Wanda Kraków - Lubelski Węgiel KMŻ Lublin 27.06.2010
Re: Wanda Kraków - Lubelski Węgiel KMŻ Lublin 27.06.2010
jeszcze takiego komunikatu nie bylo.
Pozdrawiam
Sweetman pomoże, aby niedziela była słodka dla żużlowców KMŻ?
Od kilkunastu dni klub prowadzi rozmowy w sprawie kontraktu Richarda Sweetman'a. Negocjacje się przeciągają, ale trener KMŻ Rafał Wilk zapewnia, że Australijczyk do piątku zostanie potwierdzony w PZM i w niedzielę wzmocni lubelską drużynę...
zapowiedź niedzielnego meczu w Krakowie... http://www.lsport.pl
Aż nie chce mi się wierzyć, że na trening przed meczem wyjazdowym przyjedzie dwóch obcokrajowców, którzy z Piszczem będą walczyć o miejsce w składzie.
Ale jeśli tak, to o której jutro trening?
Troche to też dziwne bo na ostatnich treningach było slychać, że w Krakowie na pewno nie będzie Rymla i zastąpić go ma Sitera. Ciekawe co się stało, że trener zmienił zdanie? Może marne wyniki Sitery z Czech?
Troche to też dziwne bo na ostatnich treningach było slychać, że w Krakowie na pewno nie będzie Rymla i zastąpić go ma Sitera. Ciekawe co się stało, że trener zmienił zdanie? Może marne wyniki Sitery z Czech?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Mnie sie tez nie chce wierzyc, że Piszcz, Darkin i Sitera beda walczyć w Lublinie o miejsce w skladzie na mecz w Krakowie. Troche bez sensu. Biorąc na logikę - skoro Opole radziło sobie w Krakowie, a Piła nie - wniosek prosty - nawierzchnia w Krakowie musi przypominać tą z Opola (a pamietamy kto radzil sobie w Opolu). Nie to, żebym promował Darkina po tym jak spieprzył nam 3 mecze wyjazdowe, ale lepszy od Sitery jest na bank. Od Tomka może nie, ale Tomek ma długą przerwę w startach.
Poza tym 12 lat temu Darkin był liderem Wandy i chociaż geometrie toru może z tych czasów pamięta :]
- niespokojny
- Trener
A czy ostatnio Darkin sie przypadkiem nie tlumaczyl ze nie ma silnikow na twarde tory? Sitera w zeszlym sezonie jezdzil w Gnieznie na twardym. I to calkiem przyzwoicie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Przecież wszędzie jest krzyk, że tor w Krakowie to piaskownica. Więc po co tam komu silnik na twarde tory? 
Forum krakowskie donosi, że przed meczem odbędzie sie na torze zlot Opli Omega. Ma być ich kilkanaście i mają jeździć w kółko. To tak tylko uprzejmie donoszę
Jeśli ktoś będzie w stanie z tego jakieś wnioski wyciągnąć co do charakterystyki toru po takich jazdach to dobrze, jeśli nie to trudno 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Gelo pisze:Mnie sie tez nie chce wierzyc, że Piszcz, Darkin i Sitera beda walczyć w Lublinie o miejsce w skladzie na mecz w Krakowie. Troche bez sensu. Biorąc na logikę - skoro Opole radziło sobie w Krakowie, a Piła nie - wniosek prosty - nawierzchnia w Krakowie musi przypominać tą z Opola (a pamietamy kto radzil sobie w Opolu). Nie to, żebym promował Darkina po tym jak spieprzył nam 3 mecze wyjazdowe, ale lepszy od Sitery jest na bank. Od Tomka może nie, ale Tomek ma długą przerwę w startach.
Z tym treningiem to musi byc jakaś podpucha,bo faktycznie logiki w nim żadnej.
