Lubelski klub w sezonie 2010
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
Nie jechali w ty sezonie w Polsce:
- seniorzy:
Hefe
Shields
Busch
Forsberg
Nieminen
Gjedde (kontuzja?)
Fischer
Tomicek
Dryml L.
Ekberg
Eriksson
Simota
Bager
Gathercole
Rymel
Sajfutdinov D.
Davidsson D.
Parker
Jak tak patrzę na te zestawienie to sam się zastanawiam do kogo mogli wysłać?
- seniorzy:
Hefe
Shields
Busch
Forsberg
Nieminen
Gjedde (kontuzja?)
Fischer
Tomicek
Dryml L.
Ekberg
Eriksson
Simota
Bager
Gathercole
Rymel
Sajfutdinov D.
Davidsson D.
Parker
Jak tak patrzę na te zestawienie to sam się zastanawiam do kogo mogli wysłać?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Hmm moze Davidsson D. ,Fischer, Sajfutdinov D. ,Gathercole, Bager i Dryml
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Za Koldiego to szybciej Z/Z będzie niż Schields. Zwłaszcza w meczu u siebie.
- niespokojny
- Trener
A mi sie wydaje ze dadza mu szanse pokazania sie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Albo jedziemy o ten awans albo nie. Zastanawianie sie w tym momencie nad tym czy Dryml bedzie za drogi chyba nie ma sensu. Oczywiscie nie mozna zrujnowac finansow klubu ale skoro mamy nowego sponsora ?? Jesli sponsor oczekuje wynikow, a takimi beda niewatpliwie bonusy na Pile i Ostrowie to nad czym sie zastanawiac. Mysle ze Dryml to obecnie jedyny z niejezdzacych w polskiej lidze fachowiec ktory gwarantowalby te 12 pktow na mecz a dokladnie tyle nam trzeba aby myslec spokojnie o bonusach. Trzeba wziasc przyklad z Lodzi. Mimo tego ze przegrali ostatnie mecze z Miszkolcem to Skrzydlewski nie skapil kasy na klub i zawodnikow i na pewno nikt mu nie zarzuci ze nie zrobil wszystkiego aby Lodz awansowala. Ja osobiscie mam juz dosyc tych eksperymentow z kontraktowaniem po 13 zawodnikow gdzie 80% z nich jedzie( 1,u,0,d,0).
pozdrawiam
pozdrawiam
Poczytaj dobrze. Gdzieś na forum jest wyjaśniona sytuacja z Drymlem. Klub na jego ofertę nie przystąpi i ja ich rozumiem, jeśli klub by się zgodził na warunki Drymla to uwierz że byłby najdroższym zawodnikiem naszej całej Polskiej Ligi. Dlatego Dryml dostał ofertę od klubu i ma czas do czwartku na przemyślenia.

GIGI racja tylko "Dryml" jest warty uwagi w 100% sie zgadzam , reszta to albo emerety lub zawodnicy nie przygotowani sprzętowo na Polska lige.
Zobaczymy jutro co sie wydarzy , moze juz lepiej sobie odpuścic niż sciągac jakies wynalazki.
Zobaczymy jutro co sie wydarzy , moze juz lepiej sobie odpuścic niż sciągac jakies wynalazki.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

- niespokojny
- Trener
Harry mowil ze z kims dogadani jestesmy?
Sprawa sie wydaje w miare prosta. Jutro nie bedzie faksu, jedziemy tym co mamy. Probujemy ujechac Zielinskim
ile sie da a po 16 czerwca zobaczymy...
Sprawa sie wydaje w miare prosta. Jutro nie bedzie faksu, jedziemy tym co mamy. Probujemy ujechac Zielinskim
Ja bym mimo wszystko zaryzykowal i sprobowal. Nie wierze w to ze Dryml oczekuje np. 500 euro za punkt niezaleznie od tego czy przywiezie 1 czy 15 punktow.
To musisz w to uwierzyć a nawet przetrzeć oczy bo oczekuje znacznie więcej.

No to gościa chyba delikatnie pogięło. Ale może myślał że to będzie jak kasa dla prezesa od naszej Bogdanki, znaczy się: Mów ile chcesz i tyle dostajesz 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- niespokojny
- Trener
Remus pisze:To musisz w to uwierzyć a nawet przetrzeć oczy bo oczekuje znacznie więcej.
Patrz no a brat jezdzi za talerz zupy w Miskolcu
Remus pisze:To musisz w to uwierzyć a nawet przetrzeć oczy bo oczekuje znacznie więcej.
zauwaz ze napisalem np. Nie mam pojecia ile zada ale ciagle twierdze ze to jedyna alternatywa dla nas. Patrzac w kontekscie calego sezonu nie wydaje mi sie aby z calym szacunkiem T. Rempala utrzymal forme, Puszakowski tez niepewny, albo komplet albo 2 pkty. Potrzebujemy silnego wsparcia. A skoro za klubem taka powazna i ceniona firma jak Bogdanka stoi to musimy to wykorzystac!!
Wieści o naszym bogactwie bardzo szybko się rozniosły po całym świecie i zawodnicy doskonale zdają sobie sprawę z tego że my potrzebujemy dobrego seniora i to na już. Za wszelką cenę starają się to wykorzystać na swoją korzyść.
Niestety na kontrakt Drymla klubu nie jest w chwili obecnej stać w takiej postaci jaką sam zawodnik zaproponował. I nie ma wcale znaczenia czy Bogdanka jest czy jej nie ma - jak dla mnie nie ma nawet takiej opcji by ten zawodnik dostał tyle ile sam chce. I tutaj zgodzę się z działaczami klubu, że dali Lukasowi czas do przemyśleń i refleksji nad swoją osobą jak i oceną i wyceną swoich możliwości na torze.
Niestety na kontrakt Drymla klubu nie jest w chwili obecnej stać w takiej postaci jaką sam zawodnik zaproponował. I nie ma wcale znaczenia czy Bogdanka jest czy jej nie ma - jak dla mnie nie ma nawet takiej opcji by ten zawodnik dostał tyle ile sam chce. I tutaj zgodzę się z działaczami klubu, że dali Lukasowi czas do przemyśleń i refleksji nad swoją osobą jak i oceną i wyceną swoich możliwości na torze.

Miejmy nadzieje że Dryml trochę spuści z ceny my podniesiemy i styknie
. Bo reszta nie jest chyba na tyle mocna co on. Chociaż jakby wziąć 2/3 solidnych zawodników, to też miałoby sens, ale wynalazków mam już dość
...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Remus pisze:Wieści o naszym bogactwie bardzo szybko się rozniosły po całym świecie i zawodnicy doskonale zdają sobie sprawę z tego że my potrzebujemy dobrego seniora i to na już. Za wszelką cenę starają się to wykorzystać na swoją korzyść.
Zgadzam sie, ale wiesz co sie stanie pozniej??.. bedzie jak zwykle...
poczekajmy jeszcze ze 2 kolejki i niech tylko( nie zycze nikomu nic zlego) ktos z ekstraligi albo 1-szej ligi zlapie kontuzje. Hmm ciekawe z kim podpisza umowe, jak myslicie??
Ostatnio zmieniony 19 maja 2010, o 17:02 przez GIGI, łącznie zmieniany 1 raz.
- niespokojny
- Trener
GIGI pisze: A skoro za klubem taka powazna i ceniona firma jak Bogdanka stoi to musimy to wykorzystac!!
Jak na razie dzisiaj akcje spolki spadly o 60 gr za jedna wiec najlepiej nie jest
Remus zna ofertę Drymla, ale nie powie 
Powiem szczerze, jeśli koleś chce kasę na poziomie ekstraligowym, to na drzewo. Jeśli mamy mocnego sponsora na lata - a podobno mamy - to rok w tę, czy w drugą stronę nas nie zbawi.
Swoją drogą, niezły tupet, żeby wożąc ogony żądać kosmicznych stawek.
Powiem szczerze, jeśli koleś chce kasę na poziomie ekstraligowym, to na drzewo. Jeśli mamy mocnego sponsora na lata - a podobno mamy - to rok w tę, czy w drugą stronę nas nie zbawi.
Torsen pisze:Remus zna ofertę Drymla, ale nie powie
.. oj obys mial racje
Zgadza się. Dryml chce stawek ekstraligowych a nawet mocno wygórowanych jak na ekstraligę i jego umiejętności na ten poziom rozgrywek. Dlatego ja proponuję odpuścić sobie Drymla bo nie sądzę by przyjął raptem ofertę naszego klubu na miarę możliwości finansowych. Poczekajmy do jutra na informację w tej sprawie.

- niespokojny
- Trener
Btw z pierwszej ligi to chyba nikt nie jest mu w stanie dac wiecej od nas oprocz Marty Hadykowki. Ale to ze gosc mial kontrakt w Miskolcu tez chyba o czyms swiadczy. Ze nikt go nie chcial. Tylko w ekstralidze moga mu dac duzo. Ale z kolei tam to on jest za slaby.
A moze Drymlowie o jedno zero sie za wiecej napisalo? Niechcacy
niespokojny pisze:Btw z pierwszej ligi to chyba nikt nie jest mu w stanie dac wiecej od nas oprocz Marty Hadykowki. Ale to ze gosc mial kontrakt w Miskolcu tez chyba o czyms swiadczy. Ze nikt go nie chcial. Tylko w ekstralidze moga mu dac duzo. Ale z kolei tam to on jest za slaby.
.. nie od dzis wiadomo ze tonacy brzytwy sie chwyta
Drymlowi to się w głowie pomieszało chyba po ostatnim solidnym dzwonie bodajże 2006.
Na drzewo z nim, jeśli chce kosmiczne pieniądze jak na II ligę.
Szkoda sobie głowy nim zawracać, kogoś jeszcze da radę ściągnąć zamiast niego
Remus pisze: jeśli klub by się zgodził na warunki Drymla to uwierz że byłby najdroższym zawodnikiem naszej całej Polskiej Ligi.
Zaraz, zaraz..
Masz na mysli oczywiscie "calej Polskiej DRUGIEJ Ligi.."
Czy tak?
janek pisze:Drymlowi to się w głowie pomieszało chyba po ostatnim solidnym dzwonie bodajże 2006.
kogo?? aa wiem, sciagnijmy Mistygacza;);)