#374 Postautor: DJPEPE » 4 lipca 2010, o 21:47
Tytuł: Re: Ostrovia - KMŻ Lublin 06.06.10
PostNapisane: 7 czerwca 2010, o 17:47
Jak pisałem, że Rempała i Darkin do wywalenia, to wszyscy mnie zjechali. Teraz wszyscy jednak piszą, że Darkin do wywalenia, a Rempała to super napieracz (tematu Puzona i Barana nawet nikt nie rusza, czyli są super ekstra i do tego doszedł Dryml), więc mamy (waszym zdaniem) 4 super zawodników, a meczów nie wygrywamy!
Czekam na krytykę
Tytuł: Re: Ostrovia - KMŻ Lublin 06.06.10
PostNapisane: 7 czerwca 2010, o 18:41
Kadrowicz
Baran jest znacznie wolniejszy niż w zeszłym roku i pisałem to już dawno. Nie ma tempa, widać to nawet w Lublinie. Fatalne występy indywidualne pokazują, że jest jakiś problem. Jeśli już z kimś gadać o przyczynach problemów, to przede wszystkim z nim. W Lublinie przypomina mi Piszcza z 2007 roku, kiedy widać było, że motocykl mu ciągle słabnie, a on i tak nie pozwala się wyprzedzić szybszym rywalom. Na wyjazdach jest jednak gorzej. Ewidentnie zniżył loty, ciekawe, czego brakuje.
Darkin na dziś jest z całą pewnością do odstawienia, ale tylko pod warunkiem, że do dyspozycji jest Rymel. W innym wypadku, chociaż kładzie mecze jeden za drugim, może się okazać, że trzeba go znowu wstawić do składu, bo w Lublinie na pewno jest lepszy od Zielińskiego. Dlatego emocjonalne podejście do sprawy niczego dobrego nie załatwi.
Błędem trenera jest publiczne piętnowanie Kostro za ten deflektor w kontekście wyniku meczu. Błąd jest oczywisty i piętnowanie go nie ma sensu, jest kopaniem leżącego, a przecież mamy do czynienia z zawodnikiem młodym, który dopiero się rozwija. Najgorsze, co można zrobić, to podciąć mu skrzydła. A publiczne zwalanie na niego winy za porażkę zespołu składającego się z Barana, Puszakowskiego, Rempały, Drymla i Darkina to jednak przegięcie.
Sygnały o słabej jeździe Darkina, Rempały i ...Barana - były już miesiąc temu, dlatego też proponuję więcej dyscypliny[ czyt. więcej treningów], panie trenerze!
p.s. Zacytowalem całe posty, żeby nie było, że manipuluję.