Działalność Lubelskiego FanKlubu Żużlowego
Re: Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 20.06.2010
InDorko, bezinteresownie to Lubelski Węgiel sponsoruje żużel 
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
kilar pisze:Zaraz jeszcze ja porownanie walne:ravajas pisze:Manitou pisze: Nie dociera do niego, że skoro tyle osób ma za oponentów, to może to jednak z nim jest coś nie tak...
czyli co? jedzmy gó**o! Miliony much nie mogą się mylić!
a jak idziesz na basen i tam plywa 100 osob, a jedna tylko moczy nogi i to w skarpetach, to kto sie myli i jest dziwny ?
widać tamci się nie myli i dlatego muszą korzystać z basenu
przepraszam, ja już dłużej nie mogę tego ciągnąć
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
ravajas pisze:InDorko, bezinteresownie to Lubelski Węgiel sponsoruje żużel :)
Tak tez napisalam ...Tymbardziej, ze pieniadze sa weglowe i to klub decyduje czy mozna je tak wydac. Jesli uzna ze nie - łodzianie wstapia do kasy...
Chyba sa transparentne zasady na co moga pojsc pieniadze sponsora.Mozna dla Łodzi to dobrze, nie to drugie dobrze.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
niespokojny pisze: A za to 400-500 zl na pewno, budzet klubu nie ucierpi.
Ucierpi, nie ucierpi. Jak jest teraz jazda na bogato to olać kilkudziesieciu kibiców można. Jak będzie spólka akcyjna o której jest tyle huku to trzeba będzie sie tłumaczyć przed akcjonariuszami za niegospodarność. Ale jak się nie przelewa to popieram zdecydowanie Torsena. 500 zł to nie strata? Dla kogo na tym forum to nie strata 500zł? To 500zł spada z nieba do kasy klubu? A komu je zabrać z wypłaty? Któremuś zawodnikowi? Tylko któremu? Czy może trenerowi, toromistrzowi czy elektrykowi? Bo przecież ktoś nie dostanie.
Bardzo łatwo rozporządza się cudzymi pieniędzmi. Ale jaki opierdziel jest jak wyników nie ma...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- niespokojny
- Trener
Kwiaciarnia ma, kopalnia nie
. Tych kibicow jest garstka, a czesto w ogole nie ma. To nie sa stali bywalcy wiec budzet nie ucierpi permanentnie. Jezeli wyplaty bazuja na wplywach z biletow od 5-15 osob to ja gratuluje. Btw w Rawiczu przychodzi 500 widzow. To za co tam jezdza? Inna sprawa w ekstralidze, gdzie jezdzi po 500 osob w ekipach wyjazdowych a czasem nawet 1000. Podnosi sie wtedy koszt imprezy. Przy kilkunastu osobach nie. Druga sprawa to wypada sie odwdzieczyc za goscinnosc rywali.
Przy ~1,5 mln 500zl sie jednak duza kwota nie wydaje
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Torsen pisze:Wyjaśniam tylko, że moje zdanie nie jest podyktowane tym, że komuś zazdroszczę, czy jakimikolwiek negatywnymi emocjami.
ta
Torsen pisze:Co do wpuszczania wybranych za darmo nadal uważam, że to zła praktyka i nadal nie dziwię się, że popierają ją osoby, które liczą, że same na niej skorzystają na innych stadionach.
Ekipa wyjazdowa to bydlo ktore chce ograbic klub dla wlasnych korzysci !!!! napiszcie mi co zrobiliscie dla klubu ze wymagacie teraz wpuszczenia ekipy Łodzi ???
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah
"
Toz dlatego piszę że teraz jak jedziemy na bogato to olać to. Niech sie tłumaczą przed Bogdanką że nie zarabiają.niespokojny pisze:Kwiaciarnia ma, kopalnia nie. Tych kibicow jest garstka, a czesto w ogole nie ma. To nie sa stali bywalcy wiec budzet nie ucierpi permanentnie. Jezeli wyplaty bazuja na wplywach z biletow od 5-15 osob to ja gratuluje.
Mi chodzi o sytuację gdy nie ma tak moznego sponsora.
Razy dziesięć meczów to już tak. W takim Lublinie to już sie trzeba nachodzić żeby takiego sponsora znaleźć. A za takie 5tys zł to już można duzo zdziałać na żuzlu.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Harry nikt tu nie mówi o 10 meczach!!! W zeszłym roku Skrzydlewski miał gest, wiec w dobrym tonie jest rewanż skoro nadaje się okazja, a Wy tu z Torsenem udowadniacie wszystkim, że czarne jest czarne, a białe jest białe 
OK. Skoro nadarzyła sie taka okazja to jestem jak najbardziej za.
Chodzi mi bardziej o uogólniania takich przypadków.
Chodzi mi bardziej o uogólniania takich przypadków.
