Wzmocnienia w trakcie sezonu 2010
Re: Wzmocnienia w trakcie sezonu 2010
cytat z sf. W kadrze gdańskiego zespołu oprócz polskich młodzieżowców pozostaje jeszcze Josh Auty, jednak trener Chomski nie zamierza w najbliższym czasie korzystać z usług Brytyjczyka. Na powołanie Auty’ego do składu nie zanosi się nawet w kontekście lipcowego spotkania z outsiderem ligi, zespołem Speedway Miszkolc. - Josh Auty? Bądźmy poważni. Ja mam powiedzieć tym chłopakom, którzy tak "tyrają", że mecz jest łatwy i dlatego szansę dostanie Josh Auty?
- kmzlublinfan
- Senior
Dobry transfer z tym Sweetmanem. Oby miał terminy wolne na play-off. To jest najważniejsze. A swoją drogą do troche powinien pojeździc w sezonie zasadniczym.
Auty to byłaby dobra alternatywa dla Sweetmana, gdy ten nie mógłby jechać, aczkolwiek pytanie brzmi czy byłby chętny podpisywać na te 3 mecze (bo chyba tyle Sweetmanowi nie pasuje)? Żeby dobrze wypaść w Polsce musi zainwestować w sprzęt i silniki na polskie tory itd... a w dodatku w II lidze junior obcokrajowiec jedzie max 3 wyścigi chyba, że któryś senior daje ciała...
W każdym razie Gdańsk wysyła jasne sygnały, że chcą go wypożyczyć i oby był to Lublin.
W każdym razie Gdańsk wysyła jasne sygnały, że chcą go wypożyczyć i oby był to Lublin.
Szkoda że w meczu z Łodzią go nie będzie bo tak marzenia dalej by rosły
Ale dobre i to. Teraz muszę przyznać że nasi działacze jeśli chodzi o transfery spisuja się świetnie. Chyba po wczorajszym meczu Ostrowa nikt nie płacze po Hence. Ja też nie rozpaczałem że dziadek nie doszedł. Co niektórzy o nim marzyli, ale ja jakoś nieszczególnie.
PS. Dziwne że jeszcze nie powstał temat o Sweetmanie
PS. Dziwne że jeszcze nie powstał temat o Sweetmanie
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Mając kasę to nie jest problemem ściąganie zawodników. Sztuką jest zrobienie tego z ograniczonymi funduszami. Desperackie kroki takie jak Sitera nie świadczą jednak dobrze o odpowiedzialnych za transfery. Jeśli zamiast totalnie przepłaconego Drymla byłby np. Martin to byłbym pełen uznania. Łatwiej jednak rzucić nie swoją kasę nie zastanawiając się, niż przekonać chłopaka, który tak na prawdę był(jest) do wzięcia.
To jeszcze sie podziel swą wiedzą ileż to Dryml kosztował / kosztuje :]
Skandal. Nasz zarzad wykorzystuje kase od sponsora, zeby sprowadzic dobrych zawodnikow, zamiast oddac ta kase i probowac sprowadzic tych zawodnikow za worek ziemniakow. Wstyd zarzadzie... wstyd
.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
- niespokojny
- Trener
W sumie to ja mam nadzieje ze Rymela w rundzie finalowej nie bedzie tylko raz, u nas na torze i to nie przeciwko Lodzi. Inaczej mzoe byc lekka panika. Jakis zawodnik dobry na II linie by sie jednak przydal. Swoja droga to z okienka transferowego skorzystalismy....tylko raz
, kontraktujac Sitere.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Nie wiem ile kosztuje Dryml, ale wiem, że dużo dużo więcej od początkowych uzgodnień ze Smolinskim.
Ja nie krytykuję zakupów, ale jestem przeciwny stawianiu pomników za przeprowadzone transfery. Mając taki budżet wstydem byłoby niezakontraktowanie nikogo. Dryml na przykład jest takim zawodnikiem, który jeździłby wszędzie aby mu zapłacić taką kasę jaką chce. Nie jest to dla mnie żaden sukces. Fajnie wyszło z Sweetmanem, którego było ciężko wyjąć, ale już np. Rymel to trochę farta, że w Krakowie nie ma kasy. Tak by go w życiu nie puścili vide przykład Skippiego.
Co do powodzian to uważam, że nie jest to temat do żartów, a na poważnie można by coś zorganizować na ich rzecz.
Ja nie krytykuję zakupów, ale jestem przeciwny stawianiu pomników za przeprowadzone transfery. Mając taki budżet wstydem byłoby niezakontraktowanie nikogo. Dryml na przykład jest takim zawodnikiem, który jeździłby wszędzie aby mu zapłacić taką kasę jaką chce. Nie jest to dla mnie żaden sukces. Fajnie wyszło z Sweetmanem, którego było ciężko wyjąć, ale już np. Rymel to trochę farta, że w Krakowie nie ma kasy. Tak by go w życiu nie puścili vide przykład Skippiego.
Co do powodzian to uważam, że nie jest to temat do żartów, a na poważnie można by coś zorganizować na ich rzecz.
Davv Bo ja nie żartowałem z powodzian tylko z twojej dziwnej wypowiedzi, jak dla mnie zasadnicza różnica. Choć faktycznie mogłem to inaczej określić. Sam wspieram akcje pomagające im. Czy my musimy coś organizować? Mam wrażenie że jest tych akcji na tyle dużo że można pomóc angażując się w już istniejące.
Nie wnikam dlaczego usunięto mojego posta.
Nie wnikam dlaczego usunięto mojego posta.
