Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

Re: Stadion

#3101 Postautor: Hela » 5 maja 2010, o 17:35

istred pisze:
Moim zdaniem, bardzo ważną rzeczą będzie odpowiednie zaprojektowanie stadionu. Tak, żeby miał jak najwięcej odpowiedniej powierzchni, która może być wykorzystana na cele komercyjne.

Niestety, ale z tego co się orientuje nie można będzie tego pogodzić. Unia zastrzega, że jeśli daje pieniądze na inwestycje, to tylko jej część może być przeznaczona pod komercje. Jaka część? Niewielka. Pewnie są na forum fachowcy od funduszy UE i znają odpowiedź na tą zagadkę.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

harry
Trener

#3102 Postautor: harry » 5 maja 2010, o 20:57

Czarek pisze:
harry pisze:A ja uważam, że ten artykuł i wypowiedź Żuka to jest ostra przymiarka do skasowania pomysłu o budowie nowego stadionu piłkarskiego i powrót do starych planów stadionu piłkarsko-żuzlowego.
Takie artykuły i wypowiedzi to nie biorą się przypadkiem.

Jest jeszcze gorzej. Z kręgów związanych z obecną władzą dochodzą głosy mówiące, że żadnego stadionu nie będzie. Powstał bardzo duży problem z terenem po cukrowni. Zadaniem obecnej władzy jest zatem podtrzymywanie tematu przed wyborami, ale tak by tylko mówić i nic nie zrobić, a po wyborach się zobaczy.

To właśnie potwierdza moja tezę. Od razu wyczułem, że o nowym stadionie piłkarskim przynajmniej na jakiś czas mozna zapomnieć.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3103 Postautor: ravajas » 5 maja 2010, o 21:06

Ale w podobnym tonie wypowiadają się nasi rajcy na temat lotniska w Świdniku.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Koper
Trener
Kontakt:

#3104 Postautor: Koper » 6 maja 2010, o 09:52

Łoptymista pisze:swoja droga niebawem bedziem swietowac chyba juz dekade od kiedy zaczelo sie "na powaznie" mowic o nowym stadionie w Lublinie.
Podobnie właśnie dekada mija kiedy zaczeło sie mowic "na poważnie" o lotnisku w Świdniku. Ale ani lotnisko ani stadion nie są w Lublinie rekordzistami pod tym względem. Dystansują te inwestycje chociażby tunel pod Racławickimi czy Teatr w Budowie.

Czarek pisze:Jest jeszcze gorzej. Z kręgów związanych z obecną władzą dochodzą głosy mówiące, że żadnego stadionu nie będzie. Powstał bardzo duży problem z terenem po cukrowni. Zadaniem obecnej władzy jest zatem podtrzymywanie tematu przed wyborami, ale tak by tylko mówić i nic nie zrobić, a po wyborach się zobaczy.

W pewnym momencie w prasie była informacja że co prawda Kołodziej-Wnuk nie radziła sobie z tematem terenu po cukrowni ale przybył z Warszawy Żuk i wszystko jak trzeba załatwił a wywłaszczenie/zakup gruntów pod stadion miało być formalnością.

Czarek
Trener

#3105 Postautor: Czarek » 7 maja 2010, o 20:06

"Za budowę stadionu odpowiedzialny jest Krzysztof Żuk, zastępca prezydenta Lublina. Przekonuje, że początek budowy możliwy jest na początku wiosny przyszłego roku. Uważa, że można wybudować stadion w dwa lata." - cytat za GW.
Początek budowy planowany jest w momencie gdy ekipa p. Żuka nie będzie już u władzy. Stadion o pojemności 15,5 chcą budować 2 lata. W Toruniu podobny obiekt postawiono w niecały rok.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Koper
Trener
Kontakt:

#3106 Postautor: Koper » 7 maja 2010, o 20:21

Może u nas rok będzie trwało palowanie podmokłego terenu :roll:

harry
Trener

#3107 Postautor: harry » 7 maja 2010, o 23:31

Czarek pisze:" Stadion o pojemności 15,5 chcą budować 2 lata. W Toruniu podobny obiekt postawiono w niecały rok.

