09.05.2010 Orzeł Łódź-Kmż Lublin
- kmzlublinfan
- Senior
Re: 09.05.2010 Orzeł Łódź-Kmż Lublin
Ja bym dał szansę znowu Zielińskiemu. Jemu potrzeba treningów i startów, a to w tym sporcie to podstawa! Jak się rozjeździ to możemy miec z niego pożytek.
- niespokojny
- Trener
Moze i 5:1 ale jest szansa ze na trupie cos uzyskaja. A jak Karol zamyka Tadka to tez wielkiego pozytku z tego nie bedzie. Ani Karol ani Darkin nie umieja jechac z partnerem. Nie to zebym cos mial do Karola ale jak nie czeka u nas na torze na Tadeusza jak jada 5;1 tylko jest o pol okrazenia przed reszta, to na torze w Lodzi po dobrym starcie Kostro zostanie polkniety i tak i tak. Mimo wszystko moze jednak lepiej dac Zielinskiego niz Edberga. Moze uda mu sie wygrac choc jeden start, to na trasie go raczej Jacek nie minie. Obawy mam tez przy Tomku bo jego najwiekszy atut, czyli start cos ostatni kuleje. Wyjdziemy z 30 bedzie ok. 35 bedzie bardzo fajnie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
gdyby tak każdy nasz prowadzący parę jechał pół okrążenia przed wszystkimi, to na dobrą sprawę drugi z pary mógłby przyjeżdżać ostatni. taki obrót sprawy w łodzi biorę w ciemno.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
Jedzie ktoś osobowką do łodzi??i ma miejsce??
- niespokojny
- Trener
No widzisz. To jak Edberg prowadzacy pare bedzie przyjezdzal pierwszy, Puzon i Baran tez, a pewnie jeszcze Darkin z Tomkiem cos dorzuca to wygrana mamy w kieszeni

Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
1.Darkin
2.Edberg
3.Puszakowski
4.Rempała
5.Baran
6.Kostro
7.Hadek
To nasz najlepszy skład na tą chwile. Zieliński niestety jest słaby.
2.Edberg
3.Puszakowski
4.Rempała
5.Baran
6.Kostro
7.Hadek
To nasz najlepszy skład na tą chwile. Zieliński niestety jest słaby.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

nie mamy danych czy lepszy jest Zieliński czy Edberg. to należałoby sprawdzić.
Zielinskiemu Jaca sprzet robi wiec jest pewien konflikt interesow :]
Nie wiem jak obecnie sprawa wyglada u TR, ale chyba u Jacy fur nie robi?
Nie wiem jak obecnie sprawa wyglada u TR, ale chyba u Jacy fur nie robi?
Jeśli chcemy pokazać się z dobrej strony w Łodzi potrzebujemy wzmocnienia. Zieliński i Nigmatzjanow powinni zrobić miejsce innym. W najgorszym przypadku Edbergowi, w najlepszym warto spróbować wypożyczyć kogoś z grupy:
Billy Forsberg, Tobias Kroner, Kauko Nieminen, Ryan Fisher, Hugh Skidmore, Jason Doyle, Justin Sedgman.
Więcej zawodników z ważnymi kontraktami, którzy jeszcze nigdzie nie jechali już nie ma
Billy Forsberg, Tobias Kroner, Kauko Nieminen, Ryan Fisher, Hugh Skidmore, Jason Doyle, Justin Sedgman.
Więcej zawodników z ważnymi kontraktami, którzy jeszcze nigdzie nie jechali już nie ma
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
o Skippa to należałoby pytać Bartosza, ale ja nie wiem czy młody byłby w stanie tak z marszu przyjechać i trzasnąć jakieś punkty.
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
A ja myślę, że nie trzeba robić żadnych nerwowych ruchów szukając co mecz nowego zawodnika (to juz przerabialiśmy z marnym skutkiem). Do wczorajszego składu za Zielińskiego Edberga i jedziemy. A jak Siergiej będzie niezdatny do jazdy to Hadek go będzie zastępował (albo ZZ, któremu osobiście jestem przeciwny, ale skoro jest to trzeba z niego korzystać
)
Jakieś 5% szans, że zrobi 5 punktów więc po co takie kombinacje...
ja nie wiem czy młody byłby w stanie tak z marszu przyjechać i trzasnąć jakieś punkty.
Jakieś 5% szans, że zrobi 5 punktów więc po co takie kombinacje...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
... wnioskujac, mecz juz przegrany przed wyjazdem do Lodzi. Po co jechac??
