RKS Kolejarz Rawicz - Lubelski Węgiel KMŻ 30 lipca 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
pav
Junior

Re: RKS Kolejarz Rawicz - Lubelski Węgiel KMŻ 18 lipca 2010

#276 Postautor: pav » 25 lipca 2010, o 10:02

"Sprawy o wielkim znaczeniu trzeba traktować lekko. Sprawy małej wagi powinny być traktowane poważnie".
Ale niech Ci będzie. Nie będę drążył tematu. Do zobaczenia w Rawiczu :)

dobek
Senior

#277 Postautor: dobek » 25 lipca 2010, o 10:03

pav pisze:"Sprawy o wielkim znaczeniu trzeba traktować lekko. Sprawy małej wagi powinny być traktowane poważnie".
Ale niech Ci będzie. Nie będę drążył tematu. Do zobaczenia w Rawiczu :)

Nie wiem czy dam radę ale dzieki za zrozumienie :)

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#278 Postautor: grzesiek » 25 lipca 2010, o 11:47

No to i ja coś napiszę. Nie jestem ani "zrzeszonym" forumowiczem (czyt. kliką), ani "fanem harrego" patrzę na wszystko z boku i wydaję mi się, powtarzam wydaje mi się, że oceniam wszystko to co się dzieję w klubie i co za tym idzie na forum w miarę obiektywnie.
Nie bardzo rozumiem dlaczego najbardziej szczekają ci których w Rawiczu nie było i nie widzieli sytuacji na torze. Niezrozumiale jest tez dla mnie niepowiadomienie o całej sytuacji dyra, który de facto był na miejscu. Ja tak jak juz wcześniej pisałem nie jestem zwolennikiem Harrego, ale sytuacja, którą on opisał, z boku wydaje się delikatnie mówiąc dziwna. Ok, przyjmuje tłumaczenia że oni (Wilk i spółka) dopiero się uczą fachu, bo każdy kiedyś się musi nauczyć, ale w takim razie tym bardziej powinni skontaktować się z kimś kto zna się lepiej od nich. Bo jeśli naprawdę w danym momencie tor był nie do jazdy to ze słów harrego wynika że aura była na tyle sprzyjająca że za godzinę, półtorej powinno to wszystko przeschnąć, jeśliby nie wyschło ok, wtedy zapada decyzja ostateczna, a nie w środku lata po delikatnych opadach decyzja zapada na dwie godziny przed meczem. Wygląda to, jakby Wilk miał daleko i głęboko w poważaniu wszystko i wszystkich, a szczególnie kasę klubową i awans. Tym powinna zająć sie komisja śledcza :lol:
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

JAG
Senior

#279 Postautor: JAG » 25 lipca 2010, o 13:01

grzesiek rozumiem ze ty byłes w Rawiczu i stad twoj post??
ja bylam na stadionie od godz 13,i widziałam mokry,zbronowany tor. miałam nadzieje ze mecz sie odbedzie jako ze w momencie przyjazdu na stadion deszczyk lekko tylko kropił. niestety po chwili zaczeło padac intensywniej( nie ulewa ale upierdliwy deszcz) i padalo tak conajmniej 1,5 godz. nastepnie znowu przeszlo w delikatne pokropywanie. sedzia zjawil sie okolo 15 i zastał tor taki jak my o godz 13. na niebie wisialy chmury,na slonce szans nie bylo zadnych. sedzia stwierdził ze wg niego tor nie nadaje sie do rozegrania meczu, byloby to mozliwe gdyby wyszlo slonce i nie padal juz deszcz. jako ze na slonce szans nie bylo zato deszcz lekko kropil a chmury byly mocno niezachecajace sedzia zwrocil sie z pytaniem do kierownictwa obu ekip odnosnie ich decyzji,uprzednio przedstawiwszy wlasna o ktorej wspomnialam powyzej.
i jeszcze mam pytanie do kogo Wilk z Koszałka powinni sie zwrocic o rade?? bo piszesz ze sobie nie radza. kto jest tym ktory udzieli im pomocy w prowadzeniu druzyny? rozumiem ze ta osoba wg ciebie byla na stadionie i widzac stan toru mogla pomoc wyzej wymienionym w podjeciu wlasciwej decyzji??
ja sie nie znam na torach, za to licze na to ze sedzia ma o tym pojecie i skoro nie widzial mozliwosci rozegrania meczu to mial racje...
wolalabym zupelnie inny rozwoj wypadkow,nie lubie jezdzic na darmo setek kilometrow!
:),czasami :(

