Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 20.06.2010
Re: Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 20.06.2010
Dryml pojechal tak jak nakazuje mu doswiadczenie - w pierwszych biegach po małej, potem w zaleznosci od sytuacji (szukanie kolegi z pary) mozna poprobowac szerzej - w ostatnim biegu bardzo ladnie sobie badał sciezki. Nie ma co gadac - profesjonalista, ktory niestety nie mial z kim sie scigac.
- Egon
- Zawodowiec
Dobra już dajcie spokój Jendrejowi. To jego pierwszy dzień w pracy :] Duży stres, wiadomo, że jazdy w lidze nie da się porównać do juniorskich turniejów, czy innych tego typu wydarzeń. Pojechał jak pojechał i dobrze.
Widzę, że co by nasi nie pojechali to i tak będzie więcej biadolenia i narzekania..trochę luzu ludzie..
Może się jednak wypowiesz o transferze Sitery? Rzekomo kontrakt podpisany na korzystnych dla nas warunkach więc nie rozumiem w czym problem..w tym, że jest do dyspozycji jeden senior więcej?Bochen pisze:Sitera to pomyłka transferowa i tutaj mi się nawet nie chce wypowiadać
Widzę, że co by nasi nie pojechali to i tak będzie więcej biadolenia i narzekania..trochę luzu ludzie..
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
czy moze mi ktos wytłumaczyć skąd sie biorą zapowiedzi startu Sweetmana w piatek? jakoś nie za bardzo chce mi sie w to wierzyć. piatek, sobota niedziela jezdzi w Anglii.
J.Rempała pisze:W pierwszej fazie zawodów stwierdziłem, że mój motocykl jest za mocny. Musiałem trochę zmienić ustawienia pod tor, który był bardzo przyczepny
Ciekawe jak mocno przyczepny był tor w ostrowie w porównaniu do naszego??
Co do walki o jedno miejsce w składzie między Tomkami, to postawibłym na Piszcza. Szybki ze startu i szybki na trasie. Z biegu na bieg coraz lepiej i pewniej wyglądał na motocyklu. Rempała przechodzi wyraźny kryzys sprzętowy.
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
Tomek Rempała wczoraj jeździł na jakimś starym silniku, który i tak okazał się lepszy od tych nowych. Dzisiaj te dwa nowe idą do roboty. Na czwartek maja być gotowe i zobaczymy co są warte. Pewnie dlatego trener mówi, że na czwartkowym treningu zadecyduje się kto jedzie ( Piszcz czy Rempała).
Jeżeli chodzi o Piszcza to przez całe zawody bacznie go obserwowałem i faktycznie zamiast teoretycznie jeździć coraz gorzej,to on na odwrót jeździł coraz lepiej, a ostatni bieg pojechał bez żadnych problemów. Jeżeli wygra rywalizację z TRem to ja bym zaczął z powrotem, myśleć nieśmiało jeszcze o zrobieniu tego bonusa.

Jeżeli chodzi o Piszcza to przez całe zawody bacznie go obserwowałem i faktycznie zamiast teoretycznie jeździć coraz gorzej,to on na odwrót jeździł coraz lepiej, a ostatni bieg pojechał bez żadnych problemów. Jeżeli wygra rywalizację z TRem to ja bym zaczął z powrotem, myśleć nieśmiało jeszcze o zrobieniu tego bonusa.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
J.Rempała pisze:W pierwszej fazie zawodów stwierdziłem, że mój motocykl jest za mocny. Musiałem trochę zmienić ustawienia pod tor, który był bardzo przyczepny
Czy to w ogóle ma sens? Tor bardzo przyczepny, a silnik za mocny? Rozumiem, że problem zbyt mocnego silnika może występować, jak jest twardo i nie ma przyczepności, ale na przyczepnym, tym bardziej bardzo przyczepnym, duża moc jest chyba jak najbardziej pożądana?
Poza tym, jeśli silnik jest za mocny na przyczepny tor, to na jaki jest dobry? Na podjazd pod Mount Everest?
również na to zwrócilem uwagę, może to jakis bład dziennikarza.
Poza tym radze wszystkim włozyc miedzy bajki historie o nieporadności i brakach kondycyjnych Jacka na przyczepnym.
To jest najbardziej doświadczony zawodnik w tej lidze. W tamtym roku top ten, a teraz jezdząc w lepiej zorganizowanym klubie zdominował te rozgrywki.
Proponuje wiec przestac powtarzac jak mantre stereotyp o otwierających się rękach, bo to troche komiczne
Poza tym radze wszystkim włozyc miedzy bajki historie o nieporadności i brakach kondycyjnych Jacka na przyczepnym.