No to się rewanżuj Skrzydlewskiemu, jak miał wobec Ciebie gest, kto Ci broni? Odstawiać się powinni ci, którym postawiono.Manitou pisze:W zeszłym roku Skrzydlewski miał gest, wiec w dobrym tonie jest rewanż
Ci, którym postawiono poprosili władze naszego klubu by - jeśli mogą - umożliwiły taki drobny "rewanż" w tym konkretnie przypadku. Nikt przecież nie naciskał, ani nie stawiał ultimatum (np. jak chcecie mieć wsparcie na wyjeździe w Krakowie to wpuśćcie u nas łodzian gratis
). Wszystko na zasadzie dobrej woli. I będzie to jednorazowy przypadek, bo na większą skalę nie da rady się dogadać, a to dzięki np. Rawiczowi (sezon 2009), który najpierw obiecał naszemu dyrektorowi, że kibice z Lublina wejdą za darmo licząc, że będzie od nas może 5 osób, a jak się pod bramą stadionu im. Kapały pojawiło jakieś sześć dych lubelaków to się z wcześniejszych deklaracji wycofali, bo to było jakieś 10% całej widowni na meczu 
PS. Bardziej odpowiedniego tematu dla tej dyskusji nie znalazłem więc wylądowała tutaj.
I żeby nie było, że ten któremu postawiono wejście na mecz w Łodzi wymusza - wedle Torsena - na naszym klubie rewanż, niniejszym zobowiązuję się do wykonania, w ramach barteru
pracy na rzecz SKMŻ "Lublin" w wymiarze godzin równym dwukrotności liczby kibiców z Łodzi, którzy wejdą na stadion w niedzielę. Jaka to będzie praca uzgodnię z dyrektorem klubu po meczu z Orłem.
A teraz czekam jakim to paragrafem zabraniającym mi "odpracowania" w takiej formie utraconych przez klub korzyści finansowych rzuci mój szanowny adwersarz
PS. Bardziej odpowiedniego tematu dla tej dyskusji nie znalazłem więc wylądowała tutaj.
I żeby nie było, że ten któremu postawiono wejście na mecz w Łodzi wymusza - wedle Torsena - na naszym klubie rewanż, niniejszym zobowiązuję się do wykonania, w ramach barteru
A teraz czekam jakim to paragrafem zabraniającym mi "odpracowania" w takiej formie utraconych przez klub korzyści finansowych rzuci mój szanowny adwersarz
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:A teraz czekam jakim to paragrafem zabraniającym mi "odpracowania" w takiej formie utraconych przez klub korzyści finansowych rzuci mój szanowny adwersarz
litościiiiiii!!!!!!
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
meesha pisze:A teraz czekam jakim to paragrafem zabraniającym mi "odpracowania" w takiej formie utraconych przez klub korzyści finansowych rzuci mój szanowny adwersarz
Paragraf to jest inny ciekawy - wchodzac za darmo uzyskujesz "dochod" i powinienes rozliczyc to w swoim PIT. Rozliczyles sie?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
Wobec mnie nie miał gestu. Ja przyjechałem autem osobowym już po wejściu grupy zorganizowanej i zapłaciłem za bilet w kasie, także zonk. Poza tym nie potrzebnie personalizujesz te relacje chyba tylko po to żeby dalej ciągnąć ten nudny wątek i udowodnić mi i innym, że jesteś niereformowalnyTorsen pisze:No to się rewanżuj Skrzydlewskiemu, jak miał wobec Ciebie gest, kto Ci broni? Odstawiać się powinni ci, którym postawiono.Manitou pisze:W zeszłym roku Skrzydlewski miał gest, wiec w dobrym tonie jest rewanż
Spójrz na te relacje w ten sposób:
miły gest
SKRZYDLEWSKI = KLUB ORZEŁ ŁÓDŹ --------> KIBICE LUBELSCY = KLUB KMŻ LW LUBLIN
rewanż
KLUB KMŻ LW LUBLIN ---------> KIBICE ŁÓDZCY
To tak jakby klub klubowi rewanżował się za poprzedni sezon. Nie ja Skrzydlewskiemu, czy meesha Skrzydlewskiej, tylko spójrz na poziomie klubów, które wykonały wobec siebie jakieś tam przyjazne gesty. I naprawdę nie musisz już nikomu tu udowadniać, że to nieopłacalne, głupie i nieracjonalne. Skrzydlewski to zaczął, a nie ja, więc może jemu zacznij to tłumaczyć, a nie katujesz porządnych ludzi na forum ;]
Re: Działalność Lubelskiego FanKlubu Żużlowego
Wszystkie postawione wyżej znaki równości są fałszywe. Z niepojmowania tego przez większość osób wynikają niekończące się polemiki.
