Plakaty
Re: Plakaty
Ale reklama w autobusach MPK na tych monitorkach faktycznie funkcjonuje
. Sam dzisiaj spotkałem się z tym. Niestety zaobserwowałem też, że poza mna ta reklama zwróciła uwagę pań po 70 roku życia
No ale próbować trzeba. Namawiam znajomych do odwiedzenia stadionu w niedziele, mówię że to najciekawszy mecz w sezonie, a w głebi serca marzę, że będzie "do jednej bramki" 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Apel ze strony klubu: nie rozklejamy plakatów na przystankach MPK oraz na drzewach bo grożą za to wysokie kary dla klubu. Jest też prośba że jesli ktoś pamięta że taki plakat nakleił na przystanku to aby go zdjął bo klub otrzymał ostrzeżenie że sprawa może trafić do sąd za takie działania.
Ukarana moze byc tylko osoba rozwieszajaca plakaty, a nie "wlasciciel" plakatu, tak w uproszczeniu.
Czas na zmiany :]
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Podobno klub dostał ostrzeżenie skierowania sprawy na drogę sądową ale szczegółów nie znam, zostałem tylko poproszony o przekazanie takiej informacji tutaj na forum oraz na stronie klubowej.
Kodeks Wykroczeń:
Art. 63a. § 1. Kto umieszcza w miejscu publicznym do tego nieprzeznaczonym ogłoszenie, plakat, afisz, apel, ulotkę, napis lub rysunek albo wystawia je na widok publiczny w innym miejscu bez zgody zarządzającego tym miejscem,
podlega karze ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 2. W razie popełnienia wykroczenia można orzec przepadek przedmiotów stanowiących przedmiot wykroczenia oraz nawiązkę w wysokości do 1.500 złotych lub obowiązek przywrócenia do stanu poprzedniego.
Art. 1. § 1. Odpowiedzialności za wykroczenie podlega ten tylko, kto popełnia czyn społecznie szkodliwy, zabroniony przez ustawę obowiązującą w czasie jego popełnienia pod groźbą kary aresztu, ograniczenia wolności, grzywny do 5.000 złotych lub nagany.
Klub niczego na przystankach nie umieszcza. Udostepnia tylko plakaty. A osoba, ktora je odbiera moze je rozkleic, wyrzucic do kosza czy zakleic sobie nimi pokoj. I to ta osoba poniesie ew.konsekwencje naklejenia takiego plakatu w miesjcu do tego nieprzeznaczonym (oczywiscie jesli uda sie taka osobe zidentyfikowac). Wiec niech sie w klubie nie stresuja bo kara im za to nie grozi, poza tym popelnic wykroczenie moze tylko osoba fizyczna, a nie stowarzyszenie(prezes zreszta jako prawnik powinien to dobrze wiedziec). Chyba,ze chodzi o tzw.kwestie wizerunkowe.
Art. 63a. § 1. Kto umieszcza w miejscu publicznym do tego nieprzeznaczonym ogłoszenie, plakat, afisz, apel, ulotkę, napis lub rysunek albo wystawia je na widok publiczny w innym miejscu bez zgody zarządzającego tym miejscem,
podlega karze ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 2. W razie popełnienia wykroczenia można orzec przepadek przedmiotów stanowiących przedmiot wykroczenia oraz nawiązkę w wysokości do 1.500 złotych lub obowiązek przywrócenia do stanu poprzedniego.
Art. 1. § 1. Odpowiedzialności za wykroczenie podlega ten tylko, kto popełnia czyn społecznie szkodliwy, zabroniony przez ustawę obowiązującą w czasie jego popełnienia pod groźbą kary aresztu, ograniczenia wolności, grzywny do 5.000 złotych lub nagany.
Klub niczego na przystankach nie umieszcza. Udostepnia tylko plakaty. A osoba, ktora je odbiera moze je rozkleic, wyrzucic do kosza czy zakleic sobie nimi pokoj. I to ta osoba poniesie ew.konsekwencje naklejenia takiego plakatu w miesjcu do tego nieprzeznaczonym (oczywiscie jesli uda sie taka osobe zidentyfikowac). Wiec niech sie w klubie nie stresuja bo kara im za to nie grozi, poza tym popelnic wykroczenie moze tylko osoba fizyczna, a nie stowarzyszenie(prezes zreszta jako prawnik powinien to dobrze wiedziec). Chyba,ze chodzi o tzw.kwestie wizerunkowe.
Czas na zmiany :]
No nie dokońca,bo jeśli Straż Miejska nie zlapie gościa na gorącym uczynku,przyjmuje się zwyczajowo ze winym jest klub.
Tak samo jak wieszasz plakaty wyborcze,odpowiedzialnośc ponosi komitet a nie osoba rozklejająca (chyba ze zostanie złapana na gorącym uczynku).
Tak samo jak wieszasz plakaty wyborcze,odpowiedzialnośc ponosi komitet a nie osoba rozklejająca (chyba ze zostanie złapana na gorącym uczynku).
- tezetomaniak
- Trener
Cz@rek pisze:przyjmuje się zwyczajowo ze winym jest klub
no, tylko gdzie jest wina klubu ? : ) Klub sobie wydrukował plakaty i położył w sklepie. Tego żadne prawo nie zabrania.
Tak samo mogą się tłumaczyć kandydaci we wszelakich wyborach,i np.oplakatować cały ogród saski.
Uważasz że to wporządku? Dlatego nie dziwi mnie reakcja SM czy kogo tam co nas ściga.
Uważasz że to wporządku? Dlatego nie dziwi mnie reakcja SM czy kogo tam co nas ściga.
To dlaczego nie są karani właściciele miliardów ulotek pałętających się po ulicach i blokach. Taka sama zasada. Ja rozdałem ulotkę w formie plakatu. To, że ktoś ją przylepił na przystanku nie moja wina.