To jest najbardziej doświadczony zawodnik w tej lidze. W tamtym roku top ten, a teraz jezdząc w lepiej zorganizowanym klubie zdominował te rozgrywki.
Proponuje wiec przestac powtarzac jak mantre stereotyp o otwierających się rękach, bo to troche komiczne
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
- niespokojny
- Trener
A moim zdaniem Jacus ma bardzo szybkie silniki. Na poziomie e-ligi. Na prostych jest bardzo szybki, ale przed lukiem sporo odpuszcza gazu. Przy II ligowej biedzie sprzetowej to przynosi skutek. Ale czy tak jest zobaczymy w piatek. Wydaje mi sie, ze 4 naszych rajderow nie powinno z nim przegrac.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Nie tylko Twoim zdaniem Jacek ma bardzo szybkie motorki. Robi silniki Kołodziejowi, Pawlickiemu i wielu innym i cała masa eligi stoi w kolejce do niego. To wiadomo, że sobie gorszych nie robi.
Edit:
To chyba dzisiaj powinny być podane składy na piatkowy mecz.
Edit:
To chyba dzisiaj powinny być podane składy na piatkowy mecz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Awizowany skład Łodzi:
1. Łukasz Jankowski
2 .Marcin Jędrzejewski
3.Jacek Rempała
4. Stanisław Burza
5.Piotr Dym
6. Mateusz Kowalczyk
P.S. Spikerem będzie Tomasz Lorek.
1. Łukasz Jankowski
2 .Marcin Jędrzejewski
3.Jacek Rempała
4. Stanisław Burza
5.Piotr Dym
6. Mateusz Kowalczyk
P.S. Spikerem będzie Tomasz Lorek.
na jankowskiego powinien byc rymel, a na jacka dryml, z tadkiem pomimo konfliktu mam nadzieje, ze pojedzie puzon, a co do kolegów z par drymla i rymla to imo baran i piszcz ale kto z kim to nie wiem.
edit by grzesiecek: pozwolilem sobie wstawic kilka przecinkow zeby to zdanie mialo jakikolwiek sens
edit by grzesiecek: pozwolilem sobie wstawic kilka przecinkow zeby to zdanie mialo jakikolwiek sens
Pozdrawiam
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
A tutaj nasz awizowany:
9. L.Dryml
10.T.Piszcz
11.K.Baran
12.A.Rymel
13.M.Puszakowski
14.T.Kostro
9. L.Dryml
10.T.Piszcz
11.K.Baran
12.A.Rymel
13.M.Puszakowski
14.T.Kostro
Proste, powinno to wyglądać tak:
9. Baran
10. Dryml
11. Rymel
12. ???
13. Puszakowski
14. Kostro
15. ????
Jankes jedzie z: 9,10 ; 11,12; 13,14; 11,14.
Jacek jedzie z: 11,12; 13,14; 9,10; 10,13.
Dryml musi jechać z 10. Dwa razy z Jackiem i raz z Jankesem. Rymel dwa razy z Jankesem, raz z Jackiem. Kwestia tego czy lepiej dac Rymela czy Puzona pod 11.
Edit: Mistrzowie świata w Lublinie. Puszczać na Jacka dwa razy Piszcza. Brawo brawo.
9. Baran
10. Dryml
11. Rymel
12. ???
13. Puszakowski
14. Kostro
15. ????
Jankes jedzie z: 9,10 ; 11,12; 13,14; 11,14.
Jacek jedzie z: 11,12; 13,14; 9,10; 10,13.
Dryml musi jechać z 10. Dwa razy z Jackiem i raz z Jankesem. Rymel dwa razy z Jankesem, raz z Jackiem. Kwestia tego czy lepiej dac Rymela czy Puzona pod 11.
Edit: Mistrzowie świata w Lublinie. Puszczać na Jacka dwa razy Piszcza. Brawo brawo.
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
[quote="Egon"]Dobra już dajcie spokój Jendrejowi. To jego pierwszy dzień w pracy :] Duży stres, wiadomo, że jazdy w lidze nie da się porównać do juniorskich turniejów, czy innych tego typu wydarzeń. Pojechał jak pojechał i dobrze.
Warto przypomnieć, że nie wszyscy nasi żużlowcy mieli tak wymarzony początek kariery, np. http://www.gkm.grudziadz.net/zawodnicy/dados.html, a jednak...potem przyszły sukcesy, tak więc poczekajmy 2-3 sezony, a potem oceny
Warto przypomnieć, że nie wszyscy nasi żużlowcy mieli tak wymarzony początek kariery, np. http://www.gkm.grudziadz.net/zawodnicy/dados.html, a jednak...potem przyszły sukcesy, tak więc poczekajmy 2-3 sezony, a potem oceny
harry pisze:Nie tylko Twoim zdaniem Jacek ma bardzo szybkie motorki. Robi silniki Kołodziejowi, Pawlickiemu i wielu innym i cała masa eligi stoi w kolejce do niego. To wiadomo, że sobie gorszych nie robi.
bratu też robi silniki?