Nie wiem czy wiesz, ale już się sypie. Pośpiech jest wskazany ale przy łapaniu pchał.
No i jest bardzo źle zaprojektowany. Też przez pośpiech. Na Grand Prix np parking będzie musiał być dobudowany na zewnątrz stadionu bo ten na stadionie nie pomieści wszystkich zawodników :shock: :? :(
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3108 Postautor: niespokojny » 7 maja 2010, o 23:51

To ja proponuje przeniesc zawody do Lublina. U nas sie wszyscy mieszcza :D
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3109 Postautor: Torsen » 7 maja 2010, o 23:53

A gdyby jakimś cudem parking okazał się za mały, to pod Makro mają większy.

harry
Trener

#3110 Postautor: harry » 8 maja 2010, o 00:26

niespokojny pisze:To ja proponuje przeniesc zawody do Lublina. U nas sie wszyscy mieszcza :D

Tak, pod płachtą :roll: :lol:
To na pewno powaliłoby na kolana bossów GP. :lol:

Koper
Trener
Kontakt:

#3111 Postautor: Koper » 8 maja 2010, o 01:26

A ja tam chętnie widziałbym tak spartaczoną Motoarenę w Lublinie zamiast tego naszego koloseum. Super oglądało się tam IMP i nawet chwili nie zastanawiałem sie nad zakupem biletu na GP w Toruniu 2010. Oby tak wszystko w Lublinie było spartaczone: Teatr w Budowie, Tunel pod Racławickimi itd. lotnisko w Świdniku, zawsze to lepsze niż nawet najcudowniejsze plany i wizualizacje.

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#3112 Postautor: Bozena » 8 maja 2010, o 08:37

harry pisze:
Czarek pisze:" Stadion o pojemności 15,5 chcą budować 2 lata. W Toruniu podobny obiekt postawiono w niecały rok.

Nie wiem czy wiesz, ale już się sypie. Pośpiech jest wskazany ale przy łapaniu pchał.
No i jest bardzo źle zaprojektowany. Też przez pośpiech. Na Grand Prix np parking będzie musiał być dobudowany na zewnątrz stadionu bo ten na stadionie nie pomieści wszystkich zawodników :shock: :? :(

Chodziło Ci chyba o łapanie pcheł w pośpiechu? 8) Też nie jestem zwolenniczką budowaniu stadionu na "łapu-capu", bo to poważna inwestycja i powinna służyć pokoleniom. Nawet nasze Koloseum przeżyło już blisko 50 lat :czasy 2 ligi, 1 ligi i ekstraklasy :D Byle tylko nie był to faktycznie drugi lubelski Teatr w Budowie o czym wspomniał Koper (tzn. stadion w budowie) :wink:

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3113 Postautor: ravajas » 8 maja 2010, o 10:17

niedługo, przejeżdżając Krochmalną będzie można pokazywać dzieciom:
- patrz, widzisz?
- nie
- tak wygląda Stadion W Planach.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Koper
Trener
Kontakt:

#3114 Postautor: Koper » 8 maja 2010, o 11:05

ravajas pisze:- tak wygląda Stadion W Planach.

A tak wygląda stadion w Toruniu:
http://www.mosir.torun.pl/panoramy/motoarena/index.html

Susic
Junior

#3115 Postautor: Susic » 8 maja 2010, o 15:39

ravajas pisze:niedługo, przejeżdżając Krochmalną ...

Niedługo to Krochmalną się nie da przejechać - dziura na dziurze :)
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#3116 Postautor: luCas » 8 maja 2010, o 16:42

Ale fotoradar straszy 8)
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Koper
Trener
Kontakt:

#3117 Postautor: Koper » 9 maja 2010, o 00:00

Czarek pisze:"Za budowę stadionu odpowiedzialny jest Krzysztof Żuk, zastępca prezydenta Lublina. Przekonuje, że początek budowy możliwy jest na początku wiosny przyszłego roku. Uważa, że można wybudować stadion w dwa lata." - cytat za GW.

Cały artykuł tutaj: http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,7855119.html

Koper
Trener
Kontakt:

#3118 Postautor: Koper » 15 maja 2010, o 01:22

Jeśli wszystko dobrze pójdzie we wrześniu zakończą modernizację stadionu w Gorzowie. Jest na kim się wzorować.

Do 21 maja do czekają w Gorzowie na oferty od firm budowlanych.

Zwycięska firma będzie musiała: powiększyć trybuny do 15 tys. miejsc siedzących, nad nowymi miejscami postawić dach ze stali, przenieść oświetlenie toru ze słupów pod konstrukcję zadaszenia oraz to samo zrobić z nagłośnieniem i monitoringiem. Trzeba także powiększyć wieżyczkę na niemal całą długość prostej, zainstalować dwa wielkie telebimy (każdy o powierzchni 40 m kw.) na pierwszym i drugim łuku.

