Lubelski klub w sezonie 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

Re: Lubelski klub w sezonie 2010

#4926 Postautor: InDorka » 11 czerwca 2010, o 15:50

No widzisz, Ty umiesz tlumaczyc :lol: czego nie moge powiedziec o wpisie jedno pietro wyzej :(
Koniec dygresji bo zaraz wylece.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

go!
Trener

#4927 Postautor: go! » 11 czerwca 2010, o 16:39

InDorka pisze:No widzisz, Ty umiesz tlumaczyc :lol: czego nie moge powiedziec o wpisie jedno pietro wyzej :(
Koniec dygresji bo zaraz wylece.

To juz konczac definitywnie OT dodam tylko, ze kolega sadychor zauwazyl wlasnie, ze nie potrafi Ci przetlumaczyc, a ja natomiast nawet sie nie sililem, wiec oczywiste ze nie mozesz tego powiedziec czy umiem czy nie... :P

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#4928 Postautor: tezetomaniak » 13 czerwca 2010, o 12:30

niespokojny pisze:Po co byl placz?

Hadykowka i Tarnow jedzie 2, Krosno 1 juniorem. Najwyrazniej ten przepis o 3 obowiazkowych juniorach jest wirtualny :)

MDMP złem koniecznym! Marma i Polonia bez licencji na starty w lidze?!

jerry78
Trener

#4929 Postautor: jerry78 » 22 czerwca 2010, o 19:42

Zrobiłem małą symulację prawdopodobnych wyników do końca rundy zasadniczej pod kątem naszej ewentualnej przegranej w Rawiczu i okazało się, że nawet Rawiczowi wygrana z nami za 3 pkt może nie wystarczyć do pierwszej czwórki. Warunkiem jest zwycięstwo w ostatniej kolejce Piły nad Rawiczem za 3 pkt co jest bardzo prawdopodobne.

Wtedy tabela mniej wiecej by wyglądała tak:

ŁÓDŹ 29
LUBLIN 23
OSTRÓW 21
PIŁA 18
RAWICZ 17
OPOLE 14
KROSNO 12
KRAKÓW 6

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#4930 Postautor: Hela » 23 czerwca 2010, o 16:57

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /133947184

Czyżby nasi radni postanowili postawić na sporty motorowe? Fajnie, że robi się kliemat korzystny dla żużla. Trzeba ten moment maksymalnie wykorzystać, bo kto wie co się będzie działo po wyborach.
I dziwne by było gdyby miasto pozwoliło upaść Motorowi. Po co więc ten staion na Krochmalnej? Chyba, że on powstanie tak samo jak jego poprzednicy 8)
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#4931 Postautor: RadeKas » 23 czerwca 2010, o 17:03

Tylko czemu mam dziwne wrazenie, ze kiedy Piatek mowi o sportach motorowych, niekoniecznie ma na mysli zuzel?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Koper
Trener
Kontakt:

#4932 Postautor: Koper » 23 czerwca 2010, o 17:05

Akurat w wypowiedzi Piątka nie ma nic nowego, on zawsze lobbował za sportami motorowymi (czyt. motocrossem).

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#4933 Postautor: Hela » 23 czerwca 2010, o 17:06

Ale też podaje przykłady Torunia czy Bydgoszczy, które są bardzo żużlowe. Czy jest tam motocross?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#4934 Postautor: gizmo » 23 czerwca 2010, o 17:07

A jest przecież kilka dużych miast, jak Bydgoszcz czy Toruń, które nie mają piłki na wysokim poziomie. Zamiast tego mają sporty motorowe, które przyciągają ludzi. Uważam, że u nas również może tak być – uważa radny Dariusz Piątek.

Ten pan nie miał na mysli speedwaya a motocross wszak jego dzieci stale korzystają z miejskich pieniążków a jak było by ich więcej to i więcej mogly by korzystać 8) Jak ja bym go chetnie wykopal z tego ratusza :P Bezczelny gość mówi motorowe a mysli o motocrosie.

edit: a jakie miasta ma podać skoro w zadnych motocross raczej nie jest popularny.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#4935 Postautor: Hela » 23 czerwca 2010, o 17:10

Więc jest ten motorcross w Toruniu i Bydgoszczy? Jeśli tak, to ok. Jeśli nie, to Twoja argumentacja jest bez sensu

Koper
Trener
Kontakt:

#4936 Postautor: Koper » 23 czerwca 2010, o 17:14

Tor motocrossowy w Toruniu położony jest w niewielkiej odległości za MotoAreną.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#4937 Postautor: RadeKas » 23 czerwca 2010, o 17:16

Hela pisze:Więc jest ten motorcross w Toruniu i Bydgoszczy? Jeśli tak, to ok. Jeśli nie, to Twoja argumentacja jest bez sensu

Przesledz wypowiedzi i dzialania Piatka w Radzie Miasta, a zrozumiesz co mial na mysli.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#4938 Postautor: Hela » 23 czerwca 2010, o 17:16

Jakieś sukcesy, mistrzostwa, medale, starty w lidze(?).
Ja z motocrosu to oprócz Lublina kojarze tylko Człuchów i Chełmno.

