kto to robił?
Marketing mix w klubie żużlowym
Re: Marketing mix w klubie żużlowym
olala!!! ale amotorszczyzna w tych autobusach
kto to robił?
kto to robił?
Cooper pisze:Radzio pisze:masakra z tą reklamą jak zobaczyłem w autobusie - zgłosiłem już to, zobaczymy co zrobią
A kto jest za marketing odpowiedzialny w klubie?
nie mam pojęcia, ale chyba nie ma takiej funkcji albo pewnie dyrektor
choć ostatnio słyszałem, że klub zatrudnił osoby na stanowisko promocyjno-menadżerskie czy jakoś tak
meesha pisze:Gdzieś w jakimś programie wyczytałem, że Radosław Wołodyjowski czy jakoś tak![]()
Taki żarcik Radziu, mam nadzieję, że się nie obrazisz
tez właśnie to wyczytałem i byłem zaskoczony:) jeszcze na takim... programie
ja tylko podrzucam pomysły i sposoby realizacji ale chyba to nie trafia do zarządu
Radzio pisze:
ja tylko podrzucam pomysły i sposoby realizacji ale chyba to nie trafia do zarządu
Sprytnie, sprytnie:) Jak cos dobre to Radzio wymyslil, a jak cos zlego to Radzio z klubem nie ma nic wspolnego
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
A może tak reklamować swój klub...http://sport.onet.pl/kluby/1613746,fani ... tykul.html
Kshyhu w Zuzlowe roznosci pisze:Nie wiem, czy to najodpowiedniejszy dział i czy temat warty zaglądania, ale znalazłem przed chwilą przez przypadek coś takiego:
http://sport.onet.pl/kluby/1613746,fani ... tykul.html
Może warto się temu bliżej przyjrzeć? W sumie jest nas dużo!
Pozdrawiam!
Naczelny obrońca Karola Barana.
pomysł nawet fajny i ciekawy można nim się zainteresować, idą w ślady społecznościówki i fanklubów w stylu sport24.pl
ps. Koper zakładaj
ps. Koper zakładaj
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Radzio pisze:ps. Koper zakładaj
Proszę bardzo: http://ludzie.onet.pl/kluby/phj,speedwa ... ,klub.html
Działajcie
Radzio pisze:masakra z tą reklamą jak zobaczyłem w autobusie - zgłosiłem już to, zobaczymy co zrobią
Zrobili tak, że teraz wyświetla się tylko tabela ligowa. Także też nie halo
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
pewnie usunęli, tą ze złą informacją o meczu i chcieli zostawić cokolwiek o żużlu i zostawili ... tabele;p z tego co zdążyłem zaobserwować, choć mogę się mylić to i tabela jest nie aktualna w MPK
Chciałbym tylko zauważyć, że w przypadku nienależytego wykonania umowy przez MPK klubowi należy się z tego tytułu odszkodowanie.
No, chyba, że to klub podał złe dane, co również należy brać pod uwagę jako możliwe.
No, chyba, że to klub podał złe dane, co również należy brać pod uwagę jako możliwe.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Monitory nie są własnością MPK tylko firmy ModArt która świadczy usługi dla naszego klubu w zamian za reklamę na stadionie, w programach, plakatach itp.
No jak to? Przecież czasy barteru dawno minęły
A jak mają pokazywać samą tabelę z nami na piątym miejscu w trzeciej lidze to już lepiej niech nic nie pokazują 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Z tym barterem to już się chyba tłumaczyłem.
No to jak nie MPK, to ModArt, wszystko jedno, a nawet lepiej, bo Meesha nie będzie sadził złośliwości.
No to jak nie MPK, to ModArt, wszystko jedno, a nawet lepiej, bo Meesha nie będzie sadził złośliwości.
Materialy na pewno dostarcza klub albo ktos na prosbe klubu. Przy tabeli jest logo DW, z DW powiazany jest prezes Adamczuk wiec niewykluczone,ze to oni przygotowuja reklamy tych meczow.
