http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... w-i-lidze/
Typer - komentarze
Re: Typer - komentarze
Jakby mało było Syfu to jeszcze sobie zamieniają bezczelnie miejsce rozegrania pierwszego meczu
Mam wytypowana cala kolejke I i II. Co mam poprawic i jak?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Ale po cholerę coś poprawiać? Nie możesz napisać nowego posta z typowaniem tych meczów, które mają się odbyć?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Moze zalozyc oddzielny temat z meczami "do poprawienia"?
Nie, po prostu typujemy normalnie 2 i 3 kolejke. Pierwsze mecze tych rund są odpowiednio 23. i 19. kwietnia.
Zaden mecz tych rund sie jeszcze nie odbyl, wiec mozna ciagle edytowac posty, bądź pisać nowe z prośbą o zamiane.
Te dwie podmianki przykleje do jakiegoś tematu z kolejką bezposrednio poprzedzającą ich rozegranie.
Zaden mecz tych rund sie jeszcze nie odbyl, wiec mozna ciagle edytowac posty, bądź pisać nowe z prośbą o zamiane.
Te dwie podmianki przykleje do jakiegoś tematu z kolejką bezposrednio poprzedzającą ich rozegranie.
Ale Czarnuch pytał też o pierwszą kolejkę (jak rozumiem chce zmienić typy w meczach, które mają się dopiero odbyć) 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Nie, nie pierwszy raz się zdarza że mecze odwołano i nigdy nie powtarzaliśmy ich typowania. Typy są i nie zginą.
Wyjątek będzie stanowił mecz Miszkolc-Rzeszów, który typowaliśmy w 1 kolejce. De facto zostanie on rozegrany jako mecz 14 kolejki i wtedy będzie mozna go zatypować jeszcze raz
Wyjątek będzie stanowił mecz Miszkolc-Rzeszów, który typowaliśmy w 1 kolejce. De facto zostanie on rozegrany jako mecz 14 kolejki i wtedy będzie mozna go zatypować jeszcze raz
w takim razie kiedy typujemy Rzeszów-Miszkolc?
Rzeszow - Miszkolc odbedzie sie 13 czerwca wiec dołączę ten mecz do kolejki zaplanowanej na 6 czerwca
A ja chciałem zapytać tych co typują nieparzyste różnice punktów - przewidujecie z taką dokładnością, że jakiś bieg skończy się w jedno- lub dwuosobowej obsadzie?
Dżokerów już nie ma na szczęście :p
Jesli chodzi o 3cia kolejke, to do 19. kwietnia nalezy wytypowac wszystkie mecze czy tylko ten ktory odbedzie sie tego dnia?
Wszystkie.
Oczywiscie mozna zatypować też kolejkę później. Ale poniedzialkowy mecz przepadnie...
Oczywiscie mozna zatypować też kolejkę później. Ale poniedzialkowy mecz przepadnie...
I runda:
Czestochowa - Bydgoszcz +1 (25.04)
Rybnik - Daugavpils +8 (25.04)
Opole - Ostrow +4 (25.04)
II runda:
Wroclaw - Gorzow 0 (25.04)
Rzeszow - Grudziadz +33 (25.04)
Daugavpils - Gniezno +21 (23.04)
Ostrów - Kraków +24 (23.04)
Piła - Krosno +25 (25.04)
Lublin - Rawicz +4 (25.04)
zawodnik: Puszakowski
III runda:
Torun - Zielona Gora +5 (25.04)
Grudziadz - Daugavpils +8 (19.04)
Opole - Lublin +12 (23.04)
zawodnik: Darkin
Postaram sie to jutro jakos ogarnac jak znajde czas
Czestochowa - Bydgoszcz +1 (25.04)
Rybnik - Daugavpils +8 (25.04)
Opole - Ostrow +4 (25.04)
II runda:
Wroclaw - Gorzow 0 (25.04)
Rzeszow - Grudziadz +33 (25.04)
Daugavpils - Gniezno +21 (23.04)
Ostrów - Kraków +24 (23.04)
Piła - Krosno +25 (25.04)
Lublin - Rawicz +4 (25.04)
zawodnik: Puszakowski
III runda:
Torun - Zielona Gora +5 (25.04)
Grudziadz - Daugavpils +8 (19.04)
Opole - Lublin +12 (23.04)
zawodnik: Darkin
Postaram sie to jutro jakos ogarnac jak znajde czas
- Łoptymista
- Trener
Nie chce mi sie sprawdzac, ale czy jest ktos kto trafil wczorajszy wynik
Ja ustrzelilem Opole. Ale jakos nie chce mi sie z tego powodu pucowac
Ja ustrzelilem Opole. Ale jakos nie chce mi sie z tego powodu pucowac
Trochę głupio się przyznać ale... bawię się w typera już kilka lat, a nawet nie znam zasad. Przeszukałem forum i udało mi się znaleźć tylko to:
Np. typując +4, a wynik jest -4 nie dostaję 3 punktów za różnicę 8pkt?
I "trafny typ" to trafienie dokładnego wyniku, a nie trafne wskazanie zwycięzcy?
Rozumiem, że za "pomyłkę" punkty liczy się tylko w przypadku poprawnego wytypowania zwycięzcy meczu, tak?rafny typ (remis): 15 pkt
Trafny typ (czyjaś wygrana): 10 pkt
Pomylka 1-3: 8 pkt
Pomylka 4-7: 5 pkt
Pomylka 8-11: 3 pkt
Pomyłka >11: 2 pkt
Dodatkowo 1 pkt jesli trafnie wytypowano wygraną gości.
Za trafne wytypowanie lidera KMŻ w meczu: 5 pkt
Np. typując +4, a wynik jest -4 nie dostaję 3 punktów za różnicę 8pkt?
I "trafny typ" to trafienie dokładnego wyniku, a nie trafne wskazanie zwycięzcy?
Zgadza się :]
Tak samo jak ktoś typował +2 a w meczu był remis to dostaję figę. Dlatego za ustrzelenie remisu jest aż 15 pkt na zachętę.
Tak samo jak ktoś typował +2 a w meczu był remis to dostaję figę. Dlatego za ustrzelenie remisu jest aż 15 pkt na zachętę.
informuję, że sobotni (1.05) zaległy mecz III kolejki tj. Wroclaw - Leszno zostanie dołączony do klasyfikacji 4 kolejki.
czyli będzie się liczył w walce o nagrodę?
A piątkowy zaległy Łódź - Opole to już nie?
Właśnie odkryłem ten mecz wczoraj w nocy czytając przed snem Tygodnik Żużlowy
Tak więc zaległy mecz II kolejki Orzeł Łodz - Kolejarz Opole również zostanie zaliczony do wyników 4. kolejki spotkań
Tak więc zaległy mecz II kolejki Orzeł Łodz - Kolejarz Opole również zostanie zaliczony do wyników 4. kolejki spotkań
Co robimy w sensie nagrody, jak np. jakis mecz bedzie przelozony?:)
Jak zawsze. Jesli przelozą to nie liczymy tego meczu. Wyjątek stanowi przelozenie na nastepny dzien.