Nie zabraknie też luksusów dla VIPów. Na wieży będą specjalne boksy dla sponsorów. Bo duży biznes ma duże wymagania. Przedstawiciele poważnych firm ze swojej loży będą mogli przejść bezpośrednio na trybunę honorową.

Stadion Stali w liczbach:
-całkowity koszt modernizacji obiektu biorąc pod uwagę poprzedni etap i ten przyszły będzie oscylował w granicach 30-35 mln. zł (pierwszy etap kosztował kosztował 18 mln zł)
-po remoncie na gorzowskim stadionie będzie 15.209 miejsc siedzących: 7089 na wałach, 7770 na dobudowywanej trybunie wysokiej
-jeżeli uwzględnimy do tego miejsca stojące to łącznie daje nam 17 tysięcy kibiców, którzy będą mogli oglądać zawody na stadionie im. Edwarda Jancarza

Obrazek

Czarek
Trener

#3119 Postautor: Czarek » 15 maja 2010, o 10:27

Czarek pisze:Mam nadzieję, że KMŻ zaraz po rozpoczęciu budowy stadionu piłkarskiego podejmie kroki w celu przejęcia na własność stadionu przy Zygmuntowskich.

To jest moja wypowiedź na ww. temat z 13.08.2009 r. - przeczytajcie swoje żenujące i pełne sceptycyzmu odpowiedzi. I co teraz gdy zarysowana przeze mnie perspektywa nabiera realnych kształtów? Socjaliści jak najdalej od klubu!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3120 Postautor: niespokojny » 15 maja 2010, o 10:29

Ja bym wolal stadion na ksztalt tego w Lesznie + zadaszenie. Wydaje mi sei ze lepszy klimat. Czuc metanol na tych gornych trybunach? :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3121 Postautor: Gelo » 15 maja 2010, o 10:44

niespokojny pisze:Ja bym wolal stadion na ksztalt tego w Lesznie + zadaszenie. Wydaje mi sei ze lepszy klimat. Czuc metanol na tych gornych trybunach? :wink:

metanolu nie czuc - nawet tych niskich

speedway20

#3122 Postautor: speedway20 » 15 maja 2010, o 10:56

My to sobie możemy pomarzyć o jakimkolwiek takim stadionie lepszej klasy. Już miał się budować i jak zwykle wyszło że się nie buduje. My byśmy musieli być w eksralidze żeby nam taki postawili. A to raczej mało prawdopodobne.

A ten w Gorzowski to ładny będzie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3123 Postautor: istred » 15 maja 2010, o 11:02

I co teraz gdy zarysowana przeze mnie perspektywa nabiera realnych kształtów?
Chyba tylko według Ciebie :P

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3124 Postautor: niespokojny » 15 maja 2010, o 11:10

istred pisze:
I co teraz gdy zarysowana przeze mnie perspektywa nabiera realnych kształtów?
Chyba tylko według Ciebie :P

Hehe, jestesmy na 3 miejscu w II lidze, z dziurawym skladem a juz nam stadion buduja :D :lol:

Gelu nie to autor mial na mysli. Myslalem ze kibic speedwaya z takim stazem spokojnie rozszyfruje skrot myslowy :wink:

Koper
Trener
Kontakt:

#3125 Postautor: Koper » 15 maja 2010, o 13:51

Czarek pisze:To jest moja wypowiedź na ww. temat z 13.08.2009 r. - przeczytajcie swoje żenujące i pełne sceptycyzmu odpowiedzi. I co teraz gdy zarysowana przeze mnie perspektywa nabiera realnych kształtów? Socjaliści jak najdalej od klubu!

Ja zdania nie zmieniam! Klubu nie stać na wybudowanie za prywatne pieniądze stadionu, nawet wejście takich mocnych firm jak np. w żużlu Unibax w Toruniu czy też w piłce nożnej ITI w Warszawie nie spowodowało, że stadiony zostały wybudowane za prywatne pieniądze. Są oczywiście wyjątki jak np. KGHM w Lubinie czy też Bogdanka w Łęcznej. Oby i w Lublinie był kolejny wyjątek ale moim zdaniem bez udziału miasta trudno będzie o te 40-50 mln zł, a myślę że około tyle potrzeba aby stworzyć stadion z zadaszonymi trybunami, domknięty od strony stadionu Startu i trybuną VIP na takim poziomie że będzie wspaniałym miejsce do zapraszania sponsorów i potencjalnych sponsorów na mecze żużlowe w Lublinie.