Awatar użytkownika
MLSpeedy
Junior

#280 Postautor: MLSpeedy » 25 lipca 2010, o 13:33

JAG pisze:.
i jeszcze mam pytanie do kogo Wilk z Koszałka powinni sie zwrocic o rade?? bo piszesz ze sobie nie radza. kto jest tym ktory udzieli im pomocy w prowadzeniu druzyny?

Co prawda to nie do mnie post ale pozwole sobie odp. To moze by tak zatrudnic kogos do klubu? Nawet od nastepnego sezonu. Np. Jacek Ziolkowski. No i podobno bylo pare osob juz w tamtym roku, ktore chcialy pomoc lecz nie skorzystano z tego. Ja wiem, ze obecna wladza musi sie nauczyc ale bez nauczyciela bedzie trudno. A ani p. Wojciechowski, p. Sprawka i p. Adamczuk nie maja pojecia o prowadzeniu klubu. Natomiast Wilk o trenowaniu i przygotowaniu toru. A to juz ich drugi rok.... I prosze mnie zaraz nie mieszac z blotem, bo mam prawo do takiego zdania. Pozdrawiam.

P.S. JAG, to nie sa pretensje do Ciebie :)

JAG
Senior

#281 Postautor: JAG » 25 lipca 2010, o 14:19

moze ktos od nastepnego sezonu bedzie moze nie.teraz mamy ten sezon i piszemy w tym watku o konkretnym meczu wobec tego do tego wlasnie meczu ja odnosze swoje pytania i odpowiedzi.

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#282 Postautor: grzesiek » 25 lipca 2010, o 14:33

grzesiek rozumiem ze ty byłes w Rawiczu i stad twoj post??
odpowiedz:
Ja tak jak juz wcześniej pisałem nie jestem zwolennikiem Harrego, ale sytuacja, którą on opisał, z boku wydaje się delikatnie mówiąc dziwna.

sedzia zjawil sie okolo 15

więc jeszcze trochę czasu było do meczu, aż tak się wszystkim spieszyło żeby nie zaczekać przynajmniej do godziny rozpoczęcia meczu?

bo piszesz ze sobie nie radza

a radza sobie wg. ciebie???!!!

No, ale ok. Ty tam byłaś więc widziałaś na własne oczy co i jak.Mnie tylko dziwią wypowiedzi innych którzy też tam byli i mówią trochę inaczej niż ty. A jeśli chodzi o znajomość toru to jakoś bardziej Siwkowi ufam.

pzdr. Grzesiek
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#283 Postautor: niespokojny » 25 lipca 2010, o 14:57

Przeciez cos strzelic czlowieka moze czytajac te dyskusje:evil:

Moze nam tez pasowalo przelozyc ten mecz? Czego nikt na to nie wpadl? Trener jest odpowiedzialny za wynik, glupi nie jest jak siw wydaje forumowym znawcom. Baran ze spalonym sprzetem, przewracajacy sie Rymel i 4 start z rzedu zarowno Czecha jak i Puzona. Rempala nie dosatal na czas nowego silnika, junior ma zajety termin. Kolejarz bal sie o dyspozycje Aldena. A moze nei chcail jechac po gnoju zeby znowu sobie czegos nie zrobic? Przelozono mecz, termin wszystkim naszym pasuje wiec po co krzyczycie? Nie przekonuje mi twierdzenie ze jak gospodarz nie robi toru blabla bla to juz cos znaczy. Tym bardziej ze caly ich najmocniejszy sklad byl na miejscu. Jesli sie boimy Rawicza, to w rundzie finalowej w ogole nie jedzmy do Lodzi :roll: . Jakby tor sie udalo zrobic to bylby krzyk, dlaczego nie probowalismy przelozyc w okolicznosci kiedy mamy problemy sprzetowe i nie ma Sweetmana. A jak do tego bysmy dostali w dupe to by wszyscy zwalniali zarzad i trenera za nieoprotestowanie toru i uzyskanie walkowera albo przelozenia. Rawicz ostatnio ma problemy finansowe i nie sadze zeby sprowadzal cala pake na darmo, aby sobie narobic kosztow.