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#4939 Postautor: gizmo » 23 czerwca 2010, o 17:18

otwórz oczy, ma prosic o pół bańki na motocross, gdzie startują jego dzieci i który dostał i tak duzo a ilośc kibiców jak i zawodów w ciągu roku jest malutka? Jego gra na "sporty motorowe" moze i by przyniosła korzyści KMŻ jednak w jego zamierzeniu jest na pewno to aby uszczknąc coś z tej kasy i dla siebie a cały ten argument podany jest tylko po to aby nie być aż tak bezczelnym i ując społeczeństwo, które nie ma pojęcia czym się zajmuje i z czym ma związek. On po prostu żeruje na popularności speedwaya i ostatnich sukcesach KMŻ odnośnie sponsorów i kontraktów. Nie lubie faceta tym bardziej ze jakis czas temu taki zajebisty nie był i jak rozdawali kase z miasta to walczył o kase dla motocrossu a nie "sportów motorowych"
Pozdrawiam

Koper
Trener
Kontakt:

#4940 Postautor: Koper » 23 czerwca 2010, o 17:30

Hela pisze:Jakieś sukcesy, mistrzostwa, medale, starty w lidze(?).
Ja z motocrosu to oprócz Lublina kojarze tylko Człuchów i Chełmno.

Sukcesów, medali, mistrzostw Człuchowa i Chełmna też nie potrafiłbym wymienić, a co do startów w lidze to podobno Lublin jest Drużynowym Mistrzem Polski w Motocrossie ale o motocrossowej lidze też nic mi nie wiadomo.

Wiem jedynie, że w Toruniu niedawno wybudowali tor do motocrossu czy też do supercrossu, tak jak wyżej napisałem położony jest w bezpośrednim sąsiedztwie do MotoAreny.

Co do Piątka osobiście nie wierzę w jego szczere intencje co do wspierania żużla w Lublinie, bywałem na posiedzeniach komisji sportu i tam wcale nie wyrażał wsparcia dla żużla, a wręcz przeciwnie. Jeśli nawet teraz wypowiada się o sportach motorowych w Lublinie wymieniając żużlowe miasta Toruń i Bydgoszcz to dla mnie w jego ustach nic nie znaczy.

go!
Trener

#4941 Postautor: go! » 23 czerwca 2010, o 19:56

Hela pisze:Więc jest ten motorcross w Toruniu i Bydgoszczy? Jeśli tak, to ok. Jeśli nie, to Twoja argumentacja jest bez sensu

Specjalnie uzyl dwuznacznosci.. wymienil miasta gdzie jest jedno i drugie. Zuzlowcy sie ciesza, a swoi wiedza o co chodzi
http://www.motocross.bydgoszcz.pl/

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#4942 Postautor: ravajas » 23 czerwca 2010, o 20:04

Hela pisze:http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100623/MOTOR/133947184

$@#*(*(&@^#!#)(!(@..wa mać!
Co to znaczy: nie dadzą?! ten system jest chory. A jeśli ja zechcę się ratować publicznymi pieniędzmi, to też "se" mogę napisać kwit do Rady Miasta? Wszak ja również jestem dobrem społecznym, bo jeśli ja nie mam pieniędzy to nie konsumuję, nie kupuję towarów, sprzedawcom spadają obroty, producentom również, wtedy oni zaczynają zwalniać pracowników, rośnie bezrobocie, trzeba podnosić podatki bo bezrobotni chcą dostawać zasiłki i zaczynają palić opony na ulicach, zaczynają się strajki, nadchodzi kryzys i wszystko się wali...
Cholerka, gdzie mogę złożyć takie pismo o dofinansowanie?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#4943 Postautor: sadychor » 23 czerwca 2010, o 20:15

MOPS, MOPR jesli masz fabryke dzieci, jakis osrodek pomocy uchodzcom jesli jestes z Czeczenii czy innej Bialorusi. Jest wiele sposobow na zycie za czyjes.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#4944 Postautor: tezetomaniak » 23 czerwca 2010, o 20:31

oby mieli jaja i sie nie dali :)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#4945 Postautor: ravajas » 23 czerwca 2010, o 20:55

trzymam kciuki, aby nie dali.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#4946 Postautor: Apocalips » 23 czerwca 2010, o 21:24

Gadacie glupoty, jak mieli dac zuzlowi to byl krzyk, czego tak malo, a teraz zachowujecie sie jak przyslowiowy pies ogrodnika. "Nam juz nie potrzeba to czego inni maja dostac ?!"
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#4947 Postautor: niespokojny » 23 czerwca 2010, o 21:29

Apocalips pisze:Gadacie glupoty, jak mieli dac zuzlowi to byl krzyk, czego tak malo, a teraz zachowujecie sie jak przyslowiowy pies ogrodnika. "Nam juz nie potrzeba to czego inni maja dostac ?!"

