Tomek Piszcz

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

Re: Tomek Piszcz

#1226 Postautor: ravajas » 30 maja 2010, o 22:36

no

Ty to tam z jakimś Cegłowskim, czy cóś, sobie gadałeś przez siatkę.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

meesha
Trener
Kontakt:

#1227 Postautor: meesha » 31 maja 2010, o 02:01

Czas chyba założyć nowy wątek: "Chirurgia, ortopedia itp. Masz jakiś problem? Forumowi specjaliści doradzą" :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

harry
Trener

#1228 Postautor: harry » 31 maja 2010, o 12:28

Piszczo będzie miał operację ale zdecydował, że po sezonie. Teraz będzie próbował cos pojeździć a jak wyjdzie to zaatakuje skład.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1229 Postautor: ravajas » 31 maja 2010, o 16:37

ale czy to najrozsądniejsze rozwiązanie? Może Tomek powinien najpierw poskładać się do kupy, a potem śmigać bez przeszkód? Może
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

harry
Trener

#1230 Postautor: harry » 31 maja 2010, o 16:40

Pewnie tak. Tylko pewnie forsy brak... :?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#1231 Postautor: gizmo » 31 maja 2010, o 16:41

Na pewno nie jest to rozsądne ale zapewne chodzi o pieniądze. Zarabiać jakoś trzeba tym bardziej mając rodzinę. Decyzja należy do Tomka i zrobi co będzie uważał za stosowne. Zdrowia Tomek, głowa do góry i 3mam kciuki aby wszystko było OK!
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1232 Postautor: ravajas » 31 maja 2010, o 17:39

a jak to jest? jeśli zawodnik, który utrzymuje się z żużla znajdzie się w podobnej sytuacji jak Tomek, to z czego żyje? Renta, ubezpieczenie, jakieś stypendium z klubu?
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#1233 Postautor: Kubbas » 31 maja 2010, o 17:56

ravajas pisze:a jak to jest? jeśli zawodnik, który utrzymuje się z żużla znajdzie się w podobnej sytuacji jak Tomek, to z czego żyje? Renta, ubezpieczenie, jakieś stypendium z klubu?

Niewiem jak jest w przypadku sportowcow ale normalnie to chyba z zusu kasa jesli jest na zwolnieniu lekarskim

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#1234 Postautor: rAdEk23 » 31 maja 2010, o 18:16

O ubezpieczeniu nie ma mowy, 4 lata temu przed meczem rozmawiałem z Brhelem i zapytałem go właśnie o ubezpieczenie na wypadek kontuzji
i powiedział że żaden ubezpieczyciel nie ubezpieczy żużlowca a przynajmniej on się z takim przypadkiem nie spotkał.
Sipma Lublin :D :D :D

harry
Trener

#1235 Postautor: harry » 31 maja 2010, o 18:54

Jest ubezpieczenie. Tylko kosztuje bardzo drogo o nie wszystkich stać na wykupienie.

Już licencja jest niczym innym tylko ubezpieczeniem. I za tę kontuzję z tego ubezpieczenia Piszcz dostanie pieniądze. Ale dopiero po zakończeniu leczenia i to nie będą duże pieniądze.

Wszystko można ubezpieczyć. Kwestia ryzyka i ceny.

JAG
Senior

#1236 Postautor: JAG » 31 maja 2010, o 19:05

proponuje przestac snuc teorie na temat kolana Tomka i sposobow jego leczenia. Tomek jest dorosłym człowiekiem,zajmuja sie nim ortopedzi,ktorzy maja doswiadczenie w leczeniu urazów kolan. jesli ktos z forumowiczow ma lepszy pomysl na ortopedie proponuje skonczyc studia medyczne,zrobic specjalizacje i wprowadzac w zycie swoje pomysly. jesli okaza sie lepsze napewno ustawia sie kolejki chetnych pacjentow.
sposoby leczenia i rehabilitacji Tomka sa pochodna wiedzy i doswiadczenia ortopedow oraz woli samego zawodnika.
Tomek wraca na tor jeszcze w tym tygodniu..........
:),czasami :(

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#1237 Postautor: K.A.M.I.L. » 31 maja 2010, o 19:15

Super wiadomość :) Pewnie nie wystąpi jeszcze w Ostrowie, ale na Łódź po paru solidnych treningach może być ciekawa walka o skład. Tym bardziej, że do składu dołączą nowi zawodnicy. Teraz to dopiero będzie się działo na treningach.
Wracaj Tomek na tor i samych trójek życzę.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1238 Postautor: ravajas » 31 maja 2010, o 19:17

JAG pisze:proponuje przestac snuc teorie na temat kolana Tomka i sposobow jego leczenia. Tomek jest dorosłym człowiekiem,zajmuja sie nim ortopedzi,ktorzy maja doswiadczenie w leczeniu urazów kolan. jesli ktos z forumowiczow ma lepszy pomysl na ortopedie proponuje skonczyc studia medyczne,zrobic specjalizacje i wprowadzac w zycie swoje pomysly. jesli okaza sie lepsze napewno ustawia sie kolejki chetnych pacjentow.
sposoby leczenia i rehabilitacji Tomka sa pochodna wiedzy i doswiadczenia ortopedow oraz woli samego zawodnika.
Tomek wraca na tor jeszcze w tym tygodniu..........

oj weeeź...
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1239 Postautor: niespokojny » 31 maja 2010, o 19:18

Twardy chlopak...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#1240 Postautor: Hela » 31 maja 2010, o 19:25