Jak widac w kazdej sytuacji mozna byc takim forumowym znawca i w zaleznosci od sytuacji medrkowac przez manipulacje faktami i kreowanie spiskowej teori dziejow :evil:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#284 Postautor: Torsen » 25 lipca 2010, o 16:13

To wszystko utwierdza mnie w przekonaniu, że słusznym jest to, co pisałem od początku: trzeba było walczyć przede wszystkim o przyznanie walkowera.

ermen
Zawodowiec

#285 Postautor: ermen » 25 lipca 2010, o 17:03

A mnie utwierdza w przekonaniu, że co niektórzy chcą za wszelką cenę udowodnić tezę, którą sobie założyli na początku. Szkoda oczu aby to czytać....
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#286 Postautor: Egon » 25 lipca 2010, o 17:49

ermen pisze:Szkoda oczu aby to czytać....
Amen. Od dawna wiadomo, że na forum jest kilka tuzinów wszelkiej maści specjalistów: trenerów, toromistrzów, PR-owców, strategów i innych, którymi można by obsadzi wszystkie kluby polskich lig żużlowych i jeszcze pewnie kilku by zostało bez pracy. Teksty typu: "będę krytykował dopóki będzie to uzasadnione" wsadźmy między bajki. Nie po wszystkich, ale przynajmniej po niektórych użytkownikach forum spodziewałem się więcej ogłady..poziom dyskusji z tygodnia na tydzień rażąco spada. A szkoda.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#287 Postautor: Flint » 25 lipca 2010, o 18:00

MLSpeedy pisze:To moze by tak zatrudnic kogos do klubu? Nawet od nastepnego sezonu. Np. Jacek Ziolkowski.

Litości! W Rzeszowie Ziółkowskiego kiedyś kręcili sami zawodnicy Marty Hadykówki, a jeśli chodzi o drużyny przeciwne to od samego początku robili z nim co chcieli. Co to za kierownik, który przekłada mecz na termin, gdzie nie będzie mogło wystąpić dwóch liderów jego drużyny? A później jeszcze typ wyskakuje z pretensjami do Gdańska, że nie zachowują się fair play i w ogóle jedzie po Polnym i Chomskim nie widząc swoich, ŻENUJĄCYCH błędów. Po wywiadzie dla gazety wielu stwierdziło, że typowi słoma z butów wychodzi. Trudno się nie zgodzić.;]
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

JAG
Senior

#288 Postautor: JAG » 25 lipca 2010, o 19:22

grzesiek nie bede z toba dyskutowac bo nie czytasz tego co ja pisze. nie bylo szans na poprawe pogody w dniu meczu!!!!! widzial to sedzia,widzieli to wszyscy ktorzy byli na stadionie. nie bylo na co czekac,bo tor by nie przesechl!!
jesli chodzi o ocene trenera i kierownika druzyny czy kierownictwa klubu nie mam potrzeby pisac o tym na tym forum. swoje uwagi,czy tez moje widzenie sprawy kieruje bezposrednio do wyzej wymienionych osob.

jerry78
Trener

#289 Postautor: jerry78 » 26 lipca 2010, o 08:23

Torsen pisze:To wszystko utwierdza mnie w przekonaniu, że słusznym jest to, co pisałem od początku: trzeba było walczyć przede wszystkim o przyznanie walkowera.