Uwierz mi, że wszelkiej pomocy nie będzie nigdy za dużo.
A jeśli chodzi o to, to zgoda. Jeśli ktoś z kibiców by się tym zajął to można pomóc. Mam nadzieję że to było nieporozumienie, bo nie należę do ludzi którzy mają ludzki dramat w nosie. Pozdro
Może ta dyskusja powinna być kontynuowana ale w innym wątku
Może ta dyskusja powinna być kontynuowana ale w innym wątku
Davv z kazdym swoim wpisem utwierdzasz mnie w przekonaniu ze brak ci piatej klepki...
nie masz pojecia o tym jakie rozmowy sie toczyly,jakie propozycje dostawali zawodnicy wiec po co klepiesz niepotrzebnie w klawiature? bardziej zorientowani od ciebie milcza.
nie masz pojecia o tym jakie rozmowy sie toczyly,jakie propozycje dostawali zawodnicy wiec po co klepiesz niepotrzebnie w klawiature? bardziej zorientowani od ciebie milcza.
Tak patrząc na ten wyliczanki kto kiedy może to wychodzi, że w Krakowie powinniśmy zobaczyć pełny skład i przywieźć z Nowej Huty 3 ptk :]
JAG pisze:Davv z kazdym swoim wpisem utwierdzasz mnie w przekonaniu ze brak ci piatej klepki...
Pewnie, że nie mam pojęcia o wszystkich rozmowach. Napisałem co wiem lub co jest oczywiste, ewentualnie to co można było wyczytać z wypowiedzi naszych działaczy. Jeśli coś napisałem nieprawdziwego zdementuj skoro wiesz lepiej. Niepotrzebnie w klawiaturę to Ty klepiesz bo żadnych konkretów doczytać się nie można.
a od kiedy to działacze informuja kibicow o szczegolach kontraktow,czy rozmow z zawodnikami:O
wez mi zacytuj tu jakis wpis bo niczego takiego nie pamietam
Pewnie, że nie mam pojęcia o wszystkich rozmowach. Napisałem co wiem lub co jest oczywiste, ewentualnie to co można było wyczytać z wypowiedzi naszych działaczy. Jeśli coś napisałem nieprawdziwego zdementuj skoro wiesz lepiej. Niepotrzebnie w klawiaturę to Ty klepiesz bo żadnych konkretów doczytać się nie można.
Ja nie mam żadnej wiedzy na temat kwot i prawdę mówiac guzik mnie to obchodzi. Skoro klub zakontraktował Lukasa - widocznie przekalkulował i wie co robi. Co do Smolinskiego - nie od dzis wiadomo, że Niemcy są BARDZO drodzy (punktówka plus dojazd) - niewspółmiernie do możliwości/umiejętności. A powiedzmy sobie szczerze - Dryml i Smoliński (mimo prawdopodobnych podobnych wyników w 2 lidze polskiej) - to jednak nie ta sama półka zawodników.
A czy ja napisałem, że nie wie co robi. Od początku chciałem tylko zauważyć, że niektórzy zbyt szybko stawiają zarządowi pomniki za transfery. Fajnie, że zakontraktowali Drymla - bo skoro nas na to stać to dobrze wróży o stanie kasy w klubie. Nikt inny Drymla nie chciał więc cóż to za sukces. Sukcesem byłby Barker, który został wyrwany przez dużo biedniejsze Opole.
Od kiedy? Od jakiegoś czasu można było przeczytać kogo chcą, kogo nie. Sprawka powiedział o tym, że za Rymela nie zapłacili ani grosza Wandzie. Cytatów nie chce mi się szukać...
a od kiedy to działacze informuja kibicow o szczegolach kontraktow,czy rozmow z zawodnikami:O
Od kiedy? Od jakiegoś czasu można było przeczytać kogo chcą, kogo nie. Sprawka powiedział o tym, że za Rymela nie zapłacili ani grosza Wandzie. Cytatów nie chce mi się szukać...
a czy nie lepiej poprostu się cieszyć że mamy pierwszoligowy skład??
Davv pisze:Nikt inny Drymla nie chciał więc cóż to za sukces.
Chciał.. Gorzów, też dogadali się co do kasy, choć ponoć Lukas podbijał stawkę. Poszło o co innego... nie o wynagrodzenie dla zawodnika
Radzio pisze:Davv pisze:Nikt inny Drymla nie chciał więc cóż to za sukces.
Chciał.. Gorzów, też dogadali się co do kasy, choć ponoć Lukas podbijał stawkę. Poszło o co innego... nie o wynagrodzenie dla zawodnika
Coś kiepsko działają w Gorzowie !! Mają Golloba i Pedersena a nie chcieli Drymla?? Nawet na drugą linię?? Ojj nie znają sią na rzeczy
To chyba nie jest tajemnicą, że Dryml chciał w Gorzowie gwarancji startów, której nie dostał dlatego nie podpisał.
GIGI pisze:Radzio pisze:Davv pisze:Nikt inny Drymla nie chciał więc cóż to za sukces.
Coś kiepsko działają w Gorzowie !! Mają Golloba i Pedersena a nie chcieli Drymla?? Nawet na drugą linię?? Ojj nie znają sią na rzeczy
a czy ja napisałem, że kiepsko działają w Gorzowie? Chcieli Drymla, tylko się nie dogadali, wiec jednak ktoś go chciał
kontrakt Drymla to porażka,zreszta jak i wszystkie pozostałe...ale ten największa!!!
rozwiń twą wypowiedź