Ostrovia - KMŻ Lublin 06.06.10

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Ostrovia - KMŻ Lublin 06.06.10

#276 Postautor: meesha » 7 czerwca 2010, o 16:55

DJPEPE pisze:A po co zz? On ma 2 armaty , to stosuje. My mamy 5-6 napieraczy i ..przegrywamy. Tyle!

Bo żeby wygrać mecz dwoma zawodnikami to muszą oni pojechać po 6 lub 7 razy. A do tego trzeba ZZ.
Zdaje się, że aktualnie to musiałby zachorować Puzon, Baran lub Rempał...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#277 Postautor: niespokojny » 7 czerwca 2010, o 16:55

No wlasnie w ostatnim komunikacie byl Puzon, Baran i Tomek..
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

DJPEPE
Junior

#278 Postautor: DJPEPE » 7 czerwca 2010, o 17:05

No, trudno, jak musi zachorować :D jeden, to niech choruje, a mecz wygrany! Tylko trzeba drużynę poustawiać i to ...dobrze!
Mnie chodziło bardziej o pytanie, ile tych zmian - wzmocnień trzeba, żeby wygrać? przecież Puszakowski, Baran , Rempała, Darkin, Dryml tj. 5 napieraczy jechało w Ostrowie plus Hadek, który" podobno Sroce spod ogona nie wyskoczył"+Kostro. Tak więc pytanie jest proste, w czym tkwi przyczyna porażki? Mnie to martwi i zastanawia? Zresztą, nie tylko mnie!

Harry napisał
Nie mamy PIĄTEGO seniora!!! Tylko ślepy i głupi tego nie rozumie. Opowieści o zawodniku 10+ to też śmiech na sali. Taki Dryml robi 11 w sześciu i co wywalić go? Nie brać? Bez niego byłoby do 30 w Ostrowie. A to był przecież najlepszy zawodnik do wzięcia!
Nie ma w tej chwili pewniaków pokroju Jacka Rempały. Zostało kilku zawodników, dosłownie kilku (2-4) sensownych, którzy wykazują zainteresowanie jazdą w tym sezonie w drugiej lidze. Kiedy to zrozumiecie???
To co wyprawia Darkin woła o pomstę do nieba. Dawanie mu jeszcze jakiejkolwiek szansy to sabotaż. Piszcz to musiałby jeździć na okrągło przez dwa tygodnie żeby do formy z tamtego roku wrócić.
Juniorów zagranicznych to chyba tylko też ze dwóch zostało i podobno jeden wstepnie dogadany. Polskich nie ma a Tadek w Ostrowie błysnął extra silnikiem. jak go ogarnie to będzie pociecha.
Jeżeli mamy powalczyć z Łodzią to bezwzględnie musi być wzmocnienie jeszcze jednym seniorem i juniorem.
Seniorów tak jak pisałem jest kilku na podobnym poziomie. Nikt nie wie, który "odpali". według mnie trzeba rzucać monetą :shock: Nie ma wyjścia.

Baran i Dryml pojechali po ...6 razy.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#279 Postautor: Hela » 7 czerwca 2010, o 17:17

Shack pisze:
niespokojny pisze:Niestety nie... Juz Tomek Rempala go wzial na srednia.

komunikat, srednia w tej chwili nie ma znaczenia.

Jak to. Ma znaczenie. Przecież tylko pierwszych trzech można zastąpić.
Obowiązkowo potrzebny jest ktoś za Darkina. Nawet ten Gathercole.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#280 Postautor: niespokojny » 7 czerwca 2010, o 17:21

Pepe, jak zawodnik w 3 wyjazdach pod rzad, mowa o Darkinie ma srednia biegowa 0,3 na mecz to chyba jednak zaden z niego napieracz...

DJPEPE
Junior

#281 Postautor: DJPEPE » 7 czerwca 2010, o 17:25

No i sam sobie odpowiedziałeś, to po co jedzie? Przeczytaj post Harrego..
A podobno picie...to też choroba? :D i jest zz :D

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#282 Postautor: RadeKas » 7 czerwca 2010, o 17:27

Ale za Darkina nie mozna robic ZZ :roll:.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
login

#283 Postautor: login » 7 czerwca 2010, o 17:47

Jak pisałem, że Rempała i Darkin do wywalenia, to wszyscy mnie zjechali. Teraz wszyscy jednak piszą, że Darkin do wywalenia, a Rempała to super napieracz (tematu Puzona i Barana nawet nikt nie rusza, czyli są super ekstra i do tego doszedł Dryml), więc mamy (waszym zdaniem) 4 super zawodników, a meczów nie wygrywamy!

Czekam na krytykę

DJPEPE
Junior

#284 Postautor: DJPEPE » 7 czerwca 2010, o 17:55

To wiem! ale moje pytanie brzmiało Quo vadis, składzie LW? Skoro można było się domyślać, że Darkin - słabo, to może Zieliński?[przecież jakąś furę mógłby mu nowy sponsor,kolega z klubu uszykować- pożyczyć? czy nie?]
A przecież przeminął już wątek Hauzingera i tak pomału , powoli podstawowy skład się zmienia...że o innych 22 zawodnikach nie wspomnę, bo wiadomo, iż to ...wynalazki!

JAG
Senior

#285 Postautor: JAG » 7 czerwca 2010, o 18:01

Davv pisze:Znowu błąd Wilka. W 11 trzeba było za Rempałę puścić Puzona i w 14 móżna by taktyka zrobić, a tak DUPA.

:O:O:O ty sie dobrze czujesz?
spojrz jak jezdzila do 11 biegu para Dryml-Baran, nastepnie zobacz jak Mariusz pojechal w 10 biegu i napisz jeszcze raz to samo to ci odpowiem jak wyzej
:),czasami :(

harry
Trener

#286 Postautor: harry » 7 czerwca 2010, o 18:13

Spokojnie Ada. To normalne. Po meczu to każdy wie dokładnie jak trzeba było jechać i jakich zmian dokonać. Oczywiście praktycznie nikt nawet z kibiców nie miał wątpliwości, że powinien jechać Karol.

Ja przez moment się wahałem czy jednak nie zostawaiłbym Tomka ale uznałem to za duże ryzyko.

Do tego meczu nie można się przyczepić jeżeli chodzi o taktykę.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#287 Postautor: Gelo » 7 czerwca 2010, o 18:24

O własnie - to chcialem podkreslic - nie bylem na meczu ale po przebiegu, punktach i polach startowych tak samo poprowadzilbym zespol. Szkoda, że nasi liderzy Karol i Mariusz zawalili po dwa biegi, bo po Darkinie nalezalo się spodziewac takiego wystepu. Ogólnie mecz frajersko przegrany ale nie przez trenera.

JAG
Senior

#288 Postautor: JAG » 7 czerwca 2010, o 18:27

tezetomaniak pisze:wzruszająca historia. Opisz ją polskim władzom zuzlowym, moze zweryfikują wynik na naszą korzysc.
Kostro na wyjazdach do tej pory nie przekroczył 2 punktów. W 2 lidze. Jezeli dla Ciebie jest kozak...Twoja sprawa.

tak moze napisac ktos kto mecze sledzi na internecie....tyle komantarza
nikt nie napisal ze Kostro to kozak.Tadek zaczyna swoja zuzlowa przygode. czasem brak mu doswiadczenia,czasem ma za goroca glowe, innym razem mechanik mu "pomoze". z tego chlopaka beda ludzie! chce,stara sie a na wyniki no coz przyjdzie jeszcze zaczekac. nie wiem czy akurat jego winilabym za brak deflektora, raczej jego pomocnika i kierownika druzyny ktory nie dopilnowal "kompletnosci" zawodnika.

JAG
Senior

#289 Postautor: JAG » 7 czerwca 2010, o 18:29

ten mecz taktycznie lepiej nie mogl byc rozegrany. tak jak napisaliscie. trener akurat w Ostrowie zrobil wszystko tak jak trzeba i byl tam gdzie trzeba.

harry
Trener

#290 Postautor: harry » 7 czerwca 2010, o 18:34

JAG pisze:Tadek zaczyna swoja zuzlowa przygode. czasem brak mu doswiadczenia,czasem ma za goroca glowe,

O własnie tego zabrakło w 4 biegu gdy na chama rozjechał go Sroka. Gdyby wtedy siadł na tyłku to sędzie nie miałby wyjścia i wykluczyłby Srokę. A tak kolejny punkt uciekł.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#291 Postautor: Torsen » 7 czerwca 2010, o 18:41

Baran jest znacznie wolniejszy niż w zeszłym roku i pisałem to już dawno. Nie ma tempa, widać to nawet w Lublinie. Fatalne występy indywidualne pokazują, że jest jakiś problem. Jeśli już z kimś gadać o przyczynach problemów, to przede wszystkim z nim. W Lublinie przypomina mi Piszcza z 2007 roku, kiedy widać było, że motocykl mu ciągle słabnie, a on i tak nie pozwala się wyprzedzić szybszym rywalom. Na wyjazdach jest jednak gorzej. Ewidentnie zniżył loty, ciekawe, czego brakuje.
Darkin na dziś jest z całą pewnością do odstawienia, ale tylko pod warunkiem, że do dyspozycji jest Rymel. W innym wypadku, chociaż kładzie mecze jeden za drugim, może się okazać, że trzeba go znowu wstawić do składu, bo w Lublinie na pewno jest lepszy od Zielińskiego. Dlatego emocjonalne podejście do sprawy niczego dobrego nie załatwi.
Błędem trenera jest publiczne piętnowanie Kostro za ten deflektor w kontekście wyniku meczu. Błąd jest oczywisty i piętnowanie go nie ma sensu, jest kopaniem leżącego, a przecież mamy do czynienia z zawodnikiem młodym, który dopiero się rozwija. Najgorsze, co można zrobić, to podciąć mu skrzydła. A publiczne zwalanie na niego winy za porażkę zespołu składającego się z Barana, Puszakowskiego, Rempały, Drymla i Darkina to jednak przegięcie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#292 Postautor: Gelo » 7 czerwca 2010, o 18:46

Karol chyba ma cos ze sprzetem. Od Rawicza ciagnie sie za nim jakiś smród. Ten smród łagodnieje u nas na kopie i dziurach i to w konfrontacji z leszczami ala okrojona Piła. Ale wyjazdy obnażają spadek formy. Są dwa tygodnie na ułożenie sobie tych spraw, bo nie mam watpliwosci ze na Lodz Karol bedzie musial byc w formie z koncówki ubiegłego sezonu.

JAG
Senior

#293 Postautor: JAG » 7 czerwca 2010, o 18:52

mysle ze trenera poniosly nerwy,i troche sie zagalopowal...ale nikt Tadziowi skrzydeł podcinac nie zamierza. jest zdolnym zawodnikiem,tylko potrzebuje startow i czasu na ogarniecie wszystkiego.

Davv
Kadrowicz

#294 Postautor: Davv » 7 czerwca 2010, o 18:52

JAG pisze:
Davv pisze:Znowu błąd Wilka. W 11 trzeba było za Rempałę puścić Puzona i w 14 móżna by taktyka zrobić, a tak DUPA.

spojrz jak jezdzila do 11 biegu para Dryml-Baran, nastepnie zobacz jak Mariusz pojechal w 10 biegu i napisz jeszcze raz to samo to ci odpowiem jak wyzej

Ja się czuję dobrze, ale Tobie chyba emocje nie pozwalają na logiczne myślenie. Czy jeśli ktoś wyraża swoją opinię to od razu trzeba pytać czy się dobrze czuje? Też bym bronił swojego ziomka, ale nie w ten sposób. Ja po prostu rozegrałbym to inaczej, czy byłoby lepiej nie dowiemy się tego nigdy. Na pewno nie byłoby gorzej bo mecz przegrany i tak, a jeśli chodzi o bonus to czy przegrana byłaby do 41 czy 38 to jestem spokojny.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#295 Postautor: Torsen » 7 czerwca 2010, o 18:53

Powiem szczerze, nie wyobrażam sobie, żeby filar zespołu, jakim jest Baran, po wejściu bardzo mocnego sponsora i wobec wielokrotnych deklaracji, że zawodnicy są na bieżąco spłaceni - nie miał przygotowanych motocykli na tip top. Nie chcę nic sugerować, ani tym bardziej wprost stawiać zarzutów, ale może być tak z żużlowcami, że jak jest więcej pieniędzy, to następuje sprzężenie zwrotne i sprzęt staje się bardziej niedoinwestowany, niż gdyby był w szarej rzeczywistości. Mam nadzieję, że Baran wie, co robi.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#296 Postautor: niespokojny » 7 czerwca 2010, o 18:58

Davv. Twoja taktyka bylaby gorsza. Z prostego wzgledu. Zeby dac taktyka w 14 musielibysmy przegrywac co najmniej 7 pkt(w skutek jednego oczka zgubionego przez Kostro). W 14 nawet jakbysmy wygrali 5;1 to bysmy przegrywali 3 pkt, czyli w najlepszym wypadku wyszloby na to samo :)

piotr76
Senior
Kontakt:

#297 Postautor: piotr76 » 7 czerwca 2010, o 19:06

Davv pisze:
JAG pisze:

Ja się czuję dobrze, ale Tobie chyba emocje nie pozwalają na logiczne myślenie. Czy jeśli ktoś wyraża swoją opinię to od razu trzeba pytać czy się dobrze czuje? Też bym bronił swojego ziomka, ale nie w ten sposób. Ja po prostu rozegrałbym to inaczej, czy byłoby lepiej nie dowiemy się tego nigdy. Na pewno nie byłoby gorzej bo mecz przegrany i tak, a jeśli chodzi o bonus to czy przegrana byłaby do 41 czy 38 to jestem spokojny.

no i wyszlo ogladanie meczu na syfach ... przy taktyku to mecz nie był przegrany a decyzje trzeba było podjąć ... na podstwie relacji ludzi którzy byli na meczu meczu a nie przed klawiaturą jestem w stanie przyjąć że była na tę konkretną chwile słuszna decyzja.

Ps. Jak to jest z banami za niesprawdzone info ? o ile pamietam to ktoś mówił że Smoła podpisał u nas kontrakt a nie że z nim negocjują ? Są na tym forum równi i równiejsi ?
zamiast 500 + program Beryl +

JAG
Senior

#298 Postautor: JAG » 7 czerwca 2010, o 19:17

jak ktos pisze glupoty to sie martwie o jego zdrowie, takie zboczenie mam;)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#299 Postautor: grzesieck » 7 czerwca 2010, o 19:54

METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
pav
Junior

#300 Postautor: pav » 7 czerwca 2010, o 19:57

fafel16 pisze:możesz przybliżyć jak to się stało?

meesha pisze:To co ja wiem:
Jeden z naszych kibiców, który był w Ostrowie samochodem razem z dziećmi, miał zabrać bęben i flagi. Gdy widziałem ich po raz ostatni idąc do busa to on niósł bęben, a jego córka (lat 13 bodajże) siatkę z flagami. Pod stadionem gdy szli do samochodu jakiś ch**ek wyrwał im flagi i spier..... WSPANIAŁA AKCJA PO PROSTU. Ja bym się wstydził szczycić czymś takim :evil:

meesha pisze:Wolę, żeby napisał o tym naoczny świadek kiedy wróci. Ja mam tylko szczątkowe informacje...

Dokładnie tak było. Dodam jedynie, że były to osoby zupełnie nie związane z miejscowymi kibicami żużlowymi.

Davv pisze:Ja to bym oparł o Policję. Znalezienie delikwenta nie powinno być problem choćby poprzez IP człowieka, który zamieścił zdjęcia w sieci. Taka flaga nie kosztuje 20 zł żeby to odpuścić, ale to nie moje było więc niech wypowiada się właściciel.

Flagi były dobrem wspólnym tzw. byłego FanKlubu. Myślę, że szkoda zachodu i nie chce mi się fatygować do Ostrowa w celach innych niż sportowe. Takie jest moje zdanie, nie wiem jakie mają inni współwłaściciele ? (choć tak na prawdę to ja się na te flagi nie składałem, niemniej parę tysięcy kilometrów u mnie w bagażniku przejeździły)

neir1 pisze:HAHAHA KUR... okradac 13-latke z flag szacunek dla tych kozakow, wydaje mi sie ze to ten pedal maly w niebieskiej koszulce gdy szlismy to sral w gacie ale jak widac kozaczki z ostrowa znajduja sobie przeciwnikow na swoja miare:) ZAPRASZAMY DO LUBLINA
jestem pewny mecz Motor- łostrowia kibicow przyjezdnych 0

:shock: :shock: :shock:

Apeluję o spokój. Przecież ci, którzy przyjadą do Lublina kibicować Ostrovii nie mają nic wspólnego z tymi, którzy kozakowali w Ostrowie. Tak samo jak nie możemy wykluczyć, że jakiś lubelski pseudokibicowski element nie będzie "fikał" do gości odwiedzających nasz stadion. Incydent jaki miał miejsce w żaden sposób nie może wpłynąć na bardzo dobre relacje z kibicami ze wszystkich (no prawie) żużlowych klubów, które wypracowaliśmy sobie ostatnimi laty wędrując za naszą drużyną po torach polski i okolic.