Plakaty

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Speedway
Trener

Re: Plakaty

#576 Postautor: Speedway » 7 kwietnia 2010, o 23:15

Mi pomysł współkomentowania przez niego meczu podoba mi się jak najbardziej. Raz na rok można takie udziwnienie zapodać. Pamiętam że było tak w zeszłym roku w Krośnie i miło się słuchało.

Ale jego facjata na plakacie wygląda dość nieciekawie i wątpie by zachęciła do przyjścia potencjalnych odbiorców plakatu. Skąd mają wiedziec co to za Lorek, wystarczy że mniej więcej wiedzą co to żużel :]
Obrazek

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#577 Postautor: KosaRKS » 7 kwietnia 2010, o 23:23

Skąd mają o nim wiedzieć? Jak sam napis na nim sugeruje - z POLSATU. :lol: Troche to nie bardzo, bo biorąc pod uwage to, że Lorek komentował żużel na Wizji Sport, teraz Elite League na Polsat Sport, ale np. na Eurosporcie komentuje... Tenis. ;) Więc nie tylko Polsat...
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#578 Postautor: kleczes_GKM » 8 kwietnia 2010, o 00:01

tenis w Eurosporcie komentuja Sidor, Stopa, Domanski, Tomaszewscy i kobieta, ktorej nazwiska niestety nie znam :D Lorek komentuje obecnie tylko w PS(chociazby Indian Wells, czy tez Wimbledon).

Edytka:
Teraz uswiadomilem sobie, ze Tomaszewscy sa w PS, moj blad.
Ostatnio zmieniony 8 kwietnia 2010, o 00:23 przez kleczes_GKM, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#579 Postautor: Torsen » 8 kwietnia 2010, o 00:07

Wk**wiająca Kasia Nowak, była tenisistka, udająca przy mikrofonie świętej pamięci Zdzisława Ambroziaka. Tragedia.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#580 Postautor: sting126 » 8 kwietnia 2010, o 12:22

Ten plakat jest co by nie mowic fatalny... Juz nie chodzi nawet o Lorka, ale sam pomysl ze zdjeciem czterech zawodnikow na starcie i jakichs blyskawic w tle. Z daleka bedzie to kompletnie nie czytelne, zwlaszcza,ze calosc jest utrzymana w dosc ciemnej kolorystyce. Dotychczasowe plakaty bardziej mi sie podobaly.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#581 Postautor: Marun » 8 kwietnia 2010, o 12:35

True :) jak by tak nasrać jeszcze między Darkina i Piszcza to ten plakat nieczytelny by był nawet z bliska :)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#582 Postautor: Torsen » 8 kwietnia 2010, o 13:30

A mnie plakat się bardzo podoba. Fajnie odrealniony, mroczny i złowrogi, agresywny mimo statyczności. Widać, że za moment nastąpi eksplozja. Bardzo fajny pomysł, kreatywne wykorzystanie faktu, że zdjęcie wykonano w strugach deszczu. Aż słychać w tle Riders On The Storm...
Czy jest czytelny? Dziś mało który plakat zapowiadający zawody sportowe jest czytelny, skoro każdy sponsor chce na nim być i za to płaci. Najważniejsze informacje jednak widać i z pewnością plakat rzuca się w oczy.

go!
Trener

#583 Postautor: go! » 8 kwietnia 2010, o 14:30

Torsen pisze:A mnie plakat się bardzo podoba. Fajnie odrealniony, mroczny i złowrogi, agresywny mimo statyczności.

Mnie tez w sumie sie podoba.. szkoda tylko ze wszedzie te wszechobecne obrysy do liter. No i dlaczego ten plakat jest w RGB? Nie bedzie drukowany?