Naprawdę myślisz, że sędzia w obecności prezesa klubu Rawicza a zarazem członka władz GKSŻ Dariusza Cieślaka odważyłby się przyznać walkower przeciwko tej drużynie???
Mało realne, nawet upór Harrego by nie pomógł. Bądźmy realistami. Mecz został przełożony i to już się nie odstanie. Trzeba walczyć o zwycięstwo na torze i już.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#290 Postautor: ravajas » 26 lipca 2010, o 09:47

a mnie to utwierdza w przekonaniu, że skoro mecze ma nam wygrywać tor, a nie zawodnicy, to z czym my mamy awansować? kto ma nam wywalczyć ten awans w rundzie finałowej, ewentualnie w barażu?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
synek

#291 Postautor: synek » 26 lipca 2010, o 09:56

ravajas pisze:a mnie to utwierdza w przekonaniu, że skoro mecze ma nam wygrywać tor, a nie zawodnicy, to z czym my mamy awansować? kto ma nam wywalczyć ten awans w rundzie finałowej, ewentualnie w barażu?

niespokojny pisze:Moze nam tez pasowalo przelozyc ten mecz? Czego nikt na to nie wpadl? Trener jest odpowiedzialny za wynik, glupi nie jest jak siw wydaje forumowym znawcom. Baran ze spalonym sprzetem, przewracajacy sie Rymel i 4 start z rzedu zarowno Czecha jak i Puzona. Rempala nie dosatal na czas nowego silnika, junior ma zajety termin. Kolejarz bal sie o dyspozycje Aldena. A moze nei chcail jechac po gnoju zeby znowu sobie czegos nie zrobic? Przelozono mecz, termin wszystkim naszym pasuje wiec po co krzyczycie? Nie przekonuje mi twierdzenie ze jak gospodarz nie robi toru blabla bla to juz cos znaczy. Tym bardziej ze caly ich najmocniejszy sklad byl na miejscu. Jesli sie boimy Rawicza, to w rundzie finalowej w ogole nie jedzmy do Lodzi :roll: . Jakby tor sie udalo zrobic to bylby krzyk, dlaczego nie probowalismy przelozyc w okolicznosci kiedy mamy problemy sprzetowe i nie ma Sweetmana. A jak do tego bysmy dostali w dupe to by wszyscy zwalniali zarzad i trenera za nieoprotestowanie toru i uzyskanie walkowera albo przelozenia. Rawicz ostatnio ma problemy finansowe i nie sadze zeby sprowadzal cala pake na darmo, aby sobie narobic kosztow.

Zgadzam sie w 100% z tymi dwoma przedmówcami. reszta powinna się udac na urlop bo słonce dało wam po głowie ostro w palnik.
PS.To juz nie temat o meczu w Rawiczu tylko bezsensowne paplaniny kto ma racje i kto sie lepiej zna na zuzlu. Wymiencie sie Panowie numerami umowcie i podyskutujcie w 4 , 6, 8, 10 oczu jak chcecie.

ermen pisze:A mnie utwierdza w przekonaniu, że co niektórzy chcą za wszelką cenę udowodnić tezę, którą sobie założyli na początku. Szkoda oczu aby to czytać....

Koniec.

jerry78
Trener

#292 Postautor: jerry78 » 26 lipca 2010, o 10:11

A tak w ogóle to dzisiaj chyba powinniśmy poznać składy awizowane na ten mecz... zobaczymy czy Wilk poprzestawia coś w parach.

Hell

#293 Postautor: Hell » 26 lipca 2010, o 13:36

niespokojny pisze:Przeciez cos strzelic czlowieka moze czytajac te dyskusje:evil:

