Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

Re: Żużlowe różności

#6951 Postautor: Torsen » 29 kwietnia 2010, o 23:33

Przecież to grafika komputerowa, nie?

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#6952 Postautor: grzesieck » 29 kwietnia 2010, o 23:35

owszem
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
DonTadeo

#6953 Postautor: DonTadeo » 30 kwietnia 2010, o 15:52

go!
Trener

#6954 Postautor: go! » 30 kwietnia 2010, o 16:12

grzesieck pisze:owszem

ktos wsadzila w ta wizualizacje sporo pracy :)
Efekt niezly, tyle ze obrazek jest w RGB, szkoda ze w rzeczywistosci nie bedzie pewnie juz tak dawal po oczach..

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#6955 Postautor: Cooper » 30 kwietnia 2010, o 18:38

Wyglada to swiatowo i pokazuje jak duzy potencjal tkwi w tej dyscyplinie od strony marketingu wizualnego - nie wystarczy tylko bez ladu i skladu ponaszywac reklamy - i w tej kwestii mozna dzialac profesjonalnie.

Oczywiscie jednym to sie bedzie podobalo, innym nie. Ale trzeba przyznac, ze widac kto jest sponsorem.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#6956 Postautor: harry » 2 maja 2010, o 17:32

Zobaczcie jakim składem jedzie Miskolc. I po co im to było?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Koper
Trener
Kontakt:

#6957 Postautor: Koper » 2 maja 2010, o 23:46

go! pisze:
grzesieck pisze:owszem

ktos wsadzila w ta wizualizacje sporo pracy :)
Efekt niezly, tyle ze obrazek jest w RGB, szkoda ze w rzeczywistosci nie bedzie pewnie juz tak dawal po oczach..

Tym kimś jest Michał Szmyd z Bydgoszczy, a wizualizacja została przygotowana na potrzeby artykułu ktory został wraz z tym zdjęciem opublikowany w prestiżowym Speedway Star. Artykuł był rozważaniem na temat utworzenia teamów w Speedway Grand Prix na wzór teamów jakie startują w F1.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#6958 Postautor: tezetomaniak » 2 maja 2010, o 23:54

Koper
Trener
Kontakt:

#6959 Postautor: Koper » 3 maja 2010, o 00:35

Tutaj oryginalna fota Michała Szmyda ktora została wykorzystana do tej wizualizacji:
http://www.speedwayplus.co.uk/images/CrumpRedBull1.jpg

Gdzieś też miałem skan z tym artykułem w Speedway Star. Jak go znajdę to wrzucę na forum.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#6960 Postautor: kibicLBN » 3 maja 2010, o 21:36

Wypowiedź pana Ślączki na temat meczu w Daugavpils. Trochę brutalne podejście do sprawy:
Mogę powiedzieć, że jesteśmy słabą drużyną, a Daugavpils to bardzo mocny zespół, szczególnie na swoim torze. Spodziewałem się takiego wyniku, jak jechaliśmy tutaj. Przyjechaliśmy tutaj właśnie takim składem, a nie innym, bo to nie miało absolutnie żadnego sensu. Nikt tutaj nie wygra w tym sezonie i nie było sensu jechać do Daugavpils w najsilniejszym składzie, a o pieniążkach trzeba było pomyśleć. Powalczyć o bonus? A co nam z tego bonusa jak i tak po rundzie zasadniczej będziemy w różnych czwórkach, bo Lokomotiv będzie w pierwszej, a my będziemy walczyć o utrzymanie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#6961 Postautor: gizmo » 3 maja 2010, o 21:45

brutalne ale na chlopski rozum glupio nie gada... Kase zaoszczedzili, miskolc na ten sezon widocznie ma za cel walczyc o utrzymanie natomiast Daugavpils o awans wiec sens w tym jakiś jest.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Crocop

#6962 Postautor: Crocop » 3 maja 2010, o 22:58

My jesteśmy tu gdzie wtedy,oni tam gdzie stało zomo ;]

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#6963 Postautor: Speedway » 3 maja 2010, o 23:19

Ekstra.
Pamietam ze kiedys jezdzili tez niektorzy z kamerkami w GP, ale jakos zarzucono pozniej ten pomysl
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#6964 Postautor: Torsen » 3 maja 2010, o 23:29

:shock: Super!
Swoją drogą, niech mnie jeszcze raz ktoś spróbuje przekonać, że jakakolwiek forma dopingu na trybunach ma jakiekolwiek znaczenie w żużlu :lol: Nawet oglądając ten filmik trudno skupić się na czymkolwiek innym, niż na trasie i pojawiających się "znikąd" innych jeźdźcach. A co dopiero będąc tam naprawdę? Nic nie widać, bo na nic innego nie można patrzeć i nic nie słychać, bo... nic nie słychać.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#6965 Postautor: ravajas » 3 maja 2010, o 23:37

ciekawostka: zauważyłem, ze przy wyjściu z łuku zawsze palce wędrują na dźwignię sprzęgła... ki czort?

r
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#6966 Postautor: tezetomaniak » 3 maja 2010, o 23:44

żeby nie wjechać przypadkiem w Trojana :wink:

fajna sprawa, szkoda tylko, że Skóra się nie odwraca za często :)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#6967 Postautor: Torsen » 3 maja 2010, o 23:56