Co do katowania tematu, to Ty i każdy, kto się w nim wypowiada, przyczynia się do jego drążenia dokładnie w tym samym stopniu, co ja. Nie widzę powodów, dla których miałbym nie odnieść się do wypowiedzi, z którą się nie zgadzam, a która nawiązuje bezpośrednio do mojej wypowiedzi. Jeszcze autor pomyśli, że ma rację
Co do katowania tematu, to Ty i każdy, kto się w nim wypowiada, przyczynia się do jego drążenia dokładnie w tym samym stopniu, co ja. Nie widzę powodów, dla których miałbym nie odnieść się do wypowiedzi, z którą się nie zgadzam, a która nawiązuje bezpośrednio do mojej wypowiedzi. Jeszcze autor pomyśli, że ma rację
Manitou pisze:Harry nikt tu nie mówi o 10 meczach!!!
Zauwaze jednak, ze dopiero jak harry w tym temacie swoja wypowiedz poparl autorytetem, to zaczeliscie mowic o jednorazowej akcji, wczesniej slyszalem wiele o kupowaniu znakomitych stosunkow miedzy klubami (kibicami), wzajemnych szacunkach, planach przyszlorocznego korzystania z tej (podobno) starej, swieckiej tradycji fundowania sobie biletow itp.
Ja wam tylko powiem, ze to sie NIGDY NIE UDA NA DLUZSZA METE, bo zawsze ktos policzy, ze byl wydymany !!! Jak socjalizm - pomysl skazany na zaglade, ale tez zawsze tlumnie popierany przez prosty lud.
Wchodzisz na niebezpieczny gruntgo! pisze: Jak socjalizm - pomysl skazany na zaglade, ale tez zawsze tlumnie popierany przez prosty lud.
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
ravajas pisze:Wchodzisz na niebezpieczny grunt
To ja juz konczac (ze swej strony, bo innym nie bronie) OT, opowiem tylko przypowiastke, jak to kiedys w Lublinie taxowkarze doszli do wniosku, ze za tanio jezdza i umowili sie ze nie schodza ponizej 2 zl/km, bo sami sobie szkodza obnizajac ceny... Umowa i solidarne trzymanie ceny trwalo chyba z tydzien, az pojawily sie prezenty za zwiazanie z dana firma, losowania nagrod, 10 przejazd gratis, taxi pracownicze, 9 przejazd gratis i Bog wie co jeszcze... Ta umowa sklaniala co prawda do podniesienia cen, a nie do opuszczania, czy wpuszczania za darmo na stadion, ale jak kazda tego typu zyla krotko i zmarla smiercia naturalna bedac jeszcze w inkubatorze...
PS. Czy po takim precedensie (jak z Orlem Lodz), wyobrazacie sobie, zeby Nasz klub mial odmowic innej ekipie? No wezmy np. Krosno? Niby dlaczego mialby?
Dlatego, że ja się tylko Łodź zgodziłem odpracować. Chyba, że ktoś inny będzie chciał Krosno to nie widzę przeszkód 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
meesha pisze:Dlatego, że ja się tylko Łodź zgodziłem odpracować. Chyba, że ktoś inny będzie chciał Krosno to nie widzę przeszkód
ZGODZIC to i ja sie moge, kwestia tylko czy ODPRACUJESZ?
Uprzejmie donoszę, że już sporą część odpracowałem, gdyby ktoś chciał mi zarzucić rzucanie pustymi sloganami 
Ale kotleciora odgrzałem :p
Ale kotleciora odgrzałem :p
Re: Oprawa i doping na meczach
meesha skoro pousuwałeś pewne rzeczy to i Twój tekst o rezygnacji z organizacji wyjazdów jest nieważny
Przed nami piękne trasy do Gniezna i Daugavpils, do Łodzi nie mogłem ale teraz już sobie wolne załatwiłem. Drużynie też nie wyszedł pierwszy mecz, jak to mówi prezes "pierwsze koty za płoty"
To łap za telefon i szukaj transportu
Nie jest to wielka filozofia co już kilkakrotnie różne osoby udowadniały. Uczestnicy później Ci się pewnie pięknie odwdzięczą
A usunąłem z rozpędu całego posta, ale jakbym zostawił tylko część o "wyjazdowej emeryturze" to by był nie na temat więc słusznie zrobiłem
A usunąłem z rozpędu całego posta, ale jakbym zostawił tylko część o "wyjazdowej emeryturze" to by był nie na temat więc słusznie zrobiłem
Meesha nie zapominaj, że wiek emerytalny ma być podwyższony
Tak na poważnie to myślę, że właśnie dzięki takim jak Ty nasze zorganizowane grupy wyjazdowe wyglądają tak okazale na tle innych drużyn
Jestem też przekonana, że wiele osób jest Ci za to wdzięcznych, nawet tak marudna baba jak ja .
grzesiecek pisze:jezeli ktos chce porozmawiac o wyjazdach ogolnie, to niech zalozy odpowiedni temat lub znajdzie jakis pasujacy
Tak jakbyś sam tego nie mógł zrobić :p
Dzięki Bożena za miłe słowa, już można cukrować dalej