Lubelski klub w sezonie 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2010

#4301 Postautor: Cooper » 14 maja 2010, o 14:49

Gelo pisze:No wlasnie - ci ktorzy są megazwolennikami Drymla powinni zwrocic uwagę na jego wyniki na TWARDYCH torach.

Nie no, poza Gnieznem i Dauga calkiem dobrze mu szlo rok temu i to raczej na twardszych torach lepiej (w Rzeszowie praktycznie same dwucyfrowki). Slabiej jeszcze pojechal w Rybniku, ale tam raczej malo betonowo jest.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#4302 Postautor: $korzen$ » 14 maja 2010, o 14:51

Dryml? Czy wy na prawde wierzycie ze bedziemy w stanie zaspokoic jego stawki :D ? Wezmie lepiej zimny prysznic 8)

Woodwarda pare razy widzialem, bylby na nasze potrzeby mega kozakiem 8)

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#4303 Postautor: Mars » 14 maja 2010, o 14:52

Nie no porównywać Joe czy Magnusa do Drymla - którego w składzie chciała mieć drużyna z Ekstraligi to chyba nie porozumienie moim zdaniem Czech w 2 lidze byłby pewniakiem. Pytanie czy interesuje go jazda w 2 lidze.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#4304 Postautor: tezetomaniak » 14 maja 2010, o 14:53

Woodward na 2 lige jest kozak i przy okazji nie jest dziadem czy spasionym "sportowcem". Byłoby super :)

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#4305 Postautor: Mars » 14 maja 2010, o 14:54

$korzen$ pisze:Dryml? Czy wy na prawde wierzycie ze bedziemy w stanie zaspokoic jego stawki :D ? Wezmie lepiej zimny prysznic 8)

Woodwarda pare razy widzialem, bylby na nasze potrzeby mega kozakiem 8)

No biedni juz nie jesteśmy. A jeżeli mamy jechac o 1 lige to potrzebujemy wzmocnienia a nie uzupełnienia składu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4306 Postautor: Gelo » 14 maja 2010, o 14:55

niespokojny pisze:A co osiagnal i ile kompletow walna w ogorkowej lidze mister Karlsson? Czy ma sprzet na polska lige? Czy ma wolne terminy? Czy zna polskie tory? Nie bede sie spieral Gelo bo Ty sie kierujesz systemem tego lubie a tego nie, a o gustach sie nie dyskutuje

Wprost przeciwnie - ja do Drymla nic nie mam i wiem, że wobec sytuacji z Piszczem i braku zastępców byłby wielkim wzmocnieniem. Po prostu Czesi (ktorych jako ludzi lubię) wielokrotnie pokazali, że nie należy powierzać im odpowiedzialności za wynik drużyny, bo lubią nawalać w najważniejszych monetach. Co do Karlssona - propozycja tylko dlatego, że Szwedzi i Australijczycy (nawet nieznani) przeważnie radzą sobie w Polsce bardzo dobrze.
Nie no, poza Gnieznem i Dauga calkiem dobrze mu szlo rok temu i to raczej na twardszych torach lepiej (w Rzeszowie praktycznie same dwucyfrowki). Slabiej jeszcze pojechal w Rybniku, ale tam raczej malo betonowo jest.

W Rzeszowie naoczni świadkowie twierdzą, że jak było pod koło to jechał. Gniezno i Dauga pokazują, że cos w tym jest. Jezeli mialby u nas jezdzic to na pocieszenie jest fakt, że Piła to nie Gniezno a Rawicz nie Daugavpils.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2010, o 15:00 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4307 Postautor: istred » 14 maja 2010, o 15:00

No wlasnie - ci ktorzy są megazwolennikami Drymla powinni zwrocic uwagę na jego wyniki na TWARDYCH torach\
Nie chce mi się szukać wyników z konkretnych torów, szczególnie że można nimi łatwo manipulować.
Najlepiej przejrzeć jego dotychczasowe statystyki sezonowe.

Nie mam czasu przepisywać wszystkich. Ogólnie, w drugiej lidze nigdy nie jeździł.
W I najgorsza średnia to 1.913 (z zeszłego sezonu).
Z ostatnich trzech sezonów:
2007 - eliga - 1,872
2008 - I liga - 2,036
2009 - I liga - 1,913

Jak dla mnie na II ligę pewniak.

Dla porównania, Magnus Karlsson:
jeden sezon w II polskiej lidze, jeden mecz, cztery biegi. Średnia: 1.0

...chyba nie ma co porównywać.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4308 Postautor: Gelo » 14 maja 2010, o 15:16

no raczej nie ma co porównywac faceta jezdzacego kilka lat w polskiej lidze z kims kto odjechal 4 biegi.