Nie ma co się dziwić, że Piszcz ma takie parcie na tor. Chłopaki golą Kraków czy Piłę po 15 punktów, a to niezły zarobek. I co ważne pewny, bo Bogdanka gwarantuje stabilność. A Piszczowi to wszystko przechodzi koło nosa. Oby nie ryzykował zdrowiem i wynikiem drużyny.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1241 Postautor: kibicLBN » 31 maja 2010, o 19:35

K.A.M.I.L. pisze:Wracaj Tomek na tor i

I co nie patrz na zdrowie? Ludzie chłopak chce mieć pieniądze bo mu już ich brakuje, bo jak miał przez zimę zarobić? Jak będzie jeździł na pałe,nie patrząc na kontuzje, to w wieku 40 lat zostanie wrakiem człowieka, będzie gorzej schorowany niż górnik, a górniczej emerytury nie dostanie...Ja mam inny apel: Tomek wróć, ale cały i zdrowy
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#1242 Postautor: arturek111 » 31 maja 2010, o 19:49

Potwierdzam - WRACAJ CAŁY I ZDROWY
A tak poza tym - A NIE MÓWIŁEM.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1243 Postautor: Cooper » 31 maja 2010, o 19:54

Kuzwa, przeczytajcie post JAG jeszcze raz, a zareczam was, ze jest to osoba bardzo kompetentna i przestancie snuc te swoje niczym niepoparte teorie. Karol Baran tez caly poprzedni sezon jezdzil z niewyleczona poprawnie kontuzja i jakos wtedy mniej znachorow sie na forum uaktywnialo.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

jerry78
Trener

#1244 Postautor: jerry78 » 31 maja 2010, o 19:56

Dokładnie, skoro Tomek czuje się na siłach to wie co robi. Po co mówić mu co ma robić.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1245 Postautor: kibicLBN » 31 maja 2010, o 20:06

Tak, jeśli to nie będzie miało trwałego, nieodwracalnego skutku to niech jedzie zdrów. Nie mniej jednak trzeba uważać i nie ma się co napalać, o to tylko mi chodziło. Nie twierdze ze JAG jest niekompetentna w temacie ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#1246 Postautor: maestro76 » 31 maja 2010, o 21:04

poza tym czy tomek wroci do skladu czy nie to sam fakt ze zacznie treningi zaowocuje cisnieniem u pozostalych...
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#1247 Postautor: kmzlublinfan » 31 maja 2010, o 21:08

Dokładnie jak Tomek wróci na tor to zrobi się ciśnienie i przykładanie się do treningu. Ale o to właśnie chodzi. Nikt nie może byc pewny miejsca w składzie i to owocuje coraz lepszą postawą wszystkich zawodników.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#1248 Postautor: K.A.M.I.L. » 31 maja 2010, o 21:30

kibicLBN pisze:
K.A.M.I.L. pisze:Wracaj Tomek na tor i

I co nie patrz na zdrowie? Ludzie chłopak chce mieć pieniądze bo mu już ich brakuje, bo jak miał przez zimę zarobić? Jak będzie jeździł na pałe,nie patrząc na kontuzje, to w wieku 40 lat zostanie wrakiem człowieka, będzie gorzej schorowany niż górnik, a górniczej emerytury nie dostanie...Ja mam inny apel: Tomek wróć, ale cały i zdrowy

NIe sądzisz chyba, że chodziło mi o to, żeby Tomek za wszelką cenę wrócił na tor, nie zważając na swoje zdrowie.
Chyba oczywiste jest, że jak wraca na tor to konsultował to z niejednym lekarzem i jest na tyle sprawny, że dostał pozwolenie na wyjazd na tor.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1249 Postautor: Torsen » 31 maja 2010, o 21:55

Ale dlaczego ktoś mi zabrania zaprezentować swojego zdania? Lekarzem nie jestem i nie aspiruję, ale to tak, jak w innej dyskusji - czy naprawdę muszę skoczyć z Wielkiej Krokwi, żeby powiedzieć, że Mateja był słabym skoczkiem?
Mam tę przewagę nad większością wypowiadających się tutaj, że wczoraj widziałem Tomka, jak się poruszał, bo jednak trudno to nazwać chodzeniem. Z wielką ostrożnością, w zwolnionym tempie i bardzo widocznie kulejąc. Jeśli za moment ma wsiąść na motocykl i podpierać się tą nogą, pozwalając torowi podbijać ją i wykręcać, to mnie osobiście robi się słabo na samą myśl.
Czy aby przystąpić do treningu trzeba legitymować się opinią lekarską albo jakimiś badaniami? No właśnie. To nie jest stosunek pracy, że po 30 dniach choroby trzeba zasuwać na badania, a bez opinii pracodawca nie ma prawa dopuścić delikwenta do pracy. Żużlowiec jest przedsiębiorcą i dorosłym człowiekiem, sam za siebie odpowiada. Żaden lekarz żużlowca nie uwiąże, jeśli ten chce jechać. I tego właśnie się boję, że nie jest to decyzja lekarza, a wręcz decyzja podjęta wbrew jego woli.

harry
Trener

#1250 Postautor: harry » 31 maja 2010, o 22:00

kmzlublinfan pisze:Dokładnie jak Tomek wróci na tor to zrobi się ciśnienie i przykładanie się do treningu. Ale o to właśnie chodzi. Nikt nie może byc pewny miejsca w składzie i to owocuje coraz lepszą postawą wszystkich zawodników.

A jak wszyscy zaczną prezentować super formę, co jest bardzo możliwe? To kto wtedy nie jedzie?