Wzmocnienia w trakcie sezonu 2010

żużel w Lublinie

Kogo najchetniej widzialbys w naszych barwach w dalszej czesci sezonu 2010?

K. Nieminen
9
4%
C. Hefenbrock
4
2%
M. Smolinski
47
22%
J. Screen
5
2%
C. Woodward
17
8%
C. Gathercole
3
1%
N. Klingberg
3
1%
K. Doolan
3
1%
T. McGowan
2
1%
M. Karlsson
9
4%
R. Fisher
1
0%
R. Sweetman
23
11%
H. Skidmore
20
10%
A. Wodjakow
7
3%
L. D. Gunnestad
4
2%
M. Piaszczynski
16
8%
J. Auty
7
3%
P. J. Larsen
1
0%
S. Masters
21
10%
wystarczy tych wzmocnien :)
7
3%

Liczba głosów: 209

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

Re: Wzmocnienia w trakcie sezonu 2010

#826 Postautor: rAdEk23 » 8 czerwca 2010, o 21:23

Patrząc na posunięcia naszych działaczy to można wnioskować ze skupują żużlowców od naszych sąsiadów(Rosja, Litwa, Białoruś, Ukraina, Słowacja, Czechy, Niemcy) pierw Darkin z Rosji, Białoruś mijamy potem zaciąg ukraiński Borondaje itp Słowacja mijana z tego samego powodu(Brak dobrych żużlowców) Czechy Adrian Rymel, Lukas Dryml, Filip Sitera :d to teraz czas na Niemców...

A wracając do tematu Sitera całkiem fajnie sie prezentował dwa lata temu, rok temu nie widziałem jego występów a po syfach nie ma co oceniać co pokazał ostatni mecz ligowy naszej drużyny. Myślę że jak Sitera trafi z silnikami to będzie z chłopaka pożytek 8)

Robert Kościecha - czerwony Damian Celmer - niebieski Filip Sitera - biały Mariusz Puszakowski - żółty xD
Sipma Lublin :D :D :D

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#827 Postautor: grzesieck » 8 czerwca 2010, o 21:32

jak to Słowacje mijamy? a Janek Halabrin? :D
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#828 Postautor: GIGI » 8 czerwca 2010, o 21:39

poli pisze:to moze jurek mordel wroci :D

oj takiego talentu to w Lublinie juz nie bedzie niestety. I nie ironizuje w tym momencie.

szkoda

Sledzio
Trener
Kontakt:

#829 Postautor: Sledzio » 8 czerwca 2010, o 22:03

Dryml tez w Anglii nie błyszczy, a w Ostrowie 11 ba mało by brakowało a 14 by miał. Także dajcie trochę mu luzu. Zobaczymy co pokaże na treningach.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#830 Postautor: boxing » 8 czerwca 2010, o 22:24

Przejrzalem - na szybko i bez doglebnego sprawdzania wiec moglem cos przeoczyc - terminarze paru riderow, ktorzy teoretycznie mogliby wzmocnic sklad juniorski. Na tapete wzialem Richarda Sweetmana (Birmingham), Sama Mastersa (Somerset), Kima Nilssona (Newport), Kenniego Larsena (Newcastle), Rene Bacha (Newcastle) i Wadima Tarasenko (bez ligi angielskiej).

Potrzebne nam terminy to 20 czerwca (Lbn - Lodz), 27 czerwca (Krakow - Lbn), 4 lipca (Lbn - Ostrow), 11 lipca (Lbn - Opole), 18 lipca (Rawicz - Lbn), 1 sierpnia (Lbn - Krosno). Runda finalowa: 15 sierpnia, 22 sierpnia, 29 sierpnia, 5 wrzesnia, 19 wrzesnia, 26 wrzesnia.

Pierwsi odpadli Kenni Larsen i Rene Bach - niedzielne mecze Newcastle w zasadzie wykluczaja ich przydatnosc. Z 6 spotkan rundy zasadniczej wolne maja tylko "u siebie z Opolem". 3 pierwsze terminy rundy finalowej zajete, 2 kolejne jakies reserved, wolny ostatni termin. Szkoda zachodu.

Kim Nilsson - tez sporo zajetych niedziel. Moglby pojechac z Lodzia, kolejnych 5 naszych meczow Newport ma jakies zawody. Runda finalowa - na zmiane, 3 terminy odpadaja (15 sierpnia, 29 sierpnia, 19 wrzesnia), 3 powinien miec wolne (22 sierpnia, 5 wrzesnia, 26 wrzesnia). Czyli z 12 meczow - 8 razy nie, 4 razy tak.

Sam Masters - wiekszosc terminow wolna. W rundzie zasadniczej niestety odpada Lodz u siebie i wyjazdowy Rawicz - moze jechac wyjazd z Krakowem, u siebie po bonus z Ostrowem, Opolem, Krosnem. Runda finalowa - wolnych 5 pierwszych terminow, odpada mu chyba tylko 26 wrzesnia (jezeli wystartuje w PL Riders Championship).

Richard Sweetman - dosyc dyspozycyjny. Początek mogę skopiowac z Mastersa – „w rundzie zasadniczej niestety odpada Lodz u siebie i wyjazdowy Rawicz - moze jechac wyjazd z Krakowem, u siebie po bonus z Ostrowem, Opolem, Krosnem”. W rundzie finałowej – odpada tylko 29 sierpnia, pozostałych 5 terminow wolnych.

No i na koncu Wadim Tarasenko – wszystkie niedziele wolne :)

Podsumowujac:

Z uwagi na dyspozycyjność odpuściłbym sobie tych 3 pierwszych – Larsena, Bacha i Nilssona.

Sweetman dyspozycyjny ale może być duuuzy problem – Leszno podkresla, ze chce mieć straszaka i rezerwe na pozycji juniora.

Masters – dyspozycyjny, a przy Pawlickim w Gorzowie zagraniczny junior ma szanse na 1 bieg. A na ten moment bardziej objezdzony jest mlody Gustafsson. Masters chce jeździć i sam mowi o wypożyczeniu do niższej ligi.

Wadim Tarasenko – malo doświadczony ale ponoc olbrzymi talent i już skuteczny! Czy go pusci Lokomotiv? Maja swietnych juniorow – Bogdanow i Artiom Laguta do składu go raczej nie wpuszcza. A i Łotysze może zechca mlodego objeździć, bo Bogdanow w tym roku konczy wiek juniorski.

O tych 3 ostatnich na miejscu klubu bym zapytal – z najwieksza szansa na Mastersa, Tarasenke, z mala na Sweetmana.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#831 Postautor: Marun » 8 czerwca 2010, o 22:34

A Kalle Katajsto?

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#832 Postautor: niespokojny » 8 czerwca 2010, o 22:44

Moze uaktualnimy ankiete i uwzglednimy juniorow? :)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

harry
Trener

#833 Postautor: harry » 8 czerwca 2010, o 23:19

Nie ma co uaktualniać.
Tarasenko - odmowa, Kalle to samo.
Zostaje Masters i Sweetman. Jeżeli już to szansa na wypozyczenie widzę tylko Mastersa.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#834 Postautor: grzesieck » 8 czerwca 2010, o 23:23

jeszcze 3 tyg temu chcial jezdzic w Polsce:

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... o-finskim/

ale powiedzial tez:

Nie masz kontraktu w Polsce. Miałeś już jakieś propozycje?

- Jeszcze nie. Chciałbym jeździć w Polsce, jednak musiałbym zebrać odpowiedni budżet, aby móc się odpowiednio przygotować do jazdy w Polsce.

czyzby nie zebral odpowiedniego budzetu?
METHANOL ADVENTURE TEAM

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#835 Postautor: K.A.M.I.L. » 8 czerwca 2010, o 23:25

Harry, ale Masters i Sweetman 2 najważniejsze dla nas mecze w rundzie zasadniczej mają zajętę. Więc jaki jest sens ich wypożyczać. Szkoda, że upadła sprawa ze Skidmorem. Jeżeli to prawda co piszesz z Tarasenką i Katajisto to wypalają się kolejni, którzy mogliby namieszać w naszej 2 lidze, inni nie zaproponowani tutaj są większymi zagadkami.
W takim wypadku dużego pola manewru nie ma. Pozostaje zaprosić Alexandra na treningi i niech śmiga do bólu :)

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

harry
Trener

#836 Postautor: harry » 8 czerwca 2010, o 23:37

Ale ja pisze tylko na kogo są szanse. I nie chcę się wypowiadać ogólnie bo i tak jestem maksymalnie wkurzony że zamiast Henki pakują nam Siterę, który na swoich torach dostaje łupnie od Dyma. To po co nam on?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Pawello

#837 Postautor: Pawello » 8 czerwca 2010, o 23:44

Obawiam się, że kogoś takiego jak Tarasenko już nie ma na rynku. Mam tu na myśli formę, talent i dyspozycyjność. Chłopak wystrzelił dość niespodziewanie. Skoro harry twierdzi, że Dauga go nie odda to pozamiatane :/ no ale zawsze można próbować :D

Z kontekstu większości wypowiedzi na forum junior potrzebny jest nam głównie ( tylko?) na mecz z Łodzią, więc skoro wszyscy oprócz Kima Nilsona ( powołuję się tutaj na posta kolegi wyżej, bo sam nie sprawdzałem ) mają zajęty właśnie ten termin to po uj nam kolejny wydatek? Szczerze to ja o tym Nilsonie pierwszy raz słysze ;pp

Ja rozumiem, jest sponsor, jest kasa. Nie wiem jak wygląda finansowanie zawodników przez Bogdankę i jaki jest limit kwot transferów, ale obawiam się, że granica jest już blisko.

Oczywiście są to czysto teoretyczne spekulacje :D
Tadek Kostro ciśnie ostro!!

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#838 Postautor: boxing » 8 czerwca 2010, o 23:48

Sens brania Mastersa / Sweetmana jest taki, że nie moga jechac w 3, a moga jechac w 9 spotkaniach. A w rundzie finalowej tez mozna powalczyc o punkty wyjazdowe i bonusy. A skladem - Dryml - Rymel - Puszakowski - Baran - T.Rempala - Kostro - Masters juz mozna cos z wyjazdu przywiezc.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

jerry78
Trener

#839 Postautor: jerry78 » 8 czerwca 2010, o 23:57

Na syfach ktos napisał "Na dniach ma podpisać jeszcze Martin Smoliński" - to byłaby naprawdę dobra wiadomość, cały czas liczę na to, że faktycznie go "przygarniemy"

harry
Trener

#840 Postautor: harry » 9 czerwca 2010, o 00:02

Rozmawiają/-li z nim juz od miesiąca. I jeszcze nie podpisał? I jeszcze się okaże że za półdarmo podpisał, albo będzie dopłacać do startów.

Pawello

#841 Postautor: Pawello » 9 czerwca 2010, o 00:06

Harry skąd w Tobie aż tyle jadu?
Tadek Kostro ciśnie ostro!!

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#842 Postautor: Mars » 9 czerwca 2010, o 00:06

1 Liga nasza pora sie wyluzować ;)
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

harry
Trener

#843 Postautor: harry » 9 czerwca 2010, o 00:15

Pawello pisze:Harry skąd w Tobie aż tyle jadu?

Jakiego jadu? Człowieku ogarnij się! Czy jeżeli coś mi się nie podoba to już jad? Mamy sponsora, mamy pieniadze i mamy awansować. I co? Zamiast zatrudnić Henkę zatrudniamy jakiegoś pepika. Przecież o Hence to większość mówiła/marzyła już od momentu podpisania umowy z Bogdanką! Jeżeli zamierzasz lizać tyłek komuś tylko dla zasady to Twój problem. Ja się na takie działanie nie mogę zgodzić.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#844 Postautor: RadeKas » 9 czerwca 2010, o 00:22

A Tobie Harry zawsze udawalo sie zatrudnic tego kogo chciales lub kogo chcieli kibice? Chyba nie tak to dziala.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

harry
Trener

#845 Postautor: harry » 9 czerwca 2010, o 00:24

A jak to działa?

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#846 Postautor: RadeKas » 9 czerwca 2010, o 00:26

Ekspertem nie jestem, ale wydaje mi sie, ze wiecej niz jeden klub sklada oferte i ostateczny wybor nalezy do zawodnika. Ale ja sie nie znam.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

harry
Trener

#847 Postautor: harry » 9 czerwca 2010, o 00:28

To po co mnie opieprzasz jak piszesz, że sie nie znasz?

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#848 Postautor: RadeKas » 9 czerwca 2010, o 00:29

Opieprzam? :shock:

Wow.
Richie Faulkner:

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#849 Postautor: rAdEk23 » 9 czerwca 2010, o 00:31

jak nie patrzeć Harry chyba nigdy nie widział tylu pieniedzy w klubie co jest teraz 8) wiec nie ma o czym rozmawiac :)
Sipma Lublin :D :D :D

harry
Trener

#850 Postautor: harry » 9 czerwca 2010, o 00:36

RadeKas pisze:Ekspertem nie jestem, ale wydaje mi sie, ze wiecej niz jeden klub sklada oferte i ostateczny wybor nalezy do zawodnika. Ale ja sie nie znam.

A składa? tego sie nie dowiemy. My możemy oceniać klub tylko po efekcie końcowym. A taki jest nie za teges.
Jak mi się cos nie udało to nie zostało na tym forum na mnie suchej nitki. teraz zasady się zmieniły? A dlaczego? Bo jest nareszcie sponsor i wymarzone pieniądze? To tym bardziej trzeba zmuszać do wytężonej a co dużo ważniejsze przemyślanej pracy.