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#4309 Postautor: MikeMistrz » 14 maja 2010, o 15:39

Zajaraliście się, a równie dobrze to może być Woodward :P. Ale ja bym był bardzo szczęśliwy niezależnie od tego, który z nich by z nami podpisał kontrakt. Karlsson według mnie nic nie gwarantuje i jeśli już brać kogoś w okienku to Screena albo Gustafssona.

Awatar użytkownika
rieper
Junior

#4310 Postautor: rieper » 14 maja 2010, o 15:44

Ledwo przejechal jeden bus i juz taka wrzawa i szereg domyslow :) Czy to, ze obok mojego domu przejechal bogaty biznesmen ma oznaczac, ze obok mnie powstanie jakis zaklad? :lol:

sebaxy

#4311 Postautor: sebaxy » 14 maja 2010, o 15:44

Czy w wyniku posuchy jaka panuje w Lublinie w temacie juniorow wszyscy znawcy zapomnieli, ze własnie oni potrafia przechylac szale w wielu meczach??? Dlaczego wiekszosc uwaza, ze potrzebujemy tylko porzadnego seniora? Czy szczytem marzeń jest posiadanie juniora od ktorego wymaga sie tylko posiadania licencji zuzlowej? Wszyscy wiedza o ile latwiej jest druzynie gdy juniorzy przywioza 10 pkt. Oczywiscie jestem jak najbardziej za jezeli chodzi o pozyskanie pewniaka seniora (bardziej Dryml niz Henka) ale podpisuje sie pod koniecznoscia wzmocnieniem naszej juniorki. Nie bede sie powtarzal, ale proponuje kolege Ryska Sweetmana z Birmingham Brummies.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#4312 Postautor: Łoptymista » 14 maja 2010, o 15:48

potrzeba seniora jest zdecydowanie bardziej palaca, a o juniorze, ktory bedzie przechylal szale zwyciestwa w polowie maja nie ma co liczyc.

sebaxy

#4313 Postautor: sebaxy » 14 maja 2010, o 15:54

Przypominam, ze szukamy juniora do II ligi, gdzie Simon Gustafsson wymiatal, a w E-lidze wozi ogony.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#4314 Postautor: tezetomaniak » 14 maja 2010, o 16:04

Gustafsson akurat jest bez formy i bardzo daleko mu do zawodnika, ktory w Lublinie bił rekord toru.

Sweetman ? ; ) Chcesz brac zawodnika, ktory jezdzi w dwoch angielskich klubach ? :lol:

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#4315 Postautor: MikeMistrz » 14 maja 2010, o 16:09

Ee tam brać dobrych seniorów, to juniorzy przeciwników nie będą mieli na kim tłuc punktów :P. Z juniorów nikt nie został, kto gwarantowałby więcej punktów niż Edberg, czy Kostro. Przynajmniej na papierze, ale chyba nie ma co się bawić w szukanie drugiego Sajfutdinowa. Woodward/Shields/Dryml - jeden z tej trójki i mamy skład na walkę o awans z Łodzią.

sebaxy

#4316 Postautor: sebaxy » 14 maja 2010, o 16:09

Nie koniecznie Sweetman ma przechylac szale, ale wzmocniona juniorka moze to robic. Przez wzmocnienie nalezy rozumiec nie tylko pozyskanie obywatela Sweetmana.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#4317 Postautor: Mars » 14 maja 2010, o 16:15

MikeMistrz pisze:Ee tam brać dobrych seniorów, to juniorzy przeciwników nie będą mieli na kim tłuc punktów :P. Z juniorów nikt nie został, kto gwarantowałby więcej punktów niż Edberg, czy Kostro. Przynajmniej na papierze, ale chyba nie ma co się bawić w szukanie drugiego Sajfutdinowa. Woodward/Shields/Dryml - jeden z tej trójki i mamy skład na walkę o awans z Łodzią.

Pozostaje czekać i liczyć że ktoś z tej wymienionej trójki do nas trafi.

Zaratustra
Kadrowicz

#4318 Postautor: Zaratustra » 14 maja 2010, o 16:24

MikeMistrz pisze:Woodward/Shields/Dryml - jeden z tej trójki i mamy skład na walkę o awans z Łodzią.

Trudno mi jakoś uwierzyć w to, że ktoś z tej trójcy do nas trafi.Z drugiej strony jednak...jeszcze niedawno trudno byłoby uwierzyć w tak porządnego sponsora,więc...
Jeśli chodzi o walkę z Łodzią o awans musi być spełniony jeszcze jeden aspekt: Puszak,Baran i Darkin nie mogą mieć na wyjazdach tak kiepskich wyników jak ostatnio w..Łodzi 8) No ale nic tak nie działa na motywację dla żużlowca, jak okazja do zarobienia niezłych pieniędzy, które powinny zacząć spływać regularnie :)

go!
Trener

#4319 Postautor: go! » 14 maja 2010, o 17:37

MikeMistrz pisze:Zajaraliście się, a równie dobrze to może być Woodward :P. Ale ja bym był bardzo szczęśliwy niezależnie od tego, który z nich by z nami podpisał kontrakt. Karlsson według mnie nic nie gwarantuje i jeśli już brać kogoś w okienku to Screena albo Gustafssona.

A po ch** ci ktos w okienku? Juz Gelo ze 3 razy pisal o tym. Z ekonomicznego punktu widzenia kompletnie bez sensu, chyba ze sponsor chce przed przyszlym sezonem pokazac "nowym" kibicom kawalek prawdziwszego zuzla..:P Ale jesli bedziemy czekac ze wzmocnieniem do polowy czerwca, to tak czy siak przyszly sezon czeka nas prawdopodobnie w II lidze.
PS. Z uwagi na szacunek dla sponsora pasowalo by chyba zmienic kolor nawierzchni na CZARNY! :P

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#4320 Postautor: MikeMistrz » 14 maja 2010, o 18:42

Jeśli awansujemy do pierwszej czwórki to przyda się i wzmocnienie w okienku. Pogubione bonusy w rundzie zasadniczej można przecież sobie odrobić wyjazdowymi zwycięstwami w play offach :P.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4321 Postautor: kibicLBN » 14 maja 2010, o 19:34

Zaratustra pisze:
MikeMistrz pisze:Woodward/Shields/Dryml - jeden z tej trójki i mamy skład na walkę o awans z Łodzią.

Trudno mi jakoś uwierzyć w to, że ktoś z tej trójcy do nas trafi....
Jeśli chodzi o walkę z Łodzią o awans musi być spełniony jeszcze jeden aspekt: Puszak,Baran i Darkin nie mogą mieć na wyjazdach tak kiepskich wyników jak ostatnio w..Łodzi

Niektórzy myślą że Dryml patrzy na to że będzie jeździł w niskiej lidze. Będzie patrzył, ale na zawodników których zostawia w tyle 8) Dla niego to tylko kasa, a jakby u nas stawke punktową dostał wysoką, to robiłby w II lide po 11-15 pkt. (z rezerwa taktyczną może i więcej) :) I zyskałby podwójnie.Troche pomyślunku ;)
PS. Puzon jak na człowieka z gorączką (zasłabł nawet) pojechał bardzo przyzwoicie, bo gdy wygrał start odstawiał łodzian o ładnych "parę" metrów. Jakby jechał z taktycznej to miałby szanse na wynik jak Baran.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
SpeeDFan

#4322 Postautor: SpeeDFan » 14 maja 2010, o 19:40

Z tak potężnym sponsorem będziemy postrachem całej II a mam nadzieję, że już za rok także I ligi. Więc każdy zawodnik czy to będzie Dryml czy ktoś inny, przyjdzie do nas wiedząc o tym, że kasę i to pewnie nie małą jak na II ligowe warunki ma pewną co miesiąc.
BYŁ, BĘDZIE, JEST MOTOR RKS!!

dobek
Senior

#4323 Postautor: dobek » 14 maja 2010, o 19:43

Dzisiaj się dowiedziałem o tej super wiadomości jestem bardzo :lol: może w końcu będzie u nas ten "dobry" żużel a tak na marginesie planowany jest jakiś transparent na cześć nowego darczyńcy...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#4324 Postautor: grzesieck » 14 maja 2010, o 19:48

dobek pisze:Dzisiaj się dowiedziałem o tej super wiadomości jestem bardzo :lol: może w końcu będzie u nas ten "dobry" żużel a tak na marginesie planowany jest jakiś transparent na cześć nowego darczyńcy...

a kto go przygotowuje i jak brzmi tresc?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Zaratustra
Kadrowicz

#4325 Postautor: Zaratustra » 14 maja 2010, o 19:53

kibicLBN pisze:Niektórzy myślą że Dryml patrzy na to że będzie jeździł w niskiej lidze. Będzie patrzył, ale na zawodników których zostawia w tyle 8) Dla niego to tylko kasa, a jakby u nas stawke punktową dostał wysoką, to robiłby w II lide po 11-15 pkt. (z rezerwa taktyczną może i więcej) :) I zyskałby podwójnie.

Oczywiście, że będzie patrzył na kasę.Kwestia tego,czy łudzi się (prowadzi rozmowy?), że regularnie pojeźdżi chociaż klasę wyżej (bo tam też stać go na dwucyfrówki), czy też przekalkuje sobie sprawę (tak jak kiedyś miał w zwyczaju Karlsson, który robiąc komplety w pierwsze lidze łatwo i "pięknie" zarabiał pieniądze) i będzie chciał zyskać podwójnie: łatwa kasa i regularne występy za jednym zamachem.
Z racji tego, że sprawy ze wzmocnieniami muszą nabrać tempa, sytuacja rozwiąże się zapewne niebawem.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2010, o 20:02 przez Zaratustra, łącznie zmieniany 1 raz.