Wiadomo że Darkin w Lublinie wypada poprawnie więć czego miało by być inaczej z słabym Siterą i Piszczem po tak groźnym urazie? Tym bardziej że Darkin właśnie złapał zwyżkę formy (choć niektórzy uważają że punktuje na ogórkach
Cz@rek pisze:Tym bardziej że Darkin właśnie złapał zwyżkę formy (choć niektórzy uważają że punktuje na ogórkach)
Czuję się wywołany do tablicy.
Ilia Bondarenko, Aleksandr Maksanow, Aleksiej Guzajew, Siergiej Sygryszew, Lenar Nigmatzjanow, Jewgienij Sidorin
Jeśli wyżej wymienieni to dla Ciebie porządni jeźdzcy a nie ogórki to ja nie mam pytań....
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
Jest trening zle, nie ma treningu zle
Mamy jedno miejsce w skladzie i 3 chetnych, co zlego w tym, ze trener chce wskazac jednego po treningu? A gdzie niby maja ten trening odbyc? W Krakowie?
To jest dobry moment, zeby przyjrzec sie naszemu zapleczu, kto wie, moze ten Sitera nie taki cienki jak go maluja i powalczy z Darkinem?
To jest dobry moment, zeby przyjrzec sie naszemu zapleczu, kto wie, moze ten Sitera nie taki cienki jak go maluja i powalczy z Darkinem?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Trening na pewno nie zaszkodzi, popieram Coopera. A może akurat okaże się, że Sitera ma zwyżkę formy i nawet w Lublinie będzie objeżdżał Darkina. Jesli nie, a to prawdopodobne, to decyzja nalezy do trenera, myślę, że może zaryzykowac Siterę, w końcu mecz nie jest aż tak ważny przynajmniej jeśli chodzi o awans (mecze z Wandą i tak nie będą się liczyły w RF). Darkin miał już szanse na wyjazdach, czas dać ją Siterze. Teraz jest okazja. Potem może już nie być spotkan, w których będzie miejsce na eksperymenty.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
- tezetomaniak
- Trener
zdecydowanie jestem za Siterą na Kraków. Jeżeli zawali, to przynajmniej nie będzie gadania, że nie dostał szansy, a Wande pyknąc powinni bez problemu nawet z (0,0,-,-,-) Filipa.
tezetomaniak pisze:, a Wande pyknąc powinni bez problemu nawet z (0,0,-,-,-) Filipa.
No pewnie,
do tego wystarczy:
1. Karol Baran - 8+3 (1,2*,2*,1,1*,1)
2. Lukas Dryml- 11 (0,3,3,3,2,d)
3. Tomasz Rempała - 8+1 (3,2,1,-,2*)
4. Filip Sitera -0 (0,0,-,-)
5. Mariusz Puszakowski - 9+1 (3,1,1,1*,3)
6. Tadeusz Kostro 1+1 (1*,0,0)
7. Richard Sweetman 3 (2,1,0)
I juz mamy wymarzone....o shit, to tylko 40 punktów...
(powyzsze wyniki sa dokonaniem naszych zawodnikow z Ostrowa, Darkin zrobil tam 1+1)
- tezetomaniak
- Trener
Wanda a Ostrovia
Każdy wynik Barana, Rempały czy Puzona poniżej 10 to porażka, o Drymlu nie mowiac. I skad te 3 pkt Sweetmana, to przeciez wasz faworyt na pozycji juniora. 
tezetomaniak pisze:zdecydowanie jestem za Siterą na Kraków. Jeżeli zawali, to przynajmniej nie będzie gadania, że nie dostał szansy, a Wande pyknąc powinni bez problemu nawet z (0,0,-,-,-) Filipa.
Problem w tym że my tego meczu nie możemy zawalić. Wbrew opiniom innych użytkowników forum nie ma już czasu na błędy. Trzeba zgrać drużynę i zrobić wszystko aby każdy mecz wygrać. Ja nie rozumiem stwierdzeń typu: jak przegramy to nic się nie stanie bo Łodzi i tak nie dogonimy. Nigdy nic nie wiadomo. W Krakowie trzeba wygrać!!
tezetomaniak pisze:Wanda a OstroviaKażdy wynik Barana, Rempały czy Puzona poniżej 10 to porażka, o Drymlu nie mowiac. I skad te 3 pkt Sweetmana, to przeciez wasz faworyt na pozycji juniora.
