, bo zdania są podzielone.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

jerry78
Trener

#164 Postautor: jerry78 » 1 sierpnia 2010, o 22:50

Regdal pisze:Nie byłem na meczu, niech ktoś napisze obiektywnie o co chodziło w tym biegu gdzie Dryml jechał z Piszczem, bo zdania są podzielone.

A najlepiej niech manoos (skoro wrzucił kilka biegów) niech wrzuci i ten i będzie wszystko jasne. Każdy sobie to oceni sam.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#165 Postautor: Speedway » 1 sierpnia 2010, o 22:55

Strasznie sobie zajezdzali droge.
W wyjscia z 1 luku obaj chcieli po duzej sie zasadzic na Staszka i Piszcz wcisnal Drymla w bande, ze Czech zaciagał ręczny.
W ospowiedzi na 1 luku 2 okrążenia Dryml wepchnął trochę w płot Piszcza, wciskając się po małej. Tak namieszali ze jeszcze Malek im zwiał. Chwilę potem w 2 łuku Piszcza rzuciło i wyprostowało motor. Jadący po dużej Dryml automatycznie się położył żeby nie staranować Piszcza. Ogólnie kompletny chaos i cud ze sie nie porozbijali.

Jak dla mnie to Tomek powinien być wykluczony za spowodowanie niebezpiecznej sytuacji na torze przy tym upadku Drymla.

Inna sprawa ze 2 sekundy pozniej Malek się na tym łuku wyrąbał bez niczyjej pomocy zanim sedzia przerwał bieg. Jak dla mnie też powinien być wykluczony. No chyba że uciekał przed jadącym w poprzek Piszczem, ale zdaje mi się, że był z przodu i nie mógł tego widzieć.

..a kibice to inna sprawa - żadnej flagi na kratach, kiszka torchę nie?

Jaki mecz taka oprawa :]
A powaznie przyczyną były problemy logistyczne wynikające z przedłużajacego się finału DPŚ. W rundzie finałowej już wszystko będzie ok.
Obrazek

manoos
Kontakt:

#166 Postautor: manoos » 1 sierpnia 2010, o 22:57

jerry78 pisze:
Regdal pisze:Nie byłem na meczu, niech ktoś napisze obiektywnie o co chodziło w tym biegu gdzie Dryml jechał z Piszczem, bo zdania są podzielone.

A najlepiej niech manoos (skoro wrzucił kilka biegów) niech wrzuci i ten i będzie wszystko jasne. Każdy sobie to oceni sam.

niestety nie mam :/ mam nadzieję, że na itvl.pl coś będzie...

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#167 Postautor: ravajas » 1 sierpnia 2010, o 22:59

Regdal... Ciebie to popiołem posypać :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Mateusz111
Junior

#168 Postautor: Mateusz111 » 1 sierpnia 2010, o 22:59

A mnie bardziej niepokoi atmosfera w drużynie po tym meczu :? Puzon wkur..., Rempała to samo, o Piszczu z Drymlem nie ma nawet co wspominać. Oby to było tylko chwilowe, bo takie akcje przed najważniejszymi meczami w sezonie korzystne nie będą :?

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#169 Postautor: Egon » 1 sierpnia 2010, o 23:04

smerf_997 pisze:Piszcz z Drymlem zupełnie inne zdania nt. akcji w 13 biegu, jeden mówi, że nie jego wina i że powinien drugi jechać szerzej itd, trochę iskrzy[...]
trochę..? Bardzo iskrzy. :?
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

harry
Trener

#170 Postautor: harry » 1 sierpnia 2010, o 23:06

Jak chce się awansować to nie oszczędza się na chłopakach bo oni to mają rózne podejście do takich spraw...

Awatar użytkownika
smerf_997
Junior

#171 Postautor: smerf_997 » 1 sierpnia 2010, o 23:06

harry pisze:
smerf_997 pisze:, natomiast zupełnie nie rozumiem zachowania pana Wojciechowskiego mówiącego do mechanika Karola prowadzącego motor przez murawę, że zapłaci za to.

A czego tu nie rozumieć? Widocznie jest ustanowiona kara za łażenie z motorem po dopiero co wyremontowanej murawie.
Pewnie było to poruszane ale człowiek był akurat na kawie i nie wiedział. A niewiedza kosztuje. Ktoś musi zapłacić.