My nie dostalismy, to dlaczego inni maja dostac? 8)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#4948 Postautor: ravajas » 23 czerwca 2010, o 21:40

Apocalips pisze:Gadacie glupoty, jak mieli dac zuzlowi to byl krzyk, czego tak malo, a teraz zachowujecie sie jak przyslowiowy pies ogrodnika. "Nam juz nie potrzeba to czego inni maja dostac ?!"

Ja - i kilku innych Forumowiczów - jestem przeciwny dotowaniu sportu zawodowego wyczynowego przez instytucje państwowe.
Generalnie jestem przeciwny dotowaniu przez takie instytucje czegokolwiek. Należy wszak sobie zdawać sprawę, że - jak mawiał klasyk liberalizmu Milton Friedman - "nie ma czegoś takiego jak darmowy obiad". Za to wszystko najpierw musi zapłacić podatnik. Również ten, który nie jest później beneficjentem takiej pomocy.
Ponadto uważam (jestem o tym przekonany!), że np ogromne powodzenie WOŚP jest niejako "policzkiem w twarz" (tu już inny klasyk :) ) dla działań "rządu". Przecież te miliony złotych, które są rokrocznie zbierane przez WOŚP są pieniędzmi niejako dodatkowymi, pozabudżetowymi, a więc innymi niż te zapłacone pod przymusem przez podatników. Ergo: pomoc publiczna jest w znakomitej większości marnotrawiona przez aparat biurokracyjno-urzędniczy. A fakt, że społeczeństwo jest na tyle szlachetne, że DOBROWOLNIE płaci na ten cel, dowodzi tym samym, że np "służba zdrowia" nie spełnia swojej funkcji. Jest po prostu zbędna. A co najmniej za droga.

I jeszcze ciekawostka:
O tym, że ZUS to organizacja przestępcza, pisałem już nie raz ja, a także wiele innych osób. Jest to organizacja przestępcza (o której można powiedzieć wszystko oprócz tego, że jest zorganizowana), i bardzo szkodliwa społecznie głównie z trzech powodów:

1. pod przymusem i składając fałszywe obietnice wymusza od obywateli pieniądze,
2. odpowiada za rozwój bezrobocia i szarej strefy w gospodarce, a także
3. działa na niekorzyść budżetu państwa.

Ad 1. Art. 286 kk. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Tutaj nieśmiało można by to podciągnąć pod wymuszenie rozbójnicze, ponieważ w sytuacji uchylania się od płacenia swoistego haraczu, ZUS może sięgnąć po służby cywilne oraz policję i/lub wojsko.

Ad 2. Przedsiębiorcy, zwłaszcza mikro-, nie będąc w stanie płacić co miesiąc ponad 800 zł składek do ZUS, często zawieszają lub likwidują działalność. Podobnie pracodawcy (cały czas podkreślam: UCZCIWI) nie będąc w stanie opłacić składek za pracowników, których chcieliby zatrudnić, nie zatrudniają ich.

Ad 3. Z punktu 2 wynika, że mikroprzedsiębiorcy zawieszając lub likwidująca działalność, a pracodawcy nie zatrudniając pracowników legalnie, przyczyniają się do zmniejszenia wpływów do kasy państwa w postaci podatków. Ponadto ZUS, któremu ciągle brakuje pieniędzy (dowód na to, ze ZUS jest - mówiąc najlżej - niegospodarny, a mówiąc dosadniej: marnuje pieniądze obywateli) pożycza je od państwa co powoduje, że pieniądze te nie idą na inne pożyteczne cele finansowane z budżetu państwa, ale - last, but not least - także to, że ktoś (podatnicy) kiedyś będą musieli te długi spłacić. A więc NAJPRAWDOPODOBNIEJ wzrosną obciążenia podatkowe.

Mam nadzieję, że dość klarownie wyjaśniłem dlaczego ZUS jest jednym z największych szkodników.
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2010, o 21:50 przez ravajas, łącznie zmieniany 2 razy.
pozdrawia:
Rafał Borowski

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#4949 Postautor: arturek111 » 23 czerwca 2010, o 21:44

Koper pisze:Tor motocrossowy w Toruniu położony jest w niewielkiej odległości za MotoAreną.

Tia widziałem ten tor, przy okazji robienia siusu. Fakt że w bardzo niewielkiej odległości ok 300 m.

Awatar użytkownika
drt

#4950 Postautor: drt » 23 czerwca 2010, o 22:55

Pan Piatek jest politykiem i nigdy jednoznacznie nie wypowie sie na dany temat. Kazdy srednio zorientowany wie za jaka dyscyplina sportu on lobbuje.