Moze nam tez pasowalo przelozyc ten mecz? Czego nikt na to nie wpadl? Trener jest odpowiedzialny za wynik, glupi nie jest jak siw wydaje forumowym znawcom. Baran ze spalonym sprzetem, przewracajacy sie Rymel i 4 start z rzedu zarowno Czecha jak i Puzona. Rempala nie dosatal na czas nowego silnika, junior ma zajety termin. Kolejarz bal sie o dyspozycje Aldena. A moze nei chcail jechac po gnoju zeby znowu sobie czegos nie zrobic? Przelozono mecz, termin wszystkim naszym pasuje wiec po co krzyczycie? Nie przekonuje mi twierdzenie ze jak gospodarz nie robi toru blabla bla to juz cos znaczy. Tym bardziej ze caly ich najmocniejszy sklad byl na miejscu. Jesli sie boimy Rawicza, to w rundzie finalowej w ogole nie jedzmy do Lodzi :roll: . Jakby tor sie udalo zrobic to bylby krzyk, dlaczego nie probowalismy przelozyc w okolicznosci kiedy mamy problemy sprzetowe i nie ma Sweetmana. A jak do tego bysmy dostali w dupe to by wszyscy zwalniali zarzad i trenera za nieoprotestowanie toru i uzyskanie walkowera albo przelozenia. Rawicz ostatnio ma problemy finansowe i nie sadze zeby sprowadzal cala pake na darmo, aby sobie narobic kosztow.

Jak widac w kazdej sytuacji mozna byc takim forumowym znawca i w zaleznosci od sytuacji medrkowac przez manipulacje faktami i kreowanie spiskowej teori dziejow :evil:

Widze, że znalazł sie ktos kto dobrze ogarnął całą sytuację. POLAC MU !

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#294 Postautor: truskawa » 26 lipca 2010, o 15:11

Będę jechał autem do Rawicza, mogę zabrać dwie osoby za free, z tym że jest to opcja łanłejtiket, bo zostaje tam na dłużej.

Oczywiście jak gospodarze zaczną już dzis ubijac tor, bo opady mogą byc w w tym tygodniu przelotne, acz regularne :?
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

kylong
Junior
Kontakt:

#295 Postautor: kylong » 27 lipca 2010, o 10:35

Awizowane:
KMŻ Lubelski Węgiel
1. Lukas Dryml
2. Tomasz Rempała
3. Mariusz Puszakowski
4. Adrian Rymel
5. Karol Baran
6. Tadeusz Kostro

Kolejarz Rawicz
9. Marcin Nowaczyk
10. Alan Marcinkowski
11. Sebastian Alden
12. Wiktor Gołubowskij
13. Eric Andersson
14. Tobiasz Musielak
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

jerry78
Trener

#296 Postautor: jerry78 » 27 lipca 2010, o 10:59

Przez chwile na syfach była informacja że mecz jest w sobote 31 lipca :lol: ale już widzę poprawili.

Co do składu i układu par to praktycznie bez zmian i u nas i w Rawiczu. Jedynie TR wskoczył w miejsce Piszcza.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#297 Postautor: niespokojny » 28 lipca 2010, o 19:42

Simon Stead wystąpił w tym sezonie w sześciu meczach pilskiej drużyny i obecnie posiada najlepszą średnią w drugiej lidze, która wynosi 13,17 punktów. Anglik planuje wystartować w niedzielnym pojedynku Polonii Piła z Kolejrzem Rawicz.

Charczenko, Korolev, Swist i Rembas tez jada. Wydaje mi sie ze piatkowy mecz bedzie o pietruche :P
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#298 Postautor: GIGI » 28 lipca 2010, o 21:07

Staszek Burza napisał pisze:
Chcę być na wszystkich treningach w Łodzi i dobrze się przygotować do meczów. Muszę się tutaj skoncentrować na jeździe i nie mogę sobie pozwolić, żeby przed jakimś ważnym meczu zamiast na treningu być w Anglii - zakończył niespełna 33-letni zawodnik.

...to się nazywa profesjonalizm ..ehh

jerry78
Trener

#299 Postautor: jerry78 » 28 lipca 2010, o 22:46

Wiadomo kto będzie sędziował nasz mecz? Mam nadzieje, że nikt z Leszna, ani żaden przydupas Cieślaka. Po GKSŻ można się wszystkiego spodziewać, co widać w przypadku meczu Rzeszów - Gdańsk.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#300 Postautor: Speedway » 28 lipca 2010, o 22:52

W pierwotnym terminie był Grzegorz Sokołowski z Ostrowa. Nie ma żadnych zmian w późniejszych komunikatach, więc chyba znów będzie on.
Obrazek