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#584 Postautor: Marun » 8 kwietnia 2010, o 14:51

Tzn pomysł fajny muszę przyznać, jednak jest wiele niedociągnięć jak na plakat oficjalny
1) Mało czytelny
2) Logo perły w jakiejś rozdzielczości za małej i niedokładnie wycięte
3) Logo lubelli to samo...
4) Lorek... Po co on tam? wygląda na plakacie jak Filip z Konopii :)
5) Wszystko zbite, upchnięte tylko żeby się zmieściło... Nie ma jakiegos schematu co gdzie powinno być
6) Loga klubów za małe w stosunku do reszty plakatu

Jak poprawione zostaną te drobiazgi to będę pierwszym który napisze, że plakat jest kozacki :)

meesha
Trener
Kontakt:

#585 Postautor: meesha » 8 kwietnia 2010, o 18:29

KosaRKS pisze:Plakaty będą, spokojnie.

Plakat na NK:

http://i41.tinypic.com/2i6fatv.jpg

Odrazu zaznaczam, że nie ja go zrobiłem. ;)

To nie jest plakat reklamujący mecz "na mieście", tak przynajmniej ja rozumiem z tego co Kosa napisał...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#586 Postautor: KosaRKS » 8 kwietnia 2010, o 18:39

Koper wkleił plakat, który chyba jest oficjalny (ten z reklamą Perły).
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#587 Postautor: Cooper » 8 kwietnia 2010, o 18:52

Jak dla mnie to bardzo fajny pomysl z takim sposobem pokazania zawodnikow na plakacie - oryginalnie i tak... agresywnie?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#588 Postautor: istred » 8 kwietnia 2010, o 21:30

Jako, że zajmuję się od kilku miesięcy reklamowaniem różnych imprez, między innymi właśnie poprzez plakaty, to napiszę kilka słów :)

Przede wszystkim dobrze widoczne są plakaty na jasnym tle. Ciemne zlewają się z naszą szarą rzeczywistością ;) A poważniej, to po prostu, jasne się lepiej rzucają w oczy, bardziej się wyróżniają i zwracają uwagę. Dlatego apel do tych co te plakaty projektują - MUSZĄ mieć jasne tło. Plakat musi też być w miarę prosty - dobra kolorystyka, element rzucający się z daleka w oczy, ale nie zajmujący całego miejsca i czytelne, potrzebne informacje. Jeśli plakat będzie miał większy format, to proponuję robić trochę mniejsze elementy - będą dobrze widoczne, a nie będzie "tłoku" i nieładu na plakacie.
Ważne jest gdzie te plakaty mają wylądować. Legalnie można zaklejać praktycznie tylko słupy ogłoszeniowe. Miejskich słupów jest około 50. Ok. połowa w tzw. ścisłym centrum i w okolicach miasteczka akademickiego. Jest to najlepsza lokalizacja, bo i najwięcej ludzi ma szansę taki plakat zobaczyć. Problem polega na tym, że tam plakaty są zaklejane w ciągu godziny, szczególnie w okolicach weekendu... może gdyby kleić w sobotę wieczorem, to w niedzielę by jeszcze wisiały, ale i to nie koniecznie. Lepiej jest na obrzeżach i trochę mniej atrakcyjnym centrum, bo tam plakat potrafi wisieć i 2 tygodnie. I to jest moim zdaniem najlepsze docelowe miejsce dla rozklejania plakatów.
Oprócz tego, jak już kiedyś pisałem, zachęcam tych co będę kleić plakaty, żeby wchodzili do sklepów i pytali się czy można przykleić plakat - zazwyczaj nikt nie robi problemu, a wtedy jest pewność, że plakat będzie wisiał aż do meczu i zobaczy go pewnie kilka tysięcy ludzi. Dobrze jest też po meczu, przejść się po tych sklepach i zdjąć przyklejone wcześniej plakaty, tak żeby nikt nie miał później o to pretensji i następnym razem też pozwolił na przyklejenie plakatu. Dużo wysiłku to nie wymaga.

