Wzmocnienia w trakcie sezonu 2010
Re: Wzmocnienia w trakcie sezonu 2010
udalo sie sciagnac Rymela i Drymla, nie mozna miec wszystkiego, i tak jest calkiem niezle
nie wiem co Cie boli harry ale meczace to juz troche jest
METHANOL ADVENTURE TEAM
jestem tego samego zdania wydaje mi sie ze Harry ma zly dzien i nie ma gdzie sie wyladowac pzdr
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah
"
Harry, 99% tego forum (w tym ja tez) z reguly bronila Twoich poczynan. Atakowaly nieliczne wyjatki i szybko znikaly bedac w mniejszosci.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
grzesieck pisze:udalo sie sciagnac Rymela i Drymla, nie mozna miec wszystkiego, i tak jest calkiem niezle
Ja wiem że to jest męczące. Zawsze trudne pytania są męczące.
Tylko Rymela nie będzie na meczu z Łodzią. A jest dużo punktów do odrobienia na bonusa. To trzeba sie brać do roboty a nie przeżywać w euforii radość z udanych kontraktów skoro one na razie guzik dały.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
neir1 pisze:jestem tego samego zdania wydaje mi sie ze Harry ma zly dzien i nie ma gdzie sie wyladowac pzdr
Dokładnie, mam zły dzień od momentu jak się dowiedziałem o nowym naszym nabytku
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
A na termin meczu z Łodzią nie da się jakiegoś deszczu załatwić? Albo pół godziny przed meczem zawiadomić o podłożeniu bomby na stadionie? 
harry pisze:Ja wiem że to jest męczące. Zawsze trudne pytania są męczące.
Tylko Rymela nie będzie na meczu z Łodzią. A jest dużo punktów do odrobienia na bonusa. To trzeba sie brać do roboty a nie przeżywać w euforii radość z udanych kontraktów skoro one na razie guzik dały.
heh bonusa, badzmy powazni, jakiego bonusa? kto by do nas nie dolaczyl to ciezko by bylo wklepac Łodzi do 30 i taka jest prawda, Jankes, Burza, Dym, Rempała, Siopek to nie sa jakies najgorsze lamusy w stylu Nowaczyka, Dziatkowiaka czy Rembasa, bonusa przegralismy w Łodzi i tyle.
owszem, na razie kontrakty guzik daly, ale w perspektywie rundy finalowej gdzie Rymel ma tylko jeden termin zajety to sadze, ze moze byc baaaardzo bardzo interesujaco
a Sitera no coz, uwazam, ze A. Messing bylby lepszy, na pewno stac go na robienie dwucyfrowek w II lidze co zreszta udowodnil w zeszlym roku, Sitera nie wydaje mi sie zeby byl w stanie walnac wiecej niz 7-8 pkt ale skoro napisales, ze Wilk nie bierze pod uwage Darkina przy ustalaniu skladu na nastepne mecze to wychodzi na to, ze i tak bedzie jechal...
moze harry napisz cos wiecej o Darkinie? Wilk wkur*** sie nie na zarty czy o co chodzi? To koniec jazdy Siergieja w naszych barwach w tym roku? Bo jezeli tak, to zakontraktowanie Sitery uwazam za jakies nieporozumienie, jezeli chcemy zawodnika z podstawowego skladu zastapic kims innym, to wypadaloby zeby jego nastepca byl lepszy, a tymczasem Sitera nie gwarantuje nic wiecej niz Darkin, szczegolnie na torze w Lublinie
METHANOL ADVENTURE TEAM
- niespokojny
- Trener
Rymel ma tylko jeden zajety termin w rundzie finalowej? Dobrze i zle. Zalezy od szczecia. Jezeli bedziemy jechali wtedy jakikolwiek wyjazd i nie bedziemy mogli skorzystac z Rymela to z gory praktycznie jestesmy skazani na porazke. Jezeli u nas z Lodzia nie bedzie mogl jechac to tez jestesmy w ciezkiej sytuacji w kontekscie bonusa. Jedynie gdyby nie jechal z Pila u nas nie stanowiloby to wiekszego problemu. Chociaz kto wie. Tyle juz zrobilismy ze skladem -> wzmocnilismy go silnymi zawodnikami, ze szkoda by bylo to zaprzepascic. Jeden mocny senior postawilby kropke nad i. Dyspozycyjny. I chyba zostal wybor jedynie miedzy dwoma Niemcami. Obaj dyspozycyjni. Jeden w dobrej formie. Szkoda ze Henka i Ben nam uciekli. Problem bylby z glowy. Z juniorami lipa. I co najgorsze nie widac kandydatow.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
harry pisze:Tylko Rymela nie będzie na meczu z Łodzią. A jest dużo punktów do odrobienia na bonusa.
Naprawde sadzisz harry ze jestesmy w stanie to odrobic ? Fajnie bedzie jak ten mecz wygramy. Serce mowi zeby ich spompowac ale...
Ostatnio zmieniony 9 czerwca 2010, o 09:01 przez miedziany, łącznie zmieniany 1 raz.
Filip Sitera - osobiście uważam go za gorszego zawodnika od Darkina. Jest w stanie zrobić te 6-8 ptk. Ale jakby powrócił stary dobry Darkin z początku sezonu to Sitera może sobie koło niego tylko stanąć i pstryknąć zdjęcie
W sumie nie wiadomo o co chodzi z Darkinem....problemy ze sprzętem? z %?Bo pieniądze ma wypłacane zapewne tak jak pozostali nasi zawodnicy. Swoją drogą uważam, że powinniśmy się rozstać w przyjaznej atmosferze, żeby w razie czego był dyspozycyjny dla naszego trenera w przyszłości (w przypadku jakiejś kontuzji...odpukać w niemalowane). Może poukłada sobie jakoś to w głowie i będą z niego jeszcze ludzie, no bo wiadomo on z tego żyje, to jest jego praca a przecież nie od dziś wiadomo, że w Polsce najwięcej można zaroić. Swoją drogą od czasu Lee i P.Karlsson nie mieliśmy dobrych napieraczy zagranicznych. Dobry debiut miał Jonas Kylmaekorpi, ale on doszedł w trakcie sezonu i nie pojeździł sobie za dużo. A niewypały to wiadomo: Jesper B Jensen; Howe, Chris Louis. Również zawodnicy typu Pavlic, Kus, H.Andersen jak jeździli u nas nie prezentowali nie wiadomo jakiego poziomu. No może Pavlic to zły przykład bo pojechał tylko raz. Mam nadzieję, że teraz to się zmieni i mocnym punktem drużyny będzie zarówno Dryml jak i Rymel. Przydałby się ten junior zagraniczny który robiłby punkty typu: Kudriaszow, no ale teraz to ciężko znaleźć. Swoją drogą nie rozumiem jak Ostrovia mogła przekonać do siebie Gustafssona. On mogł być kluczowym zawodnikiem...a czego? a no proste. Zna Łódzki tor i w fazie finałowej jestem w stanie założyć się z każdym, że zrobiłby te 10-12 ptk w Łodzi. Poza tym to jest nazwisko, znany żużlowiec, każdy chyba go kojarzy. W innych meczach zapewne robiłby te 10-12 ptk z palcem w nosie. No cóż...nam pozostaje Sitera. Zobaczymy jak chłopak się spisze. a i jeszcze co do bonusa z Łodzią....trochę zejdźcie na ziemię 
Ja mam cichą nadzieję, że Sitera nie jest planowany jako wzmocnienie naszego składu tylko jako uzupełnienie, jako straszak, tańsza opcja np na mecz z Krosnem itd.
Liczę, że to wzmocnienie na pozycji seniora jeszcze będzie. Faktycznie szkoda bardzo Henki bo na Łódź byłby idealny, ale jakby był np Smoliński też nie byłoby źle.
Z juniorami jest faktycznie problem, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Co do bonusu to faktycznie musiałby się zdarzyć jakiś cud, aby to odrobić, ale 16-20 punktami możemy śmiało wygrać z Łodzią. Dziwię się, że co niektórzy martwią się w ogóle czy wygramy, ja takich problemów nie przewiduje. Jakbyśmy mieli po tych wzmocnieniach jakiekolwiek problemy z pokonaniem Łodzi u siebie to lepiej żebyśmy już odpuścili walkę o awans bo niby jak i z czym...
Liczę, że to wzmocnienie na pozycji seniora jeszcze będzie. Faktycznie szkoda bardzo Henki bo na Łódź byłby idealny, ale jakby był np Smoliński też nie byłoby źle.
Z juniorami jest faktycznie problem, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Co do bonusu to faktycznie musiałby się zdarzyć jakiś cud, aby to odrobić, ale 16-20 punktami możemy śmiało wygrać z Łodzią. Dziwię się, że co niektórzy martwią się w ogóle czy wygramy, ja takich problemów nie przewiduje. Jakbyśmy mieli po tych wzmocnieniach jakiekolwiek problemy z pokonaniem Łodzi u siebie to lepiej żebyśmy już odpuścili walkę o awans bo niby jak i z czym...
jerry racja. Jeśli Łodzi byśmy nie pokonali u siebie to z czym do ludzi?
I na awans nie byłoby się już co napinać. Co do tego Smolinskiego to Davv już był tego pewien, że przyjdzie do nas, zapewne miał jakieś info na 100%
Teraz czeka i w jego temacie się nie wypowiada, co jest wg mnie zrozumiałe. Ktoś puścił fame że jest klepnięty, a tu kupa
Ale są inni. Skoro kandydatów było kilkunastu, to kto wie czy o kimś się nie dowiemy w piątkowe popołudnie 18 czerwca 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- niespokojny
- Trener
Szczerze mowiac wolalbym Smolinskiego niz Henke. Z prostej przyczyny. Staremu moze sie nie chciec. Nie bedzie przeprowadzal ryzykownych akcji itd. Gosc nosi sie z zamiarem zakonczenia kariery wiec szalenstwa nie maja sensu. Smolinski mlody chlopak. Wiecej ma przed soba niz za soba. Przypomnialby sie w Polsce (po grzaniu lawy w Toruniu) i mialby szanse na angaz w nastepnych sezonach w wyzszej fazie rozgrywek. W II lidze Szweckiej Henke robil jak chcial. Zawodow na trawie przeciez tak duzo nie ma. A i w swoich klubach w Niemczech i Szwecji nie jest co mecz zapraszany. Przy klepnieciu Smoly nie byloby tez takiego pieczenia z juniorem
Poczekajmy na rozwoj wypadkow. Pawlickiego nie chcieli w Gorzowie, a Dryml za drogi dla Lublina 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
kibicLBN pisze: Co do tego Smolinskiego to Davv już był tego pewien, że przyjdzie do nas, zapewne miał jakieś info na 100%Teraz czeka i w jego temacie się nie wypowiada, co jest wg mnie zrozumiałe. Ktoś puścił fame że jest klepnięty, a tu kupa
Ale są inni. Skoro kandydatów było kilkunastu, to kto wie czy o kimś się nie dowiemy w piątkowe popołudnie 18 czerwca
Byłem pewien bo tak było. Już gdzieś pisałem, że co niektórym zmienia się zdanie gorzej niż babie i wolą płacić kasiorę w ciemno. Na dwa mecze to i mi by się nie chciało latać pół Europy. Jednak jeszcze nie wszystko stracone.
PS. Uwaga
nie wiem jakie koncepcje na skład ma trener ale najgorsze jest to, że na treningach w Lublinie prawdopodobnie Darkin wciągnie Siterę nosem. Odsunięcie go wtedy od meczu z Łodzią będzie strzałem w kolano. Czech jest moim zdaniem za słabym straszakiem na Rosjanina.
grzesieck pisze:udalo sie sciagnac Rymela i Drymla, nie mozna miec wszystkiego, i tak jest calkiem niezle
Niby tak, ale... Rymel to takie troche wirtualne wzmocnienie - odczulismy to w Ostrowie. Ja jestem bardzo rozczarowany, ze nie wzielismy Henki. Wciaz sklad mamy dziurawy, trzeba zagranicznego juniora i seniora. Szczegolnie seniora. Taka prawda. A, ze bedzie problem bogactwa jak wroci Piszcz (hipotetycznie) i termin bedzie pasowal Rymelowi, to zaden to problem.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Hela pisze:Śledź zachował się jak odpowiedzialny trener. (...)
Menager druzyny raczej. Trener zadbalby o zawodnika, ktory jak mowi Bartosz, chce jezdzic. Sledz dba o wynik klubu i ma w nosie rozwoj Skidmore'a.
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Z kolei menadzer zawodnika mogl go ulokowac tam gdzie by mial szanse na jazde, czyli np. w Kaemzeciku:)
A tak wagoniki z weglem przejezdzaja obok nosa, ciuch ciuch ciuch
Zarty zartami,ale sytuacje to Skippy ma nieciekawa, bo Sledz moze tak gledzic w nieskonczonosc...
Zarty zartami,ale sytuacje to Skippy ma nieciekawa, bo Sledz moze tak gledzic w nieskonczonosc...
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Maja przeciez mlodego Lindgrena, wiec nie wiem w czym problem widzi Sledzio.
O to, ze chce miec zmiennika. Zwlaszcza w obliczu sredniej formy tegoz Lindgrena.
Czas na zmiany :]
Ale jest ryzyko dla Skippy'ego, że pojedzie np raz i mu coś nie wyjdzie i to będzie jego jedyny mecz w tym sezonie w Polsce. Pewnie tego się boi nauczony doświadczeniem np Sucheckiego...
W każdym razie trzeba było się w kontrakcie zabezpieczyć i nie byłoby problemu.
W każdym razie trzeba było się w kontrakcie zabezpieczyć i nie byłoby problemu.
Mowisz o gwarancji startow dla juniora znikad?
nie mówie o gwarancji startów, tylko o zapisie, żeby mu nie robili przeszkód w wypożyczeniu w przypadku gdy nie będzie jeździł... i gdy sobie tego zażyczy
Takie zastrzeżenia to może robić Rymel, ale nie junior znikąd.
Widać tam, w tym cholernym Rzeszowie, kontrakty podpisuje się z głową, a nie na sztukę. Nie po to chłopaka zakontraktowali, żeby go komuś oddać, tylko dlatego, że w ramach jakiejś tam koncepcji był potrzebny. Koncepcja się nie zmieniła, więc pozostaje potrzebny.
Nie mogę przeboleć tego Rzeszowa. Wszystko muszą mieć lepiej poukładane niż my, pomimo x razy mniejszego potencjału.
Widać tam, w tym cholernym Rzeszowie, kontrakty podpisuje się z głową, a nie na sztukę. Nie po to chłopaka zakontraktowali, żeby go komuś oddać, tylko dlatego, że w ramach jakiejś tam koncepcji był potrzebny. Koncepcja się nie zmieniła, więc pozostaje potrzebny.
Nie mogę przeboleć tego Rzeszowa. Wszystko muszą mieć lepiej poukładane niż my, pomimo x razy mniejszego potencjału.