No nie jestem zadowolony z naszego ustawienia.
Po zmianach par na Dyma i Burzę jedzie Dryml i Rymel, na Jacka Piszcz i Puzon a na Jankesa Baran z Kostro.
Na Dyma i Burzę to muszą poradzić sobie Piszcz z Baranem czy Puzonem, a na Jacę i Jankesa to wysłałbym właśnie Drymla i/lub Rymela.
Albo czujemy się tacy mocni że to nie robi różnicy
i bonus tak czy owak będzie nasz.
Istnieje też ewentualność, że zakładamy że będziemy przegrywać i taka para Dryml - Rymel w końcówce zrobi przewagę, ale nie chce mi się wierzyć, że mamy takie niskie mniemanie o sobie.
Po zmianach par na Dyma i Burzę jedzie Dryml i Rymel, na Jacka Piszcz i Puzon a na Jankesa Baran z Kostro.
Na Dyma i Burzę to muszą poradzić sobie Piszcz z Baranem czy Puzonem, a na Jacę i Jankesa to wysłałbym właśnie Drymla i/lub Rymela.
Albo czujemy się tacy mocni że to nie robi różnicy
Istnieje też ewentualność, że zakładamy że będziemy przegrywać i taka para Dryml - Rymel w końcówce zrobi przewagę, ale nie chce mi się wierzyć, że mamy takie niskie mniemanie o sobie.
A może po prostu Wilk nie przeanalizował ustawienia rywala? Wydaje mi sie to prawdopodobne...
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
BR pisze:harry pisze:Nie tylko Twoim zdaniem Jacek ma bardzo szybkie motorki. Robi silniki Kołodziejowi, Pawlickiemu i wielu innym i cała masa eligi stoi w kolejce do niego. To wiadomo, że sobie gorszych nie robi.
bratu też robi silniki?
Nie.
To co zaproponowal Ramzes jest optymalne - poniewaz pod 10a jedzie gosc dwa razy na Jacka powinien byc to najlepszy startowiec w druzynie. Kwestia kto nim jest:) Z drugiej strony, skoro nasi liderzy krecili wczoraj zblizone czasy, a Piszczyk wychodzil ze startu niegorzej od Drymla to może jednak trener uznal ze nie ma to wiekszego znaczenia. Co by nie było - ja o bonusie nie mysle (bo wydaje mi sie nierealny) - wazne jest wygrac.
Masi pisze:A może po prostu Wilk nie przeanalizował ustawienia rywala? Wydaje mi sie to prawdopodobne...
O to, to. Janusz Stachyra wracaj do Nas w przyszłym roku.
Ciekawe kto pojedzie za Sweetmana ?
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!
Wilk twierdził, że najpewniej Edberg. Może Hadek, ale bliżej jest mu do Edberga.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Miejmy nadzieję że Edberg czy Hadek, pojawi się na czwartkowym treningu.
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!
DJPEPE pisze:Warto przypomnieć, że nie wszyscy nasi żużlowcy mieli tak wymarzony początek kariery, np. http://www.gkm.grudziadz.net/zawodnicy/dados.html, a jednak...potem przyszły sukcesy, tak więc poczekajmy 2-3 sezony, a potem oceny
gratulacje, wlasnie porownales Jendreja, ktory ma 21 lat do Dadosa, ktory gdy zaczynal starty w lidze mial lat 16
nie pozostaje nic innego jak czekac na sukcesy Jendreja - MIMP, IMŚJ...
METHANOL ADVENTURE TEAM
Nie w tym rzecz - upraszczasz sprawę - przecież chodziło o jazdę Jendreja, nie o wiek. Wszak sport żuzlowy rządzi się swoimi prawami. Ilu było Polaków-mistrzów świata juniorów i słuch o nich zaginął, a niektórzy zaczynają później i ..osiągają sukcesy w tej dyscyplinie sportu.Tak więc nie oceniajmy kogoś po jednym starcie i ..tyle!
- niespokojny
- Trener
Ramzes pisze:Edit: Mistrzowie świata w Lublinie. Puszczać na Jacka dwa razy Piszcza. Brawo brawo.
I bardzo dobrze. Jak Piszcz wygra starty to Rempal go nie minie. Co innego z Jankowskim, ktory na przyczepnych torach jak dotad (Rawicz i Ostrow) krecil komplety...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych