Lubelski klub w sezonie 2010
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
Słusznie, termin 2 tygodni upływa 9 czerwca. Na razie wpłynęły 4 pytania.
Spokojnie, dużo się teraz dzieje, dlatego pytania pewnie wpłyną pod koniec dwutygodniowego okresu 
ravajas pisze:Bozena pisze:"kisić ogóra" przed komputerem
jak to?![]()
"Kisić ogóra ", to inaczej nudzić się, siedzieć w domu przed komputerem, zamiast np. pójść na mecz żużlowy .
Należy współczuć, tylko nie wiem komuBozena pisze:"Kisić ogóra ", to inaczej nudzić się
ogórowi. rzecz jasna
Bożeno, ja znam ze słyszenia zupełnie inne znaczenie sformułowania "kisić ogóra", ale przed dwudziestą drugą nie odważę się zacytować.
Bożeno, ja znam ze słyszenia zupełnie inne znaczenie sformułowania "kisić ogóra", ale przed dwudziestą drugą nie odważę się zacytować.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
istred pisze:Spokojnie, dużo się teraz dzieje, dlatego pytania pewnie wpłyną pod koniec dwutygodniowego okresu
Już coś ruszyło
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Aktualne statystyki po 8 kolejce:

"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Za nami jest już spora liczba meczów w lidze, więc wiadomo mniej więcej na co stać poszczególny klub. Owszem są niespodzianki tj. Piła wygrywa w Ostrowie, Rawicz w Opolu, ale większość spotkań można przewidzieć kto zwycięży w danym meczu.
Tak z ciekawości przejrzałem i na swój sposób przeanalizowałem pozostałe spotkania w rundzie zasadniczej.
Oto jak wg mnie będzie wyglądała tabela po 14 spotkaniach w 2 lidze:
1. Lublin 23 pkt
2. Łódź 22 pkt
3. Piła 19 pkt
4. Ostrów 16 pkt
5. Rawicz 14 pkt
6. Krosno 12 pkt
7. Opole 9 pkt
8. Kraków 6 pkt
Żeby tak wyglądała tabela to musimy trzymać kciuki za Ostrów i Opole żeby u siebie wygrywali chociaż minimalnie z Łodzią. Jednak najistotniejszym meczem będzie nasz w Rawiczu, ponieważ jeżeli go wygramy mamy prawie pewne 2 miejsce w tabeli. Dla Rawicza ten mecz jak i mecz z Ostrowem, w którym będą się ważyły losy bonusa (przypomnę pierwszy mecz Ostrów-Rawicz 56:34) będą miały ogromne znaczenie w tabeli końcowej po rundzie zasadniczej.
Mam nadzieję, że taką tabelę jaką podałem wyżej ujrzę na stronie klubowej już 1 sierpnia wieczorem.
edit:
4) do części finałowej drużyny przystępują z punktami meczowymi i biegowymi, o których mowa w art. 754, zdobytymi wyłącznie w meczach części zasadniczej pomiędzy drużynami z danej grupy finałowej.
Przytoczyłem punkt regulaminu, jeżeli byłaby taka kolejność w tabeli jak podałem wyżej to tabela w części finałowej wyglądałaby tak :
1. Łódź 9 pkt
2. Piła 9 pkt
3. Lublin 8 pkt
4. Ostrów 4 pkt
Oczywiście jest to tylko czysto teoretyczne i jak wiadomo to jest tylko sport, ale wydaje się dosyć realne.
Pozdrawiam
Tak z ciekawości przejrzałem i na swój sposób przeanalizowałem pozostałe spotkania w rundzie zasadniczej.
Oto jak wg mnie będzie wyglądała tabela po 14 spotkaniach w 2 lidze:
1. Lublin 23 pkt
2. Łódź 22 pkt
3. Piła 19 pkt
4. Ostrów 16 pkt
5. Rawicz 14 pkt
6. Krosno 12 pkt
7. Opole 9 pkt
8. Kraków 6 pkt
Żeby tak wyglądała tabela to musimy trzymać kciuki za Ostrów i Opole żeby u siebie wygrywali chociaż minimalnie z Łodzią. Jednak najistotniejszym meczem będzie nasz w Rawiczu, ponieważ jeżeli go wygramy mamy prawie pewne 2 miejsce w tabeli. Dla Rawicza ten mecz jak i mecz z Ostrowem, w którym będą się ważyły losy bonusa (przypomnę pierwszy mecz Ostrów-Rawicz 56:34) będą miały ogromne znaczenie w tabeli końcowej po rundzie zasadniczej.
Mam nadzieję, że taką tabelę jaką podałem wyżej ujrzę na stronie klubowej już 1 sierpnia wieczorem.
edit:
4) do części finałowej drużyny przystępują z punktami meczowymi i biegowymi, o których mowa w art. 754, zdobytymi wyłącznie w meczach części zasadniczej pomiędzy drużynami z danej grupy finałowej.
Przytoczyłem punkt regulaminu, jeżeli byłaby taka kolejność w tabeli jak podałem wyżej to tabela w części finałowej wyglądałaby tak :
1. Łódź 9 pkt
2. Piła 9 pkt
3. Lublin 8 pkt
4. Ostrów 4 pkt
Oczywiście jest to tylko czysto teoretyczne i jak wiadomo to jest tylko sport, ale wydaje się dosyć realne.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 7 czerwca 2010, o 15:10 przez K.A.M.I.L., łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
- MikeMistrz
- Senior
K.A.M.I.L. pisze:Jeżeli tak by się ułożyła tabela, wtedy tabela pierwszej 4 wyglądałaby tak:
1. Łódź 9 pkt
2. Lublin 6 pkt
3. Piła 3 pkt
4. Ostrów 0 pkt
Pozdrawiam
Jakim sposobem? To nie jest tak, że wszystkie punkty z meczów między zainteresowanymi drużynami przechodzą do play off?
Bo jeśli mam rację to tabela będzie raczej wyglądała tak:
1.Łódź 9 pkt. (zwycięstwa z każdą pozostałą drużyną za 3)
2.Lublin 8 pkt. ( zwycięstwa za 3 z Piłą i Ostrowem, wygrana za 2 z Łodzią)
3.Piła 7 pkt. (5 pkt. na Ostrowie i 2 na nas)
4.Ostrów 4 pkt. (po 2 pkt. na nas i Łodzi)
K.A.M.I.L. pisze:Jeżeli tak by się ułożyła tabela, wtedy tabela pierwszej 4 wyglądałaby tak:
1. Łódź 9 pkt
2. Lublin 6 pkt
3. Piła 3 pkt
4. Ostrów 0 pkt
Pozdrawiam
jak to jest możliwe, że Ostrów miałby 0 pkt skoro już z nami mają 2 pkt ?
- niespokojny
- Trener
Pila wygrala tez z Lodzia i chyba ona by byla liderem 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Już poprawiłem
Łodź byłaby pierwsza bo miałaby bonus z Piłą.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
Łódź - Piła 3:2
Łódź - Lublin 3:2
Łódź - Ostrów 3:2
Lublin - Piła 3:2
Lublin - Ostrów 3:2
Piła - Ostrów 5:0
1.Łódź 9 pkt.
2.Piła 9 pkt.
2.Lublin 8 pkt.
4.Ostrów 4 pkt.
o ile Łódź nie wygra w Ostrowie... lepiej żeby nie.
Łódź - Ostrów 3:2
Lublin - Ostrów 3:2
Piła - Ostrów 5:0
1.Łódź 9 pkt.
2.Piła 9 pkt.
2.Lublin 8 pkt.
4.Ostrów 4 pkt.
o ile Łódź nie wygra w Ostrowie... lepiej żeby nie.
Ostatnio zmieniony 7 czerwca 2010, o 15:14 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wygra. Łodzianie są zbyt chimeryczni. Poza tym do zdrowia wróci Kajzer, a niewątpliwie w pełni sił jest w stanie osiągać bardzo dobre wyniki.
A potem rundzie PO są bonusy?
Najmniej optymistyczny wariant to wariant z Rawiczem (przy założeniu że nas pokonają za 3pkt - a wtedy mogą sie załapać do czwórki)
Łódź - Rawicz 5:0
Lublin - Rawicz 2:3
Piła - Rawicz 3:2
1.Łódź 11 pkt.
2.Lublin 7 pkt.
2.Piła 7 pkt.
4.Rawicz 5 pkt.
Widać tu dokładnie jak kluczowe będzie spotkanie z Rawiczem
Łódź - Rawicz 5:0
Lublin - Rawicz 2:3
Piła - Rawicz 3:2
1.Łódź 11 pkt.
2.Lublin 7 pkt.
2.Piła 7 pkt.
4.Rawicz 5 pkt.
Widać tu dokładnie jak kluczowe będzie spotkanie z Rawiczem
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Statystyki Motoru po 9 kolejce:

"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
- tezetomaniak
- Trener
A potem rundzie PO są bonusy?
Nie ma bonusów w PO, ponieważ nie ma w tym roku play-offu (to rozgrywki, w których "przegrywający odpada").
Rozgrywki w II lidze składają się z "części zasadniczej" i "części finałowej", w obu obowiązują te same zasady przyznawania meczowych punktów bonusowych:
3. Drużyna, która w obydwu meczach z danym przeciwnikiem w danej części
rozgrywek zdobędzie większą sumę punktów meczowych lub większą sumę
punktów biegowych przy równości punktów meczowych, otrzymuje punkt
bonusowy, dodawany do punktów meczowych
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
istred pisze:Spokojnie, dużo się teraz dzieje, dlatego pytania pewnie wpłyną pod koniec dwutygodniowego okresu
Zostały jeszcze 3 dni
http://kmzlublin.pl/index.php?option=co ... &Itemid=54
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Pytanie do zorientowanych, kiedy ma się odbyć egzamina na licencję żużlową ? Czy wystartuje w egzaminie jakiś reprezentant klubu z Lublina ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
Syfy pisze:8 czerwca na torze w Częstochowie odbędzie się pierwszy w tym roku egzamin na licencję żużlową. Poprzednie dwa podejścia zostały przekładane z powodu opadów deszczu. W ten sam dzień rozegrane zostaną także el. MMPPK.
Pierwotnie turniej ten miał się odbyć w Krośnie, jednak z powodu niekorzystnych warunków atmosferycznych, a później powodzi był przekładany.
Egzamin na licencję zostanie przeprowadzony o godzinie 12:00, natomiast młodzi żużlowcy o awans do eliminacji Młodzieżowych Mistrzostw Polski Par Klubowych rywalizować będą o godzinie 17:00.
egzamin z tego co mi się gdzieś tam obiło o uszy to chyba 8 czerwca w Częstochowie
Pojechał ktoś? Czy jutro Klimek w składzie?