Przy takiej charakterystyce silnika i takim napędzie zamknięcie gazu ma podobny efekt, jak wciśnięcie hamulca, więc to się robi chyba w ostateczności. Wysprzęglenie natomiast delikatnie zmniejsza ciąg. Ale jak oni tych sprzęgieł nie palą? Dawno już zauważyłem np., że większość zawodników na półsprzęgle dojeżdża do pierwszego łuku, a przecież jadą wtedy z pełną łychą. Smród sprzęgła powinien zabijać zapaszek rycyny, a tak nie jest... Jakim cudem to wytrzymuje?
Swoją drogą, akcja Jabłońskiego... :shock:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#6968 Postautor: RadeKas » 4 maja 2010, o 00:41

Wlasnie sobie myslalem "szkoda, ze Skora jakiejs mijanki nie zrobil", kiedy Jablonski przelecial obok pary poznanskiej O_o.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#6969 Postautor: ravajas » 4 maja 2010, o 09:05

nuda... żadnych krzyżówek nie robili, tylko kreda i kreda. Swoją drogą "Jabol" tez mógł przy kredzie jechać, a nie tak na wariata. Może gdyby siedział na kole po wewnętrznej to na wyjściu z ostatniego łuku by wyprzedził. No cóż... nie byłem, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się.

Mam plan: taką kamerkę damy Karolowi i poprosimy, aby spóźnił start 8)

r
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#6970 Postautor: sting126 » 4 maja 2010, o 10:55

Torsen pisze:Dawno już zauważyłem np., że większość zawodników na półsprzęgle dojeżdża do pierwszego łuku, a przecież jadą wtedy z pełną łychą. Smród sprzęgła powinien zabijać zapaszek rycyny, a tak nie jest... Jakim cudem to wytrzymuje?

Nie jada na pol sprzegle. Delikatnie wysprzeglaja co daje odrobine szybszy odjazd (sprobuj jadac samochodem wolniutko na jedynce wcisnac odrobine sprzeglo - samochod dostanie "bezwladnosci" i odrobine przyspieszy, to plus pelna lycha daje szybszy dojazd do luku). Gdyby jechali na polsprzegle to nie dojechaliby do 15-20 metra.
Czas na zmiany :]

owen1989
Senior

#6971 Postautor: owen1989 » 4 maja 2010, o 11:07

Dokladnie tez mi sie tak wydaje. Jak sie wcisnie sprzeglo i pusci to lepsze odejscie jest, troche dodaje sie mocy.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#6972 Postautor: Torsen » 4 maja 2010, o 11:33

sting126 pisze:Nie jada na pol sprzegle. Delikatnie wysprzeglaja co daje odrobine szybszy odjazd (sprobuj jadac samochodem wolniutko na jedynce wcisnac odrobine sprzeglo - samochod dostanie "bezwladnosci" i odrobine przyspieszy, to plus pelna lycha daje szybszy dojazd do luku). Gdyby jechali na polsprzegle to nie dojechaliby do 15-20 metra.
Jestem nietechniczny i jakoś nie za bardzo rozumiem to, co napisałeś. Moim zdaniem, delikatne wysprzęglenie przy pełnej łysze to właśnie jazda na półsprzęgle :) Jeśli idzie moc, a jednocześnie dotyka się sprzęgła, to chyba jest właśnie to, o czym mówimy?
Poza tym, po co przy starcie bezwładność? Chyba zawsze, jak jest przyczepność, lepiej dać pełną moc, niż choćby w 1% pozwalać się jedynie toczyć?
Mnie się zawsze wydawało, że to sprzęgło na dojeździe jest właśnie po to, żeby osłabiać poślizg tylnego koła i kontrolować wychylenie (w górę) przedniego i zawsze się dziwiłem, jakim cudem się ono nie pali. Ale bardzo chętnie się dowiem, jak jest naprawdę.
owen1989 pisze:Dokladnie tez mi sie tak wydaje. Jak sie wcisnie sprzeglo i pusci to lepsze odejscie jest, troche dodaje sie mocy.
Tzw. strzał ze sprzęgła :) Najłatwiejszy sposób na wprowadzenie w poślizg auta tylno- lub czteronapędowego, ale killer dla całego mechanizmu, a na motocyklu, podobno, dodatkowo, niemal pewna świeca :) Motocyklistą jednak nie jestem, więc nie wiem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#6973 Postautor: Gelo » 4 maja 2010, o 11:46

wydaje mi sie, że jazda na półsprzegle służy temu, zeby tylne koło "nie przekręcało". Odrobina bezwładności służy wlasnie do złapania przyczepności, bez mielenia tylnego koła w miejscu. Ale to tylko moje przypuszczenia.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#6974 Postautor: Torsen » 4 maja 2010, o 12:07

Przecież napisałem to samo :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#6975 Postautor: Gelo » 4 maja 2010, o 12:17

Poza tym, po co przy starcie bezwładność? Chyba zawsze, jak jest przyczepność, lepiej dać pełną moc, niż choćby w 1% pozwalać się jedynie toczyć?

Tzn najpierw sie zapytales po co komu bezwladnosc a potem sam sobie odpowiedziales? czegos nie kumam.
sprawa jest zbyt prosta i oczywista zeby robic z tego naukowe dysputy - skoro zuzlowcy przytrzymują sprzęgło widocznie uznają, że nie jest lepiej dac pełnej mocy jak byles łaskaw napisac. kosztem mocy łapią przyczepnosc - to chyba wszystko w tym temacie
Ostatnio zmieniony 4 maja 2010, o 12:24 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.