Ogolnie tez uwazam, ze powinnismy wygrac, ale...
Krakow ma bardziej wymagajacy tor od Ostrowa (ktory uwazam za jeden z latwiejszych w Polsce). Nie wiemy do konca jakim skladem pojedzie Krakow i czy takiemu Hynkowi nie wyjdzie mecz na poziomie 12 punktow. Jak to zwykle bywa zawodnicy pokroju Strozyka, Chromika i innego Baniaka dorzuca jakims cudem po te 7-8 punktow i robi sie ciekawie (czemu zawsze w meczu z nami...).
Wynik Barana czy Rempaly na poziomie 8 punktow mnie nie zdziwi wcale, zwlaszcza, ze Tomek na wyjazdach takie robi regularnie, a i Karol 8 w Ostrowie wymeczyl niesamowicie i to w dodatku w 6 startach.
R. Sweetman jest dla mnie totalna zagadka i nie zdziwi mnie rowniez nic, ale obstawiam ok. 4 punktow w 3 startach (oby bylo wiecej).
Mysle, ze wygramy (skoro Opole dalo rade...), ale trudno mi o 100% zaufanie do naszych riderow po tym, co w tym sezonie na wyjazdach widzialem.
zdaje sie ze trener juz zdecydowal ze jedzie Darkin mozna tak sie domyslac po info na stronie ...
zamiast 500 + program Beryl +
Może forum czyta
Darkin napewno gwarantuje więcej niż Sitera.
- niespokojny
- Trener
Ostatnie 3 wyjazdowe wystepy Darkina (0,0,1,-) albo jeszcze gorzej. Jezeli pojedzie to jego ostatnia(ktora z kolei?
) szansa. Jak nie zrobi minium 5 pkt. na najslabszym zespole w Polsce to nie ma czego szukac w Lbnie. Rafal powinien mu postawic sprawe jasno, tym bardziej ze na nastepny mecz, w ktorym nie bedzie Rymela (z Opolem) powinien juz smigac Tomek Piszcz
. Fajnie by bylo, gdyby Serigiej zaskoczyl tak jak na poczatku sezonu(ale bysmy mieli problem bogactwa
), ale osobiscie w to nie wierze. No ale zobaczymy 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Cz@rek pisze:Może forum czytaDarkin napewno gwarantuje więcej niż Sitera.
Nieobecność Darkina, jeżdżenie Piszcza z juniorem i Zielińskim to znaki że w Krakowie wystąpi Sitera.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
- Łoptymista
- Trener
kobieca logika i przenikliwosc

a ja mimo wszystko dałbym szansę Darkinowi w tym meczu, i myślę, że odkupiłby winy z poprzednich spotkań :p, ale jak bd zobaczymy. Sitera to tak samo wielka niewiadoma jak Piszcz czy Darkin. A Darkin ostatnio dobre wyniki w przeciwieństwie to Sitery. Decyzja należy do Wilka, u którego Siergiej stracił chyba zaufanie, ale może może 
I Love Speedway
Zdecydowanie w tym meczu powinien jechać Darkin - nie bylem na treningu i nie widzialem Sitery ale jezeli męczy się z Tadkiem (jak to wynika z opisów), to chyba nie ma o czym mówic. Tomek nie jest chyba gotowy na odjechanie 5 wyścigów. Mam wrażenie, poparte kilkoma ostatnimi zawodami, że tor w Krakowie "leży" Rosjanom - od Sajfutdinowa przez Własowa, na Iwanowie i Kudriaszowie kończąc. Nie ma Adriana - ma jechać facet, który w każdej chwli może walnąć dwucyfrówkę - a powiedzmy sobie szczerze - kto to dla Darkina jest Kudriaszow czy Iwanow?