jednak pół miliona dla Spartakusa
Lubelski klub w sezonie 2010
- tezetomaniak
- Trener
-
Speedway Fan
- Senior
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
idz razem z piatkiem plakac w kat 
głupia uwaga patrzac na to iż miasto na caly lubelski sport na jedna ture daje kolo miliona a teraz znowu motor daje dupy i wyciaga raczke po kase i dostanie pol banki za nic. Sorry ale mi się to nie podoba ze tak faworyzuje się jedną dziedzinę sportu a to ze nie bedzie mial kto grac na krochmalnej to co to za argument? zanim wybudują ten stadion to kopacze dojda do ekstraklasy dwa razy i 3 razy spadną na samo dno także to zaden argumnet. Zanim by wybudowali stadion motor mial by czas zeby zdobyc 1-2 lige walczac z innymi druzynami. Do boju spartakus! Ave!
Pozdrawiam
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Hela pisze:Fajnie, że robi się kliemat korzystny dla żużla. Trzeba ten moment maksymalnie wykorzystać, bo kto wie co się będzie działo po wyborach.
Nic tylko zakładać jak najszybciej spółkę i korzystając z tego klimatu również wyjąć z miasta 500 tys zł. (W przytaczanej przez Piątka Bydgoszczy która sportami motorowymi stoi, miasto jest udziałowcem w trzech społkach: piłkarskiej, żużlowej i siatkarskiej).
Takiego samego argumentu z Krochmalną użył drugi moj "ulubiony" (obok Piątka) radny - Pan Sadowski.Hela pisze:I dziwne by było gdyby miasto pozwoliło upaść Motorowi. Po co więc ten staion na Krochmalnej?
Ja komentarz do tej sytuacji mam jeden: kibice piłkarskiego Motoru wiecznie płaczą, że to niby klub żużlowy zabiera im pieniądze. Więcej chyba nie muszę dodawać...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Jeśli liczyli na sponsoring Lubelskiego Węgla Bogdanka S.A. to w sumie mają racjękibicLBN pisze:kibice piłkarskiego Motoru wiecznie płaczą, że to niby klub żużlowy zabiera im pieniądze.
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Aktualne statystyki po XI kolejce:

"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Jezu, nie sądziłem, że ktos kiedys bedzie pokazywał klub zuzlowy z Lublina jako najbardziej stabilny finansowo w województwie, co to sie dzieje
A co srednich, to wiem ze dopiero 2 mecze pojechał, no ale Dryml miał nie przegrywać...
A co srednich, to wiem ze dopiero 2 mecze pojechał, no ale Dryml miał nie przegrywać...
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:

"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Wybiegając nieco w przyszłość, po rundzie zasadniczej na 99% zajmujemy drugie miejsce. Jeśli poważnie myślimy o awansie, to trzeba by już teraz przyjrzeć się rozkładowi meczów w fazie finałowej pod kątem możliwości korzystania z naszych wzmocnień. Śledząc terminarz mamy:
15 sierpnia
3. drużyna - Lublin
Dryml i Sweetman wolni; Rymel ma dzień wcześniej mecz, teoretycznie do dyspozycji
22 sierpnia
Lublin - Łódź
Dryml dzień wcześniej GP Challenge w Vojens, więc nie wiadomo; Rymel zajęty; Sweetman dzień później mecz w barwach Coventry, teoretycznie wolny
29 sierpnia
4. drużyna - Lublin
Dryml dzień później Anglia; Sweetman zajęty; Rymel mecze w Anglii 28 i 30
5 września
Lublin - 4. drużyna
wszyscy do dyspozycji
19 września
Lublin - 3. drużyna
wszyscy do dyspozycji
26 września
Łódź - Lublin
Dryml wolny; Rymel dzień wcześniej Anglia; Sweetman być może dzień później playoffy z Coventry, więc teoretycznie wszyscy do dyspozycji
15 sierpnia
3. drużyna - Lublin
Dryml i Sweetman wolni; Rymel ma dzień wcześniej mecz, teoretycznie do dyspozycji
22 sierpnia
Lublin - Łódź
Dryml dzień wcześniej GP Challenge w Vojens, więc nie wiadomo; Rymel zajęty; Sweetman dzień później mecz w barwach Coventry, teoretycznie wolny
29 sierpnia
4. drużyna - Lublin
Dryml dzień później Anglia; Sweetman zajęty; Rymel mecze w Anglii 28 i 30
5 września
Lublin - 4. drużyna
wszyscy do dyspozycji
19 września
Lublin - 3. drużyna
wszyscy do dyspozycji
26 września
Łódź - Lublin
Dryml wolny; Rymel dzień wcześniej Anglia; Sweetman być może dzień później playoffy z Coventry, więc teoretycznie wszyscy do dyspozycji
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2010, o 19:58 przez rafir, łącznie zmieniany 2 razy.
To, że ktoś ma mecz w sobotę i poniedziałek to nie problem. Dlatego ta rozpiska wygląda całkiem obiecująco. Aby myśleć o awansie trzeba jeszcze przed playoff:
1. Wygrać u siebie z Łodzią (porażka u nas to praktycznie koniec marzeń o awansie)
2. Wygrać na wyjeździe z Rawiczem (porażka to kolejna strata punktów do Łodzi w przypadku awansu Rawicza do playoff)
3. Wygrać u siebie z Opolem i zdobyć bonusa (może się okazać, że to mało istotny mecz, bo Opole raczej do playoff się nie załapie)
1. Wygrać u siebie z Łodzią (porażka u nas to praktycznie koniec marzeń o awansie)
2. Wygrać na wyjeździe z Rawiczem (porażka to kolejna strata punktów do Łodzi w przypadku awansu Rawicza do playoff)
3. Wygrać u siebie z Opolem i zdobyć bonusa (może się okazać, że to mało istotny mecz, bo Opole raczej do playoff się nie załapie)
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Zgadza się. Mecz w Rawiczu jest dla nas kluczowy. Już dawno o tym pisałem.
No zaczynają się decydujące mecze. Opole 10.07 wygrywa u siebie z Krakowem bonusa i wchodzi ostro do gry.
Łodź na 5 ostatnich meczów 4 ma na wyjeździe i to nie łatwe. Ostrów, Lublin, Opole i Krosno i na koniec u siebie Kraków. W zasadzie moga liczyć tylko na bonusy i 3 punkty z Krakowem. My na 4 ostatnie tylko jeden wyjazd do Rawicza i też do wygrania. Z pozostałych Ostrów wydaje się mieć najkorzystniejszy układ i Piła też niegłupi. Coś mi się wydaje, że o awansie decydować będzie jeden, dwa punkty.
Łodź na 5 ostatnich meczów 4 ma na wyjeździe i to nie łatwe. Ostrów, Lublin, Opole i Krosno i na koniec u siebie Kraków. W zasadzie moga liczyć tylko na bonusy i 3 punkty z Krakowem. My na 4 ostatnie tylko jeden wyjazd do Rawicza i też do wygrania. Z pozostałych Ostrów wydaje się mieć najkorzystniejszy układ i Piła też niegłupi. Coś mi się wydaje, że o awansie decydować będzie jeden, dwa punkty.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Meesha mam drugiego kandydata na wzmocnienie obok Veverki 
6. Ondrej Smetana 1 (1)

6. Ondrej Smetana 1 (1)
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
zanosi sie pewnie na baraze z rkm.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... row-rybni/
nie ciekawie to u nich wyglada a i kibice na syfach przewiduja z nami porazke.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... row-rybni/
nie ciekawie to u nich wyglada a i kibice na syfach przewiduja z nami porazke.
never ride faster than your angel can fly
Moze chodzilo o Kubice.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
- niespokojny
- Trener
Wracajac do domu sluchalem sobie radia Lublin i prezio Wojeciechowski apelowal o ratowanie lubelskiego zuzla i powiedzial, ze Bogdanka nie da rady sama prowadzic klubu, dlatego potrzebni sa kolejni sponsorzy. Ponadto ten mecz kosztowal nas jak dwa z niewielkim zwyciestwem i duuuuzo kasy pojdzie. Ogolnie nastroj zalobny... 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
No to niech się weźmie do roboty a nie jego rola to tylko pobieranie co miesięcznego prezesowskiego wynagrodzenia i apele, a to do Ratusza a to do Zuka a to do Karpińskiego.
Opieranie działalności klubu o "układ polityczny" zawsze skazane jest na porażkę.
Opieranie działalności klubu o "układ polityczny" zawsze skazane jest na porażkę.
MOTYLA NOGA!!! jakoś kopany Motor potrafił wyrwać dodatkową kasę z ratusza na rzekome ratowanie piłki, a w tym KMŻ wiecznie mają problem z dogadaniem się z ludźmi z UM Lublin.
Może nadszedł czas zatrudnić z Prawdziwego zdarzenia Managera ds. marketingu!!
Może nadszedł czas zatrudnić z Prawdziwego zdarzenia Managera ds. marketingu!!
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!
skąd masz info, że Prezes pobiera wynagrodzenie za pełneinie swojej funkcji
?
skąd masz info, że Prezes pobiera miesięczne wynagrodzenie za pełnienie tej funkcji?
janaz pisze:No to niech się weźmie do roboty a nie jego rola to tylko pobieranie co miesięcznego prezesowskiego wynagrodzenia i apele, a to do Ratusza a to do Zuka a to do Karpińskiego.
skąd masz info, że Prezes pobiera miesięczne wynagrodzenie za pełnienie tej funkcji?
Jeżeli my nie mamy kasy co nam dała Bogdanka, to chyba pan prezes obstawia w kasynie 
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

A ktoś wie NA PEWNO ile dała? Bo ja słyszałem już tyle wersji...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Tyle, o ile poprosili. Ale dokładnej kwoty nie znam.
Ale skoro dostali tyle, ile chcieli, to skąd znów te lamenty?
Ale skoro dostali tyle, ile chcieli, to skąd znów te lamenty?
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."