Czas na zmiany :]
Jeżeli, ktoś chciałby zaangażować się w działalność klubu w sferze marketingowej (pomysły na promocje, rozwieszanie plakatów, pomoc przy organizacji happeningów, udział w przedsięwzięciach marketingowych - również osoby, które znają się na multimediach - grafika, obróbka filmów itp.) proszę te osoby o kontakt na PW. - Działanie w formie wolontariatu
- Egon
- Zawodowiec
Gwoli ścisłości napiszę, że z reklamami wyświetlanymi w autobusach już wszystko w porządku
Reklama jest całkiem fajna i dobrze zrobiona. Jedna strona to informacje o najbliższym meczu, a druga to tabela ligowa. Błędów nie dostrzegłem. Dało się zauważyć, że monitorki zwracają uwagę ludzi.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
ale nadal tabela moim zdaniem jest niepotrzebna - lepiej dać jakiś króciutki filmik z fajnej akcji niż tabele
- Egon
- Zawodowiec
Bez potrzeby jest tam ta tabela, strasznie przekłamuje.. filmik byłby na prawdę dobrym pomysłem..reklama "powisiałaby przez to trochę dłużej na monitorze 
Motor! Motor! Tylko Motor!
Chyba zacznę żałować, że nie jeżdżę MPK...
Dziwi mnie trochę, że na mieście nie ma jeszcze billboardów: "Lipcowy MARATON ŻUŻLOWY". Jak by nie było to przez niecałe 3 tygodnie jedziemy 3 mecze u siebie i wykupienie kilku dużych reklam powinno się opłacić. Jak to jest jeden mecz to byłoby to bez sensu, ale teraz to na prawdę trzeba było coś takiego wykorzystać - tylko już jest trochę za późno... Najlepsze w tym wszystkim jest to, że mecze zapowiadają się bardzo ciekawie i mogą "przywiązać" ludzi do żużla.
Dziwi mnie trochę, że na mieście nie ma jeszcze billboardów: "Lipcowy MARATON ŻUŻLOWY". Jak by nie było to przez niecałe 3 tygodnie jedziemy 3 mecze u siebie i wykupienie kilku dużych reklam powinno się opłacić. Jak to jest jeden mecz to byłoby to bez sensu, ale teraz to na prawdę trzeba było coś takiego wykorzystać - tylko już jest trochę za późno... Najlepsze w tym wszystkim jest to, że mecze zapowiadają się bardzo ciekawie i mogą "przywiązać" ludzi do żużla.
To kwestia tego na jakiej zasadzie wyświetlana jest ta reklama
zachęcam osoby, które chciały by pomagać przy reklamowaniu klubu o wysyłanie wiadomości na pw
Te osoby, które rozklejają plakaty tez niech napiszą na pw
zachęcam osoby, które chciały by pomagać przy reklamowaniu klubu o wysyłanie wiadomości na pw
Te osoby, które rozklejają plakaty tez niech napiszą na pw
Dziwi mnie trochę, że na mieście nie ma jeszcze billboardów: "Lipcowy MARATON ŻUŻLOWY". Jak by nie było to przez niecałe 3 tygodnie jedziemy 3 mecze u siebie i wykupienie kilku dużych reklam powinno się opłacić.
Można było też pomyśleć o jakichś "mini-karnetach" na te 3 mecze np. za 50 zł (kibic zadowolony bo dychę oszczędza, klub zadowolony bo ma z góry zapłaconą kase w sezonie urlopowym gdzie może być trudniej o frekwencję). Ale to już też za późno
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Trochę późno,ale mozna jeszcze to zrobić.
Choćby przez sprzedaż w niedziele specjalnych biletów uprawniających do wejscia na trzy mecze.
Oczywiście trzeba by to poprzeć medialnie przed niedzielnymi zawodami.
Choćby przez sprzedaż w niedziele specjalnych biletów uprawniających do wejscia na trzy mecze.
Oczywiście trzeba by to poprzeć medialnie przed niedzielnymi zawodami.
meesha pisze:Można było też pomyśleć o jakichś "mini-karnetach" na te 3 mecze [...] Ale to już też za późno
Czemu? Cz@rek ma racje. Zaprojektowac, wydrukowac na cyfrze i pociac 1000 biletow - to pol dnia. Koszt prawie zaden, reklamowac jak sie da, a w ostatecznosci pani w kasie moze kazdemu proponowac taki bilet przy najblizszej sprzedazy. Rozniesie sie w kolejce w sekunde
A co z ludźmi, którzy mają wyliczone kwoty, albo idą powiedzmy w 4 osoby rodziną? Nie każdy nosi kilka stówek w portfelu. Świetna okazja na promocję została zmarnowana.
Davv pisze:A co z ludźmi, którzy mają wyliczone kwoty...
Jak sie nie ma miedzi to sie w domu siedzi
A tak powaznie to mowie, ze koszt jest zaden, a sprobowac warto.
Co to za pytanie: co z tymi co maja wyliczone?
Odp. jest: Obejda sie smakiem zaoszczedzonej dychy.