I tu wychodzi, że tak naprawdę kilku tysięcy tych plakatów nie potrzeba, bo później nie będzie co z nimi zrobić. Lepiej mniej, ale porządnie. Co do wielkości plakatu to ciężko cokolwiek powiedzieć. Nie może być za duży, bo nie wszędzie będzie można przykleić, ale i nie za mały, żeby był widoczny. Moim zdaniem, format "podwójne A4" jest najlepszy. I oczywiście na porządnym, śliskim papierze.

Bardzo ważne jest też rozplanowanie tego wszystkiego logistycznie. Tak, żeby plakaty przyniosły jakikolwiek skutek, żeby było je widać i żeby całe miasto było oklejone.

Ja ze swojej strony mogę zaoferować pomoc i dobrą radę ;)

Co do plakatów na ten mecz, to mi osobiście bardzo się podoba koncepcja z czterema zawodnikami, uważam że jest dużo lepsza niż wszystkie dotychczasowe razem wzięte. Oczywiście część rzeczy trzeba dopracować, ale sama koncepcja jak najbardziej OK.

Koper
Trener
Kontakt:

#589 Postautor: Koper » 9 kwietnia 2010, o 12:17

Plakaty są już do odbioru stadionie u portiera.

owen1989
Senior

#590 Postautor: owen1989 » 9 kwietnia 2010, o 12:43

a gdzie ten portier tak dokladniej ?

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#591 Postautor: Remus » 9 kwietnia 2010, o 12:50

Pewnie w środku w budynku klubowym zaraz przy wejściu.
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#592 Postautor: Koper » 9 kwietnia 2010, o 12:57

Dokladnie tak.

speedway20

#593 Postautor: speedway20 » 28 kwietnia 2010, o 10:11

Wiadomo już coś o plakatach na mecz z Krakowem ?
W sercu MOTOR od małego !

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#594 Postautor: tezetomaniak » 28 kwietnia 2010, o 21:40

Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#595 Postautor: Torsen » 28 kwietnia 2010, o 21:52

Czemu na plakacie jest jakiś koleś z Gniezna? ;)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#596 Postautor: kibicLBN » 28 kwietnia 2010, o 21:52

dobra wg mnie oprawa graficzna, tylko uważam, że data spotkania powinna być bardziej widoczna. Plakat ogólnie OK ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#597 Postautor: istred » 28 kwietnia 2010, o 22:21

Odnośnie plakatów, to w jednym ze sklepów na ul. Głębokiej wisi żużlowy plakat z wypisanymi wszystkimi meczami żużlowymi w Lublinie w tym sezonie.
Oprawa graficzna przyzwoita - góra taka jak z pierwszego plakatu - czterech naszych zawodników - niżej sponsorzy i pod nimi spis wszystkich meczów.
Moim zdaniem bardzo dobry pomysł. Nie potrzeba przed każdym meczem wieszać nowego plakatu, w sklepie jest pewność, że nikt go nie zerwie, ani nie zaklei i przede wszystkim bardzo dużo ludzi go zauważy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#598 Postautor: Cooper » 28 kwietnia 2010, o 22:50

Torsen pisze:Czemu na plakacie jest jakiś koleś z Gniezna? ;)

Toz to chyba Puzon Pudzianowski:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

bartexs1
Senior

#599 Postautor: bartexs1 » 28 kwietnia 2010, o 22:54

Torsen pisze:Czemu na plakacie jest jakiś koleś z Gniezna? ;)

To Mariusz Puszakowski :) ale też się zdziwiłem że jest w kewlarze Startu Gniezno na lubelskim plakacie ;) ale co poradzić....Lublin zawsze musi czymś się wyróżnić na tle innych klubów z naszego kraju :)
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2010, o 22:56 przez bartexs1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#600 Postautor: gizmo » 28 kwietnia 2010, o 22:55

jak dla mnie czepiacie sie ;) przecietny smiertelnik tego i tak nie zauwazy.
Pozdrawiam