Ok, ale żeby latać po torze machać rękoma i wykrzykiwać przy wszystkich? Rozumiem troskę o nowe źdźbła trawy, ale bez przesady, można było to załatwić bardziej dyskretnie, ale to jest moje zdanie.
Obrazek

harry
Trener

#172 Postautor: harry » 1 sierpnia 2010, o 23:08

Masz 100% racji. Fakt.

Awatar użytkownika
Majo
Szkółkowicz

#173 Postautor: Majo » 1 sierpnia 2010, o 23:09

Ogółem jak dla mnie nudny jak flaki z olejem :P
Chodziaż było parę biegów dosyć ciekawych
Rozprowadzenie Tadzia przed Drymla rewelacja pełen profesjonalizm;)
No i oczywiście jakiś klient krzyczący MARIO!!!
hahahahha na plus xD
Jacek Rempała:"Niezbyt ciepło przyjęli mnie kibice w Bydgoszczy, od jednego dostałem nawet morelem"

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#174 Postautor: niespokojny » 1 sierpnia 2010, o 23:17

A kto bronil Puzonowi zarabiac na meczu z Lodzia jak tak kasy potrzebuje? No nie przesadzajmy i nie klekajmy przed kazdym zawodnikiem bo ich zaglaszczemy. Trener rzadzi i tyle. A tu kazdy liczy na latwizne. W II lidze nawet u Skrzydlewskiego by tak dobrze niektorzy nie mieli. W I lidze tez by wiecej nie zarobili. Wiec niech byczki troche wyluzuja, bo tu miejsca brak na takie babskie lzy :P> Piszczo jezdzil dzisiaj jak narwany, z zebem, wszystko fajnie i ladnie tylko w 4 swoim biegu rzucalo nim pod zegarem po calej szerokosci, ze Dryml bedac bardzo blisko polozyl motocykl zeby w niego nie wjechac. I cale szczescie ze nie bylo bardzo przyczepnie.. Ten upadek byl celowy i nie dziwie sie Czechowi, ze mial pretensje.
A co to za nowy sponsor bo nie doslyszalem? Kolejny z Bogdanki?
A dzisiejszy beton to w celach treningowych przed meczem w Ostrowie, w Lodzi?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#175 Postautor: Hayden » 1 sierpnia 2010, o 23:57

harry pisze:
Hayden pisze:- Puzon zalamany defektem na 1szym miejscu, wie ktos czemu?

Jakbyś stracił z 7-8 tys zł przez taką bzdurę też byś się załamał.

To Puzon inkasuje po 2,5 kafla za punkt? :shock: :shock:. Zreszta nie raz widywalem defekty na prowadzeniu, po ktorych zawodnicy zazwyczaj sie pokazywali tak zalamania, tym bardziej, ze Mariusz wygladal jakby przegral nam dzis awans, a co najmniej baaaardzo wazny mecz. No chyba ze on tak na kase chytry.

harry pisze:
Hayden pisze:- Rempala rakieta w 1szym biegu, niezle uciekl Lukasowi, cala prosta przed Szostkiem.

Rakieta, rakieta i po rakiecie. Bluzgi szły na cały parking i dużo dalej...

Silnik poszedl sie walic po 1szym biegu? No to niezle sie musial Tomek wnerwic bo super szybki na nim byl.

Bozena pisze: Grupka kibiców po meczu podziękowała za dobrą jazdę naszemu juniorowi.

Tadzio pofrunal pare razy w gore (moim zdaniem bylo to troche zbedne), potem w asyscie okrzykow "Tadzio Kostro cisnie ostro", "Tadek Kostro Tadek", "Motor Lublin" zostal przez wszystkich wysciskany i wycalowany oraz zlozyl wszystkim swoj podpis na koszulkach i szalikach :P. Mysle, ze takie wsparcie i bezposrednie spotkanie ze strony kibicow jest bardzo wskazane zwlaszcza dla juniora.

Mateusz111 pisze:A mnie bardziej niepokoi atmosfera w drużynie po tym meczu :? Puzon wkur..., Rempała to samo, o Piszczu z Drymlem nie ma nawet co wspominać. Oby to było tylko chwilowe, bo takie akcje przed najważniejszymi meczami w sezonie korzystne nie będą :?

Albo mamy zgrana druzyne jak w Pile, gdzie wszyscy sa "solidarni w biedzie" i jada za friko, albo mamy zawodnikow profesjonalistow, ktorzy swoja prace chca wykonywac jak najlepiej, wiedzac, ze beda za to miec pieniadze.
Motor mocny