- kmzlublinfan
- Senior
GIGI pisze:... wnioskujac, mecz juz przegrany przed wyjazdem do Lodzi. Po co jechac??
Nie wolno się poddawac. W tamtym roku faworyzowana Łódź w finale dostała lanie od Miszkolca. Fakt faktem będzie ciężko, ale walczyc trzeba w kontekście punktów bonusowych.
niespokojny pisze: na torze w Lodzi po dobrym starcie Kostro zostanie polkniety i tak i tak..
Tam naprawdę ciężko kogoś "połknąć", dzieje się to głównie na prostej, lub gdy jest duża różnica sprzętowa lub olbrzymia różnica w umiejętnościach. Poznaj wymiary toru (11m na łukach) i odwiedź go
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Poznaj wymiary toru (11m na łukach)
No tu to Cię trochę "pociągło"
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
meesha pisze:Poznaj wymiary toru (11m na łukach)
No tu to Cię trochę "pociągło"Na prostych może tyle mieć, ale nie na łukach...
Tak uważasz proszę, oto link: http://www.orzel.lodz.pl/static/klub
Edit: z kapelusz tej informacji nie wyciągnąłem, ani metrówką w poprzednim roku nie mierzyłem, tym bardziej nie strzelałem, łuk bym sobie do tego kupił
Ostatnio zmieniony 3 maja 2010, o 16:59 przez kibicLBN, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdyby miał takie wymiary nie mogłyby odbywać się na nim zawody żużlowe. Minimalne wymiary, jeśli dobrze pamiętam to 14 metrów szerokości na łukach i 10 na prostych. Nie wierz we wszystko co jest napisane, szczególnie w internecie 
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
To jakis bład, przeciez Lublin na łukach ledwo spełnia wymogi (warunkowo był tor dopuszczony w poprzednim roku)
To wezmę w tym roku 5m metrówkę i zmierzę z kolegą
będzie wszystko jasne.
EDIT: speedway, z tego co pamiętam to ich tor jest węższy, nawet optycznie.
EDIT: speedway, z tego co pamiętam to ich tor jest węższy, nawet optycznie.
Ostatnio zmieniony 3 maja 2010, o 17:02 przez kibicLBN, łącznie zmieniany 1 raz.
Normy dla Torów do Wyścigów Torowych
strona 6
Czyli jedziemy po walkowera jeśli to prawda co podają na stronie Orła (i w programach też)
strona 6
Czyli jedziemy po walkowera jeśli to prawda co podają na stronie Orła (i w programach też)
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... orla-lodz/
Tutaj też ten błąd(?) został powielony. W takim razie trzeba jechać powalczyć o walkowera
Tutaj też ten błąd(?) został powielony. W takim razie trzeba jechać powalczyć o walkowera
meesha pisze:Czyli jedziemy po walkowera
Myślę, że oni już swoje "posmarowali", żeby pretensji do toru nie było. U nas miejsca numerują,a co tam chwasty
Miejsca numerowane to wymóg ligi piłkarskiej, a na stadionie Orła w piłkę nikt nie gra chyba. Z walkowerem to żart oczywiście, jeśli tor ma ważną licencję to znaczy, że ktoś go takim odebrał. Ale jeśli to prawda z tymi wymiarami to jakim cudem ten tor licencję uzyskał, skoro u nas była chryja o kilkadziesiąt centymetrów brakujące do 15 metrów po zamontowaniu dmuchawców
To wychodzi, że w Łodzi z bandą pneumatyczną tor ma na łukach szerokość 10,2 m. Toż to jawne jaja 
Ktos tam wyzej pisal, ze Hauzinger olal trening piatkowy. Nic nie olal tylko startowal w Mureck w RK IME wiec nie mogl na nim byc. A bez treningu nie chcieli go puszczac w meczu. W kazdym razie temat startow Manuela w Lublinie jest otwarty i nikt z nikim nie jest poklocony.
Czas na zmiany :]
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Faktycznie startował w piątek w kwalifikacjach IME, mój błąd. Stwierdziłem tak po wypowiedzi trenera Wilka, który przed treningiem mówił, że Manu został zaproszony ( nie wiedzieli, że startuje w tych zawodach?) Jeżeli jest tak jak piszesz Sting to wg mnie powinni brać Manu do Łodzi, a juniorzy czyli Edberg i Hadek niech walczą na treningu o skład.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN